million_voices Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 τελικα ο Spectrum ειχε λαο ετσι ελευθερια και αλληλεγγυη το Linux δεν ειναι μονο ενα OS ειναι ιδεα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 o Spectrum ήταν το πρώτο "φορητό" ! μου φαίνεται θα αρχίσω να το ξαναχρησιμοποιώ ! (εδώ γελάμε όλοι μαζί ) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 the King lives http://www.inf.bme.hu/~mszeredi/spectemu/spectemu.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Εγώ ήμουν πιο πολύ του παιγνιδιού... http://en.wikipedia.org/wiki/Spectravideo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 νόμισα Linux σε Spectrum ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Το spectemu το χρησιμοποιώ ήδη και έχω εγκαταστήσει άπειρους τίτλους από εδώ http://www.worldofspectrum.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
None23 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 το θεμα ανοιχτηκε για να πω απλα σε οσους σκεφτονται η ειναι στο μεταιχμιο να βαλουν καποια εκδοση Linux οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα ναι πολλες φορες θα χρειαστεις κονσολα και εντολες αλλα πλεον με το internet μπορεις να βρεις λυση για τα παντα απο την αλλη μερια ξεφευγεις απο την μιζερια των windows εχω μονο Ubuntu και δεν το εχω μετανιωσει καθολου Λοιπόν ήρθα για να τσιγκλήσω λίγο την χαρούμενη ατμόσφαιρα...Πριν απο 1 χρόνο (+) άρχισα να ασχολούμαι με τα Ubuntu σαν εναλλακτική των XP που με είχαν υπερκουράσει.Τα βάζω ωραια και καλά αλλα κολλάω με το κορυφαίο modem της SAGEM που δεν εμπαινε στο internet ούτε με αίτηση....προσπαθω διάφορα και λόγω μειωμένου χρόνου παλι XP και Vista στο νέο laptop...Και πάνω που έρχεται καλοκαιράκι και λέω να τα φτιάξω όλα κομπλέ που έχω και routerάκι....στέλνω αρχείο open office σε φίλο με XP...δεν το διάβαζε με τίποτα...Καταλήγω:η ιδέα των Linux είναι επαναστατική....πρακτικα όμως ο μέσος χρήστης θα δυσκολευτεί και το αποτέλεσμα αμφισβητώ αν θα τον ικανοποιήσει...προσθέτωντας το γεγονός ότι τα Vista βελτιώνονται κάπως με service pck 1 και updates εγώ έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να αγοράσω vista!!!!περιμένω αντεπιχειρήματα....μην αρχίσετε όμως τα κινεζικα γιατι ένας απλός χρήστης είμαι και δεν τα καταλαβαίνω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Λοιπόν ήρθα για να τσιγκλήσω λίγο την χαρούμενη ατμόσφαιρα...Πριν απο 1 χρόνο (+) άρχισα να ασχολούμαι με τα Ubuntu σαν εναλλακτική των XP που με είχαν υπερκουράσει.Τα βάζω ωραια και καλά αλλα κολλάω με το κορυφαίο modem της SAGEM που δεν εμπαινε στο internet ούτε με αίτηση....προσπαθω διάφορα και λόγω μειωμένου χρόνου παλι XP και Vista στο νέο laptop...Και πάνω που έρχεται καλοκαιράκι και λέω να τα φτιάξω όλα κομπλέ που έχω και routerάκι....στέλνω αρχείο open office σε φίλο με XP...δεν το διάβαζε με τίποτα...Καταλήγω:η ιδέα των Linux είναι επαναστατική....πρακτικα όμως ο μέσος χρήστης θα δυσκολευτεί και το αποτέλεσμα αμφισβητώ αν θα τον ικανοποιήσει...προσθέτωντας το γεγονός ότι τα Vista βελτιώνονται κάπως με service pck 1 και updates εγώ έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να αγοράσω vista!!!!περιμένω αντεπιχειρήματα....μην αρχίσετε όμως τα κινεζικα γιατι ένας απλός χρήστης είμαι και δεν τα καταλαβαίνω.... 1. Το linux, του linux... 2. Χρησιμοποιώ το openoffice και στέλνω αρχεία στα άλλα 2 pc μου - το ένα xp το άλλο vista - χωρίς κανένα πρόβλημα ως τώρα. 3. Συμφωνώ για τα vista. Αρχίζουν και ηρεμούν. 4. Η απόφαση linux ή κάτι άλλο δεν παίρνεται μόνο αν ψιλοκολλήσουμε στο openoffice... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 τα ρουτερακια usb ειναι γενικως προβληματικα ειδικα σε linux, με ενα sagem usb ειχα παιδευτει ενα ολοκληρο ΣΚ στα XP μεχρι που ανακαλυψα οτι επαιζε καποια ασυμβατοτητα με το SP2,μιλαμε με το που εμπαινε στο net το pc εκανε restart οποιος ξερει αγοραζει με συνδεση ethernet,ουτε drivers ουτε τπτ,το ρυθμιζεις μια φορα και τελος και για Linux και για XP τα Vista εχουν ακομα πολλα προβληματα και το λεω γιατι εχω δει απειρες μλκες στην δουλεια,πχ δικτυακος εκτυπωτης ξαφνικα δεν φαινεται ενω ολα τα αλλα pc τον βλεπουν κανονικα για το open office σου απαντησαν plus δεν βλεπω γιατι καποιος θα πρεπει να βαζει παρανομα Photoshop η Office οταν το Gimp πχ και το open office ειναι δωρεαν και εφαμιλλα, καταλαβαινεις τι λεω ετσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pank Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Kαι η δικιά μου ιστορία είναι σχετικά παρόμοια. Zx spectrum αρχές του 80 μετά amiga και μετά... βλεπω ολα τα νιατα εδω μαζευτηκαμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pank Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 αλλα κολλάω με το κορυφαίο modem της SAGEM που δεν εμπαινε στο internet ούτε με αίτηση.... Καποια απο τα λεφτα που γλυτωνεις απο το software τα δινεις για να αγορασεις καλο hardware και σου μενουν και πολλα στην τσεπη. SAGEM??? Μηπως το δινει δωρεαν καποιος ISP? στέλνω αρχείο open office σε φίλο με XP...δεν το διάβαζε με τίποτα... Εαν κανεις File/Save as... και το σωσεις σαν MS Word? Μηπως ετσι το διαβασει ο φιλος σου (που φανταζομαι εχει MS Office) έχω φτάσει στο σημείο να θέλω να αγοράσω vista!!!! Εχεις βίτσια τελικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Εδώ το ένα Office δεν είναι συμβατό με το άλλο και γκρινιάζουμε για το StarOffice? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
None23 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 για το open office σου απαντησαν plus δεν βλεπω γιατι καποιος θα πρεπει να βαζει παρανομα Photoshop η Office οταν το Gimp πχ και το open office ειναι δωρεαν και εφαμιλλα, καταλαβαινεις τι λεω ετσι? Κατα τη γνώμη μου ενα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Linux!!! SAGEM??? Μηπως το δινει δωρεαν καποιος ISP? Λες να το αγορασα μονος μου καλα θα ήταν κοροϊδία...για να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες η θέση μου είναι υπέρ της όλης προσπάθειας και σίγουρα δεν σταματάω να ασχολούμαι με την πρωτη αναποδιά-υπάρχουν πάντως περιθώρια βελτίωσης... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Το spectemu το χρησιμοποιώ ήδη και έχω εγκαταστήσει άπειρους τίτλους από εδώ http://www.worldofspectrum.org/ πως καταφερες να το τρεξεις? εχω κατεβασει ενα παιχνιδι "The way of the exploding fist.tzx" στην επιφανεια εργασιας στην κονσολα δινω xspect -tzx The way of the exploding fist.tzx αλλα φορτωνει μονο ο emulator χωρις το παιχνιδι ωραια τα PEEK και POKE δεν λεω αλλα μηπως μπορεις να βοηθησεις? το αρχειο του παιχνιδιου το αποσυμπιεζω σωστα? οποτε καταληγω με ενα αρχειο .tzx πρεπει να κοπιαρω καπου το αρχειο? δοκιμασα να το ανοιξω με δεξι κλικ και run with other application ,use custom command , xspect -tzx αλλα τπτ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω που βρήκα αυτές τις οδηγίες μπορεί να τις έχω γράψει και εγώ αλλά έχει περάσει τόσο καιρός που το έχω ξεχάσει. Αυτό είναι πάντως ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ανοιγουμε κονσολα και οδηγουμε με cd στον φακελο που εχουμε αποθηκευση τα rom πχ cd spectrum μετα δινουμε στην κονσολα την εντολη xspect και μας ανοιγει μια οθονη παταμε στην οθονη j "" για να μας εμφανιστει στην οθονη το load "" παταμε enter και στην συνεχεια παταμε το F4.θα δουμε στην κονσολα να μας ζηταει το ονομα της κασετας που θελουμε να φωρτοσουμε,δινουμε το ονομα του rom που θελουμε να παιξουμε.πχ Mugsy.tzx το γραφουμε και μετα θυμομαστε τι τραβαγαμε καποτε για να φωρτοσουμε ενα παιχνιδακι των 30kb αν θελεται να φορτωσει το παιχνιδι πιο γρηγορα παταμε ctrl-f να αυξησουμε την ταχυτητα και οταν φορτωσει το παιχνιδι παταμε ctrl-n για να ξαναγυρισουμε στην κανονικη ταχυτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.