pagratios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Απλά θέλω να μου πείτε την σειρά ποιότητας μεταξύ 1)HDTV 2)HR HDTV 3)DVD-RIP
parsifal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Τυπικά, τα δύο τελευταία δεν αποτελούν επίσημα πρότυπα με καθορισμένες, από κάποιο workgroup, τεχνικές λεπτομέρειες. Στην πράξη, η ποιότητα που πρέπει να αναμένεις είναι φθίνουσα, με τη σειρά που τα ανέφερες...
pagratios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δλδ καλύτερη ποιότητα έχει το HDTV από το DVD-RIP?
antonl Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 [...]η ποιότητα που πρέπει να αναμένεις είναι φθίνουσα, με τη σειρά που τα ανέφερες... + Δλδ καλύτερη ποιότητα έχει το HDTV από το DVD-RIP? => Ναι DVD : 720 * 480 ή 720 * 576 HD : X * 720 ή X * 1080
pagratios Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Κάτι σειρές που κατεβάζω όπως to prison break είναι σε HDTV αλλά τα DVD-RIp νομίζω ότι έχει καλύτερη ποιότητα!Μήπως μου φαίνεται?
parsifal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Πέραν της ανάλυσης, μεγάλο ρόλο παίζει και το bitrate του encoding. Όσο πιο μεγάλη η ανάλυση του κάδρου, τόσο μεγαλύτερο bitrate πρέπει να ανατίθεται κατά την κωδικοποίηση, ώστε τελικά να βγαίνει επαρκής Μ.Ο. bits/pixel. Παράδειγμα: Έστω αρχείο video με HD ανάλυση (1920x1080 ή 1280x720) και playtime 1hr40min (μία τυπική ταινία). Αν αυτό το αρχείο δεν είναι μεγέθους τουλάχιστον 9-10GB (~10000KBps για video+audio), δε μπορείς να περιμένεις αξιοπρεπή ποιότητα. Αν π.χ. είναι κοντά στα 4GB (όσο ένα άδειο DVDR δισκάκι ), η τελική ποιότητα λόγω blocking effect, colour bleeding κλπ (φαινόμενα που οφείλονται στο ελειμματικό bitrate) μπορεί άνετα να είναι συγκρίσιμη με αυτήν της εκδοχής της ίδιας ταινίας σε SuperBit DVD, παρά τα λιγότερα Kpixels του κάδρου στο DVD-Video format. Το άχρηστο ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Με κατεβασμένο από το Internet υλικό, δεν έχει νόημα να το ψάχνεις τόσο πολύ όσον αφορά την ποιότητα, αφού δεν έχεις κανένα έλεγχο ο ίδιος στη διαδικασία της κωδικοποίησης. Αποφασίζουν άλλοι για σένα. Αν όμως έχεις πληρώσει για HD εξοπλισμό και τίτλους HD-DVD και κυρίως από εδώ και πέρα Bluray, απαιτείς (και καλά κάνεις) να έχεις το καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα του περιεχομένου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.