Προς το περιεχόμενο

Νεο pc (κουτί) μέχρι 600Ε..

aldon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θέλω να κάνω καινουργιο pc μέχρι 600 Ε

το θέλω κυρίως για internet, παιχνιδια (όχι τπτ το φοβερο,) ταινίες κτλ

Γενικα για μια μέτρια χρήση , και όσο το δυνατον αθόρυβος

Σκληρό θα πάρω 2 τέτοιους σε raid 0

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2

τα άλλα όλα ακούω προτάσεις :-)

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ προτίνω :

cpu: INTEL CORE 2 DUO E8500 3.16 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX 200euro

ram: 2 x KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400 800MHZ 40 euro

vga : GIGABYTE RADEON HD4850 R485-512H-B 512MB PCI-E RETAIL 155,90euro

mobo : GIGABYTE GA-EP35-DS3 83euro

psu : THERMALTAKE W0163 TOUGHPOWER 650W QFAN 90euro

Σύνολο 568.86 euro

Πολύ δυνατό pc...είδα ότι είπες ότι δεν θες τίποτα φοβερό σε games αλλά έδεινες ήδη μεγάλο badget γιαυτό και είπα να το εξαντλήσω :)...DVD-ROM και DVD-RW δεν έβαλα γιατί δεν ξέρω αν έχεις ήδη...ακόμη ανεμηστήρες δεν έβαλα γιατί δεν ξέρω τι κουτί έχεις..μπορείς να πάρεις με 3-4 ευρώ αθόρηβα ανεμηστιράκια για το case ..Πιστεύω ότι το pc θα είναι σχετικά αθόρυβο,παρόλα αυτά μπορείς να αγοράσεις παθητικές ψύχτρες για cpu και vga ,αλλά σ'αυτήν την περίπτωση πρέπει να ρίξουμε τα λευτά της vga για να είσαι μέσα στα όρια των χρημάτων σου.Πάντως πιστέυω ότι είναι ένα δυνατό pc που θα σου βγάλει καιρό...λόγο του καλού cpu και της vga...

Α!Και για τους σκληρούς...1000 φορές καλύτερα να πάρεις 2 WD 640gb..Δεν πίστευα και πολύ τα θετικά σχόλια του forum για τους δίσκους αυτούς αλλά φίλε τώρα που πήρα έχω να πώ ότι Μετράνε!! :)

Δημοσ.

λοιπόν (με μια γρηγορη ματια) προτείνω τα εξής κομμάτια:

Mobo:Asus P5K Premium WiFi-AP (s775, DDR2) 131,99 ?

Ram:Mushkin Ram DDR2 2GB Kit HP-6400 4-5-4-11 49,00 ?

GPU:Albatron 8800 GT SVGA (PCI-Express, HDCP,512MB)140,00 ?

CPU:Intel Core 2 Duo E7200 (s775/2,53) Box 107,00 ? (διάλεξα αυτή τι cpu επειδή έχει και cooleraki για να μην αγοράζεις άλλο..)

PSU:CoolerMaster M520 Real Power Modular 68,00 ?

Case:Asus TA-891 Black 24,99 ?

μαζί με τους δυο δίσκους που θες βγαίνει παραπάνω.. στα 650? περίπου.

επίσης έχω ακριβώς τον ίδιο δίσκο που θες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! καθόλου θόρυβο ταχύτατος και καλή κατασκευή.

θα ενημερώσω αυτό το post για οποια αλλαγή κάνω στην σύνθεση σου.(αν βρω κάποιο άλλο υλικό)

ps:έβαλα και κουτί γιατί δεν ήξερα αν έχεις..

Δημοσ.
Εγώ προτίνω :

cpu: INTEL CORE 2 DUO E8500 3.16 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX 200euro

ram: 2 x KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400 800MHZ 40 euro

vga : GIGABYTE RADEON HD4850 R485-512H-B 512MB PCI-E RETAIL 155,90euro

mobo : GIGABYTE GA-EP35-DS3 83euro

psu : THERMALTAKE W0163 TOUGHPOWER 650W QFAN 90euro

Σύνολο 568.86 euro

Πολύ δυνατό pc...είδα ότι είπες ότι δεν θες τίποτα φοβερό σε games αλλά έδεινες ήδη μεγάλο badget γιαυτό και είπα να το εξαντλήσω :)...DVD-ROM και DVD-RW δεν έβαλα γιατί δεν ξέρω αν έχεις ήδη...ακόμη ανεμηστήρες δεν έβαλα γιατί δεν ξέρω τι κουτί έχεις..μπορείς να πάρεις με 3-4 ευρώ αθόρηβα ανεμηστιράκια για το case ..Πιστεύω ότι το pc θα είναι σχετικά αθόρυβο,παρόλα αυτά μπορείς να αγοράσεις παθητικές ψύχτρες για cpu και vga ,αλλά σ'αυτήν την περίπτωση πρέπει να ρίξουμε τα λευτά της vga για να είσαι μέσα στα όρια των χρημάτων σου.Πάντως πιστέυω ότι είναι ένα δυνατό pc που θα σου βγάλει καιρό...λόγο του καλού cpu και της vga...

Α!Και για τους σκληρούς...1000 φορές καλύτερα να πάρεις 2 WD 640gb..Δεν πίστευα και πολύ τα θετικά σχόλια του forum για τους δίσκους αυτούς αλλά φίλε τώρα που πήρα έχω να πώ ότι Μετράνε!! :)

Aντί για 8500 CPU θα έλεγα 8400 που είναι ελάχιστα πιο αργός αλλά πολύ πιο φθηνός.

Τροφοδοτικό, αν δεν σκοπεύεις να βάλεις 2η κάρτα γραφικών, ένα ΕΠΩΝΥΜΟ 500άρι αρκεί (ακόμα και 450W δε θα είχε πρόβλημα)

Κάρτα γραφικών οπωσδήποτε την 4850 που είναι πολύ δυνατή και σε καλή τιμή.

Σκληρούς και εγώ θα σου πρότεινα τους 640άρηδες.

Εάν σου μείνουν χρήματα, κάνε τα 4GB RAM (2X2GB)

Οι επεξεργαστές και η κάρτα γραφικών που προτείνει ο shadowmann μου φαίνεται πως ανταποκρίνονται στην κατάσταση προ ενός έτους...

Δημοσ.

590? + κουτί της επιλογής σου

Εγώ θα έβγαζα τον δεύτερο σκληρό και θα έβαζα τον E8400. Μ' αυτόν τον τρόπο θα είχα ένα σύστημα σαφώς πιο γρήγορο. Αν ήθελα να κόψω κάτι από μητρική θα έβαζα την Gigabyte GA-EP35C-DS3R. Επίσης θα προσπαθούσα να χωρέσω κάπως και την Connect3D HD4850 αλλά μιας και από ό,τι κατάλαβα δεν τρελαίνεσαι για gaming δεν το πάλεψα ιδιαίτερα :)

Σχετικά με τους δίσκους, απ' όποια άποψη και να το δεις, (ταχύτητα, GB/?) συμφέρει καλύτερα ο 640 της WD.

post-16437-129062971401_thumb.jpg

Δημοσ.

εγώ πάντως (άποψη μου δηλαδή) δεν ξαναπαίρνω ati που να μου δίνουν 1εκατομμύριο euro...όλο προβλήματα και τι κερδίζεις? 5 fps?κάντε μας την χάρι!

σαν την ACER είναι δίνη πολύ καλά χαρακτηριστικά με πολύ μειωμένη τιμή αλλα στην ουσία με το που το αγοράσεις θα το πας στο service...

και ξαναλέω άποψη μου.

Εάν σου μείνουν χρήματα, κάνε τα 4GB RAM (2X2GB)

ποιος ο λόγος για 4gb? υπέρ αρκετά είναι τα 2gb για την δουλειά που τι θέλει.. ακόμα και για παιχνίδια...

• Super Moderators
Δημοσ.

sorry αλλά στα χρήματα που είναι τώρα οι 9600GT/ 8800GT/GTS & 9800GTX απλά δεν αξίζουν

Δημοσ.

1on δεν είπα σε σχέση χρημάτων...δεύτερον δίνεις λίγα παραπάνω αλλα δεν τραβιέσαι με τους κόλο driver (που δεν αξιοποιούν και τα χαρακτηριστικά τις κάρτας και δεν πρόκειται δηλαδή)

βεβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...αλλα άποψης είναι αυτές..

• Super Moderators
Δημοσ.

φαντάσου έχουν κωλοdrivers σύμφωνα με σενα και παρόλα αυτά είναι αρκετά πιο γρήγορες από 8800GT/GTS καθώς και από 9800GTX (ακόμα και η 4850)

η 4870 η οποία "δεν αξιοποιείται σωστά λόγω άθλιων drivers" είναι πιο γρήγορη από την GTX260!

αν τους "φτιάξουν" δλδ τι έχει να γίνει? :o

Δημοσ.
φαντάσου έχουν κωλοdrivers σύμφωνα με σενα και παρόλα αυτά είναι αρκετά πιο γρήγορες από 8800GT/GTS καθώς και από 9800GTX (ακόμα και η 4850)

η 4870 η οποία "δεν αξιοποιείται σωστά λόγω άθλιων drivers" είναι πιο γρήγορη από την GTX260!

+10 στον ThReSh

Δημοσ.

Και γώ παιδιά nVIDIA boy είμουν...αλλά η σειρά 4 της ati με κέρδησε...και το βασικότερο...βαρέθηκα να χρυσοπληρώνω την nvidia...

+1 ThReSh

Δημοσ.

καλά νταξή δεν μπορεί να μιλήσει κανεις μαζί σου πες ότι είσαι ati boy και τελειωνε άντε...

ΣΟΥ ΕΊΠΑ ΕΓΏ ΌΤΙ ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΑΠΌ ΤΗΝ AΛΛΗ Η ΚAΤΙ ΤΈΤΟΙΟ?

και ούτε υποστήριξα την nvidia ούτε τίποτα ,συγγνώμη κιόλας αλλα χέσε μας ρε φιλε..

και η τεραστια διαφορα που είναι πολύ πιο γρήγορες όπως λες είναι τις τάξεως τον 5 με 10fps με το ζόρι,λες και αν έπαιζες όλα τα games με 40fps σταθερά θα σου έπεφτε ο κώλος ε? η μήπως εχεις μάτι που ακόμα και στα 100fps σου πάει σπασμωδικά?

άσε που πήγαμε offtopic και χαλάσαμε το topic του παιδιού επειδή ο καθένας είναι fanboy κάποιας εταιρίες και πρέπει ντε και καλά ο άλλος να πάρει αυτό που λέει εκείνος...

λέμε τις άποψης μας μέχρι εκεί, εσύ μόλις είδες ότι μιλάω με κακά λόγια για την ATI σου άρχισες τους χλευασμούς και τις μ....ς

From Thresh:4870 η οποία "δεν αξιοποιείται σωστά λόγω άθλιων drivers" είναι πιο γρήγορη από την GTX260!

τώρα μου έκανες τι μούρη κρέας ποπό τι θα κάνω παο να πάρο μια ati άμεσος για να μη μου την λένε τα fanboy τις ati...

Δημοσ.
1on δεν είπα σε σχέση χρημάτων...δεύτερον δίνεις λίγα παραπάνω αλλα δεν τραβιέσαι με τους κόλο driver (που δεν αξιοποιούν και τα χαρακτηριστικά τις κάρτας και δεν πρόκειται δηλαδή)

βεβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...αλλα άποψης είναι αυτές..

Μα το όλο θέμα είναι να πάρει το καλύτερο δυνατό με τα λιγότερα δυνατά λεφτά....

Για το δεύτερον που είπες:

Τι με νοιάζει εμένα αν έχει κωλοdrivers και δεν αξιοποιεί πλήρως τα χαρακτηριστικά της κάρτας;;;;(Στην τελική πρόβλημά τους γιατί αυτοί χάνουν και πρέπει πχ να βάζουν καλύτερο hardware για να αντιστοιχήσουν το έλλειμα) Αν με τα χαρακτηριστικά που ήδη αξιοποιεί (έστω κι αν είναι τα μισά) είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό το ότι κάποια στιγμή μπορεί να βγάλει καλύτερους drivers και να χρησιμοποιήσει στο 100% το hardware έρχεται σαν bonus. Δε λέω ότι δεν είναι μ****ς που δε βγάζουν καλούς drivers...είναι...αλλά εμένα με νοιάζει πόσο θα δώσω και τι επιδόσεις θα πάρω...αν μπορώ να πάρω κι άλλες επιδόσεις αργότερα είναι ακόμα καλύτερο..γιατί λοιπόν να δώσω τα ίδια ή και παραπάνω λεφτά για να πάρω χειρότερες επιδόσεις;

Δεν είμαι fanboy καμμιάς εταιρίας ούτε καν high-end gamer αλλά είμαι της άποψης του να διαλέγω το καλύτερο δυνατό για το αντίτιμο που θα πληρώσω όποιο κι αν είναι αυτό.

Δημοσ.

+1

Να ρωτήσω...γιατί τον WD 640MB??? οκ, είναι 640 έναντι 500 αλλά ο άλλος έχει και 32mb cache...δεν είναι πιο γρήγορος λογικά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...