pouranna Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα παιδιά. Εδ'ω και 3 μέρες ο υπολογιστής μου έκλεινε μόνος του ξαφνικά. Δεν άνοιγε όμως αμέσως μετά. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 2 ώρες. από εχθές όμως δεν ανοίγει καθόλου. Το led ανάβει πάραυτα. Δοκίμασα καινούριο τροφοδοτικό, άλλαξα τα καλλώδια ρεύματος, αποσύνδεσα κάρτα γραφικών, έλεγξα μια μια τις μνήμες,δοκίμασα άλλον σκληρό, αποσύνδεσα floppy/dvd-rom. ακόμα και τα ανεμιστηράκια και το μόνο που κατάφερα είναι να ανοίγει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να ξανακλείνει. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να κάνω reset στην motherboard. To ίδιο πρόβλημα μου το έχει παρουσιάσει 2 φορές ακόμα μέσα στον τελευταίο χρόνο, εννοώντας ότι αν έκανα πάνω από 2-3 μέρες να τον χρησιμοποιήσω δεν άνοιγε. Το σύστημά μου είνα παλιό: motherboard A8N-E series , AMD athlon στα 3600 , 1GB ram, ATX radeon 300/256mb, Seagate sata2 250gb (καινούριος), κουτί ΝΖΧΤ Tinity με τροφοδοτικό στα 400W. Έχει κανείς κάποια άλλη ιδέα? Ευχαριστώ
we_will_rise Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Χρησιμοποιείς ups ; Μήπως να φταίει η πρίζα ;
pouranna Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Eχω UPS, το δοκίμασα όμως και σε άλλα φις
chrisde Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα γλυκιά Pouranna, Η λύση στο πρόβλημά σου είναι απλή: Αν έχεις αγόρι αγγάρεψέ τον να στον φτιάξει εκείνος τον υπολογιστή, τι διάολο τσάμπα τον έχεις; Αν πάλι δεν έχεις, ε καιρός είναι να βρείς.... Είναι κρίμα τόσο όμορφη κοπέλα να χαραμίζεται με τέτοιες βλακείες.... Αν πάλι έχεις αλλά είναι καμένος και βαριέται τη ζωή του κοίτα εδώ: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=43106 Ελπίζω να βοήθησα :-P ΥΓ) Τι tower έχεις;
Artizda Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Κάποτε είχα το ίδιο πρόβλημα. Άλλαξα ram,cpu, τσέκαρα θερμοκρασίες(αλήθεια, η θερμοκρασία της cpu σου πόσο είναι?) πειραματίστικα γενικά χωρις ομως να βγάλω άκρη. Στη τελική είχε πρόβλημα το power button(!!!!).Βραχυκύκλωνε και έκλεινε το pc όπως γίνεται αν το πατας παρατεταμένα(μονο σε μενα τέτοιες γκαντεμιες).Δοκιμασε να αποσυνδέσεις το power button, και βάλε στη θέση του το reset.Δεν ξερω αν φταίει όντως αυτό στη περίπτωσή σου, αλλα αν είναι θα γλυτώσεις πολύ φασαρία.Καλή τύχη pouranna
Land_Of_Banania Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα γλυκιά Pouranna,Η λύση στο πρόβλημά σου είναι απλή: Αν έχεις αγόρι αγγάρεψέ τον να στον φτιάξει εκείνος τον υπολογιστή, τι διάολο τσάμπα τον έχεις; Αν πάλι δεν έχεις, ε καιρός είναι να βρείς.... Είναι κρίμα τόσο όμορφη κοπέλα να χαραμίζεται με τέτοιες βλακείες.... Αν πάλι έχεις αλλά είναι καμένος και βαριέται τη ζωή του κοίτα εδώ: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=43106 Ελπίζω να βοήθησα :-P ΥΓ) Τι tower έχεις; Ποπο...get a fuc%#ng life.. Έλεος, τόσο γλοιώδη απάντηση έχω να δω χρόνια..
chrisde Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Ποπο...get a fuc%#ng life.. Έλεος, τόσο γλοιώδη απάντηση έχω να δω χρόνια.. Ευχαριστώ να 'σαι καλά!
pouranna Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Κάποτε είχα το ίδιο πρόβλημα. Άλλαξα ram,cpu, τσέκαρα θερμοκρασίες(αλήθεια, η θερμοκρασία της cpu σου πόσο είναι?) πειραματίστικα γενικά χωρις ομως να βγάλω άκρη. Στη τελική είχε πρόβλημα το power button(!!!!).Βραχυκύκλωνε και έκλεινε το pc όπως γίνεται αν το πατας παρατεταμένα(μονο σε μενα τέτοιες γκαντεμιες).Δοκιμασε να αποσυνδέσεις το power button, και βάλε στη θέση του το reset.Δεν ξερω αν φταίει όντως αυτό στη περίπτωσή σου, αλλα αν είναι θα γλυτώσεις πολύ φασαρία.Καλή τύχη pouranna ευχαριστώ για την ιδέα. θα το δοκιμάσω και αυτό. η θερμοκρασία πάντως δεν έχει ανέβει ποτέ πάνω από 50C
washcloud Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Land_Of_Banania , σίγα ρε συ "γλοιώδης"... (...καλύτερη πάντως από κάτι άλλες, όπου ο άλλος δεν έχει πάρει καν χαμπάρι ότι μιλάει σε κοπέλα, και μόνο που δεν προτείνει αφού φτιάξουν το pc να τις βγάλουν έξω και να μετρήσουν... ) ...απ΄την άλλη πάλι και συ ρε chrisde, αμάν - να σ' ενημερώσω ότι στο avatar της ( ; ) pouranna, βλέπεις είναι μια γάτα.... (εκτός κι αν όλα όσα ανέφερες, στα ξύπνησε η γάτα μέσα σου...) Artizda , καλή η πρότασις, αλλά φαίνεται πως αν άφηνε το pc στην ησυχία του, αυτό "επανερχόταν"...που μάλλον σημαίνει πως δεν είναι θέμα κολλημένου κουμπιού (ειδικά αφού σταδιακά "παρέδωσε πνεύμα"...) pouranna, στο link που σου παρέδωσε ο loverboy....εεεε ο sunstruck EEEE o chrisde, αναφέρθηκε ξήλωμα της μητρικής απ' το κουτί, βγάλσιμο των πάντων από πάνω της, και ξαναβάλσιμο των βασικών, μάλλον με επιτυχία : Επειδή φαίνεται να πιάνουν τα χέρια σου από αυτά που λες, και μιας και ήδη δοκίμασες άλλο τροφοδοτικό, προτείνω τα εξής : α) κάνε ένα reset του BIOS που ανέφερες (αν υπάρχει σιγουριά ότι θα το ξαναρυθμίσεις σωστά στη συνέχεια). Αν αυτό δεν αποφέρει κάτι, β)Σχολαστικό οπτικό έλεγχο της μητρικής (μιας και είναι και παλιά), μην υπάρχουν τίποτε σκασμένοι/υπερχειλισμένοι πυκνωτές (δες πως φαίνονται στο google images, ως leaky capacitors). Aν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να υφίσταται, ή κάτι άλλο γενικώς (πρόσφατα είχα ανακαλύψει σε μητρική ένα "ξεκολλημένο" τρανζίστορ - σα να είχε πάει για σούζα ήτανε - μάλλον από θερμοκρασία ), τότε γ) ξήλωμα των πάντων από τη μητρική, και ξήλωμα και της ίδιας της μητρικής απ' το κουτί . Μετά, επάνω μόνο cpu-ψύκτρα/ανεμιστήρας, μία μνήμη, κάρτα γραφικών (αν υπάρχει onboard δοκίμασε πρώτα αυτήν), τροφοδοτικό φυσικά, και ξεκίνα το "βραχυκυκλώνοντας" με την μύτη ενός κατσαβιδιού, μαχαιριού, τα pin πάνω στην μητρική όπου πήγαινε το βυσματάκι από το power button (σημείωσε κάπου τη θέση αυτών των βυσμάτων πριν τα βγάλεις από τη μητρική). Αν ούτε έτσι κάτσει κάτι, ο τεχνικός είναι μονόδρομος, και δεν ξέρω αν είναι ανάγκη να μπεις σε αυτήν την φασαρία. Η μητρική δε, φαίνεται να είναι το θέμα. Είτε το παλεύεις, είτε κατευθείαν την αλλάζεις.
pouranna Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Land_Of_Banania , σίγα ρε συ "γλοιώδης"... (...καλύτερη πάντως από κάτι άλλες, όπου ο άλλος δεν έχει πάρει καν χαμπάρι ότι μιλάει σε κοπέλα, και μόνο που δεν προτείνει αφού φτιάξουν το pc να τις βγάλουν έξω και να μετρήσουν... ) ...απ΄την άλλη πάλι και συ ρε chrisde, αμάν - να σ' ενημερώσω ότι στο avatar της ( ; ) pouranna, βλέπεις είναι μια γάτα.... (εκτός κι αν όλα όσα ανέφερες, στα ξύπνησε η γάτα μέσα σου...) Artizda , καλή η πρότασις, αλλά φαίνεται πως αν άφηνε το pc στην ησυχία του, αυτό "επανερχόταν"...που μάλλον σημαίνει πως δεν είναι θέμα κολλημένου κουμπιού (ειδικά αφού σταδιακά "παρέδωσε πνεύμα"...) pouranna, στο link που σου παρέδωσε ο loverboy....εεεε ο sunstruck EEEE o chrisde, αναφέρθηκε ξήλωμα της μητρικής απ' το κουτί, βγάλσιμο των πάντων από πάνω της, και ξαναβάλσιμο των βασικών, μάλλον με επιτυχία : Επειδή φαίνεται να πιάνουν τα χέρια σου από αυτά που λες, και μιας και ήδη δοκίμασες άλλο τροφοδοτικό, προτείνω τα εξής : α) κάνε ένα reset του BIOS που ανέφερες (αν υπάρχει σιγουριά ότι θα το ξαναρυθμίσεις σωστά στη συνέχεια). Αν αυτό δεν αποφέρει κάτι, β)Σχολαστικό οπτικό έλεγχο της μητρικής (μιας και είναι και παλιά), μην υπάρχουν τίποτε σκασμένοι/υπερχειλισμένοι πυκνωτές (δες πως φαίνονται στο google images, ως leaky capacitors). Aν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο να υφίσταται, ή κάτι άλλο γενικώς (πρόσφατα είχα ανακαλύψει σε μητρική ένα "ξεκολλημένο" τρανζίστορ - σα να είχε πάει για σούζα ήτανε - μάλλον από θερμοκρασία ), τότε γ) ξήλωμα των πάντων από τη μητρική, και ξήλωμα και της ίδιας της μητρικής απ' το κουτί . Μετά, επάνω μόνο cpu-ψύκτρα/ανεμιστήρας, μία μνήμη, κάρτα γραφικών (αν υπάρχει onboard δοκίμασε πρώτα αυτήν), τροφοδοτικό φυσικά, και ξεκίνα το "βραχυκυκλώνοντας" με την μύτη ενός κατσαβιδιού, μαχαιριού, τα pin πάνω στην μητρική όπου πήγαινε το βυσματάκι από το power button (σημείωσε κάπου τη θέση αυτών των βυσμάτων πριν τα βγάλεις από τη μητρική). Αν ούτε έτσι κάτσει κάτι, ο τεχνικός είναι μονόδρομος, και δεν ξέρω αν είναι ανάγκη να μπεις σε αυτήν την φασαρία. Η μητρική δε, φαίνεται να είναι το θέμα. Είτε το παλεύεις, είτε κατευθείαν την αλλάζεις. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά δεν νομίζω ότι φτάνουν οι δυνατότητες μου ως εκει Το έστειλα σε τεχνικό και από μια πρώτη ματιά μου είπε ότι είναι motherboard. Θα ενημερώσω για ο,τι καινούριο. Ευχαριστώ και πάλι
pouranna Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Ποπο...get a fuc%#ng life.. Έλεος, τόσο γλοιώδη απάντηση έχω να δω χρόνια.. Είναι καλό παιδί ο Chrisde, Aυτά είναι πειράγματα μεταξύ παλιών φίλων
washcloud Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Είναι καλό παιδί ο Chrisde, Aυτά είναι πειράγματα μεταξύ παλιών φίλων ...μώρε ΚΑΤΙ είχα ψυλλιαστεί εγώ... Άλλωστε δεν έχει κάνει τόσες ζέστες φέτος
chrisde Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 ...μώρε ΚΑΤΙ είχα ψυλλιαστεί εγώ...Άλλωστε δεν έχει κάνει τόσες ζέστες φέτος Ειλικρινά άμα ήξερα οτι θα γίνει τόσο θέμα δεν θα έγραφα τίποτα τι είστε εσείς ρε μια πλάκα δεν μπορούμε να κάνουμε :-P Α και pouranna δεν μας είπες ακόμα τι tower έχεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.