Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Ψειρίζουμε τη μαϊμού τώρα. Αν βάλεις έναν σούπερ επεξεργαστή στο PC και μια γαμηστερή κάρτα γραφικών για να φτάσεις τα 1700 θα έχεις ένα πολύ πιο γρήγορο μηχάνημα από το iMac. Αλλά θα δουλεύεις ακόμα σε Windows με software για Windows. Είναι θέμα λειτουργικού μόνο. Τελεία και παύλα. Αλλιώς το iMac είναι κι αυτό ένα PC με Core 2 Duo, 2GB Ram, κλπ κλπ. Ίδιο πράμα.
SocialNetUsr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Και αν θες να αλλάξεις μια κάρτα γραφικών στο linux ή να βάλεις ένα TV Tuner πρέπει πρώτα να πας να κάνεις ένα διδακτορικό στο unix στη c και στους compilers. σωστές οι απόψεις σου για τα Mac αλλά εδώ είσαι λίγο υπερβολικός
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Απλά ρωτάω παιδιά αν αξίζει τον κόπο με συγκεκριμένες ερωτήσεις
thanocaster Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Απλά έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό να εμφανίζεται κάποιος κάθε 2-3 μήνες και να λέει "γιατί να πάρω μακ με 2 χιλιάρικα όταν μπορώ να πάρω ένα pc με 1200 ευρώ με τα ίδια χαρακτηριστικά". Σου έδωσε ο snolly ghoster 15 λόγους. Ας γίνουν επιτέλους sticky γιατί αυτό το flame mac vs pc έχει γίνει πολύ ντεμοντέ. ΥΓ> Συγνώμη για το επιθετικό μου ύφος, αλλά αυτά τα topics συνήθως καταλήγουν σε ανούσια flames.
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 σωστές οι απόψεις σου για τα Mac αλλά εδώ είσαι λίγο υπερβολικός Εμ το έχω δει το έργο γι' αυτό. Πάλεψα όταν πρωτοβγήκε το compiz / beryl να το βάλω σε μια έκδοση του Ubuntu. Αρχικά δεν γινόταν install το λειτουργικό και τα φόρουμς ήταν γεμάτα με μηνύματα για ασυμβατότητες με κάποιες asus μητρικές. Έπρεπε να τρέξω το installation κονσολάτα με κάτι switches του τύπου -noacpi κλπ. Αφού το έβαλα έπρεπε να βάλω τους drivers της κάρτας γραφικών για υποστήριξη 3D. Έτοιμο πακέτο δεν υπήρχε για το distro μου οπότε άρχισα τα make install από το source code που είχε μέσα το tarball. Εκεί λείπαν κάποια libraries που έπρεπε να βάλω τα οποία είχαν dependencies σε κάποια άλλα libraries που ήταν νεότερης έκδοσης και έπρεπε να βάλω παλαιότερες εκδόσεις αλλά έλα μου που δεν έβγαιναν. Με διάβασμα σε 100 φόρουμς τα κατάφερα. Μετά δώστου πάλι να βάλω beryl και compiz το οποίο κατάφερα και το ενεργοποιούσα με εντολές πάλι. Στο restart χανόταν είχα πάλι το κλασικό περιβάλλον χωρίς τα εφέ. Με πείραγμα κάποιων αρχείων γινόταν να ξεκινάει με το compiz / beryl ενεργοποιημένο αλλά έκτοτε μόλις πήγαινε να εμφανιστεί το login screen έτρωγα kernel panic. Σίγουρα κάτι δε θα έκανα σωστά, δε λέω πως είμαι και κανένας guru αλλά έφαγα 2 μέρες σκαλίζοντας και ψάχνοντας για να τα καταφέρω στο περίπου... Πολύς κόπος για κάτι απλό. Και όσες άλλες φορές ήθελα να κάνω αντίστοιχα πράγματα (τύπου να έχει 5.1 ήχο η κάρτα μου) έπρεπε να ακολουθήσω δαιδαλώδεις οδηγούς με μια γρόσα (μια ντουζίνα ντουζίνες) εντολές. Ε, ευχαριστώ, καλό χρυσό και τσάμπα το linux αλλά αν δεν είσαι linux freak δεν παλεύεται.
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Απλά έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό να εμφανίζεται κάποιος κάθε 2-3 μήνες και να λέει "γιατί να πάρω μακ με 2 χιλιάρικα όταν μπορώ να πάρω ένα pc με 1200 ευρώ με τα ίδια χαρακτηριστικά". Σου έδωσε ο snolly ghoster 15 λόγους. Ας γίνουν επιτέλους sticky γιατί αυτό το flame mac vs pc έχει γίνει πολύ ντεμοντέ. ΥΓ> Συγνώμη για το επιθετικό μου ύφος, αλλά αυτά τα topics συνήθως καταλήγουν σε ανούσια flames. Από την πρώτη στιγμή, που άνοιξε το συγκεκριμένο θέμα, δεν υπάρχει ζήτημα mac vs pc. Ούτε για flames και τέτοια. Οπότε ας αφήσεις το επιθετικό ύφος. Απλά όταν επενδύεις κάπου τα λεφτά σου, θέλεις πληροφόρηση και πολλή μάλιστα. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ποστάρει. Ας ποστάρουν όσοι θέλουν να πουν κάτι και να πληροφορήσουν.
antonl Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Όπως είπε ο Snollygoster, ένας mac σου προσφέρει πιο άνετο/πρακτικό/γρήγορο περιβάλλον. Το πόσο το κοστολογεί ο καθένας αυτό είναι μάλλον υποκειμενικό. Οπότε το βλέπω δύσκολο να μπορεί κάποιος να σου πει ότι τα πλεονεκτήματά του στοιχίζουν πχ 500? (έστω ότι αυτή είναι η διαφορά mac με ένα αντίστοιχων hardware δυνατοτήτων pc), οπότε προχώρα προς τα κει.
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Όπως είπε ο Snollygoster, ένας mac σου προσφέρει πιο άνετο/πρακτικό/γρήγορο περιβάλλον. Το πόσο το κοστολογεί ο καθένας αυτό είναι μάλλον υποκειμενικό. Οπότε το βλέπω δύσκολο να μπορεί κάποιος να σου πει ότι τα πλεονεκτήματά του στοιχίζουν πχ 500? (έστω ότι αυτή είναι η διαφορά mac με ένα αντίστοιχων hardware δυνατοτήτων pc), οπότε προχώρα προς τα κει. Προς το mac εννοείς;; Πάντως αν το λειτουργικό είναι τόσο καλό και συνεργάζεται άψογα με το υπόλοιπο hardware, οπότε τον core duo sta 2,8 τον κάνει να φαίνεται πολύ καλύτερο και πιο γρήγορο, υποθέτω, ότι αξίζει.
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Προς το mac εννοείς;; Πάντως αν το λειτουργικό είναι τόσο καλό και συνεργάζεται άψογα με το υπόλοιπο hardware, οπότε τον core duo sta 2,8 τον κάνει να φαίνεται πολύ καλύτερο και πιο γρήγορο, υποθέτω, ότι αξίζει. Είναι πιο καλό από όσο μπορούμε να σου περιγράψουμε. Και θα τρελλαθείς με τις λεπτομέρειες - γιατί και η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ναι αν τρέξεις benchmark tools στο iMac των 1700 και στο PC κτήνος των 1700 το 2ο θα βγει πιο γρήγορο. Μετά όμως τι γίνεται; Που είναι το expose; Που είναι το σωστό memory management; Που είναι το εργονομικό περιβάλλον; Α ναι στο Mac OS και εσύ έχεις Windows οπότε ξανατρέξε τα benchmarks για να νοιώσεις καλύτερα. Πάρε ρε παιδί μου στα χέρια σου ένα N95 που έχει symbian και χάρτες, και mms, και bluetooth και mp3 και 1500 megapixels κάμερα που τραβάει και βίντεο και και και. Πάρε και ένα iPhone που δε στέλνει mms που δεν ανταλλάζει αρχεία μέσω bluetooth που έχει 2 megapixels κάμερα χωρίς flash (και στην κάμερα και το κανονικό - χαχαχα). Και πες μου εσύ ποιό θες να χρησιμοποιείς καθημερινά. Και πες μου πόσα από τα άπειρα χαρακτηριστικά του Nokia δε θα χρησιμοποιήσεις πάνω απο 1-2 φορές. Γιατί το iPhone είναι εντυπωσιακό, εργονομικό και όσα κάνει τα κάνει εύκολα όσο πιο σωστά γίνεται για να τα κάνεις κάθε μέρα. Είσαι κατά τη διάρκεια κλήσης και σε πέρνει ακόμα ένας τηλέφωνο και θέλεις να δεις κάτι από τον κατάλογο και μόλις συνείδητοποίησες πως έχεις ακόμα συνδεδεμένο το bluetooth ακουστικό το οποίο είναι στην τσάντα σου και μέχρι να το βρείς ο άλλος θα το κλείσει (και αν το σηκώσεις η φωνή θα μεταδίδεται από το bluetooth ενώ εσύ θέλεις να μεταδοθεί από το τηλέφωνο). Κάντο αυτό με το ΝΟΚΙΑ αν μπορείς. Στο iPhone εμφανίζονται 2 απλές επιλογές: θες να μιλήσεις με το τηλέφωνο ή με το bluetooth; Θέλεις να αλλάξεις συνομίλητη και να βάλεις τον άλλο στην αναμονή ή μήπως θέλεις να μιλήσετε και οι 3 ταυτόχρονα; Και μήπως θες κάτι από το μενού; Γιατί κι αυτό είναι προσβάσιμο εκεί μπροστά σου. H Apple έχει απλά το πιο σωστό product design ever!
SocialNetUsr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Εμ το έχω δει το έρ.... μερικές φορές μπορεί να βρεθείς σε τέτοιες καταστάσεις που περιέγραψες αλλά στο ξανά λέω ότι στην έκφραση σου "Και αν θες να αλλάξεις μια κάρτα γραφικών στο linux ή να βάλεις ένα TV Tuner πρέπει πρώτα να πας να κάνεις ένα διδακτορικό στο unix στη c και στους compilers" τα ισοπεδώνεις όλα γιατί αν το πας με μεμονομένα παραδείγματα μπορώ να σου πώ ότι για HP printer + Web cam δεν κούνισα το δαχτυλάκι μου στο ubuntu, τα βρήκε με την μία.... (βεβαια με τον ήχο μου πήρε κάτι ώρες ) σωστά ότι μερικές φορές είναι λίγο παράξενη η κατάσταση στο linux αλλά δεν κοιτάμε μόνο την δικιά μας περίπτωση αλλά το σύνολο συγνώμη για το off topic....
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Είναι πιο καλό από όσο μπορούμε να σου περιγράψουμε. Και θα τρελλαθείς με τις λεπτομέρειες - γιατί και η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ναι αν τρέξεις benchmark tools στο iMac των 1700 και στο PC κτήνος των 1700 το 2ο θα βγει πιο γρήγορο. Μετά όμως τι γίνεται; Που είναι το expose; Που είναι το σωστό memory management; Που είναι το εργονομικό περιβάλλον; Α ναι στο Mac OS και εσύ έχεις Windows οπότε ξανατρέξε τα benchmarks για να νοιώσεις καλύτερα. Οκ σε αυτό που λες συμφωνώ απόλυτα. Απλά παιδιά θέλω να αναφέρω (και προς αποφυγή παρεξηγήσεων), ότι δεν θέλω να δώσω 1700 ευρώ και να το μετανιώσω, επειδή δεν πήρα έαν PC κτήνοςόπως λέει και o Snollygoster:).
pcfan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Φίλε Snollygoster δεν αντιλέγω ότι δεν είναι καλά τα mac και εμένα μου αρέσουν και πάρα πολυ μάλιστα.Όμως επειδή ποτέ δεν έχω δει και δεν έχω κάνει χρήση ενός mac είτε έιναι φορητό είτε όχι. Θα μπορέσεις να βγάλεις ένα video απο το desktop σου ? Όχι extreme πράγματα , αλλά έτσι όπως κάνεις browsing , βλέπεις καμία ταινία , ακους μουσική κ.λ.π. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσεις πολύ για να αποφασίσουμε αν θα πάρουμε τελικά mac ή ένα απλό pc.
pcfan Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904043 Έψαξα και βρήκα ένα καλό laptopaki απο το http://www.e-shop.gr. Αξίζει?? Παιχνίδια θα παίζει? (αυτα που έχουν βγει για τα mac) Λέω να το πάρω σε 2 χρονάκια , πιστεύεις ότι η τιμή του θα πέσει ?
dali13gr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Οκ σε αυτό που λες συμφωνώ απόλυτα. Απλά παιδιά θέλω να αναφέρω (και προς αποφυγή παρεξηγήσεων), ότι δεν θέλω να δώσω 1700 ευρώ και να το μετανιώσω, επειδή δεν πήρα έαν PC κτήνοςόπως λέει και o Snollygoster:). Αυτό που προσπαθούν να σου εξηγήσουν είναι ότι αν δεν το δουλέψεις από κοντά, δεν μπορείς να καταλάβεις. Ό,τι και να σου πούμε πάντα θα έχεις την αμφιβολία: "Καλά τα λέτε, αλλά μήπως δεν μου αρέσει ή μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς;" Δεν είναι τυχαίο το "ρητό" που λέει "Once you go Mac, you never go Back". Ειδικά για τις δουλειές που το θέλεις εσύ, το MacOS είναι ταμάμ(που λένε και στη Θεσσαλονίκη). Δεν είναι εκείνο το "ΑΤΛ(Άγνωστης Ταυτότητας Λειτουργικό)" που νόμιζαν και νομίζουν πολλοί ότι είναι μόνο για video rendering και music production. Το πρώτο μου Mac ήταν το Mac Mini για να δω πως είναι και τώρα πλέον έχω τον 24" iMac καιδεν μετάνιωσα καθόλου για τα λεφτά που έδωσα.
gtroza Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Απλά παιδιά θέλω να αναφέρω (και προς αποφυγή παρεξηγήσεων), ότι δεν θέλω να δώσω 1700 ευρώ και να το μετανιώσω, επειδή δεν πήρα έαν PC κτήνοςόπως λέει και o Snollygoster:). δεν χρειαζεται διδακτορικό για να τρέχεις Linux. είναι ενδιαφέρουσα εναλλακτική περίπτωση. ψάξ' την. έχω mac, ναι είναι εύχρηστο και όμορφο, αλλά το χρησιμοποιώ με ubuntu κυρίως. με 1700 ευρώ, αγοράζεις μιά στάρ του Χόλυγουντ ! άν ταιριάζεις μιά ώρα, τα τετράγωνα πιάτα, πάνω στο τέλειο μινιμαλιστικό τραπέζι, τότε σου λείπει ένα mac ! υγ: το πόστ έγινε για λίγη δροσιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.