Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση στα αρχεία του pc μέσω του router ~ Γίνεται;;;

nantia_rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Πριν λίγο μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Είναι εφικτό αν κάποιος καταφέρει να συνδεθεί στο ασύρματο modem/router μου, να καταφέρει να έχει πρόσβαση στα αρχεία του pc μου; Ελπίζω να μην είναι χαζή η απορία που ρωτάω, απλά είμαι αρχάρια...:o

Ευχαριστώ εκτων προτέρων!

ΥΓ. Έχω βάλει κωδικό στο modem/router, απλά βλέπω πιο πάνω πως αυτό μπορεί να "σπάσει"...

Δημοσ.

υπάρχει η πιθανοτητα ναι, ειδικά αν έχεις βάλει τους δισκους σου σαν κοινοχρηστος (χρήση σε δίκτυο)

Δημοσ.

για μεγαλυτερη ασφαλεια,αν θελεις ντε και καλα να ειναι κοινοχρηστα τα αρχεια σου,ρυθμισε τα να ειναι μονο για αναγνωση και οχι για τροποποιηση...κοινως να μπορει να τα βλεπει ενας που θα μπει στο ασυρματο δικτυο σου...αλλα τουλαχιστον να μην μπορει να στα διαγραψει....

Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος πρεπει οι υπολογιστες να εχουν το ιδιο workgroup.Εγω τουλαχιστον ετσι κανω διακινηση αρχειων μεσα απο το ρουτερ μου και φαινονται ολα στο Network Places

Δημοσ.

Έστω ότι το pc σου το έχεις να έχει κοινόχρηστους φακέλους στο δίκτυο και είσαι συνδεδεμένος ώστε να σε βλέπουν οι υπόλοιποι χρήστες του δικτύου.

όταν κάποιος εκτός του δικτύου σου πάρει πρόσβαση στο router μπορεί να γίνει μέλος του δικτύου σου και να δει τα κοινόχρηστα αρχεία. Υπάρχουν τόσα εργάλεια στο ιντερνετ που άπαξ και μπει στο router σου, τέλος....

Δημοσ.

Μαλιστα...Γι αυτο εχω βαλει και εγω WPA-PSK στο ασυρματο και κατα καιρους μπαινω και στο DHCP Client list να δω μηπως εχω κανενα επισκεπτη.Ποτε δεν εισαι σιγουρος και ασφαλης

Δημοσ.

Χμμμ τόσο εύκολο δηλαδή, ε;

Βασικά δεν έχω ορίσει κοινόχρηστους φακέλους, αν υπάρχουν θα είναι αυτοί που ορίζονται by default. Απο που μπορώ να το δω αυτό;;

Όπως και να έχει. μπορώ να δω αν κάποιος κατάφερε να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο μου; Διατηρούνται logfiles με τις συσκευές που συνδέονται;

Δημοσ.

Όπως και να έχει. μπορώ να δω αν κάποιος κατάφερε να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο μου; Διατηρούνται logfiles με τις συσκευές που συνδέονται;

Οπως προανεφερα πανω βρισκεις στις ρυθμισεις του ρουτερ σου

το DHCP server Client list απ οπου σιγουρα θα δεις τον υπολογιστη σου και οποιονδηποτε αλλο παιρνει ιντερνετ απο σενα.βεβαια υπαρχει τροπος και χωρις να αφηνει ιχνη αλλα πρεπει να εχει αρκετες γνωσεις καποιος για να το κανει.Παντως αν βαλεις για ασφαλεια WPA εισαι πιο ασφαλης απο το WEP που με μεγαλυτερη ευκολια μπορει καποιος να το σπασει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...