Προς το περιεχόμενο

Δοκίμιον επί της φαταλιστικής νοοτροπίας θήλεων ηλικίας 20-24 συναρτήσει του γάμου.

WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο η εκπόρνευση θεωρείτε αρετή και ο "μάτσο-μαν που είναι και πολύ μόρτης να πούμε" θεωρείτε πρότυπο,δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για κάτι το σοβαρό.

Ο έρωτας πέθανε,αυτοκτόνησε με τα ίδια του τα βέλη.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συμφωνώ με το φίλο, αν και νομίζω οτι αυτά συμβαίνουν τόσο έντονα μόνο στην Ελλάδα.

Πιστεύω οτι όλα αυτά τα προβλήματα ξεκίνησαν οταν έγινε το ιστορικό λάθος να επιτραπεί στις ελληνίδες να εργάζονται. Μέχρι τότε η οικονομία πήγαινε μια χαρά(τέλος ΄70ς) η ανεργία ήταν ελάχιστη εως ανύπαρκτη αφού δούλευαν μόνο άντρες, άρα υπήρχε μεγάλη προσφορά εργασίας, η οικογένειες ήταν δεμένες μια που υπήρχε η γυναίκα στο σπίτι που ήταν και εξαρτημένη οικονομικά όπως το νούμερο 1 και δεν σε απατούσε και εύκολα γιατί που θα έβρισκε άλλον¨.

Οταν άρχισαν να σπουδάζουν, μας έπαιρναν πάνω από τις μισές θέσεις στα πανεπιστήμια(πάνω που ο άντρας παλεύει με την εφηβεία, οι γυναίκες έχουν τρομερή αυτοσυγκέντρωση για διάβασμα) άρα λιγότεροι άντρες με πτυχία, αυξήθηκε η προσφορά εργασίας άρα οι εργοδότες έδιναν λιγότερους μισθούς, χώρια που έπιαναν δουλέιά και δύο χρόνια νωρίτερα απο τους άντρες που είχαν να πάνε και στρατό.

Μέσα στις δουλειές το κλίμα έγινε μπάχαλο με τα νεύρα τους και τις ανασφάλειες τους, έχωναν συναδέλφους να κάνουν τη δουλειά τους 2-3 χρόνια με τις εγκυμοσύνες τους, κι όταν γύρζαν έπαιρναν πίσω τις θέσεις τους ή καβάτζωναν καλές θέσεις λόγω εμφάνισης, χώρια το κέρατο που έπεφτε σύννεφο "..τι να κάνω, το συνάδελφο τον βλέπω 10 ώρες τον άντρα μου μόνο 2.." και άρα διαζύγια, διαλυμένες οικογένειες κλπ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά καλόμαθαν στην κατανάλωση ανεβάζοντας τις τιμές λόγω ζήτησης αλλά και τις απαιτήσεις τους για καλή ζωή την οποία βέβαια θα πληρώνει ο καλός τους( στα συνολικά έξοδα για γυναίκες στη ζωή σας πόσοι βγάζετε θετικό πρόσημο;) κατηγορίες 2 και 3.

Με λίγα λόγια η επιτυχία της ελληνικής οικονομίας βασίστηκε στην γυναίκα που δεν μορφωνόταν ούτε δούλευε αλλά παρήγαγε έργο και πλούτο μέσω της οικογένειας(και σήμερα πληρώνεις νταντά και καθαρίστρια, αν μπορείς κιόλας).

Είναι τυχαίο που το πιο πετυχημένο οικονομικό μοντέλο είναι της Ιαπωνίας όπου οι γυναίκες δεν σπουδάζουν και δεν δουλεύουν;

Ασε που η κοιλιοδουλος η Ευα δαγκωσε και το μηλαρακι και τωρα τρεχουμε ολοι.

Δημοσ.
Συμφωνώ με το φίλο, αν και νομίζω οτι αυτά συμβαίνουν τόσο έντονα μόνο στην Ελλάδα.

Πιστεύω οτι όλα αυτά τα προβλήματα ξεκίνησαν οταν έγινε το ιστορικό λάθος να επιτραπεί στις ελληνίδες να εργάζονται. Μέχρι τότε η οικονομία πήγαινε μια χαρά(τέλος ΄70ς) η ανεργία ήταν ελάχιστη εως ανύπαρκτη αφού δούλευαν μόνο άντρες, άρα υπήρχε μεγάλη προσφορά εργασίας, η οικογένειες ήταν δεμένες μια που υπήρχε η γυναίκα στο σπίτι που ήταν και εξαρτημένη οικονομικά όπως το νούμερο 1 και δεν σε απατούσε και εύκολα γιατί που θα έβρισκε άλλον¨.

Οταν άρχισαν να σπουδάζουν, μας έπαιρναν πάνω από τις μισές θέσεις στα πανεπιστήμια(πάνω που ο άντρας παλεύει με την εφηβεία, οι γυναίκες έχουν τρομερή αυτοσυγκέντρωση για διάβασμα) άρα λιγότεροι άντρες με πτυχία, αυξήθηκε η προσφορά εργασίας άρα οι εργοδότες έδιναν λιγότερους μισθούς, χώρια που έπιαναν δουλέιά και δύο χρόνια νωρίτερα απο τους άντρες που είχαν να πάνε και στρατό.

Μέσα στις δουλειές το κλίμα έγινε μπάχαλο με τα νεύρα τους και τις ανασφάλειες τους, έχωναν συναδέλφους να κάνουν τη δουλειά τους 2-3 χρόνια με τις εγκυμοσύνες τους, κι όταν γύρζαν έπαιρναν πίσω τις θέσεις τους ή καβάτζωναν καλές θέσεις λόγω εμφάνισης, χώρια το κέρατο που έπεφτε σύννεφο "..τι να κάνω, το συνάδελφο τον βλέπω 10 ώρες τον άντρα μου μόνο 2.." και άρα διαζύγια, διαλυμένες οικογένειες κλπ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά καλόμαθαν στην κατανάλωση ανεβάζοντας τις τιμές λόγω ζήτησης αλλά και τις απαιτήσεις τους για καλή ζωή την οποία βέβαια θα πληρώνει ο καλός τους( στα συνολικά έξοδα για γυναίκες στη ζωή σας πόσοι βγάζετε θετικό πρόσημο;) κατηγορίες 2 και 3.

Με λίγα λόγια η επιτυχία της ελληνικής οικονομίας βασίστηκε στην γυναίκα που δεν μορφωνόταν ούτε δούλευε αλλά παρήγαγε έργο και πλούτο μέσω της οικογένειας(και σήμερα πληρώνεις νταντά και καθαρίστρια, αν μπορείς κιόλας).

Είναι τυχαίο που το πιο πετυχημένο οικονομικό μοντέλο είναι της Ιαπωνίας όπου οι γυναίκες δεν σπουδάζουν και δεν δουλεύουν;

Αξιοθαύμαστο το πόστ σας! Δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω bold...

LOL πετυχημένο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μοντέλο?

Ενα σας εύχομαι αγαπητέ για το μέλλον, να κάνετε μόνο κόρες :lol:

και με το μπαρδόν αλλά απο οικονομικά παίζουν μεσάνυχτα ε?

Υποψιάζομαι οτι είστε της θεωρητικής κατεύθυνσης ....

Δημοσ.
ωπα ωπα,δηλαδη εμενα ο ρολος μου θα πρεπει να ειναι να παραγω εργο και πλουτο μεσω της οικογεινειας??Nα κρεμομαι απ'τα τετοια του αντρα μου και να ειμαι συνεχεια στο δωσε για να παρω το ενα και το αλλο?Πλεον,στον βαθμο που μπορω,δεν επιτρεπω στο εαυτο να ουτε απ'τους γονεις μου να ζηταει λεφτα,θα το κανω απ'τον αντρα μου??Που στην τελικη μπορει και να με παρατησει στους 5δρομους με παιδια σκυλια γατια και να την κανει?Δηλαδη εφ'οσον θα ειμαι μια αμορφωτη και αεργη γυναικα,η εξελιξη της ζωης μου θα εξαρταται μονιμως απο εναν ανδρα.Γαμω.

+1 Αλλά....

.... ειλικρινά πιστεύεις ότι τώρα, που αισθάνεσαι δήθεν ασφαλής, που δουλέυεις ΚΑΙ στην δουλειά ΚΑΙ στο σπίτι, που μετά τα 40 θα είσαι σα φέτα από τη δουλειά και το άγχος σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που φτιάχτηκε από τη φύση και τον άνδρα για τον άνδρα, που ο γάμος από κοινωνικό γεγονός με άγνωστη λέξη το διαζύγιο έγινε αρένα με πειραματόζωα τα παιδιά, είναι καλύτερα για εσένα? Σκέψου το καλύτερα διότι εγώ δεν το βλέπω έτσι.

Δυστυχώς στο θέμα της γυναίκας η φύση δεν ήταν ετοιμη. Το αποτέλεσμα είναι πάλι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή ενώ τα τελευταία χρόνια ήμασταν περίφανοι για την άνοδο της γυναίκας, ξαφνικά άλλοι παράγοντες άρχισαν να μας χτυπάνε καμπανάκια πως τελικά δεν υπάρχει βέλτιστη λύση!!!

Δηλαδή από τότε που η γυναίκα έγινε ισότιμη έχουμε, (για τη γυναίκα):

Θετικά:

1)Άνοδος γυναίκας-Ισότητα

Αρνητικά:

2)Πιο πολύ δουλειά

3)Ουσιαστικά ίδιες απολαβές αλλά αυτή τη φορά όχι τσάμπα

4)υποβάθμιση θεσμού οικογένειας από ένα ισχυρό κοινωνικό κύτταρο σε test ring διαπροσωπικών σχέσεων του ζευγαριού.

5)Παιδιά με ένα γονέα και γενικά πολλά διαζύγια

6)Συνέχιση της εκμετάλευσης της γυναίκας αφού παίζει πάντα εκτός έδρας στην αγορά εργασίας

Δηλαδή από την οπτική γωνία της ανθρωπότητας η άνοδος της γυναίκας έφερε περισσότερα αρνητικά παρά θετικά αποτελέσματα ΤΕΛΙΚΑ. Το τραγικό είναι πως και από την άποψη της γυναίκας, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα ΤΕΛΙΚΑ!!!!

Απλά βγες στο δρόμο και δες πόσες είναι έτοιμες να παρατήσουν τη δουλειά και να χωθούν σπίτι με το παιδί και τον άνδρα να τις θρέφει

Προσωπικά συχαίνομαι τις γυναίκες που κάθονται και θεωρώ πως η γυναίκα που εργάζεται είναι αξιοπρεπής και από τη δικιά μου δε δέχομαι τίποτα λιγότερο. Ωστόσο είμαι πια πεπεισμένος ότι η φύση νίκησε και πως η γυναίκα πια σήμερα ζει το βιασμό και το όργιο κάθε μέρα! Η γυναίκα τελικά έπεσε πιο κάτω από ότι ήταν, δυστυχώς!!

Δημοσ.
εχεις πηγες για αυτο; ψιλομουφα μου ακουγεται.
Δημοσ.
Αξιοθαύμαστο το πόστ σας! Δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω bold...

LOL πετυχημένο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μοντέλο?

Ενα σας εύχομαι αγαπητέ για το μέλλον, να κάνετε μόνο κόρες :lol:

και με το μπαρδόν αλλά απο οικονομικά παίζουν μεσάνυχτα ε?

Υποψιάζομαι οτι είστε της θεωρητικής κατεύθυνσης ....

Αγαπητή Φρού-Φρού, βουλωμένο post διαβάζεις!

Μπορεί από οικονομικά να είμαι μεσάνυχτα και κάτι, αλλά μάλλον το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και για τον αξιότιμο οικονομολόγο Gary Becker και την Ακαδημία της Στοκχόλμης, η οποία του έδωσε το Νόμπελ Οικονομικών το 1992.

Αυτά που έγραψα στα posts αναφέρονται(με πιο οικονομικούς όρους) στο βιβλίο του "A Treatise on the family", όπου χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Οικονομικής Επιστήμης(;) σε θέματα που θεωρούνταν πριν πεδία μόνο των Κοινωνιολόγων ή των Ανθρωπολόγων, όπως γάμος, οικογένεια, διαζύγιο, σχέσεις γονέων παιδιών, εργασία και γυναίκα κλπ.

Οι μελέτες του αυτές έχουν γίνει η αρχή, ώστε αυτή την στιγμή σε πολλά Πανεπιστήμια κυρίως στην Αμερική να είναι θέμα έρευνας και να τις έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Αν πέσει στα χέρια σας το βιβλίο ρίξτε μια ματιά, γιατί εξηγεί αρκετά απο τα θέματα που βάλατε σε προηγούμενα posts.

Εν αναμονή λοιπόν του πρώτου Νόμπελ Οικονομικών σε γυναίκα(το μόνο κλάδο που δεν έχουν πάρει), οι άντρες απολαμβάνουν την πιο ωραία ώρα της ημέρας, τα μεσάνυχτα!

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα'θελα να'ξερα γιατί η γκόμενα με την οποία αλληλοερωτευτήκαμε αποφάσισε να αρραβωνιαστεί κάποιον άλλον ΣΤΑ 20 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ! Αυτό μπορείτε να μου το εξηγήσει κάποιος;

Δημοσ.
Εγώ πάλι θα'θελα να'ξερα γιατί η γκόμενα με την οποία αλληλοερωτευτήκαμε αποφάσισε να αρραβωνιαστεί κάποιον άλλον ΣΤΑ 20 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ! Αυτό μπορείτε να μου το εξηγήσει κάποιος;

Για να βγει στα μαγαζιά και να διαλέξει νυφικό…

Εσύ δεν την πήγαινες βόλτες σε τέτοια μαγαζιά… μόνο σε πάρκα για χαμουρεμα ΛΟΛ

Δημοσ.
Αγαπητή Φρού-Φρού, βουλωμένο post διαβάζεις!

Μπορεί από οικονομικά να είμαι μεσάνυχτα και κάτι, αλλά μάλλον το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και για τον αξιότιμο οικονομολόγο Gary Becker και την Ακαδημία της Στοκχόλμης, η οποία του έδωσε το Νόμπελ Οικονομικών το 1992.

Αυτά που έγραψα στα posts αναφέρονται(με πιο οικονομικούς όρους) στο βιβλίο του "A Treatise on the family", όπου χρησιμοποιεί τα εργαλεία της Οικονομικής Επιστήμης(;) σε θέματα που θεωρούνταν πριν πεδία μόνο των Κοινωνιολόγων ή των Ανθρωπολόγων, όπως γάμος, οικογένεια, διαζύγιο, σχέσεις γονέων παιδιών, εργασία και γυναίκα κλπ.

Οι μελέτες του αυτές έχουν γίνει η αρχή, ώστε αυτή την στιγμή σε πολλά Πανεπιστήμια κυρίως στην Αμερική να είναι θέμα έρευνας και να τις έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Αν πέσει στα χέρια σας το βιβλίο ρίξτε μια ματιά, γιατί εξηγεί αρκετά απο τα θέματα που βάλατε σε προηγούμενα posts.

Εν αναμονή λοιπόν του πρώτου Νόμπελ Οικονομικών σε γυναίκα(το μόνο κλάδο που δεν έχουν πάρει), οι άντρες απολαμβάνουν την πιο ωραία ώρα της ημέρας, τα μεσάνυχτα!

Τα σέβη μου!

Δημοσ.

Θα σου πω , παίζει αυτό που περιγράφεις να είναι μια τεράστια ψευδαίσθηση που η βάση της είναι οι χαμένες προσδοκίες με την γκόμενα. Δηλαδή αν με αυτήν είχες κάνει τα πάντα , θα είχες περάσει πέρα απο το στάδιο του έρωτα όπου αν χώρισες τότε την έχεις γραμμένη στα @@ σου για το υπόλοιπο της ζωής σου - δεν παρατήρησες ποτέ αν παντρεύτηκε :P , αν δεν πέρασες στο μεταβατικό στάδιο του έρωτα και χώρισες διαπιστώνεις οτι αρραβωνιάστηκε κάποια στιγμή με κάποιον άλλο...

Δημοσ.
Θα σου πω , παίζει αυτό που περιγράφεις να είναι μια τεράστια ψευδαίσθηση που η βάση της είναι οι χαμένες προσδοκίες με την γκόμενα. Δηλαδή αν με αυτήν είχες κάνει τα πάντα , θα είχες περάσει πέρα απο το στάδιο του έρωτα όπου αν χώρισες τότε την έχεις γραμμένη στα @@ σου για το υπόλοιπο της ζωής σου - δεν παρατήρησες ποτέ αν παντρεύτηκε :P , αν δεν πέρασες στο μεταβατικό στάδιο του έρωτα και χώρισες διαπιστώνεις οτι αρραβωνιάστηκε κάποια στιγμή με κάποιον άλλο...

Χμμ, μακάρι να ήταν τόσο απλό. Δε θα κάτσω να αναλύσω όλη την κατάσταση αλλά εμείς ό,τι κάναμε το κάναμε όσο ήταν με τον άλλον τον οποίον εν τέλει αρραβωνιάστηκε. Διάφορες συνθήκες συντέλεσαν στο τι έχει γίνει. Αλλά τελικά θέλω απλά να καταλάβω πως σκέφτονται οι γυναίκες(τέλος πάντων) σε αυτή την ηλικία...

Δημοσ.
Χμμ, μακάρι να ήταν τόσο απλό. Δε θα κάτσω να αναλύσω όλη την κατάσταση αλλά εμείς ό,τι κάναμε το κάναμε όσο ήταν με τον άλλον που εν τέλει αρραβωνιάστηκε. Διάφορες συνθήκες συντέλεσαν στο τι έχει γίνει. Αλλά τελικά θέλω απλά να καταλάβω πως σκέφτονται οι γυναίκες(τέλος πάντων) σε αυτή την ηλικία...

:devil: WAT?

Δημοσ.

1. Eχει Καγιεν

2. Ειναι 30 και θελει να την αρραβωνιαστει

3. Ειναι γιατρος στο Ωνασειο

4. Ειναι πιο ωραιος απο εσενα

5. Τον εχει μεγαλυτερο

6. Την πιεσαν οι γονεις της

7. Ησουν μια ξεπετα και δεν σε ερωτευτηκε ποτε.

Take your pick. Σοβαρα, καπου σου ριχνει(ειτε εχει backup τους γονεις που τον καραγουσταρουν) και ειναι και διαθεσιμος για αρρωβονγαμους. Το μικρο της ηλικιας δεν εχει σχεση. Ειναι το πως μεγαλωνει μια κοπελα

ΥΓ. Καλυτερο ειναι να προτιμησεις οτι ησουν ξεπετα. Τουλαχιστον βγαινεις απο πανω στο συγκριτικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...