Προς το περιεχόμενο

Linux(Ubuntu) απο την σκοπια ενος απλα εμπειρου χρηστη

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ασχολουμαι με τους υπολογιστες απο πολυ μικρος και αυτο γιατι δικαιως ο πατερας μου θεωρουσε οτι ειναι το μελλον,σημερα μπορω να καταλαβω οτι η κινηση του αυτη με κατεστησε μη ψηφιακα αναλφαβητο αλλα και ταλαιπωρο:-D και θα εξηγησω παρακατω γιατι

ξεκινησα λοιπον στις τελευταιες ταξεις του δημοτικου με εναν Sinclair ZX Spectrum 48k,η πληροφορικη εκεινες τις εποχες στην Ελλαδα ηταν εντελως στα σπαργανα και για internet ουτε λογος,οτι μαθαινες το μαθαινες απο βιβλια και απο περιοδικα οπως το Computer για ολους

ηρωικες εποχες,φορτωμα απο κασετα (5 λεπτα+ για 40+ kbyte), παραθυρικα περιβαλλοντα δεν υπηρχαν και τα παντα γινοταν μεσω εντολων σε Basic,πολλα παιχνιδια και μαγεια (φαντασου πως θα αισθανοσουν αν πιτσιρικας επαιζες σκακι με ενα μικρο μαυρο κουτι:-D)

αλλα και τα πρωτα βηματα στον προγραμματισμο λογω του οτι πολλα εντυπα τοτε δημοσιευαν προγραμματα σε μορφη listings,τουτεστιν πληκτρολογουσες και αν ολα πηγαιναν καλα (συνηθως δεν πηγαιναν γιατι αλλο Goto και αλλο Gosub) ετρεχες το super προγραμμα pong:-D

μετα περασα στον ομοσταυλο QL και καπου εκει σταματησε για λιγο η ενασχοληση μου με υπολογιστες, συνεβαλε και ο QL σε αυτο:-D, οχι οτι ηταν κακο μηχανημα, ισα ισα μπροστα απο την εποχη του ηταν, αλλα λιγο οτι καπου βαρεθηκα, λιγο η ελλειψη προγραμματων καπου το εχασα

ξανα πισω με εναν μεταχειρισμενο 8086 με Dos 3.30 στα φοιτητικα μου χρονια και λιγο αργοτερα εναν 386 μιας κοπελας μου με Windows 3.1

486 στην συνεχεια και Windows 95 και 95βητα, μεγαλο μπαμ τοτε η μεταβαση σε 32bit λειτουργικο και το νεο τοτε περιβαλλον εργασιας το οποιο ουσιαστικα με βελτιωσεις παιζει εως σημερα στα Vista

Pentium II 350 μετα και Windows 98 και 98se για λιγο, μεταβαση σε Windows 2000 μετα (για εμενα το καλυτερο OS της MS)

φορητος με mobileATHLON XP2600+ και Windows XP

ακολουθησε AMD ATHLON XP2600+ και Windows XP

φορητος με Core2Duo και Vista o οποιος πουληθηκε οπως και ο πρωτος

ολα αυτα τα χρονια παρεα με την MS απο Dos μεχρι και τα Vista ειχα κανει τα απειρα format και ειχα αντιμετωπισει τα απειρα προβληματα τα οποια και ελυνα μονος μου καθως ειχα μπει για τα καλα στην λογικη των Pc και των Windows

ολα αυτα τα χρονια ειχα μαθει οτι αν δοκιμαζεις προγραμματα απο ενα σημειο και μετα τα Win λογω της registry που γιγαντωνονταν και των πολλων και ασυμβατων DLLs που συσσωρευοταν, ειτε γινοντουσαν πολυ αργα ειτε αντιμετωπιζες ενα καρο ανεξηγητα προβληματα και η μονη γιατρεια ηταν το format και η επανεγκατασταση λειτουργικου

που μας φερνει στα γνωστα σε ολους,βαλε antivirus που οσο ελαφρυ και να ειναι επιβαρυνει το Pc σου,βαλε τα προγραμματα σου (απο cd,σκληρο κλπ κλπ) τα οποια αν δεν εχεις νομιμα αγορασμενα σιγουρα θα εχεις παιδευτει σε απειρα site με καθε ειδους τσοντα και malware για να βρεις το crack η τον κωδικο που τα κανει full

ολα αυτα τα χρονια ειχα μαθει οτι για να μπορω να τρεχω σχετικα νεες εκδοσεις των προγραμματων που χρησιμοποιουσα θα επρεπε να εχω την τελευταια εκδοση των Windows η οποια απαιτουσε αναβαθμιση του μηχανηματος μου για να τρεξει ικανοποιητικα

ειχα μαθει οτι αν δεν θες καθε λιγο και λιγακι να βαζεις Windows απο την αρχη πολυ απλα δεν επρεπε να δοκιμαζεις προγραμματα,προσωπικα ειχα βρει καποια που με εξυπηρετουσαν και χρησιμοποιουσα μονο αυτα

κατα καιρους ειχα δει και δοκιμασει διαφορα Linuxakia αλλα θες οτι δεν ειχα internet θες οτι με το πρωτο προβλημα και την μη δυνατοτητα ευρεσης λυσης απο φιλους και γνωστους γυρναγα στα προβληματικα μεν αλλα γνωριμα Win

μεχρι που προσφατα αγορασα ενα PS3 για να βλεπω Blu-ray,DVD και ελαφρως ως media center και ανακαλυψα οτι μπορει να εγκατασταθει και Linux

το επιχειρησα και εκπληκτος ειδα οτι το μηχανακι με 200mb ελευθερη μνημη και χωρις driver με επιταχυνση για την VGA (λογω Sony) ετρεχε τα παντα μια χαρα

η δευτερη εκπληξη ηταν το ποσο πολυ ειχαν βελτιωθει τα Linuxakia σε ευχρηστια και φιλικοτητα

και φτανουμε στο σημερα με AMD 64χ2 5000 με Vista για λιγο και στην συνεχεια Ubuntu 64bit μονο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

δεν εχω το Ubuntu πολυ καιρο αλλα οριστε τι εχω αποκομισει

αν παιζεις παιχνιδια η χρησιμοποιεις εξειδικευμενο software πχ Autocad δεν μπορεις να αποχωριστεις τα XP η τα Vista,το Linux εχει παιχνιδια αλλα οχι του επιπεδου ποιοτητας των Win,υπαρχει βεβαια το wine που κανει εξομοιωση windows αλλα ειναι ημιμετρα

για ολες τις υπολοιπες νορμαλ εφαρμογες στο Linux υπαρχουν τα παντα και σε μεγαλη ποικιλια

δεν χρειαζεσαι antivirus,defragmenter,antitrojan,antispyware και το λειτουργικο και τα προγραμματα του δεν στελνουν πληροφοριες για σενα στον Bill, στον steve η σε καποιον αλλο, γιατι πολυ απλα το Linux και το ελευθερο λογισμικο γενικως φτιαχνεται και συντηρειται απο χρηστες και οχι εταιρειες οι οποιοι δεν εχουν κανενα λογο να καταστρεψουν το αγαπημενο τους OS ουτε ψαχνουν να αποκομισουν χρηματα η οποια αλλα στοιχεια απο εσενα

εδω δεν ψαχνεις για προγραμματα,cracks και serials, τα προγραμματα βρισκονται σε servers τα οποια εγκαθιστας με ενα κλικ απλα διαλεγοντας τα,o διαχειριστης πακετων αυτοματα ψαχνει τι χρειαζεσαι για να τρεξεις το ταδε προγραμμα και το εγκαθιστα κατεβαζοντας οτιδηποτε χρειαστει απο το internet

αν παρολα αυτα θες κατι που δεν βρισκεται στους servers αλλα το κατεβασες απο καπου και ειναι συμβατο με την διανομη σου παλι μπορεις να το εγκαταστησεις

περισσοτερα εδω

http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=9&t=254

οι δυνατοτητες ειναι απειρες,απο το ποια διανομη θα βαλεις μεχρι το προγραμμα που θα διαλεξεις για μια δουλεια η ακομα και το πως θελεις να φαινεται το λειτουργικο σου, ολα εξαρτωνται απο εσενα,ολα ειναι πληρως παραμετροποιησιμα με παρα παρα πολλες επιλογες αναλογως τα γουστα σου και τις δυνατοτητες του μηχανηματος σου

το Linux κανει για ολους απειρους και μη, ειτε θες απλα να κανεις συγκεκριμενες δουλειες ειτε το ψαχνεις πολυ και εχεις ορεξη να διαβασεις και να ασχοληθεις, σιγουρα υπαρχει μια διανομη στα μετρα σου,το ποσο βαθια θα φτασεις εξαρταται παλι μονο απο εσενα

υπαρχουν φιλικες και ευκολες διανομες που εχουν τις ποιο συνηθισμενες εφαρμογες προεγκατεστημενες και στις περισσοτερες περιπτωσεις βρισκουν και εγκαθιστουν οδηγους για το υλικο σου αυτοματα

υπαρχουν απο την αλλη διανομες που θα χρειαστει να παιξεις με την κονσολα αλλα ετσι θα μαθεις και θα φερεις το συστημα σιγα σιγα στα μετρα σου

μπλε οθονες και περιεργες καταστασεις θα συμβουν μονο οταν αρχιζεις να σκαλιζεις στα βαθια και ακομα και τοτε τα παντα μπορουν να διορθωθουν

στο Linux εφαρμογες και λειτουργικο αναβαθμιζονται συνεχως και αυτοματα, οτιδηποτε νεωτερο απο πυρηνα που προσθετει νεες δυνατοτητες μεχρι το τελευταιο προγραμμα τελειοποιουνται συνεχως και το συστημα σε ειδοποιει οταν υπαρχουν διαθεσιμες ενημερωσεις ωστε αν θες να τις εγκατστησεις, κατι αναλογο δλδ με το windows update μονο που εδω μιλαμε για τα παντα και οχι μονο για το λειτουργικο

η αποκριση του OS και των προγραμματων ακομα και με παλιο υλικο ειναι καλυτερη απο τα windows ακομα και στο συστημα μου με VGA ΑΤΙ η οποια ειναι γνωστη για τους απαραδεκτους drivers τα παντα πηγαινουν γρηγοροτερα ποιο σταθερα και ποιο δροσερα:-D

αν ψαξεις στο youtube θα δεις οτι σχετικα παλια μηχανηματα τρεχουν Linux με τρελα εφε χωρις καθυστερηση

ξεχνα τα συνεχη φορματ και τις εγκαταστασεις OS στο Linux δεν υπαρχει registry και ασυμβατα η παλια dll, οσες φορες και να βαλεις η να βγαλεις προγραμματα το λειτουργικο θα ειναι το ιδιο γρηγορο και οι βιβλιοθηκες του ειναι κοινες για ολα τα προγραμματα οποτε ουτε χωρος χανεται αδικα στον δισκο ουτε προβληματα με ασυμβατες η παλιες εκδοσεις θα εχεις

φιλάκια

στο Sinclair ZX Spectrum 48k

τυχερέ πιτσιρικά :mrgreen:

πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο κάποια Χριστούγεννα απο τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα

αποτέλεσμα

γνώση των goto και .... παγωμένος κώλος :o (καθόμουνα στο πάτωμα λόγω TV)

.

φιλάκια

στο Sinclair ZX Spectrum 48k

τυχερέ πιτσιρικά :mrgreen:

πρώτη επαφή με τον μαγικό κόσμο κάποια Χριστούγεννα απο τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα

αποτέλεσμα

γνώση των goto και .... παγωμένος κώλος :o (καθόμουνα στο πάτωμα λόγω TV)

.

:-Dηρωικες εποχες,microdrive ομως δεν ειχες:P,ειχες?

και ο QL εκοβε κωλ*** παρολα τα λαθη του θειου

Και το ερώτημα.. "γιατί ubuntu..?"

τι εχεις?

εγω το διαλεξα απο εναν interactive οδηγο επιλογης διανομης Linux

οτι και να βαλεις κατα βαση Linux θα ειναι

Ναι αλλά το abstraction που προσπαθεί να περάσει το Ubuntu δεν μου αρέσει προσωπικά :/. Και το apt είναι πάντα πίσω στα versions και δεν είναι λόγω του ότι θέλουν μόνο σταθερές εκδόσεις :/

γουστα ειναι αυτα,προσωπικα δεν με χαλαει το οτι γενικως κρυβει απο τον χρηστη καποια advanced πραγματακια, τα οποια βεβαια αν θελησεις ειτε με κονσολα ειτε με καποια προγραμματακια config τα εχεις

οσο για τις σταθερες εκδοσεις εδω διαφωνω,καλυτερα σταθερα παρα bugy και νεα

Αν ηξερες τι μου θύμισες...

Παλιες κι ωραιες εποχες ξεγιανσιας (βαθυς αναστεναγμος).

Λοιπόν, θα συμφωνησω μαζι σου και θα προσθεσω:

Εδω και κατι μηνες που εχω το ubuntu, κανει ακριβως τον ιδιο χρονο να ανοιξει!

1.5 λεπτο από το πατημα του διακόπτη, εχω gui ετοιμο για δραση.

Του εχω βαλει διαφορα προγραματα, του εχω πειραξει καποια conf, το εχω κολησει (δεν ειχα δικτυο), και τι δεν του εχω κανει προσπαθωντας να το μαθω. Αυτο το κακομοιρο ομως εκει. Επιμένει στο 1,5 λεπτο!

Τα Windows μετα απο καποιους μηνες λειτουργιας με προσθαφερεσεις προγραματων, θα φουσκωσει τοσο η registry που θα θελουν κανενα 5 λεπτο για να φορτωσουν.

το θεμα ανοιχτηκε για να πω απλα σε οσους σκεφτονται η ειναι στο μεταιχμιο να βαλουν καποια εκδοση Linux οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα

ναι πολλες φορες θα χρειαστεις κονσολα και εντολες αλλα πλεον με το internet μπορεις να βρεις λυση για τα παντα

απο την αλλη μερια ξεφευγεις απο την μιζερια των windows

εχω μονο Ubuntu και δεν το εχω μετανιωσει καθολου

Ασχολουμαι με τους υπολογιστες απο πολυ μικρος και αυτο γιατι δικαιως ο πατερας μου θεωρουσε οτι ειναι το μελλον,σημερα μπορω να καταλαβω οτι η κινηση του αυτη με κατεστησε μη ψηφιακα αναλφαβητο αλλα και ταλαιπωρο:-D και θα εξηγησω παρακατω γιατι

ξεκινησα λοιπον στις τελευταιες ταξεις του δημοτικου με εναν Sinclair ZX Spectrum 48k,η πληροφορικη εκεινες τις εποχες στην Ελλαδα ηταν εντελως στα σπαργανα και για internet ουτε λογος,οτι μαθαινες το μαθαινες απο βιβλια και απο περιοδικα οπως το Computer για ολους

ηρωικες εποχες,φορτωμα απο κασετα (5 λεπτα+ για 40+ kbyte), παραθυρικα περιβαλλοντα δεν υπηρχαν και τα παντα γινοταν μεσω εντολων σε Basic,πολλα παιχνιδια και μαγεια (φαντασου πως θα αισθανοσουν αν πιτσιρικας επαιζες σκακι με ενα μικρο μαυρο κουτι:-D)

αλλα και τα πρωτα βηματα στον προγραμματισμο λογω του οτι πολλα εντυπα τοτε δημοσιευαν προγραμματα σε μορφη listings,τουτεστιν πληκτρολογουσες και αν ολα πηγαιναν καλα (συνηθως δεν πηγαιναν γιατι αλλο Goto και αλλο Gosub) ετρεχες το super προγραμμα pong:-D

μετα περασα στον ομοσταυλο QL και καπου εκει σταματησε για λιγο η ενασχοληση μου με υπολογιστες, συνεβαλε και ο QL σε αυτο:-D, οχι οτι ηταν κακο μηχανημα, ισα ισα μπροστα απο την εποχη του ηταν, αλλα λιγο οτι καπου βαρεθηκα, λιγο η ελλειψη προγραμματων καπου το εχασα

ξανα πισω με εναν μεταχειρισμενο 8086 με Dos 3.30 στα φοιτητικα μου χρονια και λιγο αργοτερα εναν 386 μιας κοπελας μου με Windows 3.1

486 στην συνεχεια και Windows 95 και 95βητα, μεγαλο μπαμ τοτε η μεταβαση σε 32bit λειτουργικο και το νεο τοτε περιβαλλον εργασιας το οποιο ουσιαστικα με βελτιωσεις παιζει εως σημερα στα Vista

Pentium II 350 μετα και Windows 98 και 98se για λιγο, μεταβαση σε Windows 2000 μετα (για εμενα το καλυτερο OS της MS)

φορητος με mobileATHLON XP2600+ και Windows XP

ακολουθησε AMD ATHLON XP2600+ και Windows XP

φορητος με Core2Duo και Vista o οποιος πουληθηκε οπως και ο πρωτος

ολα αυτα τα χρονια παρεα με την MS απο Dos μεχρι και τα Vista ειχα κανει τα απειρα format και ειχα αντιμετωπισει τα απειρα προβληματα τα οποια και ελυνα μονος μου καθως ειχα μπει για τα καλα στην λογικη των Pc και των Windows

ολα αυτα τα χρονια ειχα μαθει οτι αν δοκιμαζεις προγραμματα απο ενα σημειο και μετα τα Win λογω της registry που γιγαντωνονταν και των πολλων και ασυμβατων DLLs που συσσωρευοταν, ειτε γινοντουσαν πολυ αργα ειτε αντιμετωπιζες ενα καρο ανεξηγητα προβληματα και η μονη γιατρεια ηταν το format και η επανεγκατασταση λειτουργικου

που μας φερνει στα γνωστα σε ολους,βαλε antivirus που οσο ελαφρυ και να ειναι επιβαρυνει το Pc σου,βαλε τα προγραμματα σου (απο cd,σκληρο κλπ κλπ) τα οποια αν δεν εχεις νομιμα αγορασμενα σιγουρα θα εχεις παιδευτει σε απειρα site με καθε ειδους τσοντα και malware για να βρεις το crack η τον κωδικο που τα κανει full

ολα αυτα τα χρονια ειχα μαθει οτι για να μπορω να τρεχω σχετικα νεες εκδοσεις των προγραμματων που χρησιμοποιουσα θα επρεπε να εχω την τελευταια εκδοση των Windows η οποια απαιτουσε αναβαθμιση του μηχανηματος μου για να τρεξει ικανοποιητικα

ειχα μαθει οτι αν δεν θες καθε λιγο και λιγακι να βαζεις Windows απο την αρχη πολυ απλα δεν επρεπε να δοκιμαζεις προγραμματα,προσωπικα ειχα βρει καποια που με εξυπηρετουσαν και χρησιμοποιουσα μονο αυτα

κατα καιρους ειχα δει και δοκιμασει διαφορα Linuxakia αλλα θες οτι δεν ειχα internet θες οτι με το πρωτο προβλημα και την μη δυνατοτητα ευρεσης λυσης απο φιλους και γνωστους γυρναγα στα προβληματικα μεν αλλα γνωριμα Win

μεχρι που προσφατα αγορασα ενα PS3 για να βλεπω Blu-ray και DVD αλλα και ελαφρως ως media center και ανακαλυψα οτι μπορει να εγκατασταθει και Linux

το επιχειρησα και ανακαλυψα εκπληκτος οτι το μηχανακι με 200mb ελευθερη μνημη και χωρις driver με επιταχυνση για την VGA (λογω Sony) ετρεχε τα παντα μια χαρα

η δευτερη εκπληξη ηταν το ποσο πολυ ειχαν βελτιωθει τα Linuxakia σε ευχρηστια και φιλικοτητα

και φτανουμε στο σημερα με AMD 64χ2 5000 με Vista για λιγο και στην συνεχεια Ubuntu 64bit μονο

IF windows destroys your nervous system THEN GOTO Ubuntu ELSE Kubuntu ELSE Xubuntu ELSE Edubuntu ELSE PRINT "Πάμε στην παραλία. Είναι η μόνη αξία"

END

το θεμα ανοιχτηκε για να πω απλα σε οσους σκεφτονται η ειναι στο μεταιχμιο να βαλουν καποια εκδοση Linux οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολα τα πραγματα

Γι αυτο ειπα και το 1.5 λεπτο. Συζητηση με συναδελφο (DTP):

-Κανει μονο 1.5 λεπτο!

-Δηλαδη ειναι λίγο? (ειρωνικά)

-Το δικό σου Windows πόσο κανει?

-Δεν το εχω μετρησει ποτέ. Το ανοιγω, παω κανω καφε, καμια δουλιτσα, και μετα καθομαι στο PC.

-...

ναι πολλες φορες θα χρειαστεις κονσολα και εντολες αλλα πλεον με το internet μπορεις να βρεις λυση για τα παντα

Στην εταιρεια ειχαμε παλια πολλους αποφοιτους ΤΕΙ για την πρακτικη τους. Θα το πιστεψεις οτι δεν γνωριζανε εντολες DOS? Ουτε ενα format δεν μπορουσανε να κανουν...

εχω μονο Ubuntu και δεν το εχω μετανιωσει καθολου

Κι ενα 2ο PC με Windows μεχρι να γινει η τελική μεταβαση. Το οποιο ανοιγει ολο και πιο σπανια.

φιλε pank δεν ειναι μονο το ποσο γρηγορα εκκινουν (που εκκινουν γρηγοροτερα απο Vista)

αλλα και οτι η ταχυτητα τους αυτη παραμενει οσο πολυ βαλε βγαλε προγραμματων και αν κανεις κατι που με τα windows δεν παιζει

και ολα αυτα χωρις επικινδυνες αλχημειες και εικονικες ταχυτητες,δλδ οταν βλεπεις το desktop εισαι πραγματικα ετοιμος να δουλεψεις, χωρις τρελο κασαρισμα που σου τρωει μνημη και ολα αυτα με γνωμονα την ασφαλεια και σταθεροτητα (unix γαρ)

υγ ενταξει οι παλιοι ημασταν αναγκασμενοι να δουλεψουμε dos δεν υπηρχε κατι αλλο, ακομα και μεχρι τα 95 πολλα πραγματα γινοτανε μονο μεσω dos

υγ2 εσβησα ολα μου τα προγραμματα των windows που κρατουσα σε εναν σκληρο,μονο ετσι ξεφευγεις απο τα γνωστα και ευκολα

Kαι η δικιά μου ιστορία είναι σχετικά παρόμοια. Zx spectrum αρχές του 80 μετά amiga και μετά... Είχα παρατήσει τους υπολογιστές για μια δεκαετία λόγο ότι είχα μπει σε ηλικία που δεν μπορούσα να κάτσω με τίποτα μπροστά από ένα pc ούτε καν στο σπίτι :D Ειχα μια κονσόλα για τα game αλλά μέχρι εκεί. Πριν 5 χρόνια περίπου είπα να πάρω ένα pc, άκουγα για τα windows και για την αυτοκρατορία αλλά ποτέ δεν είχα κάτσει να δουλέψω μαζί τους. Από αυτό που είδα όμως τελικά απογοητεύτηκα. Ποτέ δεν κατάλαβα πως σε 10 χρόνια ανάπτυξης είχαμε φτάσει σε αυτό το ασταθές, δυσκίνητο και δύσχρηστο λειτουργικό. Παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο με παράθυρα και προειδοποιήσεις χωρίς κανένα νόημα, τρομοκρατία με ιούς και διάφορα άλλα που δεν ήξερες από που θα σου έρθει και το format να είναι σχεδόν μηνιαία συνήθεια. Ετσι είπα να δοκιμάσω linux μπας και.. και έβαλα ubuntu και κατάλαβα ότι αυτά τα δέκα χρόνια υπήρξε εξέλιξη και ραγδαία κιόλας.

Είδα ότι όχι μόνο έχουμε να κάνουμε με ένα λογισμικό εύχρηστο και με στημένο στην ανθρώπινη λογική αλλά και ότι υπάρχει μια ιδέα που αντιστέκετε στις σύγχρονες τάσεις της εποχής μας. Συνεργασία των ανθρώπων και οργάνωση τους σε κοινότητες, ελευθερία και συνεισφορά του καθενός μας σε ένα κοινό σκοπό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...