koystado Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Γεια σας εχω μια μητρική Asus P5B και θα ηθέλα να μου πείτε τι είδος πρεπει να είνοι ο σκληρός δισκός και τα drive δηλαδή αν πρεπει να παρω σκληρο δίσκο SATA 2. Epισης θα ηθελα να μου πείτε αν θα μπορεσω να συνδεσω τον παλιο μου σκληρο δισκο σε αυτη την μητρική
antonl Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Η μητρική σου υποστηρίζει 5 SATA-II συσκευές και 2 PATA. Οπότε ο δίσκος μπορεί να ναι PATA, SATA ή SATA-II. Αν πρόκειται να αγοράσεις HDD, προτίμησε φυσικά να ναι SATA-II.
koystado Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 ωραια δηλαδη πρεπει να παρω sata 2 το θεμα είναι αν μπορω να βαλω το παλιο μου δισκο και να μην δημιουργει προβλημα στο συστημα διοτι στο σκληρο αυτο θα ειναι τα παλια widnows οπως επισης και τα drivers της παλιας μητρικης και της καρτας γραφικών Βασικά είδα οτι αυτη η μητρική έχει 1 x IDE connector επομένως μπορω να βαλώ και το παλιο μου σκληρο ετσι δεν ειναι? Και κατι ακομα το dvd-rom και το dvd-rw σε τι συνδεονται δηλαδή και αυτα σε ΙDE?
Alexandrosc2 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Nαι τα DVD-CD /R/RW σε IDE συνδέονται! Τώρα μάλλον για τους 2 δίσκους δεν νομίζω να γίνεται ο ένας SATA και ο άλλος IDE. Αλλά καλύτερα να περιμένουμε να απαντήσει κάποιος που να ξέρει 100%
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Τώρα μάλλον για τους 2 δίσκους δεν νομίζω να γίνεται ο ένας SATA και ο άλλος IDE. Αλλά καλύτερα να περιμένουμε να απαντήσει κάποιος που να ξέρει 100% Μια χαρά μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα 1 sata κι ένας pata...
koystado Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 μια τελευταια ερωτηση αν δεν παρω νεο σκληρο δισκο μπορω σε αυτη την μητρικη να συνδεσω 3 συσκευες ΙDE (δηλαδη το παλιο σκληρο δισκο το dvd rom και το dvd rw)??
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Από τη στιγμή που έχεις 1 IDE connector/controller δε μπορείς να συνδέσεις 3 συσκευές.
antonl Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Η μητρική σου υποστηρίζει 5 SATA-II συσκευές και 2 PATA.[...] [...] μπορω σε αυτη την μητρικη να συνδεσω 3 συσκευες ΙDE [...] PATA ~= IDE
asmorod Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Φυσικά και γίνετε να συνδέσεις και τον παλιό σου δίσκο επάνω, αλλά πρέπει να προσέξεις γιατί όταν υπάρχει πάνω sata και pata (IDE) δίσκος το bios βλέπει αυτόματα ως δίσκο εκκίνησης τον pata (IDE) και θα έχεις πρόβλημα αν θες να εγκαταστήσεις το λειτουργικό στον sata δίσκο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στο bios και να δηλώσεις ως δίσκο εκκίνησης τον sata από την επιλογή boot priority. Τέλος αν βάλεις και τον pata (IDE) δίσκο πάνω αναγκαστικά σου μένει χώρος για ένα DVD άρα εγώ σου προτείνω να πάρεις ένα sata μεγάλης χωρητικότητας 500GB και πάνω και να τραβήξεις σε αυτόν ότι αρχεία χρειάζεσαι από τον παλίο δίσκο σου. Εκτός αν πάρεις και sata DVD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.