greek_aeras Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 μηπως θα ήταν καλά να αναφέρεις ακριβός οτι θα ηθελες στην σελίδα σου ? Οι παραπάνω σελίδες που έδωσα είναι αντιπροσωπευτικές του τι ζητάω και εγώ λίγο πολύ. Δηλαδή κάτι απλό, με 3-4 σελίδες που θα φτιαχτούν και δε θα ανανεώνονται και 2-3 που θα ανανεώνονται με νέα έργα (εδώ θέλω να μπορούμε να ανανεώνουμε μόνοι μας, απλά). Δε θέλω ούτε περίπλοκες αναζητήσεις, ούτε φαντασμαγορικά γραφικά, ούτε αγορές μέσω ίντερνετ, η μόνη επικοινωνία θα είναι μέσω εμαιλ ή τηλεφώνου έτσι και αλλιώς. @danaos πολύ ευχαρίστως να τα δώσω στον επαγγελματία ειδικά αν θέλω να κάνω κάτι πολύπλοκο. Αλλά θέλω να κάνω κάτι απλό, αν μπορώ να τα δώσω στο φοιτητή και να μου πάρει το 1/6 (γιατί μιλάμε για τρελή διαφορά) και να πάρω το ίδιο ή κατά 90% το ίδιο αποτέλεσμα γιατί να τα δώσω στον επαγγελματία? Ο σκοπός μου είναι να μάθω περίπου πόσο κοστίζει τι στο web development (και από εσάς και απο έξω) ώστε να πάω σε αυτόν που θα με ικανοποιεί περισσότερο. Τον επαγγελματία θα τον πιέσω να έχω μια λογική προσφορά (γιατί κατανοώ ότι είναι η κύρια απασχόληση του και αλλιώς τον κυνηγάω και εγώ αν συμβεί κάτι), όμως δε θα λύσει το οικονομικό του πρόβλημα από εμένα. Νομίζω πρέπει να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Ευχαριστώ όσους μου έστειλαν και πάλι ΡΜ. Ήδη έχω αρχίσει να κάνω μια πρώτη αξιολόγηση των έργων και των χρημάτων που απαιτούνται και βλέπω που περίπου θα κινηθώ, όσον αφορά τι θα προσθέσω. Τις επόμενες μέρες θα αρχίσω τις πρώτες επαφές μέσω τηλεφώνου ή ΡΜ. Δε θεωρώ σκόπιμο να απαντώ ακόμα, απλά με ένα "ευχαριστώ", για αυτό δεν έχω απαντήσει σε σχεδόν κανέναν (εκτός αν έχω σγκεκριμένη απορία σε ό,τι γράφετε).
alexandr0s Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 @danaos πολύ ευχαρίστως να τα δώσω στον επαγγελματία ειδικά αν θέλω να κάνω κάτι πολύπλοκο. Αλλά θέλω να κάνω κάτι απλό, αν μπορώ να τα δώσω στο φοιτητή και να μου πάρει το 1/6 (γιατί μιλάμε για τρελή διαφορά) και να πάρω το ίδιο ή κατά 90% το ίδιο αποτέλεσμα γιατί να τα δώσω στον επαγγελματία? Συνήθως με το 1/6 του ποσού πέρνεις το 1/10 μιας επαγγελματικής δουλειάς. Γενικά αν ο "φοιτητής" κάνει τα εξής: -Γράψει μια αναλυτική προσφορά του τι θα σου παρέχει για πόσο χρόνο -Κάνει μια έρευνα αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για ανάλογα site -Σε συμβουλέψει για το τι περιεχόμενο πρέπει να έχεις στο site σου και σε καθηδηγήσει στο να συντάξετε το περιεχόμενο έτσι ώστε να είναι internet friendly -Δημιουργήσει ένα template που θα ανταποκρίνεται στην εικόνα της εταιρίας (χρώματα, βελτιώσει λογοτύπων, κτλ), θα ανταποκρίνεται στα standards της αγοράς και θα λειτουργεί εξίσου καλά με όλους τους browser(IE4-7, FF, Opera, Safari,...) -Καταχωρήσει το site σε καταλόγους/μηχανές αναζήτησης -Φτιάξει είτε custom είτε εγκαταστήσει και προσαρμόσει ένα ήδη υπάρχον CMS -Εκπαιδεύσει τον χρήστη στο πώς θα αλλάζει το περιεχόμενο μόνος του -Παρέχει ένα υποτυπόδες user manual για τις ενέργειες του περιεχομένου -Φτιάξει το site να είναι SEO friendly Αυτά είναι μερικά λίγα πράγματα που αφορούν κόστος δημιουργίας ιστοσελίδας τα οποία μπορεί να μην είναι φανερά. Για μένα το 300ρι είναι εντελός γελείο ποσό και σίγουρα δείχνει άπειρο ερασιτεχνισμό διότι ξέρω ότι δεν γίνεται να καλυφθεί ο χρόνος που θα αναλώσει κάποιος για να φτιάξει κάτι τουλάχιστον σοβαρό. Από την άλλη αν κάποιος κάνει καλές δουλειές με 300-400-500 ευρώ να μας το πείτε να το ξέρουμε κι εμείς...
HighT3ch Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 alexandr0s πολύ σωστά τα λες, είναι πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά μεταξύ ερασιτέχνη και επαγγελματία. Είναι τα μη φανερά πράγματα καμιά φορά που είναι τα πιο σημαντικά. Όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν και ελάχιστοι πληρώνουν γι' αυτά. Γι' αυτό και έχουμε καταντήσει με ένα σωρό σαβούρες sites και ένα σωρό copy paste κώδικες και templates. Το πιο λυπηρό είναι που βλέπεις ακόμα και σοβαρά sites από εταιρείες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ να είναι γελοία, ελλειπή και να δουλεύουν μόνο σε Internet Explorer. Από optimization ούτε λόγος, cross browser development ... τι είναι αυτό, error handling ... σιγά τα λάχανα!? Συν ότι υπάρχουν πολλοί "επαγγελματίες" που πασάρουν Joomla sites σε πελάτες ως custom δουλειά. Καμία σοβαρότητα και κανένας επαγγελματισμός. Γι' αυτό και οι πραγματικοί επαγγελματίες ή πεινάνε ή καταλήγουν απατεώνες αφού κανένας δεν εκτιμά και δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει την δουλειά τους. Εγώ απορώ γιατί εσείς που θέλετε sites, όταν πρόκειται για ένα μηχανικό, έναν ηλεκτρολόγο ή ένα υδραυλικό τον πληρώνετε ΑΔΡΑ για την δουλειά του και όταν πρόκειται για sites νομίζεται ότι ο άλλος θα το κάνει τζάμπα. Έχει κάτσει κανείς να φτιάξει από το μηδέν ένα CMS να δει πόσων μηνών δουλειά είναι. Είπαμε ο Έλληνας θέλει φθηνό και καλό και γι' αυτό μονίμως παίρνει σκ@τ@ και μετά γκρινιάζει. Αγαπητέ georgegsp αν θέλεις να πάρεις τον πελάτη στείλε του ΠΜ, το forum δεν είναι για δωρεάν διαφήμιση των υπηρεσιών μας (φαντάζομαι ως web-επαγγελματιάς το γνωρίζεις αυτό).
_GiorgosK Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 300-600 ευρώ ανάλογα την εταιρεία, ή το freelancer... Οι τιμές νομίζω μπορούν να κυμανθούν απο 100 - χωρίς ανώτατο όριο Εξαρτάται απο τι ακριβώς θέλει ο πελάτης !!! Εστω και σε joomla ή drupal ή wordpress ή οποιαδήποτε αλλό CMS να φτιαχτεί οι παράγοντες που μπορεί να ανεβασουν την τιμή είναι : Σχεδιασμός (Design), και ποση λεπτομέρεια θα ζητηθεί Τι είδους διαδραστικότητα θέλει ο πελάτης ? Απλα δημιουργώ καινουριο αρθρό και ανεβαζω δυο εικόνες ? (στανταρ συμπεριφορά στα προηγούμενα CMS) Μήπως θέλει κατι που απαιτεί έξτρα design και προγραμματισμό (code) ? Εξτρα υπηρεσίες όπως γραφικά, λογοτυπα, βελτιστοποιηση σε μηχανές αναζήτησης ... alexandr0s πολύ σωστά τα λες, είναι πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά μεταξύ ερασιτέχνη και επαγγελματία. Είναι τα μη φανερά πράγματα καμιά φορά που είναι τα πιο σημαντικά. Όμως ελάχιστοι το γνωρίζουν και ελάχιστοι πληρώνουν γι' αυτά. Γι' αυτό και έχουμε καταντήσει με ένα σωρό σαβούρες sites και ένα σωρό copy paste κώδικες και templates. Το πιο λυπηρό είναι που βλέπεις ακόμα και σοβαρά sites από εταιρείες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ να είναι γελοία, ελλειπή και να δουλεύουν μόνο σε Internet Explorer. Από optimization ούτε λόγος, cross browser development ... τι είναι αυτό, error handling ... σιγά τα λάχανα!? Συν ότι υπάρχουν πολλοί "επαγγελματίες" που πασάρουν Joomla sites σε πελάτες ως custom δουλειά. Καμία σοβαρότητα και κανένας επαγγελματισμός. Γι' αυτό και οι πραγματικοί επαγγελματίες ή πεινάνε ή καταλήγουν απατεώνες αφού κανένας δεν εκτιμά και δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει την δουλειά τους. Εγώ απορώ γιατί εσείς που θέλετε sites, όταν πρόκειται για ένα μηχανικό, έναν ηλεκτρολόγο ή ένα υδραυλικό τον πληρώνετε ΑΔΡΑ για την δουλειά του και όταν πρόκειται για sites νομίζεται ότι ο άλλος θα το κάνει τζάμπα. Έχει κάτσει κανείς να φτιάξει από το μηδέν ένα CMS να δει πόσων μηνών δουλειά είναι. Είπαμε ο Έλληνας θέλει φθηνό και καλό και γι' αυτό μονίμως παίρνει σκ@τ@ και μετά γκρινιάζει. Αγαπητέ georgegsp αν θέλεις να πάρεις τον πελάτη στείλε του ΠΜ, το forum δεν είναι για δωρεάν διαφήμιση των υπηρεσιών μας (φαντάζομαι ως web-επαγγελματιάς το γνωρίζεις αυτό). HighT3ch Αν και το κακό είναι γενικό και όχι μόνο στο web design, εδώ είναι πιο έυκολο να περάσουν απαρατήρητοι γιατί ο κόσμος δεν ξέρει (ΑΚΟΜΑ) τι έιναι καλό και τι ΜΑΠΑ όσον αφορά την δημιουργία μιας ιστοσελίδας ... γι αυτό υπάρχουν πολλοί "επαγγελματίες" έδω στην Ελλαδα που όχι μόνο δεν κανουν δουλειά άλλα χρεώνουν και ακριβά ....
sotirakis.net Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2008 Αντιγράφω από ένα άλλο post μου : Απλά να πω και 'γω την ταπεινή μου γνώμη μιας και είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς freelancers (http://www.oms.gr). Πλέον βέβαια δεν θα συστήνομαι ως τέτοιος γιατί η ελληνική πραγματικότητα καθιστά τον freelancer ως έναν τυχοδιώκτη, εν μέρει γνώστη των τεχνολογιών του Internet και με λίγα λόγια ενός τύπου που κάνει αρπαχτές... Αντιθέτως, σχεδόν κάθε γραφείο/studio/εταιρία (με ύπόσταση είτε μόνο δικτυακή είτε και φυσική) θεωρείται ως ειδήμων σε θέματα web design, SEO, e-commerce χωρίς αμφισβήτηση. Ακόμα και αν χρησιμοποιεί πλατφόρμες κλειστού κώδικα αμφιβόλου απόδοσης και ασφάλειας και outsourcing σε freelancers ή και φοιτητές... Και σε όλα αυτά προσθέτουμε και ένα επιπλέον 30% στην τελική τιμή καθώς ένα γραφείο έχει και λειτουργικά έξοδα. Μπορεί βέβαια οι freelancers να είναι πιο οικονομική λύση αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο ο έλληνας ξεχνάει την ματζιριά του και γίνεται ανοιχτοχέρης (ενίοτε και κορόιδο..) και πιστός καταναλωτής των υπηρεσιών της εταιρίας. Μπορεί να παζαρεύει μέχρι αηδίας την τιμή του κλιματιστικού στον Κωτσόβολο, αλλά στο web design θέλει "καλό" προιόν... Άσχετα αν μπορεί να του προσφέρει τα ίδια και περισσότερα και ο freelancer, αυτός θέλει στην ούγια να υπάρχει φίρμα... Μετά μπαίνει και το θέμα της φερεγγυότητας. Ένας freelancer είναι σχεδόν πάντα αναξιόπιστος, επικίνδυνος να εξαφανιστεί και αμφιβόλου γνωστικού υποβάθρου... Στον αντίποδα, το γραφείο/εταιρία/studio έχει σχεδιαστές πιστοποιημένων γνώσεων (certifications, gold memberships στην Adobe και τα ρέστα, μη σου πω και ECDL !), είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και του χρόνου (απλά και μόνο επειδή έχει γραφεία και φαντεζί πινακίδα ή εταιρικό site), ασχολείται εκτός από το web design και λίγο με εκτυπώσεις, λίγο με φυλλάδια, λίγο με φωτογραφήσεις, λίγο με σχεδιασμό λογότυπου, λίγο με καταδύσεις και λίγο με εκδρομές στην Βουλγαρία για ψώνια. Μπορεί να έχει 4-5 άτομα, αλλά τα προλαβαίνουν όλα. Έτσι λοιπόν, ανάμεσα σε έλα τα άλλα, θα προλάβουν να παραδώσουν και εντός του συμφωνημένου χρόνου το project του εκάστοτε πελάτη. Τέλος, υπάρχει και το θέμα του availability του freelancer. Κάποιος, κάπου, κάποτε ισχυρίστηκε ότι ένας freelancer είναι ηλίθιος και εξαφανίζεται μετά από μια δουλειά που αναλαμβάνει επειδή : 1) έχει μπει μέσα του ο διάβολος και θέλει να εκμεταλλευτεί τον αθώο πελάτη 2) δεν τον ενδιαφέρει να αποκτήσει έναν ευχαριστημένο πελάτη που πιθανώς να του στείλει και άλλους πελάτες 3) Δεν ξέρει τι θα πει υπευθυνότητα και σεβασμός στον αλλόν γιατί μικρό τον έδερνε με το ζωνάρι ο μπεκρής μπαμπάς του Η εταιρία όμως, κόπτεται για τους ευχαριστημένους πελάτες (άσχετα αν με το όνομα και μόνο : "ΧΧΧΧΧΧ : Εταιρία Σχεδιασμού Ιστοσελίδων" καβατζώνει άφθονους πελάτες), πάντα εκπληρώνει τα αιτήματα για αλλαγές στα sites (με ένα μικρό κόστος πάντα βέβαια, το οποίο ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ να αναφέρει στην αρχή,) γρήγορα (ΘΑ το κοιτάξουμε, ΘΑ γίνει, ΘΑ λειτουργήσει, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ (για έναν άγνωστό λόγο όμως αυτά τα "ΘΑ" έχουν διαφορετικό κύρος από τα ΘΑ του freelancer)) και αντιμετωπίζει κάθε πελάτη σαν ξεχωριστό Project (μπορεί βέβαια να βιάζεται και να ξεπετάει τα sites χρησιμοποιώντας φασόν templates αλλά "δεν γαμιέται, ποιος θα το καταλάβει ;" ).
alexandr0s Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 ο κόσμος δεν ξέρει (ΑΚΟΜΑ) τι έιναι καλό και τι ΜΑΠΑ όσον αφορά την δημιουργία μιας ιστοσελίδας ... γι αυτό υπάρχουν πολλοί "επαγγελματίες" έδω στην Ελλαδα που όχι μόνο δεν κανουν δουλειά άλλα χρεώνουν και ακριβά .... Πολύ σωστό αυτό. Πρέπει να ψαχτεί λίγο και ο πελάτης αλλιώς η επιτυχία της ιστοσελίδας του ίσως να βασίζεται σε τυχαίους παράγοντες.
sotirakis.net Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 ^^^^^ Τα credits πρέπει να πάνε στον _GiorkosK
alexandr0s Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Νομίζω ότι τα 3 παραπάνω μηνύματα είναι spam
sotirakis.net Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Νομίζω ότι τα 3 παραπάνω μηνύματα είναι spam Να τα πεις περιττά, πάει και 'ρχεται, αλλά όχι και spam !!! Γιατί ;
sotirakis.net Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 υπήρχαν 3 μηνύματα τα οποία διεγράφηκαν kk, my fault
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.