Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ιδιο επαθα και εγω σημερα φορτωσα psn patch και μετα mm

Το PSN patch απενεργοποιει τα syscalls. Αυτο σημαινει οτι δεν μπορει να φορτωσει κανενα homebrew και αν φορτωσει τοτε αυτο γινεται reset. Γι αυτο και ο ΜΜ γινεται reset και απενεργοποιει ολα τα settings που εχουν να κανουν με BD emulation το οποιο για να δουλεψει θελει ενεργα syscalls

Το PSN patch εχουμε πει οτι φορτωνεται τελευταιο μετα απο οποιοδηποτε homebrew θελουμε να τρεξουμε (Manager, Control Fan utility). Μετα η κονσολα θελει οπωσδηποτε restart για να φορτωσουμε αλλο παιχνιδι.

• Like 2
  • Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσοχη οσοι εχετε ps3 με cfw μην την πατησετε με μνμα για αναβαθμιση λογισμικου,

οσοι επιχειρησετε να μπειτε PSN

Εσκασε 4.60 OFW απο Sony. :mad:

Εν Αναμονη για 4.60 CFW... :(

• Like 1
Δημοσ.

Λόγω αλλαγών στο σπίτι σε λίγο καιρό δεν θα έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιώ εξωτερικό σκληρό για τα games, όπως τώρα. Σκεφτομαι λοιπον να αναβαθμίσω τον υπαρχων σκληρό του PS3.

Εχω διαβασει την διαδικασία αλλα εχω μια απορία. Σκεφτομαι να βγάλω στον σκληρό, να τον συνδεσω στο PC, να κρατήσω έναν κλώνο με καποιο πρόγραμμα τύπου Acronis και να περάσω το image στον νεο μεγαλύτερο σκληρό. Θα δουλεψει;;;;

• Like 1
Δημοσ.

<p>Οπότε κρατάει και καπου αλλου στοιχεία και θα καταλάβει ότι εχει αλλαξει ο σκληρός;</p>

Σίγουρα θα καταλάβει οτι άλλαξε ο σκληρός.θα πρέπει να κρατησεις τα games στο pc κι αφού γίνει η αλλαγή σκληρού να τα ξαναπεράσεις.τουλαχιστον εγω έτσι το είχα κάνει.
Δημοσ.

Σίγουρα θα καταλάβει οτι άλλαξε ο σκληρός.θα πρέπει να κρατησεις τα games στο pc κι αφού γίνει η αλλαγή σκληρού να τα ξαναπεράσεις.τουλαχιστον εγω έτσι το είχα κάνει.

Απλά εγώ δεν μιλάω απλά για αλλαγή αλλα για "κλωνοποιηση". Θεωριτικά τουλάχιστον ο σκληρός θα φαίνεται ακριβως ίδιος από θεμα αρχείων, partition Κλπ. Το μονο που θα αλλαζει θα είναι το μεγεθος. Τα παιχνιδια είναι το λιγότερο που με απασχολεί μιας και τωρα είναι σε εξωτερικό.

Δημοσ.

Δεν μπορεις να κανεις κλωνοποιηση του αρχικου σου δισκου...

το ps3 εχει δικο του λειτουργικο και δεν θα μπορεσεις να διαβασεις τον σκληρο στο pc.

κρατα τα saves,παιχνιδια και οτι αλλο εχεις απο φωτο-μουσικη (αν εχεις...)

μακαρι να ηταν τοσο απλο οπως θα ηθελες να γινει...

• Like 1
Δημοσ.

Απλά εγώ δεν μιλάω απλά για αλλαγή αλλα για "κλωνοποιηση". Θεωριτικά τουλάχιστον ο σκληρός θα φαίνεται ακριβως ίδιος από θεμα αρχείων, partition Κλπ. Το μονο που θα αλλαζει θα είναι το μεγεθος. Τα παιχνιδια είναι το λιγότερο που με απασχολεί μιας και τωρα είναι σε εξωτερικό.

Καραχας τι δισκο εχεις; (μεγεθος)

Απο κει και περα θα κανεις μεσα απο το ΠΣ3 τα εξης:

Ο παρακάτω οδηγός αφορά χρήστες που θέλουν να κρατήσουν τα saves, trophies, και τις ρυθμίσεις τους. Εάν δε θέλουμε να κρατήσουμε κάτι από αυτά τότε προχωράμε στην αλλαγή σκληρού χωρίς να πάρουμε backup.

Σκοπός μας είναι να αφήσουμε όσο το δυνατό λιγότερα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ δεδομένα (εφόσον θέλουμε να κρατήσουμε backup των saves και trophies) μέσα στον σκληρό που ήδη έχουμε επάνω,  προτού προχωρήσουμε στην αλλαγή δίσκου

Πριν τη προετοιμασία καλό είναι να έχουμε ένα USB stick 16-32 GB (η εξωτερικό σκληρό) που θα κρατήσει backup με μορφή format FAT32

Επίσης αποσυνδέουμε internet εντελώς, Βγάζουμε ότι δίσκο έχει μέσα το BR Drive, και απενεργοποιούμε spoofer εάν υπάρχει επάνω στο σύστημα μας γιατί με την αλλαγή σκληρού πιθανότατα το σύστημα θα μας ζητήσει firmware update.

1.       Επομένως σβήνουμε εντελώς τον φάκελοGAMES η GAMEZ του εσωτερικού σκληρού (dev_hdd0)  που έχουμε τα backups των παιχνιδιών (αν δεν τα έχουμε άλλου τα μεταφέρουμε πρώτα η με ftp μέσω pc, η μέσω Multiman σε κάποιον άλλο εξωτερικό σκληρό)

2.       Σβήνουμε εντελώς όλα τα GAME DATA UTILITY μέσα από το ΧΜΒ πατώντας τρίγωνο και Delete σε καθένα από αυτά (αυτά θα εγκατασταθούν εκ νέου στο νέο σκληρό ούτως η άλλως με το που θα εκκινήσουμε το παιχνίδι μαζί με τα official game updates) οπότε δε χάνονται ουσιαστικά ποτέ.

3.       Σβήνουμε βίντεο η τραγούδια, thems κλπ. από το ΧΜΒ

4.      ΔΕΝ σβήνουμε και κρατάμε τα saves που βρίσκονται μέσα στο SAVE DATA UTILITY (PS3) η και οποιαδήποτε αλλά Saves PSP, PS2 κλπ, καθώς και τα trophies

Εάν κρατήσουμε μόνο saves και όχι τα trophies μετά το παιχνίδι δε θα ξεκινάει γιατι θα δειχνει ασυμβατοτητα μεταξυ trophies και saves.

5.       Έτσι αφού σιγουρευτούμε ότι τα αρχεία που καταλαμβάνει πλέον ο σκληρός μας είναι πολύ μικρά σε μέγεθος προχωράμε στο επόμενο βήμα αφού συνδέσουμε το USB Fat32 Stick

6.       Στήλη GAME στο ΧΜΒ - - > System Settings - - > Backup Utility - - > Backup

Αφήνουμε το σύστημα να κάνει το backup στο stick η τον εξωτερικό σκληρό.

7.       Με την αλλαγή δίσκου πιθανώς να μας ζητήσει να ξαναπεράσουμε το ήδη υπάρχων firmware, οπότε προσοχή με τα spoofers, internet, και δίσκους μέσα στο BR Drive.

8.       Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πάμε πάλι Στήλη GAME στο ΧΜΒ - - > System Settings - - > Backup Utility - - > Restore

Συνδέουμε το στικάκι η τον εξωτερικό σκληρό και επαναφέρουμε το σύστημα στη προηγούμενη μορφή του.

Τα game data θα τα εγκαταστησεις ξανα οταν περασεις μεσα τα παιχνιδια. Περνανε αυτοματως με το Install και την εκκινηση του παιχνιδιου. Μικρο το κακο απλα χρονοβορο. 

Με τον παραπανω τροπο δεν θα χασεις τιποτα σημαντικο και το συνολικο μεγεθος του backup λογικα δε θα ξεπερναει τα 4-5 GB (ισως λεω και πολλα)

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τον οδηγό.

Το PS3 τωρα εχει μεσα έναν 250αρη. Τα Games τα εχω σε ένα εξωτερικό 750αρη. Σκεφτόμουν να βαλω εσωτερικα εναν 1TB για να τα χωράει όλα. Δεν τα παιζω όλα αυτά φυσικά ταυτόχρονα απλά βαριεμαι την διαδικασία να τα περνάω όταν θα τα θέλω. Και επίσης εχω συμβατο σκληρό ήδη.

Δεν με νοιαζει το χρονοβόρο κομματι μιας και για να περάσω τα games στον νεο δίσκο θα θελει χρόνο.

Αυτο μου ανησυχεί είναι το κομματι επανεγγατάστασης του firmware. Φοράει cfw 4.55 zero αν θυμαμαι καλα. Αν περάσω αλλο CFW (πχ ermak) θα έχω πρόβλημα;

Επίσης αν ακολουθησω τον οδηγό τα saves θα δουλευουν κανονικά ή θα θελουν καποια ρύθμιση?

Δημοσ.

Δε θα εχεις προβλημα αν αλλαξεις firmware. Aρκει να ειναι ιδιο η μεγαλυτερο.

Θα σου συνιστουσα να βαλεις 500-750 σκληρο. Μη το ζοριζεις το ΠΣ3 με 1Τ (ερχεται και καλοκαιρι)

Αν εχεις συμβατο σκληρο τοτε αλλαζει το θεμα. Αν ο 750ρης ειναι SATA 2.5 θα σου λεγα να βαλεις αυτον και να κρατησεις τον 1Τ για backup.

Θα δουλευουν τα saves οπως και οτιδηποτε αλλο. Κλωνο του συστηματος θα κανεις. Θα δουλευει οτι εχει μεινει μεσα στο συστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορώ να βρώ 750αρη 2,5" αν είναι καλύτερα σχετικά ευκολα.

Ευχαριστώ για τις λεπτομέριες αλλα εχω μια τελευταια εντελώς noobικη ερώτηση. Τι είναι τα spoofers??? :P

Δημοσ.

προγραμμα homebrew που παραπλανει το συστημα του PS3 και το κανει να νομιζει οτι ειναι σε αλλο firmware απο αυτο που πραγματικα ειναι ωστε να εξασφαλιζεται η προσβαση στο δικτυο οταν απαιτειται μεγαλυτερο firmware απο αυτο που εχουμε.

Παραδειγμα

Η Sony εβγαλε το 4.60 πριν δυο μερες. οσοι ειναι με < 4.55 cfw δεν μπορουν να μπουνε PSN γιατι απαιτειται η τελευταια εκδοση firmware.

οποτε αν βαλει καποιος το 4.60 spoofer θα μπορει να μπαινει.

Δεν το συνιστω γιατι αν γινει αναβαθμιση firmware με το spoofer ενεργο παιζει σοβαρη πιθανοτητα brick γιατι το spoofer γραφει στην flash memory.

Σε 2-3 μερες θα βγει κανονικο 4.60 cfw (ηδη βγηκε ενα αλλα δεν εχει δοκιμαστει) οποτε δε βρισκω προσωπικα λογο να το εγκαταστησει καποιος.

Παρακαλα να ειναι ευκαιρος ο Ερμακ που μας εχει δωσει αψογα δειγματα ως τωρα να φτιαξει το δικο του :)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...