elvisjedi Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 αν τελικα αποφασισεις για μακ αξιζει να κοιταξεις το μινι. μαζι με ενα καλο μονιτορ θα σου βγει αρκετα φθηνοτερα απο το imac , θα κανεισ μια χαρα την δουλεια σου κ θα μπορεις κ πολυ ευκολο να το πας στον κολητο σου/εξοχικο/διακοπες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iceman79 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Χωρίς να θέλω να ανοίξω πόλεμο, γιατί όχι σε ένα σύστημα pc που να του έχει περασμένο το mac os? Δέν το έχω δοκιμάσει αλλα απο ότι διαβάζω γενικά δουλεύει σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jojos170304 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Super PC με linux. Τι κερδίζεις? 1. Το βασικό: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την οποία την χάνεις διπλά στον Mac Τι χάνεις? ΤΙΠΟΤΑ Τέλος, δεν κινδυνεύεις να σε πουν κ gay (βλ. σχετικό gay test με φωτό ενός pc κ ενός mac) - Για να κάνουμε κ λίγη πλάκα - Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Στο ζητούμενο τώρα. Έχω ακόμη μια ερώτηση για τις οθόνες και το κατά πόσο καλές είναι αυτές των Mac. Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει (ποιότητα, καμμένα pixels κ.λπ.). Ας πούμε η iMac 24" τι λέει; Η οθονη του 24" iMac ειναι παααρα πολυ καλη και ειναι αντιστοιχη με οθονες 24" των 600-700 ευρω . Το μονο που ισως σε ενοχλει ειναι οτι ειναι glossy. Η οθονη του iMac 20" ειναι πολυ μετρια και ειναι αντιστοιχη με οθονες 20" των 200 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Super PC με linux. Τι κερδίζεις? 1. Το βασικό: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την οποία την χάνεις διπλά στον Mac Τι χάνεις? ΤΙΠΟΤΑ Τέλος, δεν κινδυνεύεις να σε πουν κ gay (βλ. σχετικό gay test με φωτό ενός pc κ ενός mac) - Για να κάνουμε κ λίγη πλάκα - Για πες και ποια προγράμματα θα χρησιμοποιεί για ηχογραφήσεις. Και τι audio interfaces θα χρησιμοποιεί και τι drivers και software έχουν για linux. Κακά τα ψέματα, όλες οι εμπορικές εφαρμογές για ηχογράφηση/παραγωγή μουσικής υπάρχουν για mac, για linux όχι. Το ίδιο ισχύει και για το σχετικό hardware. Προσωπικά βρίσκω το Garageband πολύ καλό για ηχογράφηση κι έρχεται παρέα με το λειτουργικό. Η ανάλογη λύση σε linux ποια είναι; Tην έχεις δοκιμάσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Βασικά μην κολλάτε. Προφανώς το linux δεν έχει τις εφαρμογές του μακ για ήχο. Αλλά το μακ δεν έχει τα development tools του linux για προγραμματισμό (ή networking tools). Και κανένα από τα δύο δεν έχουν τα παιχνίδια του Win. Ότι θες το διαλέγεις και παίρνεις. Αν θες να φτιάξεις το περιβάλλον και να έχεις πλήρη έλεγχο βάζεις κανά arch, gentoo h slackware (και προς θεού όχι Ubuntu). Για έτοιμο γαμάτο περιβάλλον παίρνεις μακ (χωρίς να είμαι βέβαιος, έχω να χρησιμοποιήσω από το '95). Και άν θες Solitare παίρνεις Windows. Ψάξε τι καλύπτει τις ανάγκες σου και βάλτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Για πες και ποια προγράμματα θα χρησιμοποιεί για ηχογραφήσεις. Και τι audio interfaces θα χρησιμοποιεί και τι drivers και software έχουν για linux. Κακά τα ψέματα, όλες οι εμπορικές εφαρμογές για ηχογράφηση/παραγωγή μουσικής υπάρχουν για mac, για linux όχι. Το ίδιο ισχύει και για το σχετικό hardware. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=264188 δες το ίσως απαντάει στην ερώτησή σου . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=264188δες το ίσως απαντάει στην ερώτησή σου . Τις ξέρω τις λύσεις, το θέμα είναι ποιος τις χρησιμοποιεί. Εγώ έγραφα κιθάρα σε ardour και δεν το βρήκα ιδιαίτερα εύχρηστο. Στο garageband ξεκινάς και γράφεις χωρίς να έχεις κάνει ούτε το tour. Πήρα κι ένα usb interface (γιατί την κιθάρα δεν τη βάζεις κατευθείαν σε line-in) που είχε drivers για OSX και windows και φυσικά όχι για linux. Έχει πολλά καλά το linux αλλά όσο νά 'ναι η έλλειψη εμπορικών εφαρμογών και υποστήριξης hardware μερικές φορές σε περιορίζει σημαντικά. Ναι στο OS X έχεις όλες τις επιλογές αλλά συνήθως πρέπει να τα σκάσεις, ενώ στο linux τα έχεις και ελεύθερα και δωρεάν. Έστω όμως ότι θέλεις να πληρώσεις, να χρησιμοποιήσεις την x βραβευμένη εφαρμογή που αυτή τη στιγμή θεωρείται σημείο αναφοράς στο χώρο, μπορείς; (ρητορική ερώτηση, δε χρειάζεται απάντηση) Τα ξέρουμε τα καλά του linux, μη κάνουμε όμως και τα στραβά μάτια στα μειονεκτήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 cassidy συμφωνώ απλώς τυχαίνει να είμαι Linuxahedin ! :mrgreen: . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Λοιπόν, είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με τον waves. Με τη διαφορά ότι εγώ είμαι πλέον αποφασισμένος να πάω σε Mac. Προσωπικά αυτό που με πείθει περισσότερο, είναι ότι δεν ξέρω ούτε έναν χρήστη Mac που να το έχει μετανιώσει ή γενικότερα να μην είναι (όχι απλά, αλλά πάρα πολύ) ευχαριστημένος. Τώρα, είχα και εγώ την απορία με την οθόνη την 24'' (μιας και προσανατολίζομαι στον 24" imac στα 3.06Ghz) και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι το glossy. Επίσης, με βοήθησε πολύ μια επίδειξη του νέου λειτουργικού που είδα στο site της apple. http://www.apple.com/macosx/ Δες το και εσύ φίλε waves. Θα μάθεις κάποια πράγματα και θα μπεις λίγο στη λογική των mac. Εγώ δεν πίστευα το iChat (το οποίο δεν ξέρω πόσο αξιοποιήσιμο θα είναι στην Ελλάδα με τις αντίστοιχες συνδέσεις, ας με ενημερώσει κάποιος παρακαλώ) και το Time Machine (ενώ είχα δει νωρίτερα το Quick Look και ήταν το πρώτο μου ΟΥΟΟΥ!). Απίστευτη φιλικότητα προς τον χρήστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Τώρα, είχα και εγώ την απορία με την οθόνη την 24'' (μιας και προσανατολίζομαι στον 24" imac στα 3.06Ghz) και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι το glossy. Επίσης, με βοήθησε πολύ μια επίδειξη του νέου λειτουργικού που είδα στο site της apple. http://www.apple.com/macosx/ Δες το και εσύ φίλε waves. Θα μάθεις κάποια πράγματα και θα μπεις λίγο στη λογική των mac. Εγώ δεν πίστευα το iChat (το οποίο δεν ξέρω πόσο αξιοποιήσιμο θα είναι στην Ελλάδα με τις αντίστοιχες συνδέσεις, ας με ενημερώσει κάποιος παρακαλώ) και το Time Machine (ενώ είχα δει νωρίτερα το Quick Look και ήταν το πρώτο μου ΟΥΟΟΥ!). Απίστευτη φιλικότητα προς τον χρήστη. Glossy είναι οι γυαλιστερές οθόνες, τις έχουν πολλά notebooks, δεν τις έχεις δει ποτέ; Εδώ τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα. Τώρα για το ichat, με σύνδεση 10/1 Mbps το χρησιμοποιώ με πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Το θέμα είναι ότι λίγες φορές τυχαίνει να έχει κι ο άλλος τόσο καλύ σύνδεση, οπότε προτιμάω το skype που έχει πιο καθαρή εικόνα και ήχο στις περισσότερες περιπτώσεις. Φαντάζομαι ξέρεις πως για να video/audio chat με ichat πρέπει κι ο άλλος χρήστης να έχει ichat και συνεπώς mac. Για να δουλέψει όμως όπως στα demo video της apple, που βάζουν background σε video chat και δουλεύει τέλεια, πρέπει να έχεις (σχεδόν) λευκό τοίχο πίσω σου και γενικά καλό φωτισμό. Παρόλα αυτά έχει πολύ γέλιο ακόμα κι όταν η ποιότητα δεν είναι καλή. π.χ εδώ με ανώνυμο ισπανό όταν πήρανε το ευρωπαϊκό, ήταν χάλια η ποιότητα της σύνδεσης αλλά πιστεύω άξιζε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cygnus Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Καταπληκτικό το video tour του Leopard..Θέλω να το δοκιμάσω. Ήδη σκέφτομαι την αγορά σκληρού για την εγκατάσταση στο PC μου, έστω και με AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telegamesvg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Απαντηση στο αρχικο ερωτημα... Για να σου μενει χρονος . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Παιδιά είναι πολύ αργά.... Την Πέμπτη πάω στο Πλαίσιο να πάρω τον iMac με 24" οθόνη . Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει!! Ελπίζω μην βρω κανένα καμμένο πίξελ, καθώς το διαβάζω συνέχεια στα φόρα. Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία Υ.Γ. Ελπίζω να συνεχιστεί το θέμα, για όλους, όσοι σκέφτονται να μπουν στον κόσμο των Mac. Eγώ θα είμαι κάπου εδώ, καθώς σίγουρα θα σας χρειαστώ + για να σας πω τις εντυπώσεις μου!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Glossy είναι οι γυαλιστερές οθόνες, τις έχουν πολλά notebooks, δεν τις έχεις δει ποτέ;Εδώ τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα. Τώρα για το ichat, με σύνδεση 10/1 Mbps το χρησιμοποιώ με πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Το θέμα είναι ότι λίγες φορές τυχαίνει να έχει κι ο άλλος τόσο καλύ σύνδεση, οπότε προτιμάω το skype που έχει πιο καθαρή εικόνα και ήχο στις περισσότερες περιπτώσεις. Φαντάζομαι ξέρεις πως για να video/audio chat με ichat πρέπει κι ο άλλος χρήστης να έχει ichat και συνεπώς mac. Για να δουλέψει όμως όπως στα demo video της apple, που βάζουν background σε video chat και δουλεύει τέλεια, πρέπει να έχεις (σχεδόν) λευκό τοίχο πίσω σου και γενικά καλό φωτισμό. Παρόλα αυτά έχει πολύ γέλιο ακόμα κι όταν η ποιότητα δεν είναι καλή. π.χ εδώ με ανώνυμο ισπανό όταν πήρανε το ευρωπαϊκό, ήταν χάλια η ποιότητα της σύνδεσης αλλά πιστεύω άξιζε Πώς έβαλες δικιά σου εικόνα απο πίσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.