Προς το περιεχόμενο

για τους φίλους κρυπτοαναγνώστες (-window$άδες

gtroza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άλλους τους σώζει άλλους τους αποτελειώνει. Αυτοί που γράφουν κώδικα γράφουν και για την πλάκα τους (Open Source) και για να βγάλουν το ψωμί τους (CLosed) .

Δεν νομίζω να είναι καλά νέα για κανέναν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλους τους σώζει άλλους τους αποτελειώνει. Αυτοί που γράφουν κώδικα γράφουν και για την πλάκα τους (Open Source) και για να βγάλουν το ψωμί τους (CLosed) .

Δεν νομίζω να είναι καλά νέα για κανέναν.

σεβαστή η διαφωνία και κατανοητή η πιθανή αγωνία για το μέλλον

όμως διαφωνώ (αφού δεν είμαι προγραμματιστής ):-D

ως ¨ασθενής¨, ενοχλούμαι απο το ότι οι πλασιέ των φαρμάκων, είναι πιό πολλοί απο τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, και μαζί με την επιστημονική ενημέρωση, κανονίζουν και τα πριμ που αναλογούν στους ΟΕΜ !

ως ¨πολίτης¨ ενοχλούμαι απο την ¨όσμωση¨, ανάμεσα σε ελέγχοντες και ελεγχόμενους

μη γράφω κατάλογο ξημερώματα

αφου ασχολείσαι με κώδικα, καταλαβαίνεις

ναι ζει πολύς κόσμος απο την υπάρχουσα κατάσταση των πραγμάτων και λίγο πολύ όλοι είμαστε ενταγμένοι στο σύστημα, έστω και στις παρυφές.

το θέμα είναι ποιός πληρώνει το μάρμαρο και αν αγοράζει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες

παραδέχομαι ότι υπάρχει ενθουσιασμός και υπερβολή εκ μέρους μας στα θέματα του free και open και οτι και αυτός ο κόσμος δεν είναι παντα αθώος και αγγελικά πλασμένος

όλοι θέλουμε να ζήσουμε λίγο καλλίτερα (απο αυτό που ζούμε)

αν πιστεύεις οτι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, είναι φυσικό φαινόμενο

τότε τα ανακαλώ όλα και ξαναγυρνώ στο dos :mrgreen:

υγ: για να μην είμαι εκτός θέματος γράφω και ένα ... βάλε Linux Red_Phantom. καλημέρα...και καλώς ήρθες στο Linux :-D

.

επειδη γενικως μου αρεσει να λεω τα πραγματα απλα και ξεκαθαρα

το Linux ειναι καλυτερο λειτουργικο απο τα XP,Vista,MacOS για πολλους λογους

αυτο και τα προγραμματα του ειναι δωρεαν

ειναι σταθεροτερο,ασφαλεστερο,γρηγοροτερο,ποιο αξιοπιστο και με λιγοτερες απαιτησεις σε hardware

σε πολλους τομεις (πχ εγκατασταση προγραμματων) ειναι πολυ ποιο ευχρηστο

ειναι περισσοτερο παραμετροποιησιμο και με πολυ περισσοτερες επιλογες σε πολλους τομεις (οπως το τι windows manager θα χρησιμοποιησεις)

αλλα

απαιτει διαθεση για ψαξιμο και γνωσεις σχετικα προχωρημενες (αν και out of the box οι φιλικες διανομες παιζουν μπαλα ανετα)

δεν υποστηριζεται με καλους drivers

δινει μια αισθηση ερασιτεχνισμου (δικαιολογημενα βεβαια γιατι χρηστες το συντηρουν) και αρκετους τους ξενιζει αυτο

εν κατακλειδι

ο καθενας που δεν θελει να ασχοληθει γιατι τα windows εχει μαθει και με αυτα κανει την δουλεια του, καλως κανει και δικαιωμα του

για τους υπολοιπους που το ψαχνουν λιγο το Linux ειναι θησαυρος πραγματικα

το ιδανικο για εμενα (επειδη εδω κυκλοφορουν και πολλοι πιτσιρικαδες) ειναι να εχεις μια εγκατασταση XP για τα παιχνιδια και οτιδηποτε αλλο παιζει μονο στα Win και Linux για internet και ολες τις αλλες δουλειες

οσοι το επιχειρησουν θα εκπλαγουν με το τι εχαναν τοσο καιρο

gtroza---->

1) Το ότι κάποιο έιναι εμπορικό λογισμικό και κάποιο όχι δεν μπορείς να πεις ότι το ένα έχει πριμ και το άλλο όχι. Απλά αυτοι που θα το πάρουν αλλάζουν.

2) "το θέμα είναι ποιός πληρώνει το μάρμαρο και αν αγοράζει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες" ---> Πολλοί γνωστοί μου (παλιοί συμφοιτητές πχ.) (και εγω μέσα σ'αυτους) μάλλον προσπαθούμε να ξεφύγουμε απο

κάτι το οποίο δουλεύεις απο το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, παίρνεις δουλειά στο σπίτι, τα ΣΚ είναι εν δυνάμει ώρες εργασίας , απο παλιούς 35+ που φύγαν απο την αγορά πληροφορικής γιατί δεν μπόρεσαν άλλο και γίναν καθηγητές, από εταιρίες που πραγματικά σήμερα υπάρχουν και αύριο όχι. Γιατί όλοι θεωρούν ότι τα προϊόντα λογισμικού φτιάχνονται σε μια μέρα?

3) Δεν νομίζω ο πεινασμένος προγραμματιστής να κατσει να ασχοληθεί με open source.

million_voices---> Τα πράγματα δεν είναι τόσο προφανή.

Πχ κοιτα MacOS ->http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_(operating_system)

Και στα windows μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα πχ(με C# μπορείς να κάνεις τα πάντα) αλλά πολλους τους ξενίζει το εξής:

bash$ vi hello.c

int main(void) {...}

bash$ gcc ...

Ε στα windows δεν παίζουν αυτα :P

Πολλοί γνωστοί μου (παλιοί συμφοιτητές πχ.) (και εγω μέσα σ'αυτους) μάλλον προσπαθούμε να ξεφύγουμε απο

κάτι το οποίο δουλεύεις απο το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, παίρνεις δουλειά στο σπίτι, τα ΣΚ είναι εν δυνάμει ώρες εργασίας , απο παλιούς 35+ που φύγαν απο την αγορά πληροφορικής γιατί δεν μπόρεσαν άλλο και γίναν καθηγητές, από εταιρίες που πραγματικά σήμερα υπάρχουν και αύριο όχι. Γιατί όλοι θεωρούν ότι τα προϊόντα λογισμικού φτιάχνονται σε μια μέρα?

κατανοώ και συμπαθώ

ζητάω συγγνώμη, αν η στάση μου προσβάλει όλο αυτό τον κόσμο.

Δυστυχώς, όλες οι δημιουργικές δουλειές δεν έχουν ΣαββατοΚύριακα !

.

ok καποτε συντηρουσαν μια unix based δωρεαν διανομη (αν ηταν δωρεαν)

και σημερα πουλανε ενα unix based κλειστο λειτουργικο του οποιου τα service packs τα βαφτιζουν νεες εκδοσεις

καμια διαθεση να αντιπαρατεθω για λειτουργικα και αλλα τετοια σταφ γιατι οπως ειπα οτι γουσταρει ο καθενας σεβαστο και στην τελικη σιγα μην μαλωσουμε για τα pc

αλλα το οτι το Linux υπερεχει σε παρα πολλα σημεια ειναι γεγονος

απλα ζηταει ενασχοληση και υποφερει απο αυτα που ειπα παραπανω

και ειναι κριμα γιατι αν το αγκαλιαζε περισσοτερος κοσμος θα βλεπαμε θεαματικες βελτιωσεις (πχ drivers εφαμιλλοι των win) η πτωση των τιμων της MS και του hardware που θα εμενε στα αζητητα η ακομα και καλυτερα λειτουργικα απο την MS και οχι RC εκδοσεις που πουλιουνται για final

οσο για αυτους που ειτε δεν θελουν ειτε δεν μπορουν να ασχοληθουν υπαρχουν διανομες σημερα που εχουν και κανουν τα παντα out of the box

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...