nikos2027 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Παιδες χαιρετώ. Το προβλημα μου έχει ως εξης: Έχω 1 html αρχειο που έχει μέσα και ελληνικά. 'Οταν το ανοιγω με firefox μπορώ να το διαβασω κανονικά, όταν κανω δεξί κλικ και το διαβάζω με notepad το διαβαζω κανονικα. Το πρόβλημα είναι όταν προσπαθώ να το επεξεργαστώ με C# (το διαβάσω γραμμή-γραμμη) τότε τα ελληνικά δεν μου τα αναγνωρίζει. Το html οταν το ανοιγω με δεξί κλικ και notepad βλέπω ότι είναι σε encodin ANSI. Όταν αλλάξω το enconding σε UTF-8 τότε μπορώ να το διαβάσω κανονικα απο τη C#. Έχω δοκιμάσει να αλλαξω encoding μέσω C# αλλά δεν υπάρχει τρόπος. Γνωρίζετε πώς μπορώ να διαβάσω αυτο το αρχείο ή αν γνωρίζετε πώς μπορώ να αλλάξω το encoding από κώδικα? Ευχαριστώ!
Crizzt Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δοκιμασε αυτο: >System.Text.Encoding enc = System.Text.Encoding.GetEncoding(####); System.IO.StreamReader sw = new System.IO.StreamReader("c:\test", false, enc); οπου '####' ειναι ο αριθμος της κωδικοσελιδας που θελεις να χρησιμοποιησεις (1253 νομιζω ειναι για Ελληνικα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.