NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Γεια χαρά παίδες! Να ρωτήσω μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ότι και αν δοκιμάσω δεν ανοίγει το PC; Έχω E8500 + Rampage + Mushkin xp2-8500 5-5-5-15 2x2GB Ότι ρυθμίσεις και να κάνω απλά δεν ανοίγει μετά η οθόνη και αν κάνω restart μου πετάει μήνυμα ότι το O/C απέτυχε, πατήστε F1 για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις η F2 για να βάλετε τις εργοστασιακές... Έχω τα τελευταία Bios Updates 0403 Ξεκινάω με τις εξής ρυθμίσεις FSB Strap 400 FSB Freq 380 DRAM Freq 1066 Την Rampage την βάζω στο Crazy άλλα συναντάω το εξής πρόβλημα αν δεν την βάλω εκεί, πολύ απλά δεν μου εμφανίζει κάποιες ρυθμίσεις αν την βάλω τότε η Ram αλλάζει αυτόματα με το πόσα FSB Freq θα βάλω στον επεξεργαστή PLL το βάζω το μικρότερο και γενικά έχω μπερδευτεί μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ώστε να αλλάξω ρυθμίσεις και να μπω επιτελούς στα Windows; EDIT: Να σας πω ότι θέλω τις μνήμες να τις φτάσω 1066@ 1200. Είναι εφικτό; απλά δε ξέρω πόσα Vcore να βάλω και μπορεί γιαυτό να μην ανοίγει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 δοκίμασε με PL 7-8 πρώτα μνήμες στα 1200 απλά ξέχνα το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Λοιπόν δεν ξέρω αν το ξέρεις το σύστημα της Rampage η αν σε όλες είναι το ίδιο αλλά πχ όταν έβαζα CPU PLL 1.5 μου το είχε σε πράσινα γράμματα ενώ στο 1.7 κίτρινα... δεν ξέρω αν σημαίνει ότι δεν είναι καλό πάντως ούτε έτσι άνοιξε... Έχουμε και λέμε! Mode: Crazy OC... Manual FSB Strap 400 CPU Freq 390 DRAM 1039mhz CPU PLL 1.70v NB: 1.5v SB:1.07v DRAM: 2v Vcore:1.3v Timings 5-5-5-18 2t Τι δεν κάνω καλά; Αφού πατήσω save and exit ο πύργος λειτουργεί αλλά η οθόνη κλείνει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 με τόσα ρεύματα εκπλήσσομαι που μπορεί και παίζει ο 8500 ακόμα στα 3.16 sorry αλλά με PLL 1.7 κυριολεκτικά του Γ@μησες τη μάνα FSB Strap 400 CPU Freq 400 DRAM κάτω απο 1066 ή μέχρι 1066 με τα ρεύματα που παίζουν default 4Gb δεν πάνε μαζί με Overclock πολύ καλά CPU PLL 1.20v ΜΑΧ ποτέ παραπάνω NB: 1.5v SB: 1.2-1.3 DRAM: 2v Vcore: 1.25 με 1.3 τώρα μπορεί να χρειάζεται και 1.4 με τέτοιο degrade που θα έχει φάει γενικά για ένα σωστό OC θα κάτσεις να βρεις τα ελάχιστα ρεύματα που παίζουν όλα σταθερά στα Default ρολόγια τους και μετά θα αρχίζεις να ανεβάζεις μέχρι να δεις που παίζουν σταθερά και τότε θα δίνεις ρεύμα και με ρέγουλα δεν τα δίνουμε όλα στο κεφάλι και τελείωσε, τουλάχιστον για 24/7 Overclocking Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μα δεν εχει φαει Degrade! Σωστά;;;; Παιδί μου εσύ δεν μου είπες 7-8; ΥΓ¨Αν θυμάμαι καλά δεν έχει CPU PLL κάτω από 1.5 EDIT: Το θέμα είναι ότι και με εργοστασιακά και λίγο λίγο να ανεβάζω δεν ανοίγει η οθόνη όταν clockαρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 PL είπα OXI PLL PL = performance level για τις μνήμες το cpu z δεν θα σου δείξει αν έχει πάθει degrade to cpu σου και pll κάτω από 1.5 δεν νομίζω να μην έχει κάνε αυτό γενικά για ένα σωστό OC θα κάτσεις να βρεις τα ελάχιστα ρεύματα που παίζουν όλα σταθερά στα Default ρολόγια τους και μετά θα αρχίζεις να ανεβάζεις μέχρι να δεις που παίζουν σταθερά και τότε θα δίνεις ρεύμα και με ρέγουλα δεν τα δίνουμε όλα στο κεφάλι και τελείωσε, τουλάχιστον για 24/7 Overclocking πες μας που έφτασες και βλέπουμε από εκεί και μετά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Λοιπόν. Έβαλα τις ρυθμίσεις που μου είπες! Με την διαφορά ότι PLL 1.5v Vcore 1.3v RAM 3:4 Να αρχίσω να κατεβάζω τα πάντα μέχρι να μπαίνει στα Windows και από την στιγμή που θα μπαίνει να αρχίσω να ανεβάζω μέχρι να γίνει stable; η να κατεβάσω μόνο Vcore; Να σου πω πως θα δω αν έγινε degrade; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 βρες που είναι stable ( Prime 95 Small fft 3ώρες + ) και σημείωσε τα ρεύματα που έχεις και μετά ανέβασε κιάλο το cpu και τα ρεύματα όσο χρειάζεται για να είναι stable πάλι τα Bold είναι για όταν έρθει ή ώρα να δούμε για να σου πω τι και πόσο degrade θα φάει το πόσο έχει φάει αν έχει φάει δεν μπορώ να σου πω καθώς δεν ξέρω με τι ρεύματα έπαιζες πριν και πού ήσουν σταθερός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Οκ το ελάχιστο Vcore με το οποίο ανοίγει είναι 1.28V Δεν δοκίμασα να κάνω O/C εκτός από σήμερα... Οπότε έτρεχα με Default και τώρα ξέρεις με πόσα τρέχω... Λοιπόν όταν θα γίνω Stable με 3.8 που τρέχω τώρα, θα postαρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 τα default ( auto ) ποτέ δεν τα ξέρουμε ειδικά στις Asus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Καλά δεν με ενδιαφέρει! Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν το degrade είναι απλά μείωση του χρόνου ζωής της CPU η αν είναι μείωση επιδόσεων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 degrade είναι σήμερα να μπορείς να παίζεις στα 3800 με 1.28V και σε 2-3 βδομάδες να θες 1.35 για να είναι σταθερό degrade θα πάθεις αν έχεις PLL πάνω από 1.23 και Vcore πάνω από 1.41 για κάθε μέρα και τα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toad Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Παιδιά είμαι λίγο offtopic αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι: Φλάσαρα την Asus rampage formula μου στο τελευταίο BIOS 403 κάτι γιατί η mobo μου έβγαζε θερμοκρασία sensor -105οC και λέω μπορεί να φταίει το BIOS. Τώρα η mobo δείχνει 39οC average αλλά παρατήρησα κάτι. Όταν κάνω boot το splash screen εμφανίζεται δύο φορές, μία στην αρχή του BOOT που κάνει post, και μία μετά το DVD recognition - Press any key to continue μήνυμα. Είναι φυσιολογικό αυτό γι'αυτό το BIOS? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Πραγματικά όμως δεν μου έχει PLL κάτω από 1.50v... Ανεβάζω μια τα αποτελέσματα από Prime95 Έπεσα για ύπνο αλλά από ότι βλέπω έτρεξε κάνα 6ωρο όμως όταν ξύπνησα είχε κάνει restart. Vatos_locos θες να πεις ότι αν εγώ το κάνω stable πχ στα 4.2 με 1.4v μετά από καιρό μπορεί να σταματήσει να είναι stable και να θέλει παραπάνω vcore; EDIT: Λοιπόν έτρεξα πάνω κάτω 6 ώρες με τις παρακάτω ρυθμίσεις. FSB Strap: 400 FSB Freq: 400 PCIE Freq: 100 DRAM Freq: 1066 DRAM Timing 5-5-5-15 2T 3:4 PL: 06 Vcore: 1.30v CPU PLL: 1.50v NB: 1.5v DRAM V: 2v FSB Termination: 1.3v SB: 1.07v SB 1.50v: 1.50v Τώρα τι κάνω; Πως προχωράω;;; Ανεβάζω το FSB ανά 10 και όλα τα ρεύματα ανά μια σκάλα; results.txt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NOPSTRIM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Vatos_locos? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.