waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Είναι το δεύτερο θέμα, που ανοίγω σε αυτό το φόρουμ και για μένα είναι μεγάλης σημασίας. Το θέμα, λοιπόν, είναι "Γιατί Mac;". Από το προηγούμενο θέμα, που έχω ανοίξει εδώ "Switching from Pc to Mac" προσπαθώ να λύσω κάποιες απορίες μου σχετικά με την "απλή" ερώτηση αν αξίζει να πάρω mac. Έχω κάνει μια έρευνα αγοράς κι έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα τα οποία συνεχίζουν να με μπερδεύουν. Ας ξεκινήσω και στην πορεία βλέπουμε: 1)Γιατί να πάρω ένα iMac 24", όπως σκέφτομαι με 1700?, ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνω ένα super pc; Για πιο εύκολο λειτουργικό; Για να μην κολλάω ιούς; Δεν ξέρω. Είμαι χρόνια χρήστης pc και μου είναι εξαιρετικά εύκολα στη χρήση και από ιούς με ένα καλό antivirus και καλή χρήση δεν κόλλησα ποτέ τίποτα. 2)Τι είναι αυτό που κάνει τα Μac πανάκριβα;;; Γιατί ρε παιδιά με τα ίδια λεφτά παίρνεις πολύ καλής ποιότητας pc, το οποίο συναρμολογείς, όπως θέλεις. Πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένοςΧαμόγελοBοηθείστε με σας παρακαλώ. Εγώ τον υπολογστή τον θέλω για απλά πράγματα καθημερινής χρήσης. Δεν παίζω παιχνίδια, αλλά άμα κάτσει δε θα πω όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalakis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Στο 1) θέτεις το όλο θέμα σε σωστή βάση και μαζί με σένα απορώ και εγώ....Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ο λόγος να δώσει κάποιος ένα κάρο λεφτά για υπολογιστή, χωρίς να έχει και τίποτα το τραγικό πάνω όταν παίρνεις pc διαστημικό το οποίο αν χρειαστεί θα μπορεί να παίξει κιόλας. Σίγουρα ένα ποσοστό των χρημάτων σου πάει στον σχεδιασμό, ένα άλλο στο όνομα,κάποιο επιπλέον στο λειτουργικό αλλά το μεγαλύτερο μέρος μάλλον στις τσέπες του steve jobs. Προσωπικά δεν βρίσκω κανέναν λόγο να δώσω τόσα λεφτά... Το αντίστοιχο Pc έχει λιγότερα απο τα μισά χρήματα και ακόμα και αν δεν ειναι τόσο διαχρονικό όσο θα ισχυριστούν κάποιοι, στα μισά της ζωής του μακ παίρνω ένα νέο pc με τη διαφορά που θα έχω γλυτώσει και είμαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Γιατί τα Mac τρέχουν το Mac OS X το οποίο είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ λειτουργικό σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, βρες κάποιον που έχει Mac και πες του να σου δείξει πως κάνει τα καθημερινά του πράγματα. Κάτσε κι εσλυ μια ωρίτσα και δούλεψέ το και έλα μετά να ξανασυζητήσουμε για τα 1700 ευρώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μπορεί να έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες και να είναι το καλύτερο δυνατό, που μπορώ να κάνω. Αλλά επειδή, όπως κι εσύ θα ξέρεις, δεν είναι εύκολο να βρω κάποιον με mac, μήπως μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα, επιχειρηματολογώντας φυσικά, για τα mac συγκριτικά με τα pc; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Πάμε (κι αποκλείεται να μου έρθουν όλα στο μυαλό): 1. UNIX 2. Διανυσματικό γραφικό περιβάλλον. Τα icons πχ δεν έχουν μέγεθος που αν τα μεγαλώσεις θα πιξελιάσουν, όσο και να τα μεγαλώσεις/μικρύνεις η ποιότητα των γραφικών παραμένει εξαιρετική. 3. Το γραφικό περιβάλλον το δημιουργεί η κάρτα γραφικών και όχι ο επεξεργαστής. Εφέ, 3D, διαφάνειες χωρίς να σου απασχολούν πόρους. 4. Δεν υπάρχει η έννοια registry, εγκατάσταση, αρχεία που έχουν μείνει μετά απο απεγκατάσταση και σου καθυστερούν το σύστημα. Drag and Drop 1 εικονείδιο όλο το Application που το βάζεις όπου θες μπορείς να το μετακινήσεις όποτε θες (σε άλλο δίσκο, σε άλλο φάκελο) ακόμα και την ώρα που είναι ανοιχτό. 5. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη για antivirus/firewall κλπ κλπ. 6. Όλοι οι προγραμματιστές που γράφουν εφαρμογές για Mac OS είναι καλλιτέχνες δίνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ έμφαση στη φιλικότητα προς τον χρήστη και στην ομορφιά και το παρουσιαστικό του software. Έτσι πχ σερφάρεις στα windows σερφάρεις και στο Mac OS αλλά στο Mac OS το χαίρεται η ψυχή σου. 7. Αρχίζεις και χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για τους λόγους που τον αγόρασες, δε ρυθμίζεις, δεν κάνεις optimize, defrag, clean-up, shred, boost, accelerate και άλλες χίλιες δυο παπαριές και utilities τα οποία έχεις στα Windows. Απλά όλα δουλεύουν, σωστά, πάντα και το σύστημα ανταποκρίνεται μετά από 1 χρόνο χρήσης όπως όταν το αγόρασες. Δε θες φορμάτ για φρεσκάρισμα. Οπότε ασχολείσαι όντως με τη μουσική σου τα βίντεο σου, τα έγγραφα σου, τις φωτογραφίες σου, τις δουλειές σου. 8. QuickSilver 9. Γιατί εσύ πας Start - Windows - All Programs και βλέπεις 50 φακελάκια με readme, με ξεχασμένα προγράμματα που έχουν γίνει uninstall με υποφακέλους και shortcuts για να βρεις ένα πρόγραμμα. Εγώ ή πατάω alt+space και πληκτρολογώ 2-3 γράμματα με το όνομα του προγράμματος (βλέπε 8) ή αν πάω στα Applications βλέπω αυτό: 10. Για να κάνω uninstall παίρνω το icon της εφαρμογής και το πετάω στον κάδο. 11. Δεν ψάχνω ποτέ για drivers. 12. Το control panel μου δεν έχει loading bar (βλέπε Vista - αν είναι δυνατόν) - ανοίγει αμέσως. 13. iLife 14. Γιατί 5-6 φίλοι μου που μου τα πρήξανε μέχρι να τους πείσω να πάρουν mac τώρα μου φιλάν τα χέρια. Κάθε φορά. Πολύ. 15. Once you go mac you never go back. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Ο βασικοτερος λογος για να παρεις mac ειναι οπως βλεπεις το λειτουργικο τους, το mac os x και η εμφανιση τους..(αν και ανετα φτιαχνεις και ομορφο pc) Ο βασικοτερος λογος για να μην παρεις mac ειναι η τιμη τους,η μικρη εγγυηση τους,το ακριβο service και η μικρη-ανυπαρκτη επεκτασιμοτητα.. Τα ζυγιζεις και αποφασιζεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aiantas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Και λίγα ανέφερες φίλε "Snollygoster" +.... από έξω εμφάνιση, από μέσα άνεση και φιλικότητα στη χρήση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 OK να κάνω μια ερώτηση... Σκέφτομαι τον iMac 24 με 1700 ευρώ. Φαίνεται ωραίος οκ; Με 1700 αγοράζω ένα υπερPc. Tα specs του PC των 1700 με τον iMac των 1700, νομίζω είναι πολύ καλύτερα (τεράστια διαφορά). Πες ότι δε δίνω σημασία στα specs και εγω απλά θέλω να κάνω τη δουλειά μου όμορφα και ωραία και η δουλειά μου είναι απλή. Έγγαραφα, Μουσική να ακούω και να ψιλογράφω (ηχογράφηση κτλ), ταινίες και άλλα χαζά, ατελείωτο browsing κλπ. Οι δύο αυτοί υπολογιστές iMac 24" με 1700? και PC με 1700?. Ποιο θα κάνει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο "καλά" τη δουλειά μου; Νομίζω η ερώτηση είναι απλή και σας παρακαλώ βοηθείστε σε αυτήν την απόφαση. Γιατί αρχές Αυγούστου θέλω να πάρω υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 OK να κάνω μια ερώτηση... Σκέφτομαι τον iMac 24 με 1700 ευρώ. Φαίνεται ωραίος οκ; Με 1700 αγοράζω ένα υπερPc. Tα specs του PC των 1700 με τον iMac των 1700, νομίζω είναι πολύ καλύτερα (τεράστια διαφορά). Πες ότι δε δίνω σημασία στα specs και εγω απλά θέλω να κάνω τη δουλειά μου όμορφα και ωραία και η δουλειά μου είναι απλή. Έγγαραφα, Μουσική να ακούω και να ψιλογράφω (ηχογράφηση κτλ), ταινίες και άλλα χαζά, ατελείωτο browsing κλπ. Οι δύο αυτοί υπολογιστές iMac 24" με 1700? και PC με 1700?. Ποιο θα κάνει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο "καλά" τη δουλειά μου; Νομίζω η ερώτηση είναι απλή και σας παρακαλώ βοηθείστε σε αυτήν την απόφαση. Γιατί αρχές Αυγούστου θέλω να πάρω υπολογιστή. Πιο ευκολα , πιο απλα κλπ θα κανεις την δουλεια σου με τον iMac.. Το θεμα ειναι οτι για τετοια απλα πραγματα μηπως δεν λεει να δωσεις τοσα χρηματα?? Mηπως πχ να δωσεις κανα 1300αρι για pc με παρομοια οθονη και παρομοια χαρακτηριστικα ,αλλα και 3+ χρονια εγγυηση? Αν δεν σε απασχολουν τα χρηματα,η εγγυηση και οι επιδοσεις, τοτε χτυπα χαλαρα τον iMac 24" . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Οι δύο αυτοί υπολογιστές iMac 24" με 1700? και PC με 1700?. Ποιο θα κάνει πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο "καλά" τη δουλειά μου; Το iMac 24" με το πανίσχυρο Mac OS X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Πιο ευκολα , πιο απλα κλπ θα κανεις την δουλεια σου με τον iMac.. Το θεμα ειναι οτι για τετοια απλα πραγματα μηπως δεν λεει να δωσεις τοσα χρηματα?? Mηπως πχ να δωσεις κανα 1300αρι για pc με παρομοια οθονη και παρομοια χαρακτηριστικα ,αλλα και 3+ χρονια εγγυηση? Αν δεν σε απασχολουν τα χρηματα,η εγγυηση και οι επιδοσεις, τοτε χτυπα χαλαρα τον iMac 24" . Δηλαδή, τι πρέπει να κάνεις για να πάρεις iMac;;;;Να φτιάχνεις πυραύλους;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elvisjedi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Την δουλεια που θες την κανει πολυ πολυ ανετα ενα pc των 500ε (και πολλα λεω) με μια καλη οθονη και windows xp. κ αν θες διαφορετικο κ πραγματικα δυνατο λειτουργικο δοκιμασε linux (ubuntu ή mandriva ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δηλαδή, τι πρέπει να κάνεις για να πάρεις iMac;;;;Να φτιάχνεις πυραύλους;;;; Όχι για πυραύλους θες Mac Pro. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Την δουλεια που θες την κανει πολυ πολυ ανετα ενα pc των 500ε (και πολλα λεω) με μια καλη οθονη και windows xp. κ αν θες διαφορετικο κ πραγματικα δυνατο λειτουργικο δοκιμασε linux (ubuntu ή mandriva ) Και αν θες να αλλάξεις μια κάρτα γραφικών στο linux ή να βάλεις ένα TV Tuner πρέπει πρώτα να πας να κάνεις ένα διδακτορικό στο unix στη c και στους compilers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Οκ μισό.... Ας το θέσω διαφορετικά Τι πρέπει να θέλεις να κάνεις με ένα iMac 24" των 1700?. και Τι πρέπει να θέλεις να κάνεις με ένα Pc των 1700?. και Τις ίδιες ακριβώς εργασίες, ποιο θα τις κάνεις καλύτερα π.χ. (multitasking χρήση και πολλά άλλα) Ο λόγος, που δεν παίρνω κάτι τόσο φθηνό, όσο προτείνετε είναι, ότι θέλω να μου μείνει και να έχω επιλογές αν θελήσω να κάνω και άλλα πράγματα. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΣΤ!! Με pc των 500 δεν κάνεις ηχογραφήσεις, έστω και ερασιτεχνικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.