Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στο τοπικό δίκτυο, Router: D-Link ISP: Forthnet

Vancas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι βοήθεια γιατί έχω κολήσει με ένα τρελό πρόβλημα.

Θα περιγράψω αναλυτικά το πρόβλημα για να αποφύγουμε απαντήσεις που δοκίμασα ήδη, οπότε συγνώμη αν είναι λίγο μεγάλο το κείμενο.

Έαν φιλαράκι είχε σύνδεση με HOL και πήγαιναν όλα καλά με το Internet αλλά λόγω προβλημάτων στην τηλεφωνία το γύρισε σε Forthnet. Εδώ αρχίζει το γέλιο.

Κάνει εγκατάσταση το D-Link ρουτεράκι που του στείλανε και έπαιζε κανονικά.... για δύο ώρες!!!!

Από τότε στις συνδέσεις δικτύου του δείχνει ότι έχει πρόσβαση μόνο τοπικά αλλά δεν μπορεί να μπεί στο web interface του Router.

Το Router συγχρονίζει κανονικά.

Το Router απαντάει κανονικά σε PING μέσω cmd (άρα δεν φταίει ο Router).

PC και Router έχουν πάρει τις σωστές LAN IPs (192.168.1.2 & 192.168.1.1 αντίστοιχα).

Απεγκατάστησα όλα τα torrents και έκλεισα όλα τα firewalls και securitys μήπως και υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Έβαλα στο IP protocol καρφωτές IP αλλά πάλι τα ίδια.

Έκανα Reset το Router (αρκετές φορές αλλά τίποτα).

Ξαναεγκατέστησα τους drivers της κάρτας δικτύου αλλά τίποτα.

Δοκίμασα σύνδεση USB αλλά τίποτα.

Έκανα επαναφορά ρυθμίσεων στον Internet Explorer αλλά τίποτα.

Δοκίμασα Mozilla αλλά τίποτα.

Δοκίμασα πάλι το Router της HOL και είχε τοπική σύνδεση με σωστές IP αλλά πάλι δεν έβλεπα το web interface του Router (δλδ ίδιο πρόβλημα πλέον και με άλλο Router).

Μίλησα με την τεχνική υποστήριξη της Forthnet αλλά δεν βγάλαμε άκρηΠρος θεού δεν ρίχνω ευθύνη στον Provider!!!! Το πρόβλημα είναι κάπου στο PC.

Σημειωτέον ίδιο πρόβλημα είχε και ένας φίλος με σύνδεση ALTEC TELECOMS και Router ένα CRYPTO F360.

Αυτός κατάφερε να παίξει κατά τύχη μετά από όλες αυτές τις ενέργειες και άπειρα reset σε router και pc. Από τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Και στις δύο περιπτώσεις είχαν VISTA (άσχετο αλλά ΑΘΑΝΑΤΑ XP!!!!).

Έχει κανείς καμία ιδέα???? γιατί εγώ στέρεψα!!!!

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στο D-link ...

Tα ίδια είχα και εγώ χθες μέχρι που διαπίστωσα ότι το D-link τα φτύνει μετά από 2-3 ώρες λειτουργίας...

Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα είχα και εγώ...

ΔΕΣ ΕΔΩ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2236485#post2236485

Διαπίστωσα ότι υπερθερμαίνεται και πέφτει εντελώς η απόδοσή του ...

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση το άλλο Router που δοκίμασα θα έπρεπε να παίζει κανονικά.

Άρα δεν φταίει ο Router.

Επίσης δεν χρησιμοποιώ το WiFi αλλά απευθείας σύνδεση με καλώδιο ETHERNET.

Δημοσ.

καλημερα!μπορει να φανει αστειο αλλα τα στοιχεια που του δινει η forthnet τα βαζει σωστα?pass και username? και κατι αλλο!στις ρυθμισεις του router υπαρχει επιλογη να διαλεξεις τον παροχεα σου!το λεω αυτο γιατι παιζει ρολο στις ρυθμισεις του router!

Δημοσ.

η το safari τις apple....κανει θαυματα....και μαλον και το d-link εχει προβλημα...σε φιλους μου επεσαν 2 προβληματικα....πειγαμε τα αλαξαμε και ολα οκ (στα κεντρικα παντα ατθιδων 4 καλιθεα)

Δημοσ.

Μάλλον δεν διαβάσατε όλο το post μου.

Δοκίμασα και Mozilla.

Οι ρυθμίσεις ήταν σωστές όταν αρχικά έμπαινε στο interface του Router.

Το πρόβλημα είναι στην τοπική σύνδεση αφού έχουν αποδοθεί σωστές LAN IP αλλά δεν βλέπω το interface του Router. Έκανα και IPCONFIG release->renew αλλά τζίφος.

Το Router δεν φταίει γιατί δοκίμασα και άλλο.

Πρέπει να είναι κάποιο conflict στον ETHERNET controler και τα VISTA.

HELP PLEASE.

Δημοσ.

Μηπως εχεις βαλει proxy?β.δεν χρειαζετια να βαλεις παροχεα για να μπεις στο μενου και εγω ολα τα εχω σεταρει custom ως τωρα.απο αλλο pc μπαινεις καταρχην?αλλιως βλεπω κανα formataki:P

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρισεις αν φταιει Ρουτερ ή Υπολογιστής, γιατι δεν δανείζεσαι

ενα αλλο PC ή Laptop με XP ή Linux και να δοκιμάσεις απο εκεί?

Επισης στις ρυθμισεις δικτυου των Vista στο συγκεκριμενο ethernet τα Vista

το βλέπουν σαν "Public" >(ωπου και καλα προσφερουν προστασια σε αυτο το δικτυο) ή σαν Trusted/Private (δεν θυμαμαι πως το λενε) >(ωπου σε αυτο και καλα το εμπιστευεται).

Δοκίμασε να το αλλαξεις...

Δημοσ.

Λοιπόν βρήκα τη λύση και είπα να τη γράψω μήπως και χρειαστεί και σε κανέναν άλλο.

Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε του ISP ούτε του ROUTER.

Το πρόβλημα ήταν όπως το υποψιάστηκα από την αρχή στα καταραμένα τα VISTA.

Απενεργοποίησα σύμφωνα με κάτι οδηγίες της Microsoft για παρόμοιο πρόβλημα το Broadcast Flag από το Registry αλλά δεν πέτυχα τίποτα.

Στο τέλος αυτό που χρειάστηκε ήταν 2 απλές εντολές στο command prompt:

netsh winsock reset

netsh int ip reset

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε προφανώς κατά τη μετάβαση απο τον πρώτο ISP στο δεύτερο και την εγκατάσταση του Router. Για κάποιο λόγο δημιουργήθηκε πρόβλημα στο Winsock Catalog και έπρεπε να κάνω Reset στην ουρά του, για να φύγουν οι ρυθμίσεις του πρώτου ISP.

Ομοίως καθάρισα και την ουρά του Internet Protocol με τη δεύτερη εντολή.

Τώρα όλα δουλεύουν ρολόϊ με ενεργοποιημένα firewall, antivirus, torrents κ.λ.π.

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...