alkisg Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Σχετικά με τις flash διαφημίσεις: Το είχα αντιμετωπίσει και παλιότερα, με 5-6 tabs ανοιχτά στο insomnia ο τετραετίας Η/Υ μου σερνόταν και παιδευόμουνα με ad blockers και τέτοια. Φέτος πήρα καινούργιο Η/Υ, όλα καλά. Αλλά από τη στιγμή που μπήκε η διαφήμιση turbox του πλαισίου, βλέπω CPU usage 149% firefox με 3-4 καρτέλες στο insomnia (ubuntu). Και θέλει μια ώρα μέχρι να σκρολάρει παρακάτω ο firefox για να διαβάσω τα μηνύματα. Και τώρα που γράφω το μήνυμα με ένα μόνο tab ανοικτό, CPU usage 44% firefox. Κατανοώ ότι διαφημίσεις = φράγκα, αλλά δεν μπορείτε να πείτε στους flash developers του πλαισίου να μην τσακίζουν τους Η/Υ μας και να φτιάξουν κάποια πιο ελαφριά διαφήμιση; Π.χ. ένα όριο θα μπορούσε να είναι, "κάθε διαφήμιση να τρώει λιγότερο από 10% cpu στον τάδε επεξεργαστή αναφοράς", ή "να τρώει λιγότερη cpu από το τάδε flashάκι αναφοράς".
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 ...και παιδευόμουνα με ad blockers και τέτοια... Ε παιδεψου λιγο ακομα, μερικα κλικ ειναι και ξενοιασες για ολα τα sites. (παντως παραξενο, το Sempron 3000+ (1,6GHz) αντεχε με ικανοποιητικη ταχυτητα μεχρι και καμια 10ρια firefox ανοιχτα παραλληλα...)
firewalker Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 alkisg, κατά πάσα πιθανότητα φταίει ο flash player (a.k.a. δικτυακό σκουπίδι) του Linux. Όλοι οι χρήστες Linux τον λατρεύουν τον flash player. Προσωπικά έχω μπλοκάρει όλες τις flash ads με το adBlock plus. Κάπου διάβασα ότι είναι η νούμερο ένα αιτία που αναγκάζει τους χρήστες Linux να κάνουν reset.
million_voices Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 149% αποκλειεται νομιζω, 100% θα μπορουσε αν και δεν νομιζω οτι φταιει το Flash Ubuntu 32bit και εγω και δεν εχω τετοια CPU load για δοκιμασε με Opera Μπλοκαρισμα διαφημισεων σε οποιαδηποτε ιστοσελιδα κανουμε δεξι κλικ σε κενο χωρο και διαλεγουμε block content ο opera ανοιγει την ιστοσελιδα με τετοιο τροπο ωστε να μπορουμε να διαλεξουμε τι περιεχομενο δεν θελουμε να εμφανιζεται κλικαρουμε ενα διαφημιστικο banner πχ το οποιο γινεται blocked οπως και αλλα παρομοια αν ειμαστε ευχαριστημενοι παταμε done πανω αριστερα και βουαλα no more ads αλλιως ξανακλικαροντας το περιεχομενο που εχουμε
firewalker Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 149% αποκλειεται νομιζω, 100% θα μπορουσε αν και δεν νομιζω οτι φταιει το Flash Έχει πολυπύρηνο cpu. Αν έχει 2 πυρήνες το μέγιστο είναι 200% αν έχει 4 πυρήνες 400% κ.τ.λ.
alkisg Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Σίγουρα φταίει και ο flash player του Linux, αλλά γενικά δεν έχω πρόβλημα με δεκάδες tab ανοικτά σε διάφορες σελίδες που χρησιμοποιούν flash. Ούτε και στο insomnia. Μόνο με τη συγκεκριμένη διαφήμιση είδα το πρόβλημα, γι' αυτό και το ανάφερα... Στα Windows για παράδειγμα πόσο cpu usage έχει ο firefox προβάλλοντας τη συγκεκριμένη διαφήμιση;
alkisg Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Στέλνω και 3 screenshots για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τον ...ένοχο: 1η - το τεστ βίντεο της adobe και η version του player μου => 4% CPU 2η - η αρχική σελίδα του insomnia => 45% CPU 3η - το συγκεκριμένο μόνο flashάκι maximized (εκτός σελίδας) => 111% CPU ΟΚ, ο flash στο Linux είναι χάλια, οκ, στα Windows τρώει λιγότερη cpu (βασικά δεν έχουν ενεργοποιήσει το hardware acceleration οι flash developers του πλαισίου - στα Windows το ενεργοποιεί αυτόματα ο player), αλλά έχω core 2 duo @2.2 Ghz, είναι το μόνο site που έχω πρόβλημα... Και σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι το insomnia θα φερθεί ρατσιστικά στους χρήστες Linux και να πει να βάλουμε Windows! Εγώ βασικά συγκρίνω τα δύο πρώτα νούμερα, 4% με 45%, δηλαδή 11 φορές πιο βαρύ από το test της adobe. Για μια διαφήμιση το βλέπω υπερβολικό.
alkisg Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Και μια τέταρτη screenshot για να πειστούν οι διαφημιστές / flash developers ότι δεν πρόκειται να πιάσουν πελάτες έτσι, απλά μας αναγκάζουνε να κόψουμε όλες τις διαφημίσεις. Με flashblocker και κάμποσα tabs ανοιχτά, firefox = 0% CPU.
DIMITRISG Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 οι περισσοτεροι τις εχουν κοψει τις διαφημησεις με διαφορα blockers εφω προσωπικά δεν βλέπω καμία διαφήμηση, τις αποφευγω με εκνευριζουν εκτος απο αυτες του google που ειναι διακριτικες και μου αρεσουν
Danny7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 ναι εχει ο firefox ενα προγραμμα και τις βγαζει ολες τισ διαφημισεις αμα σε ενοχλουν τοσο κανε αυτο εγω σημερα το εβαλα!
wizzy Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 respect στο AdBlock plus! Μόλις το εγκατέστησα και όλες οι διαφημίσεις εξαφανίστηκαν! Μια χαρά!
xania4ever Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Ρε παιδιά εγώ την μπλοκάρω με abp αλλά πάλι οταν ξαναμπώ στο site εμφανίζεται τι να κάνω? Edit=Τελικά έβαλα το flashblock.
PeiramatoZwo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 FIREFOX + ADD BLOCK PLUS είναι η λύση όπως είπανε και οι προηγούμενοι. Μια εγκατάσταση και ξένοιασες.
xania4ever Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2008 Ελπίζω πάντως να φτιαχτεί γιατί είναι πολύ ενοχλητικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.