mihalakis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 ο καθενας διαχειριζεται τα λεφτα του οπως θελει και θεωρει σωστο. Μπορειτε να λετε οτι θελετε για μαγειες, απολαυση, πρακτικοτητα, αλλα τα παντα ειναι και θεμα συνηθειας αλλα και προτεραιοτητων. Προτιμω να παρω για παραδειγμα περισσοτερο hardware για τα λεφτα μου και ας ξοδεψω 20 λεπτα για οδηγους οταν και οποτε κανω φορματ στον υπολογιστη μου. Ουτε με πειραζει να δωσω 1 ωρα απο το χρονο μου να φερω τον υπολογιστη μου στα μετρα μου...Στο θεμα της ταχυτητας θα ειμαι σιγουρα ταχυτερος απο εναν αντιστοιχο μακ,θα μπορω ευκολοτερα να αναβαθμιστω και να παιζω τα παιχνιδακια μου. Οταν θελω εναν υπολογιστη για να κανω μια απλη πλοηγηση, η να ανοιγω κανενα word μπορω ανετα με 350 ευρω να το κανω. αν θελω και ηχογραφησεις βαζω και μια πιο βαρβατη καρτα ηχου και ειμαι καλυμενος. Αν πχ τις ιδιες δουλειες τις κανω με 50-60%λιγοτερα χρηματα θα το προτιμησω. ετσι κι αλλιως ποτε δεν ειχα προβλημα με τα παραθυρια που χρησιμοποιω, τοσο σε πρακτικοτητα, οσο και σε ευκολια αλλά και ταχύτητα. Αυτη ειναι η αποψη μου και την καταθετω. χωρις προκαταληψη η με σκοπο να αρχισουμε να πλακωνομαστε Για τον φιλο μου που συγκρινε το ν95 με το τηλεφωνο γιωτα, αυτο που λεει μπορω να το κανω ανετοτατα οταν απαντω κληση και ψαχνω το βλουτουθ μου. Μπορω ομως να κανω και πολλα περισσοτερα που δεν μπορει το iphone χωρις μαλιστα να χρειαστει να το χακεψω και να χασω την εγγυηση μου.Δεν σας κρυβω ομως οτι οταν δουλεψα για λιγο iphone και πλοηγηθηκα στο διαδικτυο, ναι εκει το παραδεχτηκα
thanocaster Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μετά την απαίτηση του topic starter αφήνω το επιθετικό μου ύφος Σε ένα μακ δεν πληρώνεις μόνο hardware, εμφάνιση αλλά όπως αναφέρθηκε πληρώνεις σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και το λειτουργικό. Ένα λειτουργικό που αξιοποιεί σε τεράστιο βαθμό το hardware που έχεις. Γκούγκλαρε time machine, quick look, memory management, automator, spotlight, quicksilver, spaces, parental control, dock, stacks, boot camp, parallels & coherence, cover flow, ilife. Στα αρνητικά είναι η εμφανής αύξηση σε μικροbugs στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού (Leopard - 10.5.x). Επίσης είναι όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί η αδυναμία επεκτασιμότητας πέραν του σκληρού δίσκου και της μνήμης ραμ. Επίσης πρέπει να αναφερθεί η άθλια υποστήριξη από την Rainbow. Σαν τελευταίο συμπέρασμα πάντως, στην πλειοψηφεία των switchers (μέσα κι εγώ) είναι πως μετά από δύο μέρες επαφής με mac η επιστροφή στα windows είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και στα δυο λειτουργικά για να σκεφτώ να ξαναγυρίσω σε pc. ΥΓ> Μέσα στα άλλα που ανέφερε ο snollygoster πρόσεξες αυτό που είπε για απουσία registry; Για μένα αυτός ήταν ο κύριος λόγος της στροφής μου προς το μήλο.
Founes Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Λοιπόν... εγώ δεν είμαι αυτή τη στιγμή της απορίας PC ή Mac... αλλά θα ήθελα λίγες πληροφορίες για τα MAC μιας και θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ. Γενικότερα οι λόγοι που προαναφέρθησαν εμένα να σας πω την αλήθεια δεν με πείθουν για να επιλέξω... δλδ πραγματικά δεν με νοιάζει αν σπάει το εικονίδιο στο desktop ή οχι... εμένα με νοιάζει να μπορώ να κάνω τις δουλειές που θέλω και αν υπάρχει και το άλλο οκ ειναι μια λεπτομέρια που όντως κάνει την διαφορά. Για να μπω και στο θέμα που με αφορά τώρα... έχω βρει το εξης... APPLE eMAC G4, Power PC G4 1.0Ghz, 40GB (εχω και spare 2 320GB), RAM 640, cd-rom, 3usb, 2 firewire, mac os x, apple k/b+mouse στα 296? και σας ρωτάω... αξίζει αυτα τα λεφτά για το παρω και να κανω μια αρχη στον θαυμαστό κόσμο των mac ??? πάνω στο συγκεκριμένω μπορώ να προσθέσω καποιον απο τους 2 δίσκους που έχω, ενα dvd-rec? αν του βάλω ενα usb wifi, θα μπορώ να συνδέομαι στο internet μεσω του wifi - router που έχω στο σπίτι ??? Η χρήση που θα ήθελα να κάνω είναι να οργανώσω την μουσική μου συλλογή, εφαρμογές office, Photoshop και φυσικά football manager!!! Στην περίπτωση που τελικά μπορέσω να κάνω τις δουλειές μου και δω οτι τελικά με βολέβει σκέφτομαι να επενδύσω σε ενα APPLE MACBOOK μιας και σε συνεργασία με το serato scratch live να το κανω και επαγγελματικο εργαλειο...
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Φίλε mihalakis προφανώς δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ mac os. Δε μιλάμε για τα 20 λεπτά που θα φας να ρυθμίζεις και να προσαρμόζεις στις ανάγκες σου. Μιλάμε για διαφορετικό τρόπο ζωής. Είναι σα να μένεις σε ένα 2άρι με την κοπέλα σου στην Κυψέλη στο ισόγειο και να είσαι μια χαρά. Εμείς δε σου λέμε να αλλάξεις κοπέλα αφού αγαπάς αλλά δε θα σε χαλούσε μια μεζονέτα στη βουλιαγμένη με θέα τη θάλασσα και όλα πλυμένα, μαγειρεμένα και καθαρά. Ε τα 500 ευρώ που θα δώσεις παραπάνω για το mac προσφέρουν τέτοια πολυτέλεια και τόσο άνετο τρόπο ζωής σε κάτι που λέγεται πληροφορική.
haHa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μην μπερδεύεστε με τις Ευρωπαϊκές τιμές. Το Air σαν μηχάνημα έχει 1.200?, όση είναι δηλαδή η χαμηλότερη αξία του στην αγορά. Αντίστοιχα τα κούτσικα Sony, δεν έχουν 3.000? αλλά 2.000-2.300? που πωλούνται στην Αμερική. Μια μικρη παρενθεση: Η τιμη του air(και καθε μηχανηματος) ειναι η τιμη που πωλειται στην εκαστοτε αγορα. Αν στην Ευρωπη ειναι αναλογικα ακριβοτερο σε σχεση με αλλα φορητα απο οτι στην Αμερικη, αυτο εναι ευθυνη της Apple. (επισης μη ξεχναμε το φορο στην Αμερικη) Επισης εκτος απο τα sony και το air υπαρχουν αλλα μικρα φορητα(ibm thinkpad, compaq, voodoo), σε παρομοιες ή και χαμηλοτερες τιμες , με παρομοια ή καλυτερη ποιοτητα κατασκευης, πιο εξοπλισμενα (πχ να μπορουν να μπαινουν απο παντου ιντερνετ μεσω wimax,3g,lan) , μεγαλυτερη αυτονομια , μεγαλυτερη εγγυηση και χωρις προβληματα υπερθερμανσης και shutdown του ενος core. Οχι οτι ειναι ασχημο το air (μαλιστα ειναι αρκετα καλο), αλλα υπαρχουν και αλλα εξισου ή και καλυτερα υποφορητα που μαλιστα πραγματικα μπορουν να συνδεθουν ασυρματα απο παντου.(3g,wimax και οχι μονο wifi ) Για αυτο ειναι καπως οξυμωρο να το θεωρουμε υποχρεωτικα σαν το καλυτερο υποφορητο.. Κλεινει η παρενθεση για το air.. Για τα υπολοιπα τα ειπαν τα παιδια: ωραιο το mac os x , αλλα μεχρι εκει.. Εσυ πρεπει να αποφασισεις αν θελεις να δωσεις πχ ενα 500αρι παραπανω για να εχεις μικροτερη εγγυηση, μικροτερη επεκτασιμοτητα, αργο και πανακριβο service, αλλα να εχεις ενα πιο φιλικο λειτουργικο... Δηλαδη αν κατι αξιζει στα mac ειναι το λειτουργικο τους.(εστω και με την ελλεψη υποστηριξης, πχ παιχνιδιων κλπ) Γιατι απο hardware, εγγυηση και τιμες δε λενε και πολλα...
vitalogy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Είναι το δεύτερο θέμα, που ανοίγω σε αυτό το φόρουμ και για μένα είναι μεγάλης σημασίας. Το θέμα, λοιπόν, είναι "Γιατί Mac;". Από το προηγούμενο θέμα, που έχω ανοίξει εδώ "Switching from Pc to Mac" προσπαθώ να λύσω κάποιες απορίες μου σχετικά με την "απλή" ερώτηση αν αξίζει να πάρω mac. Έχω κάνει μια έρευνα αγοράς κι έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα τα οποία συνεχίζουν να με μπερδεύουν. Ας ξεκινήσω και στην πορεία βλέπουμε: 1)Γιατί να πάρω ένα iMac 24", όπως σκέφτομαι με 1700?, ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνω ένα super pc; Για πιο εύκολο λειτουργικό; Για να μην κολλάω ιούς; Δεν ξέρω. Είμαι χρόνια χρήστης pc και μου είναι εξαιρετικά εύκολα στη χρήση και από ιούς με ένα καλό antivirus και καλή χρήση δεν κόλλησα ποτέ τίποτα. 2)Τι είναι αυτό που κάνει τα Μac πανάκριβα;;; Γιατί ρε παιδιά με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλής ποιότητας pc, το οποίο συναρμολογείς, όπως θέλεις. Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένοςΧαμόγελοBοηθείστε με σας παρακαλώ. Εγώ τον υπολογστή τον θέλω για απλά πράγματα καθημερινής χρήσης. Δεν παίζω παιχνίδια, αλλά άμα κάτσει δε θα πω όχι. φιλε μου αν το κουραζεις τοσο πολυ στο τελος χανετε το νοημα.Σιγουρα θα εχεις καταλαβει οτι σε καμια περιπτωση δεν θα κλαψεις τα λεφτα που θα δωσεις, οποτε μην το ψαχνεις αλλο...
charoui Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 APPLE eMAC G4, Power PC G4 1.0Ghz, 40GB (εχω και spare 2 320GB), RAM 640, cd-rom, 3usb, 2 firewire, mac os x, apple k/b+mouse στα 296? και σας ρωτάω... αξίζει αυτα τα λεφτά για το παρω και να κανω μια αρχη στον θαυμαστό κόσμο των mac ??? πάνω στο συγκεκριμένω μπορώ να προσθέσω καποιον απο τους 2 δίσκους που έχω, ενα dvd-rec? αν του βάλω ενα usb wifi, θα μπορώ να συνδέομαι στο internet μεσω του wifi - router που έχω στο σπίτι ??? Η χρήση που θα ήθελα να κάνω είναι να οργανώσω την μουσική μου συλλογή, εφαρμογές office, Photoshop και φυσικά football manager!!! [/url] να το κανω και επαγγελματικο εργαλειο... αξίζει αλλα πρέπει να ξέρεις ότι είναι ένα αρκετά παλιό και αργό μηχάνημα. θα έχεις tiger αντί leopard, αν δεν κάνω λάθος έχει ενσωματωμένη airport card (ψάξε το) photoshop εξαρτάται ποσο βαριά χρήση κανεις.. και το manager θα θέλει ακόμα λίγα ram για να τρέχει καλά όσο για το macbook θα σε καλύψει απόλυτα!
georgeadams Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 APPLE eMAC G4, Power PC G4 1.0Ghz, 40GB (εχω και spare 2 320GB), RAM 640, cd-rom, 3usb, 2 firewire, mac os x, apple k/b+mouse στα 296? και σας ρωτάω... αξίζει αυτα τα λεφτά για το παρω και να κανω μια αρχη στον θαυμαστό κόσμο των mac ??? πάνω στο συγκεκριμένω μπορώ να προσθέσω καποιον απο τους 2 δίσκους που έχω, ενα dvd-rec? αν του βάλω ενα usb wifi, θα μπορώ να συνδέομαι στο internet μεσω του wifi - router που έχω στο σπίτι ??? Η χρήση που θα ήθελα να κάνω είναι να οργανώσω την μουσική μου συλλογή, εφαρμογές office, Photoshop και φυσικά football manager!!! - Τα 640GB RAM και ο G4 1GHz θα το κάνουν σχετικά αργό (όχι απελπιστικά αργό βέβαια). Για internet, μουσική και office είναι μάλλον ΟΚ αλλά μην περιμένεις πολλά στο photoshop. - DVD-R και Σκληρούς Δίσκους θα μπορέσεις να του προσθέσεις μόνο ως εξωτερικούς, USB ή Firewire (καλύτερα FireWire για να μην απασχολούν και τη CPU κατά τη λειτουργία τους). - Έχω την εντύπωση πως κάποια USB WiFi είναι συμβατά με Mac OS X, αλλά αυτό χρειάζεται λίγο ψάξιμο. - Το κακό με το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ο όγκος του, καθώς έχει οθόνη CRT.
Predatorkill Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα απο οτι φανταζεσαι φιλε waves.... Για του λογου το αληθες, παρε και ενα ωραιο αρθρο για να δεις οτι τα notebook PC ειναι για κλωτσιες: http://www.pcworld.com/article/136649-3/in_pictures_the_most_notable_notebooks_of_2007.html ρεζουμέ: Τhe fastest Windows Vista notebook we've tested this year (through 10/25/07) is a Mac. Try that again: The fastest Windows Vista notebook we've tested this year--or for that matter, ever--is a Mac. Not a Dell, not a Toshiba, not even an Alienware. The $2419 (plus the price of a copy of Windows Vista, of course) MacBook Pro's PC WorldBench 6 Beta 2 score of 88 beats Gateway's E-265M by a single point, but the MacBook's score is far more impressive simply because Apple couldn't care less whether you run Windows. Και μη ξεχνατε οτι τρεχει και Windows XP/Vista απροβληματιστα με το Boot Camp. Αμα θες να κανεις κατι σε PC, το γυρνας,κανεις τη δουλεια σου και μετα παλι πισω στo Leopard. Υπαρχει βεβαια και το Parallels οπου ειναι Virtual Machine. Με το πατημα του Alt+Enter κανεις εναλλαγη αναμεσα στα δυο λογισμικα μεσα σε 2 δευτερολεπτα. Εχω ενα MacBook με Parallels και κανω τη δουλεια μου μια χαρα. (μην μου πεις οτι εδω μιλαμε για desktop, μου ειναι παντελως αδιαφορη αυτη η διαφορα οταν μιλαμε για MAC) και αλλο ενα ωραιο αρθρο: http://gizmodo.com/376497/mac-with-150-apps-running-shows-teeny+weeny-dock-expos-windows 150 apps ολες μαζι κανανε γυρω στα 10 λεπτα για να ανοιξουνε, αυτο ομως σκυλι...Στη πραγματικοτητα ειναι 99 applications.
CompHeller Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 I love mac αλλά το να κάνω μια επένδυση (γιατί είναι επένδυση) χωρίς να έχω ένα support ΟΧΙ (1821-2008). Όταν φύγει η rainbow το κακό πουλί (ελπίζω να γίνει κάποτε) τότε θα γεμίσει η Ελλάδα mac και εγώ προσωπικά θα τα πάρω όλα να κάνω συλλογή!
mihalakis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Φίλε mihalakis προφανώς δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ mac os. Δε μιλάμε για τα 20 λεπτά που θα φας να ρυθμίζεις και να προσαρμόζεις στις ανάγκες σου. Μιλάμε για διαφορετικό τρόπο ζωής. Είναι σα να μένεις σε ένα 2άρι με την κοπέλα σου στην Κυψέλη στο ισόγειο και να είσαι μια χαρά. Εμείς δε σου λέμε να αλλάξεις κοπέλα αφού αγαπάς αλλά δε θα σε χαλούσε μια μεζονέτα στη βουλιαγμένη με θέα τη θάλασσα και όλα πλυμένα, μαγειρεμένα και καθαρά. Ε τα 500 ευρώ που θα δώσεις παραπάνω για το mac προσφέρουν τέτοια πολυτέλεια και τόσο άνετο τρόπο ζωής σε κάτι που λέγεται πληροφορική. η αληθεια ειναι οτι δεν εχω δουλεψει μακ και θα ηθελα να το δοκιμασω. Ωστοσο δεν βλεπω τα παραθυρια σαν ισογειο χωρις θεα, αλλα ας μην ξεχναμε οτι , ότι πληρώνεις παίρνεις και για τα λεφτά που δίνω, το λειτουργικό μου προσφέρει πάρα πολλά χωρίς πρόβλημα, και εξακολουθώ να δουλεύω πάρα πολύ άνετα. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνω και τίποτα τρομερό στον υπολογιστή μου πλεόν. Θα βάλω να ακούσω ενα mp3, θα δω μια ταινία, θα μπω 3-4 ώρες στο ιντερνετ, άντε να πάιξω και κάποιο παιχνιδάκι. Αξιοθαύμαστο που ανοίγουν 150 εφαρμογές στο μακ,εντυπωσιακό οτι ένα μηχάνημα των 2500 σχεδόν δολαρίων είναι πολύ γρήγορο αλλά αν το δούμε διαφορετικά, ίσως το διαμέρισμα στη βουλιαγμένη να είναι περιττή πολυτέλεια για κάποιον που θα προτιμούσε να ζει στην κυψέλη και να έδινε τα λεφτά του για να πάρει μια πορσε. Ο καθένας φίλε μου τα ζυγίζει διαφορετικά. ΥΓ αν μπορούσα να εκμεταλλευτώ πλήρως ένα λεοπαρδ σε έναν απλό μη μακ υπολογιστή θα το έκανα ευχαρίστως αλλά δυστυχώς μάλλον δεν γίνεται
CompHeller Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 ΥΓ αν μπορούσα να εκμεταλλευτώ πλήρως ένα λεοπαρδ σε έναν απλό μη μακ υπολογιστή θα το έκανα ευχαρίστως αλλά δυστυχώς μάλλον δεν γίνεται Με λίγο (τώρα πια) διάβασμα και σωστές αγορές hardware γίνεται.. Και όσο πάει χρειάζεται όλο και πιο λίγο ψάξιμο οπότε στις επόμενες 2-3 εκδόσεις kalyway θα μπορεί να βάλει leo σε pc και η γιαγιά μου ;p
mihalakis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Με λίγο (τώρα πια) διάβασμα και σωστές αγορές hardware γίνεται..Και όσο πάει χρειάζεται όλο και πιο λίγο ψάξιμο οπότε στις επόμενες 2-3 εκδόσεις kalyway θα μπορεί να βάλει leo σε pc και η γιαγιά μου ;p Οι σωστές αγορές δεν περιλαμβάνουν να υποθέσω amd με nvidia, και via chipsets ε; δεν ειμαι αρνητικός, θα το ψάξω
CompHeller Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Έχει σχετικό θέμα pinned εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=250868 Παλιά είχα κάνει μια απόπειρα με amd αλλά ήθελε πολλά tricks για να δουλέψει ... τώρα την ψάχνω για καινούριο σύστημα...
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Καταρχάς χαίρομαι, επειδή πρόκειται για ένα topic χωρίς "flames" . Μου φαίνεται και αρκετά χρήσιμο, για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο των Mac. Εξάλλου, όπως έχω πει, δεν πρόκειται για Mac Vs PC. Σε καμία περίπτωση κι ελπίζω να μείνει έτσι . Στο ζητούμενο τώρα. Έχω ακόμη μια ερώτηση για τις οθόνες και το κατά πόσο καλές είναι αυτές των Mac. Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει (ποιότητα, καμμένα pixels κ.λπ.). Ας πούμε η iMac 24" τι λέει; Σε γενικές γραμμές είμαι ένα βήμα πριν το iMac 24". Ίσως η απόφαση είναι ώριμη πια, αλλά, όπως έχω ήδη πει. Όση περισσότερη πληροφόρηση τόσο καλύτερα!! Και κάτι ακόμα!Θα χρειαστώ κανένα εγχειρίδιο για το MacOs;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.