Προς το περιεχόμενο

Πιστωτικη καρτα

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια πιστωτικη καρτα και θελω να αγορασω ενα ειδος, με ατοκες δοσεις, ας πουμε οτι οι δωσεις που επιλεγω ειναι 12 μηνες . βγαζω πιο γρηγορα τα χρηματα και σε 3 μηνες το εχω ξεχρεωσει... εγω πως θα τοκιστω; ποσα θα πληρωσω

αν για παραδειγμα αγοραζα ενα αντικειμενο αξιας 1.000 ευρω με επιτοκιο 17% , λογικα θα πληρωνα 1.170/12=97,5 ευρω το μηνα ... ναι αλλα αν εγω το ξεχρεωσω αμεσως ( σε 3 μηνες ); πως θα χρεωθω;

Δημοσ.

0,17 * 3/12 = 0,0425

1000 * 1,0425 = 1042,5

μπορει να μην ειναι ακριβως αυτος ο τυπος που υπολογιζει η τραπεζα, αλλα ειναι σε προσεγγιση τοσο ειναι.

Δημοσ.

Εφόσον είναι άτοκες οι δόσεις δεν χρεωνέσαι τίποτα εφόσον πληρώνεις στην ώρα σου (τι δόση κάθε μήνα ) Τώρα έαν β'αλεις τα λεφτά νωρίτερα στην κάρτα θα δημιουργηθεί και πιστωτικό υπολοιπό όποτε θα τα τραβάει από τα επιπλέον χρήματα που θα υπάρχουν στην κάρτα σου και πάλι δεν θα χρεωθείς τίποτις !!! . Η τράπεζα κάθε φορά σε χρεωνεί για την δόση και όχι για όλο το ποσό.

Δημοσ.

να κανω και μια ακομα ερωτησουλα, αν δεν μπουν δοσεις και μπει μονο το ποσο , αυτο ποτε θα μου ερθει για να το πληρωσω; αμεσως ( μεσα σε μερικες μερες ) ή τον επομενο μηνα; ( φανταζομαι δεν θα ερθει ενημερωση για την ελαχιστη καταβολη, αλλα για ολο το ποσο που θα πρεπει να πληρωθει αμεσα, σωστα;;; )

Δημοσ.
να κανω και μια ακομα ερωτησουλα, αν δεν μπουν δοσεις και μπει μονο το ποσο , αυτο ποτε θα μου ερθει για να το πληρωσω; αμεσως ( μεσα σε μερικες μερες ) ή τον επομενο μηνα; ( φανταζομαι δεν θα ερθει ενημερωση για την ελαχιστη καταβολη, αλλα για ολο το ποσο που θα πρεπει να πληρωθει αμεσα, σωστα;;; )

αν βάλεις όλο το ποσό αμέσως θα σου έρθει ο επόμενος λογαριασμός με το ποσό αυτό και με την ελάχιστη καταβολή (που πρέπει να καταθέσεις στην τράπεζα οπωσδήποτε και αν θέλεις περισσότερα!)

τουλάχιστον έτσι γίνεται σε εμένα. μπορεί να μου έρχεται ελάχιστη καταβολή 15 ευρώ, εγώ βάζω 50 και πάει λέγοντας.επίσης ξέρω ότι είναι καλύτερο να βάζεις όλο το ποσό αμέσως στην πιστωτική παρά δόσεις.

Δημοσ.
αν βάλεις όλο το ποσό αμέσως θα σου έρθει ο επόμενος λογαριασμός με το ποσό αυτό και με την ελάχιστη καταβολή (που πρέπει να καταθέσεις στην τράπεζα οπωσδήποτε και αν θέλεις περισσότερα!)

τουλάχιστον έτσι γίνεται σε εμένα. μπορεί να μου έρχεται ελάχιστη καταβολή 15 ευρώ, εγώ βάζω 50 και πάει λέγοντας.επίσης ξέρω ότι είναι καλύτερο να βάζεις όλο το ποσό αμέσως στην πιστωτική παρά δόσεις.

και τοτε ποια η διαφορα αν το χτυπαγες με δοσεις ;;; ( για τον καταναλωτη και οχι την επιχειρηση ) ετσι οπως το λες ειναι το ιδιο σαν να ειχες βαλει δοσεις. μου διαφευγει κατι;;;;

Δημοσ.
και τοτε ποια η διαφορα αν το χτυπαγες με δοσεις ;;; ( για τον καταναλωτη και οχι την επιχειρηση ) ετσι οπως το λες ειναι το ιδιο σαν να ειχες βαλει δοσεις. μου διαφευγει κατι;;;;

αν βάλεις δόσεις κάθε μήνα τοκίζεται η δόση αυτή καθε αυτή. μπορεί να κάνω λάθος, δεν είμαι οικονομολόγος, αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας διευκρινήσει παρακαλώ.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος στις δόσεις δεν υπάρχει τόκος ανα ημέρα. Ενοώ ότι αν εισαι συνεπής κλπ η κάρτα είανι πάρα πολυ εξυπηρετική, αν όμως δεν είσαι συνεπής μπορεί να την πατήσεις πολύ άσχημα.

Δούλευα κάποτε σε μια ειπράκτικη εταιρεία και δεν ήταν λίγοι αυτοί που την είχαν πατήσει.

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος στις δόσεις δεν υπάρχει τόκος ανα ημέρα. Ενοώ ότι αν εισαι συνεπής κλπ η κάρτα είανι πάρα πολυ εξυπηρετική, αν όμως δεν είσαι συνεπής μπορεί να την πατήσεις πολύ άσχημα.

Δούλευα κάποτε σε μια ειπράκτικη εταιρεία και δεν ήταν λίγοι αυτοί που την είχαν πατήσει.

τι εννοεις τόκος ανα ημέρα?

Δημοσ.
τι εννοεις τόκος ανα ημέρα?

Δεν ξέρω ακριβώς σε ποιες περιπτώσεις γίνεται, αλλά στις πιστοτικές μπορείς να φτάσεις σε φάση που ο τόκος να αυξάνεται ανά ημέρα.

Δημοσ.
Δεν ξέρω ακριβώς σε ποιες περιπτώσεις γίνεται, αλλά στις πιστοτικές μπορείς να φτάσεις σε φάση που ο τόκος να αυξάνεται ανά ημέρα.

αυτό δεν γίνεται όταν έχεις μήνες να πληρώσεις και δεν βάζεις καν την ελάχιστη καταβολή?

Δημοσ.
αυτό δεν γίνεται όταν έχεις μήνες να πληρώσεις και δεν βάζεις καν την ελάχιστη καταβολή?

Λεπτομέριες δεν ξέρω... αν θες μπορώ αργότερα να ρωτήσω την αδερφή μου που δούλευε στα κεντρικά μιας τράπεζας...

Δημοσ.

Μία λεπτομέρεια σχετικά με την πιστωτική κάρτα και τις άτοκες δόσεις που δεν την ξέρουν πολλοί είναι αυτή:

Αν εσύ συμφωνήσεις με τον έμπορο για άτοκες δόσεις αλλά έχεις και άλλες χρεώσεις στην κάρτα για τις οποίες δεν κάνεις ολική αποπληρωμή , οι δόσεις που είχες συμφωνήσει από άτοκες γίνονται έντοκες . Και αυτό γιατί τοκζεται όλο το κεφάλειο που μένει ανεξόφλητο

Δημοσ.
Μία λεπτομέρεια σχετικά με την πιστωτική κάρτα και τις άτοκες δόσεις που δεν την ξέρουν πολλοί είναι αυτή:

Αν εσύ συμφωνήσεις με τον έμπορο για άτοκες δόσεις αλλά έχεις και άλλες χρεώσεις στην κάρτα για τις οποίες δεν κάνεις ολική αποπληρωμή , οι δόσεις που είχες συμφωνήσει από άτοκες γίνονται έντοκες . Και αυτό γιατί τοκζεται όλο το κεφάλειο που μένει ανεξόφλητο

Αυτό που ξέρω ότι ισχύει είναι πως όταν πληρώνεις, πρώτα εξοφλείται το ποσό που τοκίζεται περισσότερο.

Τη dynamic την έχει κανείς να μου πει εντυπώσεις? ΚΑλή φαίνεται για αγορές από σουπερ μαρκετ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...