logangr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Καλημέρα, αγόρασα πριν μια βδομάδα περίπου την 4870 απο την GeCube και εχω μέχρι τώρα αρκετά random προβλήματα και εξηγούμε. Το σύστημα μου καταρχήν είναι ενας Core 2 Duo E8400 σε Asus P5K, 4 GB (2X2) Corsair, PSU 750W Thermaltake, Western Digital 640GB, 2x Western Digital 240GB, Audigy ZS-2, DVD rom + DVD recorder, Samsung 22" 226BW, με λειτουργικό VISTA ULTIMATE 64. Στην αρχή εγκατάστησα τους catalyst 8.6 και είχα αρκετές επανεκηνήσεις όπου μάλιστα όταν έμπαινε στα windows πάλι έδειχνε σα να βγαίνει η οθόνη out of range και δε μπορούσα να κάνω τίποτα παρά μόνο κλείσιμο απο το διακόπτη! με το hotfix και στη συνέχεια με τους 8.7 αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα στην επανεκίνηση εξαφανίστηκε αλλά όχι και τα restart σε παιχνίδια. Στο GRID και στο GEARS of war σε ανάλυση 1600Χ1050 με όλα τα γραφικά ενεργοποιημένα, αν δεν έχω το vsync ενεργοποιημένο μετά απο 5-10 λεπτά ο υπολογιστής κάνει μόνος του restart. Με το vsync on απλά φτάνω στα 20-25. Θερμοκρασίας πρόβλημα δεν είναι γιατή ούτε το σύστημα δείχνει να ανεβαίνει πάνω από 50C αλλά και στην κάρτα ανέβασα το φαν και η θερμοκρασία είναι κάτω από 70C. Το τροφοδοτικό είναι 750W. επίσης στο assasin's creed πάλι με όλα στο full δεν έχω κανένα πρόβλημα έχει κολλήσει κανα 2 φορές αλλα εντέλως random και γενικά μετα από 1-2 ώρες σε αυτό το παιχνίδι η θερμοκρασία δεν είχε ανέβει. πριν είχα nvidia καρτα αλλά απεγκατέστησα πλήρως τους drivers kai manually απο τη registry. έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα?? υπάρχει τρόπος να βεβαιωθώ ότι το τροφοδοτικό δεν έχει αρχίσει να τα παίζει??? το κακό είναι οτι στο site ths ATI δε το έχει στα υποστηριζόμενα τροφοδοτικά για την 4870 αλλά για την 4850 αλλα 750W και να μη κανεί??? Pleaseeeeeeeeee Helppp
John-lamia Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 για να καταλήξεις πλήρως ότι δεν φταίει η κάρτα σου δοκίμασε την σε άλλο μηχανιά ( που να πληρεί τις προϋπόθεσης της κάρτας ) με κάποιο 3d mark που θα την πιέσει περισσότερο απ τα παιχνίδια.... κ ξανάβαλε την παλιά κάρτα ( nvidia )στο δικό σου μηχάνημα η οποία σου δούλευε καλά για να διαπιστώσεις αν συνεχίζουν τα ψυχολογικά restart του pcιου σου. Κάνε αυτά κ πες μας…..
logangr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 άλλο pc για να δοκιμάσω την 4870 δυστηχώς δεν υπάρχει. Πιο 3D mark πρόγραμμα μου προτύνεις να τρέξω για να την δοκιμάσω?? Η προηγούμενη ήταν η 7800GTX όπου οι ενεργειακές απαιτήσεις ήταν πολύ λιγότερες οπότε δε θα μπορέσω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα!
liopyr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Από την στιγμή που έχεις Vista, θα τρέξεις το Vantage. Αν και αμφιβάλλω αν θα βγάλεις κάποιο συμπέρασμα κάνοντας αυτην την κίνηση... Οι θερμοκρασίες της Cpu σου είναι οκ?
logangr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 ναι 46-47 η cpu και 48-49 το σύστημα μέσα από τις ενδείξεις που έχει το bios. Δεν έχω κάνει κάποιο OC στον επεξεργαστή. πάντως δύσκολο να είναι θέμα θερμοκρασίας γιατί ακόμα και αν οι ενδείξεις είναι λάθος η λογική δε λέει ότι το assasin's creed που είναι πιο βαρύ θα έπρεπε να κολλάει αυτό και όχι τα άλλα 2??
liopyr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δεν υπάρχει θέμα βαρύ ή όχι, η κάρτα σου τα παίζει "ξεκούραστα" όλα. Το πιθανότερο είναι driver bug, ή "σκάλωμα" του λειτουργικού. Απεγκατέστησε ξανά τους drivers σε safe mode, χρησιμοποίησε αυτην την εφαρμογή να διώξει ότι έχει απομείνει από αυτούς, ξαναπέρνα τους 8.7 + hotfix πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε παιχνίδι.
John-lamia Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δεν υπάρχει θέμα βαρύ ή όχι, η κάρτα σου τα παίζει "ξεκούραστα" όλα. Το πιθανότερο είναι driver bug, ή "σκάλωμα" του λειτουργικού. Απεγκατέστησε ξανά τους drivers σε safe mode, χρησιμοποίησε αυτην την εφαρμογή να διώξει ότι έχει απομείνει από αυτούς, ξαναπέρνα τους 8.7 + hotfix πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε παιχνίδι. αν μετα απο ολα αυτα εχεις παλι προβλιματα βαλε το ATITOOL ( http://www.techpowerup.com/atitool/ ) βαλτο να δουλευει, κ αν δεις κατι κιτρινα σπιθουρακια εδω εχει προβλιμα η καρτα σου.... χωρις να κανεις ο/c.... οπως ειναι! τωρα το αν σου ανεβασει θερμοκρασια η οχι δεν εχει σχεση με το αν θα σου βγαλει σπιθουρακια στην τετραγωνη μαλιαρη μπαλα.
logangr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 οι 8.7 catalyst θέλουνε και το hotfix??? ουσιαστικά αυτόνομο δεν είναι το hotfix??? John έτρεξα το ati tool για 15 λεπτά και έλεγε no error. το θέμα είναι ότι τα vista δε με άφηναν να εγκαταστήσω το driver που περιέχει το πρόγραμμα αλλά αυτό υποθέτω είναι μόνο για το ΟC σωστά και δε πρέπει να επηρεάζει την ακρίβεια του test σωστα??
kosmasgr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 * Radeon™ HD 4870 series * Radeon™ HD 4850 series This Hotfix improves overall performance and stability. The Hotfix includes the Display Driver and Catalyst Control Center. Αυτόνομο είναι το hot fix.Μόνο αυτό θα βάλεις
koridallos 21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 εγω λεω να αλλαξεις λειτουργικο.εμενα σε vista 64 sp1 στο crysis πριν καν βγαλει το ea κανει restart.εβαλα χπ και επαιζαν ολα κανονικα.δν ξερω τη φτεει αλλα πιστευω πως ειναι θεμα οδηγων
logangr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 αυτό θέλω να βεβαιωθώ και γω ότι έιναι θέμα drivers κτλ και όχι κάποιο πρόβλημα hardware!! γίατί και να την γυρίσω στο plaisio θα μου την φέρουνε πίσω μετά από καμία βδομάδα ακριβώς την ίδια. Το περίεργο που το σύστημα είναι λίγο πιο stable μπορεί κανείς να το εξηγήσει?? μήπως να συνέδεα την κάρτα με την οθόνη με vga και όχι με DVI???
kosmasgr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Στο site της ATI γιατί δεν υπάρχουν οι drivers για 4850/4870 ? Ακόμα ψάχνονται ?
John-lamia Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 αυτό θέλω να βεβαιωθώ και γω ότι έιναι θέμα drivers κτλ και όχι κάποιο πρόβλημα hardware!! γίατί και να την γυρίσω στο plaisio θα μου την φέρουνε πίσω μετά από καμία βδομάδα ακριβώς την ίδια. Το περίεργο που το σύστημα είναι λίγο πιο stable μπορεί κανείς να το εξηγήσει?? μήπως να συνέδεα την κάρτα με την οθόνη με vga και όχι με DVI??? δεν έχει σχέση η σύνδεση του καλωδίου μετάξι κάρτας κ οθόνης με το ψυχολογικό πρόβλημα που έχεις με την κάρτα.... παίζει να μην πατάνε καλά τα 6πινα βύσματα τροφοδοσίας στην κάρτα? κιταξετα... δε πιστεύω να την δουλεύεις με κανένα 4πινο ε?? η κάτι τέτοιο? κ τα 2 θα πρεπει να ειναι 6πινα!!! δεν πιστευω να εχεις κανει κανα τετοιο κουλο στην καρτα?
xvagos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Στο site της ATI γιατί δεν υπάρχουν οι drivers για 4850/4870 ? Ακόμα ψάχνονται ? Η ATI-AMD βιάστηκε πολύ να βγάλει τις νέες κάρτες στην αγορά με συνέπεια να μην είναι ακόμα έτοιμοι ούτε οι drivers! Δοκίμασε αυτούς προσωρινά και υπομονή: http://downloads.guru3d.com/ATI-Catalyst-8.7-Beta-XP-32|64-bit-download-1983.html
toad Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Οι 8.7 beta είναι πολυ καλοί drivers. Εγώ αυτους χρησιμοποιώ για την 3870χ2 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όλοι οι προηγούμενοι ήταν να τους κλαίνε οι ρέγγες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.