sfakattack Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Γεια σας.Διαθέτω 150-200 ευρώ για την αγορά μιας μηχανής με compact διαστάσεις. - Να έχει 4-6Χ οπτικό zoom - Δε με ενδιαφέρουν τα megapixels - Δε με ενδιαφέρει η μάρκα - Να έχει καλή ποιότητα στις φωτό που τραβάει (δεν θέλω εξεζητημένα πράγματα παιδιά,απλά να μου πείτε ποια είναι η καλύτερη επιλογή στον τομέα της ποιοτητας στις φωτό πάντα μέσα στο budget που δίνω) - Καλή αυτονομία - Και αν γίνεται (δεν καίγομαι κιόλας) να μπορείς να χρησιμοποιείς το optical zoom κατά τη διάρκεια που τραβάς βίντεο και όχι να το ορίζεις από πριν. Αυτό το τελευταία είναι ένα κόλλημα μου αλλά θα το λάβετε τελευταίο υπόψιν.Πιο πολύ με ενδιαφέρουν τα άλλα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Barbattilas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Γεια σας.Διαθέτω 150-200 ευρώ για την αγορά μιας μηχανής με compact διαστάσεις. - Να έχει 4-6Χ οπτικό zoom - Δε με ενδιαφέρουν τα megapixels - Δε με ενδιαφέρει η μάρκα - Να έχει καλή ποιότητα στις φωτό που τραβάει (δεν θέλω εξεζητημένα πράγματα παιδιά,απλά να μου πείτε ποια είναι η καλύτερη επιλογή στον τομέα της ποιοτητας στις φωτό πάντα μέσα στο budget που δίνω) - Καλή αυτονομία - Και αν γίνεται (δεν καίγομαι κιόλας) να μπορείς να χρησιμοποιείς το optical zoom κατά τη διάρκεια που τραβάς βίντεο και όχι να το ορίζεις από πριν. Αυτό το τελευταία είναι ένα κόλλημα μου αλλά θα το λάβετε τελευταίο υπόψιν.Πιο πολύ με ενδιαφέρουν τα άλλα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Δεν είμαι σίγουρος για το ζουμ στο βίντεο, αλλ για ποιότητα φωτόγραφίας καλή και με λιγότερα από 200? η σειρα Canon A με IS είναι μονόδρομος. Παίρνεις την 720 IS που την βρίσκεις στα e-shops από 170 άτρα με παρελκόμενα γύρω ή λίγο πάνω από 200. Η την 590 IS με 7 μεγαπίξελ, και μαζί με θηκες, καρτες φορτιστες κτλ κάτω απο 200. Απλα δνε είναι οι πιο μουρατες , δεν είναι μεταλλικες και δεν ειναι με αλκαλικη μπαταρία. Μερικές πληροφορίες θα βρεις και στο φόρουμ. Πχ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=260598 Αν θες super compact (δηλαδή πιο λεπτή και στυλατη) οι απόψεις δυίστανται. Oι Ιxus είναι ποιοτικεςα αλλα λίγο τσιμπημένες. Οοι fuji καταλαβα ότι έχουν συνήθως πολύ καλή ποιότητα λόγω του προηγμένου ccd αισθητήρα που έχουν. Πάντως ψαξε και στο dpgr.gr Κάνε μία καλη μελετετη στα άρθρα και στις παραπομπες σε review κι έλα φρεσκαρσμένος.
sfakattack Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δεν πολυέβγαλα άκρη εκεί.Όσο για τις canon που πρότεινες είναι λίγο παλιές πλέον και η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας.Σίγουρα θα προτιμούσα κάτι πιο συμμαζεμένο όπως η Pentax Optio V20.Αυτό δε σημαίνει ότι τις βγάζω από τη λίστα απλά περιμένω κι άλλες προτάσεις.
Tigran Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Εγώ παρήγγειλα την νέα Sony Cybershot W120. 174? μου βγήκε με έξ. αποστολής από 123market.gr. Από τα χαρακτηριστικά της μου φαίνεται εξαιρετική για έναν μέσο χρήστη και γενικά πιστεύω οτι η Sony είναι η καλύτερη στις ψηφιακές στο συγκεκριμένο τομέα. Βγαίνει σε μαύρο, μπλέ, λευκό και ρόζ χρώμα. Ψάξτην και μακάρι να σου αρέσει. Εγώ την περιμένω από Δευτέρα-Τρίτη.
prometheas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δεν πολυέβγαλα άκρη εκεί.Όσο για τις canon που πρότεινες είναι λίγο παλιές πλέον και η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι κιόλας.Σίγουρα θα προτιμούσα κάτι πιο συμμαζεμένο όπως η Pentax Optio V20.Αυτό δε σημαίνει ότι τις βγάζω από τη λίστα απλά περιμένω κι άλλες προτάσεις. Oι Canon που σου πρότεινε ο φιλος είναι εξαιρετικές επιλογές για την κατηγορία αυτή και ας μην έχουν το φοβερό design. Υπερετουν ομως εκεί που αξιζει, στην ποιότητα της φωτογραφίας. Πολυ καλή και ομορφη είναι και η μικρή Pentax W60 αλλα δεν ξερω πόσο κυμαινεται η τιμή της.. Sony φωτογραφική οχι, τουλάχιστον εγώ δεν θα έπαιρνα
sfakattack Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Παιδιά είδα τις canon.δυστυχώς οι διαστάσεις του είναι αρκετά μεγάλες και δεν είναι αυτό που ψάχνω.Όσο για τις Sony και εγώ δεν είμαι πολύ ζεστός. Μετά από μια σύντομη έρευνα στα ξένα sites κατέληξα στις παρακάτω: Pentax Optio V20 Pentax Optio M50 Olympus FE340 Fuji Z100fd Θέλω το μέγεθος της μηχανής να είναι στα πρότυπα των παρακάτω.Αν μπορείτε να μου σχολιάσετε αυτές τισ μηχανές.Πάντα βέβαια περιμένω κι άλλες προτάσεις,γιατί είναι η πρώτη μου αγορά σε ψηφιακή και είμαι ψιλοάσχετος. Μόλις είδα ότι η Panasonic TZ3 πωλείται στα 192ευρώ.Είναι η μόνη μήχανη που θα έκανα θυσία για το μέγεθος αφού έχει πολύ μεγάλο zoom.Περιμένω και για αυτήν απόψεις.
sfakattack Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Κανείς ρε παιδιά;Μέσα σε μια βδομάδα πρέπει να έχω πάρει μηχανή γιατί φεύγω διακοπές.
sfakattack Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Βασιζόμενος σε ξένα reviews αποφάσισα να αγοράσω αύριο την TZ3.Πάντως ομολογώ ότι απογοητεύτηκα από τα μέλη του φόρουμ τα οποία δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την περίπτωσή μου,αν και το χρειαζόμουν.
Barret Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δυστυχώς φίλε μου αυτές τις αποφάσεις πρεπει να τις πάρεις με δικό σου ψάξιμο. Δύσκολα θα ξέρει κάποιος τις μηχανές που κυκλοφορούν δεδομένη χρονική στιγμή (πόσες μπορεί να έχει δοκιμάσει) και όλοι θα σου πούν για την δική τους που επειδή την έχουν πληρώσει κιόλας την γουστάρουν τρελά. Ο σωστός τρόπος είναι αυτός που έκανες, reviews me samples συγκριτικα sto net και να τις πιάσεις στα χέρια σου σε κάποιο κατάστημα. Εγώ το 2003 μετά απο πολύ ψάξιμο είχα παρει μια sony 3mp (κορυφή τότε) και είναι πιθανόν αν ξαναπάρω να πάρω πάλι sony. Δέν είναι κακές μηχανές αλλα σίγουρα στον τομέα image quality θα βρείς και καλύτερες. Περιμένω να κυκλοφορήσουν οι καινούριες που θα τραβούν βίντεο 720p HD.
harrys23 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Βασιζόμενος σε ξένα reviews αποφάσισα να αγοράσω αύριο την TZ3.Πάντως ομολογώ ότι απογοητεύτηκα από τα μέλη του φόρουμ τα οποία δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την περίπτωσή μου,αν και το χρειαζόμουν. Μην ξεχνάς ότι ειμαστε λίγα άτομα στις επάλξεις πλέον όλοι είναι στις παράλιες
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Βασιζόμενος σε ξένα reviews αποφάσισα να αγοράσω αύριο την TZ3.Πάντως ομολογώ ότι απογοητεύτηκα από τα μέλη του φόρουμ τα οποία δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την περίπτωσή μου,αν και το χρειαζόμουν. ακριβώς, μην τρελαίνεσαι, οι περισσότεροι είναι ήδη παραλία, κι εμείς όπου να'ναι εκεί θα είμαστε. Και στην τελική είχες απαντήσεις, δε πόσα thread μένουν αναπάντητα...Όσο για τη μηχανή μια χαρά είναι, και σε πολύ καλή τιμή, αλλά στην αρχή λες ότι οι Α της Canon σου πέφτουν μεγάλες και μετά διαλέγεις μια...5πλάσια! όταν ανεβαίνεις 2,5 κατηγορίες μεγέθους από τη μια ώρα στην άλλη σημαίνει ότι δεν έχεις ιεραρχήσει τις ανάγκες σου, οπότε πως θα σου κάνει ο άλλος μια συγκεκριμένη πρόταση;; καλορίζικη όπως και νά'χει και περιμένουμε reviews
sfakattack Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δεν τρελαίνομαι ρε παιδιά,απλώς έπρεπε να πάρω τώρα μηχανή.5πλάσια η ΤΖ3 από τις canon αυτές...Μάλιστα.Στο μαγαζί που τις είδα πάντως τις canon μεγάλες μου φάνηκαν.Τεσπα.Να σας πω τι έγινε τελικά.Πήρα τηλέφωνο στο adorama να παραγγείλω και τους εξήγησα την κατάσταση,δηλαδή ότι θέλω γρήγορη παράδοση κτλ κτλ.Μου απαντούσαν με ένα σχεδόν παρείστικο και βαριεστιμένο ύφος:"Αποκλείεται ρε φιλαράκι να έρθει γρήγορα.Δεν το έχω εδώ. Θα αργήσει να έρθει.Γιατί δεν παίρνεις μια άλλη; " Το τηλεφώνημα σταμάτησε εκεί.Δυστυχώς για μένα δεν υπάρχει αλλού διαθέσιμη η TZ3.Κλαύτηκα λίγο στους δικούς μου και έλαβα "επιχορήγηση" 100?. Μετά είπα να κάνω μια γύρα να δω τι παίζει.Ε πήγα στο Multirama και βλέπω αρκετές.Μόλις έπιασα στα χέρια μου την TZ5 την ερωτεύτηκα.Βέβαια το κόστος της στο κατάστημα ήταν 399?.Και λέω ουπς...ξεφεύγω.Κάνω search στο skroutz και την βλέπω στα 295 στο 123market.Μόλις έστειλα την παραγγελία μου και πλέον περιμένω.Νεότερα με την παραλαβή.
Lemuria Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Βασιζόμενος σε ξένα reviews αποφάσισα να αγοράσω αύριο την TZ3.Πάντως ομολογώ ότι απογοητεύτηκα από τα μέλη του φόρουμ τα οποία δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την περίπτωσή μου,αν και το χρειαζόμουν. Αν προσεξες εχουν ανοιχτει τον τελευταιο μηνα πανω απο 10 θεματα με το συγκεκριμενο πραγμα που ζητας και συ...μια μηχανη ιδιων προδιαγραφωνμε αυτο που θες.... Καλη η επιλογη σου..μιας και οπως εχουμε ξαναπει σε αυτην την κατηγορια και καλυτερα για να μαι πιο σωστος σε αυτο το μεγεθος αυτης της κατηγοριας...2 ειναι οι αξιοπιστες συνηθως εταιρειες για θεμα ποιοτητας....η panasonic και η fuji....ολες οι υπολοιπες υστερουν αρκετα....Καλες φωτογραφισεις...πριν ανοιξουμε παντως θεμα κανουμε ενα search στο forum....θα εβλεπες πολλες γνωμες
sfakattack Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Παιδιά,μόλις σήμερα παρέλαβα,την ΤΖ5.Θα σας πω τις πρώτες εντυπώσεις.Έρχεται το κουτί ανοίγω και όλα καλά εκτός απο τον φορτιστή...Εϊχα πρίζα για Αγγλία...Πάω σε ένα φίλο ηλεκτρολόγο ευτυχώς και σε 1 λεπτό το φτιάχνει.. Εντυπώσεις απο τη μηχανή τώρα Να διευκρινίσω ότι ειναι η πρώτη ψηφιακή που δουλεύω. Αρχικά να πω ότι ειναι μικρότερη από ότι την περιμένα.Το βάρος της είναι αρκετά μεγάλο.Παρα πολύ στιβαρή μηχανή.Σου δίνει την αίσθηση πολύ καλής δουλειάς πάνω της.Απο κει και πέραη οθόνη είναι όλα τα λεφτά.Φωτεινή,φαίνεται ακόμα και σε πολύ ήλιο,τεράστια και το κυριότερο...τέτοια ευκρίνεια ούτε η οθόνη του υπολογιστή μου.(Προσωπικά έβγαζα άσχετα πράγματα φωτό μόνο και μόνο γιατι φαινόταν τέλεια στην οθόνη. ) Επίσης τράβηξα και HD video Μετά είπα να τις περάσω και στο PC να δούμε τι κάναμε. Όπως είπα δεν ήμουν ποτέ κάτοχος ψηφιακής.Απλά μπορώ να πω πως μου φαίνονται τέλειες οι φωτό,ακόμα και στο φουλ δεκαπλό οπτικο ζουμ.Οσο για το βίντεο όλα τα λεφτά πραγματικά.Καταλαμβάνει όλη την οθόνη του PC με πάρα πολύ καλή ποιότητα. Μειονέκτημα η θέση του mic για τα βίντεο...Στο πρώτο είχα το δάκτυλο πάνω και λίγα πράγματα γραφτηκαν.Αυτά σαν πρώτες εντυπώσεις.Μόλις την περιεργαστώ αρκετά για να την μάθω καλά,θα ετοιμάσω ένα πλήρες review της κάμερας για το forum.
furious99 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2008 Ένα λάθος που κάνουν πολλοί που δεν έχουν ξαναγοράσει ψηφιακή μηχανή: Πλακώνονται στα reviews και κοιτάνε τα zoom, τα megapixel και όλα τα σουπερ ντουπερ χαρακτηριστικά και ξεχνάνε το πιο σημαντικό: το βάρος και τον όγκο της μηχανής! Αποτέλεσμα είναι να παίρνουν μικρά κανονάκια που μετά από λίγο βαριούνται να τα κουβαλήσουν και τα αφήνουν στο ράφι (εμού συμπεριλαμβανομένου πριν λίγα χρόνια). Αυτά για όσους ψάχνονται για αγορά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.