babyonboard Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Καλημερες .. Λεπον, ανοιγω το pc μου και χωρις να εχω ανοιξει τιποτα, η cpu μου βαραει 50% σσυνεχομενα..(πεφτει που και που στο 40..) Κοιταω στις διεργασιες,και παρατηρησα οτι ολο το φορτιο το σηκωνει το svchost αποτο SYSTEM.παρεπιπτοντως ειδα οτι εχω καμια 10αρια svchost.. Καμια ιδεα.?
alkisg Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Απενεργοποίησε τα automatic updates των windows.
100 010 00 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Γραψε στο cmd, τη παρακατω εντολη και ποσταρε τα αποτελεσματα για να σου πω αν ειναι οκ τα svchosts services που τρεχουν: TASKLIST /SVC /FI "IMAGENAME EQ SVCHOST.EXE"
alchemist125 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Η εντολή tasklist δεν δουλεύει στα home xp. Μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ: http://www.computerhope.com/download/winxp.htm . Δες και τον process explorer της microsoft. Γενικά είναι καλύτερος από τον default.
babyonboard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 http://s327.photobucket.com/albums/k453/babisonboard/?action=view¤t=svchost.jpg http://s327.photobucket.com/albums/k453/babisonboard/?action=view¤t=taskmanager.jpg ειναιτο cmd και ο tskmngr σε φωτος.. Υπαρχει καλυτεροσ και πιο αμεσος τροπος να τα βαλω..?
babyonboard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 μολις εβαλα και τον προσεσ εχπλορερ και εβαλα να ξαναξεκινισει η εφαρμογη. Μου εγραψε το κουλο ,οτι αυτη η εφαρμογη τρεχει απο αλλο account απο οτι το process explorer και οταν θα το ξεκινισει ξανα θα υπάρξει προφανως προβλημα. Ποιο άλλο αccount???? Επεξεργαστη εχω ε6850 και wxp prof sp2,με πιθανο sp3(nνομιζω το εβαλα)..Αυτα..Μερσυ για το αρχικο ενδιαφερον.. Τα automatic updates τα ειχα απενεργοποιησει πριν μου συμβει αυτό (μάλλον πριν) γιατι ειχα ακούσει για τα ξαφνικα 50αρια χωρις νόημα.. Αλλά τιποτα. Δεν ειναι απο κει το πρόβλημα κατα μεγάλο ποσοστό.
100 010 00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 a) start>run and type "winver" για να δεις τη εκδοση εχεις ενταξει ειναι τα services που τρεχει το svchost σου. Πιθανο ομως να εχεις κατι κακο που να σου τρωει πολυ CPU. ψαξε και κατεβασε το souperantispyware (free), κανε complete scan να καθαριστεις σωστα και πες μου. Υ.Γ. Το ανεμιστηρακι το ακους να δουλευει δυνατα?
babyonboard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 a) start>run and type "winver" για να δεις τη εκδοση εχεις ενταξει ειναι τα services που τρεχει το svchost σου. Πιθανο ομως να εχεις κατι κακο που να σου τρωει πολυ CPU. ψαξε και κατεβασε το souperantispyware (free), κανε complete scan να καθαριστεις σωστα και πες μου. Υ.Γ. Το ανεμιστηρακι το ακους να δουλευει δυνατα? Υδρόψυξη.... SP2(μα αφού το εβαλα..τι διαολο....)
babyonboard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Επίσης Αν τη σβησω την διεργασια όλα καλα.Δεν σηκώνει τίποτα ο επεξεργαστής απο φορτίο.. Μερικεσ φορεσ πριν βγαλω και ξαναβαλω το avg8.0 οταν την εκλεινα,δεν εκανε σωστα εξοδο,μου αλλαζε χρωμα η γραμμη εργασιων καποια στιγμη(οταν εκλεισα το avg ola kala επανηλθε)..του εκανα λοιπον απεγκατασταση και εβαλα την νεα εκδοση,δουλευε κανονικα και τωρα παλι τα ιδια..
100 010 00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 ξαναβαλε το sp3 και δες το αποτελεσμα. Μου εχει τυχει και εμενα σε κανα δυο πισια να μη περαστει με τη πρωτη. Αλλιως δε σου καθετε το avg καλα. Πιστευω παντως οτι με το sp3 θα στρωσεις. Κανε και scan μετα την εγκατασταση του sp3, με αυτο που σου εδωσα.
babyonboard Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Εκανα σκαν ,βρηκε την μανα του και τον πατερα του-γτπ avg- αλλα τα ιδια. το 50 ειναι 50%.. Synexizv loipon..
100 010 00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Η μανα του και ο πατερας του τοτε φταιει, γιαυτο επαιμενα, καθαρισου καλα
alkisg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Συνήθως τα 50% (σε dual core, 100% σε single core) του svchost είναι από κάποιο πρόγραμμα που έχει ρυθμιστεί να ξεκινάει μαζί με τα windows. Αφού δεν είναι τα windows updates, το επόμενο πιο συνηθισμένο είναι το startup scan του antivirus, και το τρίτο το update του antivirus. Και το τέταρτο, το scvhost (αναγραμματισμός) που είναι ιός. Τσέκαρέ το, αν το αφήσεις πολύ ώρα σταματάει; Αν βέβαια το antivirus θέλει να κάνει πλήρες scan του δίσκου, το πολύ ώρα μπορεί να σημαίνει και 2-3 ώρες... Με το process explorer μην το σβήνεις, απλά δες ποιος έχει καλέσει το svchost. Π.χ. μπορεί να δεις κάτι σε avg, οπότε θα καταλάβεις ότι φταίει το antivirus. Σε κάτι παλιά PC κάποια antivirus που είχα δοκιμάσει για τα πρώτα 10-15 λεπτά δεν άφηναν το χρήστη να κάνει τίποτα, το startup scan έπαιρνε 100% CPU. Οπότε αναγκαστικά το απενεργοποιούσα από τα options των antivirus...
babyonboard Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Λοιπον δεν ειναι τα automatic updates και δεν ειναι και το antivirus γιατι το απεγκατεστησα, εχω ομως μια υποψια με to antimalicius softare twn windows που δεν ξερω αν εχει εγκατασταθει η οχι στο pc αν και δεν του επετρεψα ποτε να κατεβει.. Να δω και αυτο με τον ιο. Το αλλο προγραμματακι αν και βρηκε πραμμα και το πεταξε δεν εκανε τιποτα περισσοτερο. Να δοκιμασω και κανενα kaspersky?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.