Προς το περιεχόμενο

Τέραστιο pρόβλημα με καινούργια μητρική!

N.I.C

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κ εγω τα ιδια δεν φταει το ο/c ρε παιδια ουτε καηκε τιποτα!οσοι εκαναν update σε f5 επαθαν το ιδιο η gigabyte εδωσε bios που σκωτωνει!μην βαλετε το f5!!!!οι δολοφονοι ακομα το εχουν στην σελιδα κ εχουν λαβει mail απο πολλα ατομα ανα τον κοσμο που την πατησαν με την εταιρια που εμπλεξαν!τοσο μ@λ@κες εκει στην gigabyte δεν δοκιμαζουν τα biοs πριν τα βαλουν στην σελιδα τους ελεος χαλανε τα pc του κοσμακι!αμα ξαναπαρω gigabyte....πρωτη κ τελευταια ηταν!!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

από ότι έμαθα πάντως ΙΣΩΣ να μην χρειαστεί RMA...η συγκεκριμένη μητρική έχει dual bios...νομίζω ότι υπάρχει διαδικασία να ξαναflashάρεις με το cd...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση ρε παίδες! απότι είδατε, τελικά το bios μας σκότωσε... και ο unstable hero τα ίδια απότι μου είπε, αλλά και σε ξένα forums.... οπότε προσοχή στο F5!!!

Thresh: πως να το κανούμε αυτό ρε man;; dual bios έχει, αλλά όταν δεν δίνει σήμα στην οθόνη να ανοίξει, και τρελαίνει και το υπόλοιπο hardware, τι να κάνουμε;; Άσε... μπλέξαμε άσχημα...

Δημοσ.

Μπορεί να είναι άσχετο με τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά να ξέρετε ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε bios update σε overclocked μηχάνημα.

Πάμε το μηχάνημα στα bios defaults, κάνουμε bios update ΠΑΝΤΑ από περιβάλλον DOS και ας υπάρχουν προγράμματα της ΧΨ εταιρίας (βλέπε ASUS) για να γίνει από Windows, πάλι φορτώνουμε bios defaults και bootάρουμε. Τώρα μπορούμε να ξαναβάλουμε τις ρυθμίσεις μας.

Εγώ να δεις γκαντεμια της προάλλες που είπα ο καψερός να κάνω μια γενική αναβάθμιση (όλα σχεδόν αφού αναβάθμιζα από P4 3Ghz με AGP). Πήρα λοιπόν τη super motherboard Asus P5Q Deluxe αξίας 165 ευρώ.... δέν έπαιρνε μπρός με τίποτα, μαύρη οθόνη και η οθόνη μονίμως στο stand by. Με την καμία να μην κάνει POST, όλα τα δοκίμασα.... τελικά ήταν ελαττωματική και μου την αντικατέστησαν με μια απλή P5Q γιατί δεν είχαν άλλη deluxe (τι προτότυπο.... για Πλαίσιο).

Περίμενα ότι μια εταιρία σαν την Asus θα έκανε ελέγχους σε όλα της τα κομμάτια αλλά απότι φαίνεται μάλλον δειγματοληπτικούς ελέγχους κάνει με αποτέλεσμα κάποια κομμάτια να βγαίνουν στο εμπόριο και να είναι ελαττωματικά.

Δημοσ.
Μπορεί να είναι άσχετο με τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά να ξέρετε ότι ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε bios update σε overclocked μηχάνημα.

Πάμε το μηχάνημα στα bios defaults, κάνουμε bios update ΠΑΝΤΑ από περιβάλλον DOS και ας υπάρχουν προγράμματα της ΧΨ εταιρίας (βλέπε ASUS) για να γίνει από Windows, πάλι φορτώνουμε bios defaults και bootάρουμε. Τώρα μπορούμε να ξαναβάλουμε τις ρυθμίσεις μας.

Προσωπικά το γνωριζω ήδη....

Δημοσ.

Εννοείται ότι αφού όλα έκατσαν καλά, έκανα OC τον Q9300 μου στα 3.2Ghz με τη μία και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Thresh: πως να το κανούμε αυτό ρε man;; dual bios έχει, αλλά όταν δεν δίνει σήμα στην οθόνη να ανοίξει, και τρελαίνει και το υπόλοιπο hardware, τι να κάνουμε;; Άσε... μπλέξαμε άσχημα...

από ότι μου είπαν το λέει στο manual...

Δημοσ.
από ότι μου είπαν το λέει στο manual...

Το λέει... δίνουν και οδηγίες στο site τους... αλλά όπως είπα και πριν, πως θα γίνει αφού δεν δίνει σήμα στην οθόνη, δεν ξεκινάει η μητρική... τέλοσπάντων, έφυγε τώρα, την πήγα πίσω για αλλάγη... απότι είδα και σε ξένα forums, την πατήσανε πολλοί... άρε Gigabyte....

(παρεπιπτόντως για όποιον ενδιαφέρεται, για τα Qbios, θα πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το Qbios utility από το bios setup, μια flopy στο pc, και να βάλει τα bios που θέλει να χώσει στην μητρική, σε μια δισκέτα)

• Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς δίνουν οδηγίες και για αυτή την περίπτωση ρε N.I.C, αλλιώς δεν θα είχε νόημα το dual bios...

Δημοσ.
προφανώς δίνουν οδηγίες και για αυτή την περίπτωση ρε N.I.C, αλλιώς δεν θα είχε νόημα το dual bios...

Τι να σου πω φίλε μου... διάβασα τα πάντα... τίποτα... άσε που δν αναφέρει σε ποιά περίπτωση, όπως λες, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει Qbios...Θα δούμε τώρα τι θα πει το eshop...:eek:

Δημοσ.

αν δεν ανηγει το pc δυσκολα τι bios και τι dual bios ASUS και παλι ASUS αν δεν κανει boot σου λει να πατησεις F1 να αλαξεις η να κανεις normal και εχει και εξωτερικα κομπακι για ClearCmos

ο gtsamour εχει δικιο για το default πριν απο update στο bios!!

Δημοσ.

βγαλε τις μνημες και ξαναβαλτες,

αφου προηγουμενως εχεις βγαλει καλωδιο τροφοδοσιας - οθονης και πατησες το μπουτον εκκινησης για πληρη αποφορτιση της μητρικης,

ισως δεις φως,οπως εγω σε καποια φαση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...