Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο Τοπικού δικτύου

blademyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω το τοπικό μου δίκτυο έτσι ώστε να έχω την μεγαλύτερη ταχύτητα ειδικά στο δικό μου pc.

Το δίκτυο μου αποτελείτε λοιπόν από :

• 1 Pc Με 2 x Gigabit ports (my pc)

• 1 Pc me 1 x Gigabit port

• 1 Pc me 1 x 10/100 port (HTPC)

• 1 Laptop 10/100

• 1 WD My Word book 1 x Gigabit port

• 1 Level one ADSL Router 4 x 10/100 port

• 1 Asus Switch 8 x 10/100

• 1 Netgear 8 x Gigabit

• 1 Linksys pap2 (sip)

Θα θεωρούσα σωστό ότι στο pc μου πρέπει να συνδέσω την μια θύρα στο router και την άλλη στο gigabit switch (όπου θα είναι συνδεμένος και ο δικτυακός δίσκος) ώστε όταν φορτώνω τον δικτυακό μου δίσκο με ταινίες (κάνει πολύ ώρα ) να μην επιβαρύνω το δίκτυο μου εις βάρος του internet αφού θα παίρνει άμεσος από το adsl router με την δεύτερη θύρα.

Γενικά σερφάρω πολύ και δεν θέλω να με καθυστερούν τα άλλα pc στο σερφάρισα.

Περιμένω την προτάσεις – συμβουλές.

Δημοσ.

Εχω τα παραπανω ειδη ολα μαζι απλα θελω να τα συνδεσω ακομα στον αερα ειναι !! Το σαββατοκυριακο θα συνδεθουν !

Δημοσ.

Σωστα το σκεφτεσαι. Το pc σου με 2 καλωδια, ενα στο level one και ενα στο gigabit switch. Αν θες ο δισκος και το pc σου να ναι μονα τους στο gigabit, βαζεις τα υπλοιπα pc κατευθειαν στο level one.Αλλιως, ολα πανω στο switch.Τσεκαρε αν εχεις καλωδια cat5e/cat6.

Δημοσ.
Σωστα το σκεφτεσαι. Το pc σου με 2 καλωδια, ενα στο level one και ενα στο gigabit switch. Αν θες ο δισκος και το pc σου να ναι μονα τους στο gigabit, βαζεις τα υπλοιπα pc κατευθειαν στο level one.Αλλιως, ολα πανω στο switch.Τσεκαρε αν εχεις καλωδια cat5e/cat6.

Συμφωνώ.

Επίσης, αφού έχεις και δεύτερο gigabit switch, μπορείς να το χρησιμοποιείσεις συνδέοντας σ' αυτό όλους τους άλλους υπολογιστές (εκτός του δικού σου) και αυτό κατευθείαν στο levelone αν θέλεις να περιορίσεις και το bandwith πρόσβασης των άλλων υπολογιστών στον διαδικτυακό δίσκο ή στο άλλο gigabyte switch ώστε να έχεις όλο το bandwith του διαδικτυακού δίσκουδιαθέσιμο σε όλους τους υπολογιστές του δικτύου.

Δημοσ.

Ακριβος αυτο σκευτομουν !!

Πρεπει ομως να κανω εγω καποιες ρυθμισεις στις κατρες δυκτιου του PC μου η οτι IP παρει απο τον DHCP του LEVELONE ?

Με ανησηχησατε και με τα καλωδια...

Δημοσ.

Σύνδεσε οπωσδήποτε ότι έχει θύρα gigabit σε switch που να υποστηρίζει αυτή την ταχύτητα και τα υπόλοιπα όπως θες.

Υποθέτω ότι το ADSL router θα το έχεις κάπου συνδεδεμένο, οπότε θα δίνει τα IP αυτόματα και δεν θα χρειαστεί να ρυθμίσεις τίποτα.

Δημοσ.

Στο ADSL Router θα του βγαλω 3 καλωδια, το ενα για 100αρι switch, το αλλο για το 1000αρι και το τριτο κατευθείαν πανω στο PC μου,

Δημοσ.

Σύνδεσέ τα όπως είναι πιο βολικό από θέμα χώρου και καλωδίων.

Ο μοναδικός περιορισμός είναι ότι το 100άρι switch έχει όριο τα 12.5MB/sec ενώ το 1000άρι 125mb/sec

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...