gtsamour Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση σε ένα σύστημα με Quad Core 9300 και Asus motherboard P5Q, 2GB Ram, 1ΤΒ δίσκο και μια ΑΤi 4850. Κατέβασα από internet μια official (όχι πειραγμένη) έκδοση των XP Pro που είναι VL (έκδοση για κατέβασμα από registered users που τα έχουν αγοράσει). Όλα καλά και όλα ωραία, όλα τα updates έγιναν χωρίς προβλήματα και το σύστημα πάει σφαίρα. Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι ότι παρατήρησα μια διαρκή στιγμιαία πρόσβαση στο δίσκο. Το φωτάκι του δίσκου αναβοσβήνει κάθε δευτερόλεπτο στιγμιαία. Από το task manager είδα ότι το lsass.exe κάνει I/O reads και writes που ίσως αντί να γίνονται cashed στη μνήμη, γίνονται physical με αποτέλεσμα να δουλεύει ο δίσκος. Διάβασα στο internet για πολύ κοσμο που έχει το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν υπάρχει κάποια εντοπισμένη αιτία που να το προκαλεί. Κάποιοι προτείνουν να απενεργοποιήσεις το Indexing service στους δίσκους. Τα έχω κάνει όλα αυτά και επιπλέον έχω απενεργοποιήσει και τα system restore και recycle bin. Κάποιο πρόγραμμα τύπου antivirus δεν μπορεί να είναι γιατί δοκίμασα και χωρίς αυτό. Επίσης παρατήρησα ότι εξακολουθεί το πρόβλημα ακόμα και αν bootάρω σε safe mode που θεωρητικά δεν φορτώνονται προγράμματα. Τι στα κομμάτια μπορεί να συμβαίνει? Το P4 στα 3Ghz δεν παρουσίασε ποτέ κάτι τέτοιο και επίσης στο PC της δουλειάς από το task manager μπορώ να δώ ότι το lsass δεν κάνει εγγραφές στο δίσκο. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η συγκεκριμμένη έκδοση των XP που έβαλα? Να δοκιμάσω κάποια άλλη? Να είναι ιός δεν μπορεί γιατί το έκανε από την αρχή αν θυμάμαι καλά. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς επιτυχώς αυτό το θέμα? Δεν προκαλεί καθυστερήσεις στο σύστημα αλλά είναι μ@λ@κία να δουλεύει ο δίσκος ενώ το σύστημα είναι idle. Επίσης scheduled tasks που να μπορεί να γίνονται sto background δεν υπάρχουν.
SeKoS Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Κοίτα για τα services prefetching και Indexing...
gtsamour Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Γράφω παραπάνω ότι το Indexing service το έχω απενεργοποιήσει. Prefeching σε XP δεν έχω δεί να υπάρχει, σε Vista ναι.
SeKoS Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Υπάρχει prefetch δεν υπάρχει super... prefetch κάτι... sorry για το index den to είδα.. http://www.tech-recipes.com/windows_tips1285.html
gtsamour Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Θα το δοκιμάσω και αυτό δε χάνω τίποτα. Thanx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.