Προς το περιεχόμενο

Ναι εγω παλι και εχω αποριες :-p

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

φιλοι Linuxades

1) ποια sidebar χρησιμοποιειτε (χρειαζομαι οπωσδηποτε εναν ευχρηστο RSS reader και προβλεψη καιρου) εχω φτιαξει ενα panel με κατι gnome applets αλλα ειναι ψιλοχαλια και απο εμφανιση και απο χρηστικοτητα

εννοειται κατι που να μην με μισησει η CPU μου και να εχει μπολικα gadgets για download (google gadgets,screenlets και desklets εχω δοκιμασει και δεν λενε ειτε γιατι ειναι βαρια ειτε γιατι τα gadgets τους ειναι της πλακας)

αυτα τα widgets πχ που διαβαζω πως τα ενεργοποιω και που τα βρισκω?

2) ποιο ειναι το αντιστοιχο του Control+Alt+Del? του winkey που ανοιγει το start menu, με ποιον συνδιασμο βγαινει το συμβολο του ευρω?

γενικως πειτε τπτ χρησιμους συνδιασμους πληκτων

το Control+Alt+Βackspace επανεκκινει το gui σωστα?

3) ποιο πργραμματα σε Gnome για εγγραφη CD/DVD,bitorrent?

4) πως διαολο μπορω να δω και εγω αυτα τα φοβερα themes που βλεπω εδω

http://www.gnome-look.org/

ειναι λεει για GTK+2.x αλλα οταν τα κατεβαζω και τα ριχνω στον theme manager καμια σχεση απλα μου αλλαζει χρωματα, μπορει κανεις να μου πει πως τα εγκαθιστω?

5) ενω τα 32bit XP και Vista εβλεπαν 3,3+ GB RAM απο τα 4GB που εχω το Ubuntu βλεπει λεει συνολο 3GB, γιατι? (απο System monitor)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Conky. Δεν ξερω πως θα βαλεις rss και προγνωση καιρου, αλλα γινεται. Δες στο ubuntuforums που υπαρχει εκτενεστατο θεμα γι αυτο.

2) Δεν υπαρχει. Ctrl+Alt+Del ανοιγει το μενου αποσυνδεσης. Αν θες μπορεις να ορισεις να ανοιγει το gnome-system-monitor. Google it.

Alt+F1 κανει οτι κανει το winkey, Alt+F2 ανοιγει το run. To euro ειναι μεγαλη ιστορια, δεν το εχω καταφερει.

3) K3b, δεν υπαρχει ομοιο του για gnome. Υπαρχουν επισης brasero, gnomebaker, graveman και xcdroast, αλλα το k3b ειναι ετη φωτος μπροστα.

Για torrents υπαρχει το deluge και πολλα αλλα.

4) Τα σερνεις πανω στο ανοιχτο παραθυρο του theme-manager. Πρεπει να εχεις εγκατεστημενο τον αναλογο theme-engine πιο πριν για να δουλεψουν, πχ murrine. Αν τυχει και εχουν παραπανω απο ενα θεμα μεσα, πρεπει να τα κανεις ενα-ενα αποσυμπιεση στο φακελο /home/username/.themes .

5) Θες 64bit kernel. Δεν μπορω να εξηγησω για ακομα μια φορα γιατι τα λειτουργικα με 32bit kernel βλεπουν λιγοτερη μνημη απο 4GB. Δεξου οτι ο kernel που εχεις τωρα στο ubuntu ειναι διαφορετικος απο αυτον των xp, αρα βλεπει και διαφορετικη ποσοτητα μνημης.

με ποιον συνδιασμο βγαινει το συμβολο του ευρω?

Επίλεξε το layout πληκτρολογίου extended και , λογικά, θα έχεις στο δεξί alt+E ...

Στο Kubuntu κάπως έτσι το έκανα... Υπάρχουν και άλλοι τρόποι στο Google.

Για συνδυασμό πλήκτρων να προσθέσω το φοβερό Reisub που κάνει restart το pc όταν τα πάντα στο pc έχουν κολήσει. Το κόλπο είναι κρατάς πατημένα τα ctrl+alt+PrtScn και κρατώντας τα πατημένα πατάς διαδοχικά τις λέξεις του REISUB. Το ξέρω λίγο δύσκολο να το κάνεις αλλά δουλεύει πάντα.

To euro ειναι μεγαλη ιστορια, δεν το εχω καταφερει.

system--->preferences--->keyboard--->layouts--->layouts options

Από το adding eurosign επιλέγεις το πλήκτρο που θέλεις

Από το 3d level choosers επιλέγεις το πλήκτρο που θες

Έτσι συνδυάζοντας τα 2 παραπάνω πλήκτρα που επέλεξες, θα έχεις το ? (Από Ubuntu γράφω).

2) ποιο ειναι το αντιστοιχο του Control+Alt+Del?

Υπάρχει τρόπος να συνδέσεις το system monitor με όποιο συνδυασμό πλήκτρων θέλεις. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το

alt+f2

>xkill

Σου εμφανίζεται ένα "X" . Όπου κάνεις κλικ, "σκοτώνει" την εφαρμογή. Δοκίμασε το, είναι μια ομορφιά.

Υ.Γ. Το Hardy δε μου έχει κολλήσει ποτέ, οπότε δε χρειάστηκε και ποτέ να το χρησιμοποιήσω...

3) ποιο πργραμματα σε Gnome για εγγραφη CD/DVD,bitorrent?

Τα default είναι τέλεια για μένα! (8.04)

5) ενω τα 32bit XP και Vista εβλεπαν 3,3+ GB RAM απο τα 4GB που εχω το Ubuntu βλεπει λεει συνολο 3GB, γιατι? (απο System monitor)

Γιατί τα Vista και τα XP σε ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. Γράφουν τη μνήμη που έχεις, όμως δεν τη χρησιμοποιούν. Τα 32bit λειτουργικά θα αξιοποιήσουν max μέχρι 3GB RAM. (+1 από τις κάρτες γραφικών).

Δεξου οτι ο kernel που εχεις τωρα στο ubuntu ειναι διαφορετικος απο αυτον των xp, αρα βλεπει και διαφορετικη ποσοτητα μνημης.

Ούτε τα M$ λειτουργικά αξιοποιούν πάνω από 3GB.

Για τον καιρό, σε gnome, αν πας στην ημερομηνία του συστήματος, εκεί που λέει "τοποθεσία", και του πεις γεωγραφικές συντεταγμένες της περιοχής σου (βρες τες π.χ. από google maps), σου βγάζει αυτόματα τον καιρό.

Υ.Γ.#1, μάλλον έχω βάλει λάθος συντεταγμένες, μακάρι να είχαμε 20 C...

Υ.Γ.#2, υπάρχει και άλλή αντίστοιχη μικροεφαρμογή, δεξί κλικ στον πίνακα εφαρμογών, προσθήκη, καιρός.

post-13492-12906297135_thumb.png

Δεν το έψαξα πολύ ακόμα, αλλά απ' ότι βλέπω έχει ενσωματωμένη και πρόγνωση:

http://www.novell.com/coolsolutions/tip/16726.html

Ok αλλα πως το εγκαθιστω

εψαξα στο synaptic για weather report αλλα βγαζει μονο ενα applet για KDE

1) ποια sidebar χρησιμοποιειτε (χρειαζομαι οπωσδηποτε εναν ευχρηστο RSS reader και προβλεψη καιρου) εχω φτιαξει ενα panel με κατι gnome applets αλλα ειναι ψιλοχαλια και απο εμφανιση και απο χρηστικοτητα

εννοειται κατι που να μην με μισησει η CPU μου και να εχει μπολικα gadgets για download (google gadgets,screenlets και desklets εχω δοκιμασει και δεν λενε ειτε γιατι ειναι βαρια ειτε γιατι τα gadgets τους ειναι της πλακας)

αυτα τα widgets πχ που διαβαζω πως τα ενεργοποιω και που τα βρισκω?

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες, αλλά νομίζω ότι αν κατεβάσεις από synaptic το screenlets, θα μπορέσεις να βάλεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου.

Πολύ ενδιαφέρον topic , θα ήταν ωραίο να γίνει ένα sticky με τέτοια tips για ubuntu/k/x/edu , αλλά με τις ερωτήσεις να γίνονται merge με τις αντίστοιχες απαντήσεις για να είναι πιο ευανάγνωστο

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες, αλλά νομίζω ότι αν κατεβάσεις από synaptic το screenlets, θα μπορέσεις να βάλεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου.

τι δεν καταλαβες ακριβως?

ψαχνω μη resourceβορα Sidebar και gadgets

και τα screenlets που λες ειναι out of question λογω Ati VGA

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...