Wonder Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα, βλέποντας την θερμοκρασία GPU να φτάνει τους 95C,αυτό χωρίς να τρέχω κάτι βαρύ η απαιτητικό και με θερμοκρασία δωματίου 25C αναρωτιέμαι αν αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει μόνο ένας ανεμιστήρας στο κουτί κ θα λυθεί το πρόβλημα μου με εναν δεύτερο,η ειναι εντελώς τρελό αυτό το νούμερο?!Δεν ξέρω ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες αλλά απο ενα γρήγορο search που εκανα το 95C δείχνει πάνω από υπερβολικό..Τις θερμοκρασίες τις βλέπω από το PC WIZZARD. GPU Temperature : 94 °C GPU Diode : 94.4 °C GPU Fan : 100% VGA: NVIDIA GeForce 7300 LE CPU: Intel Dual Core Duo (E6400) 2133 Mhz Processor temperature 50C Mainboard : Gigabyte 945GM-S2 RAM : 2GB AUDIO CARD: SB AUDIGY HDs: WD 250GB Temperature:55C ST 500GB Temperature:45C
antonl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 95C είναι πολύ υψηλή θερμοκρασία για αυτή την κάρτα. Αν μάλιστα είναι σε idle, τότε είναι τραγική . Δοκίμασε να καθαρίσεις τον ανεμιστήρα/ψύκτρα της. Επίσης θα ήταν προτιμότερο η θερμοκρασία των HDD να μην περνάει τους 50C. Αν μπορεί να τοποθετηθεί ένα fan ώστε να τους φυσάει (υποθέτοντας πως ο ήδη υπάρχον είναι στο πίσω μέρος του κουτιού και βγάζει αέρα απ' το κουτί), θα ήταν καλό.
Wonder Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Ο μοναδικός ανεμιστήρας που παίζει (προς εξαερισμό) ειναι αυτός του επεξεργαστή η NVIDIA δεν έχει fan πανω στην ψύχτρα ενώ το κουτί έχει θέσεις για αλλους δυο fans.. αν μπουν αυτοί οι δυο πιστευεις θα λύθει το πρόβλημα η έχει να κάνει και με την κάρτα αυτη η τραγική θερμοκρασία?
antonl Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Λογικά θα βελτιωθεί η θερμοκρασία (εφόσον δεν έχεις κανένα fan στο κουτί αυτή τη στιγμή), όχι όμως αρκετά :/ Από ένα σύντομο googling είδα συστήματα με την κάρτα σου να είναι στους ~55-70 σε idle. Εκείνα είχαν και fan στην κάρτα όμως, οπότε λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η θερμοκρασία που λες είναι αναμενόμενη αλλά όχι "αποδεκτή". Απ' την άλλη, τι στο καλό είναι το GPU fan 100% που αναφέρει; Πιθανόν να υπάρχουν τα "settings" στο BIOS της κάρτας για τη ρύθμιση των στροφών του ανεμιστήρα της και "απλά" να λείπει ο ανεμιστήρας (;).
Wonder Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Ναι αυτό θα συμβαίνει εφόσον fan στην κάρτα δεν υπάρχει.. Ευχαριστώ για την βοήθεια
coreygaylas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 δεν κυκλοφορει καθολου αερας στο κουτι σου αρα εκει μεσα γινεται φουρνος...και επειδη ειναι passive η ψυχτρα της gpu...για αυτο ανεβενει τοσο...για αυτο αλλωστε και αυτες οι θερμοκρασιες στους σκληρους λυση 1: αφηνεις το κουτι ανοιχτο με ενα μεγαλο ανεμιστιρι δωματιου να φυσαει μεσα στο κουτι ωπος και στο AVATAR μου (δοκιμασμενο, ριχνει ΠΑΡΑ πολυ τις θερμοκρασιες λυση 2: περνεις 2 ανεμιστιρια: ενα το βαζεις στη μπροστα τη θηκη να τραβαει αερα και ενα το βαζεις στη πισω για να τον βγαζει εξω απ το κουτι...ετσι θα εχεις καλο AIRFLOW λυση 3: περνεις ενα 80αρι fan, το κολλας με σιλοτειπ πανω στην 7300gs και κανει τη δουλεια του (επισης δοκιμασμενο!!!)
Wonder Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Το avatar σου τα λέει όλα!χαχα.. αλλα αυτό κάνει μόνο για προσωρινή λύση, όταν λες να βάλω ενα fan μπροστά στη θήκη να τραβάει αέρα που ακριβώς εννοείς?(όπως καταλαβαίνεις είμαι άσχετη..) να κολλησω και ενα fan πανω στην καρτα ακουγεται καλο μια κι εκει υπαρχει το σοβαρο προβλημα.
mihalakis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Απλόυστατα δεν κυκλοφορεί αέρας στο κουτί σου. μια καλή λύση είναι να μπει ένας 8αρης ή 12αρης ανεμιστήρας, αναλογα με το κουτί σου στο πίσω μέρος του κουτιού και κατω απο το τροφοδοτικο και να φυσάει προς τα έξω για να τραβάει το ζεστό αέρα που συσσωρεύεται στο εσωτερικό. Παρόμοια θα βάλεις και έναν 8αρη μπροστά και κάτω/πίσω από τους σκληρούς σου για να τραβάει αέρα από έξω. έτσι θα βελτιώσεις την κυκλοφορία του άερα στο εσωτερικό και θα ρίξεις θερμοκρασίες. Με αυτόν τον τρόπο έριξα κατα 18 βαθμούς την κάρτα γραφικών μου (7900γς) Έχω και εγώ μια 7300γς μα παθητική ψύξη, θα δω αργότερα σε τι θερμοκρασίες παίζει και θα ενημερώσω
XLV Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα,βλέποντας την θερμοκρασία GPU να φτάνει τους 95C,αυτό χωρίς να τρέχω κάτι βαρύ η απαιτητικό και με θερμοκρασία δωματίου 25C αναρωτιέμαι αν αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει μόνο ένας ανεμιστήρας στο κουτί κ θα λυθεί το πρόβλημα μου με εναν δεύτερο,η ειναι εντελώς τρελό αυτό το νούμερο?!Δεν ξέρω ποιες είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες αλλά απο ενα γρήγορο search που εκανα το 95C δείχνει πάνω από υπερβολικό..Τις θερμοκρασίες τις βλέπω από το PC WIZZARD. GPU Temperature : 94 °C GPU Diode : 94.4 °C GPU Fan : 100% VGA: NVIDIA GeForce 7300 LE CPU: Intel Dual Core Duo (E6400) 2133 Mhz Processor temperature 50C Mainboard : Gigabyte 945GM-S2 RAM : 2GB AUDIO CARD: SB AUDIGY HDs: WD 250GB Temperature:55C ST 500GB Temperature:45C Οι κάρτες γραφικών χωρίς ανεμιστήρα ανεβάζουν θερμοκρασίες.. βέβαια το τσιπάκι που χρησιμοποιείται στην κάρτα σου δεν είναι ιδιαίτερο θερμό, αλλά φταίει που το κουτί σου δεν έχει καθόλου εξαερισμό, πρέπει να βάλεις έναν ανεμιστήρα μπροστά να βάζει αέρα στο κουτι, και ανάλογα με την θέση του να ψύχει και τους δίσκους, των οποίων η θερμοκρασία είναι μεγάλη σε βαθμό που να μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα, και έναν ανεμιστήρα να βγάζει αέρα...
geo99rge Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 συμφωνω να βαλεις 2-3 ανεμιστηρακια για την απαγωγη θερμοτητας και καλο ειναι να βαλεις και πανω στη gpu ένα μικρο απλα να βγαζει αμεσως τη θερμοκρασια, πιστεψε με παιζει ρολο γιατι στο δικο μου με 8 ανεμιστηρακια κανει δουλεια και παραπανω απο οσο μπορει βλεπε o/c.
coreygaylas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Το avatar σου τα λέει όλα!χαχα.. αλλα αυτό κάνει μόνο για προσωρινή λύση,όταν λες να βάλω ενα fan μπροστά στη θήκη να τραβάει αέρα που ακριβώς εννοείς?(όπως καταλαβαίνεις είμαι άσχετη..) να κολλησω και ενα fan πανω στην καρτα ακουγεται καλο μια κι εκει υπαρχει το σοβαρο προβλημα. στο μπροστινο μερος του κουτιου, κατω κατω στο πατο, εχει μια θεση για εναν ανεμιστηρα (80cm η 120cm). Θα βαλεις εναν εκει (απο μεσα) να φυσαει αερα Προς τα Μεσα, και θα βαλεις και εναν ακομα να φυσαει προς τα εξω, εκει που ειναι οι υποδοχες για το mouse , usb, ηχος κλπ...απο μεσα...ελπιζω να καταλαβες...αν οχι, θα ποσταρω foto αλλα η λυση του avatar Μου ειναι THE BEST
fe31h Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 στο μπροστινο μερος του κουτιου, κατω κατω στο πατο, εχει μια θεση για εναν ανεμιστηρα (80cm η 120cm). Θα βαλεις εναν εκει (απο μεσα) να φυσαει αερα Προς τα Μεσα, και θα βαλεις και εναν ακομα να φυσαει προς τα εξω, εκει που ειναι οι υποδοχες για το mouse , usb, ηχος κλπ...απο μεσα...ελπιζω να καταλαβες...αν οχι, θα ποσταρω foto αλλα η λυση του avatar Μου ειναι THE BEST αυτο κανω και εγω οταν θελω να παιξω crysis για πολυ ωρα... και ας εχω 5 ανεμηστηρες μεσα στο κουτι...:lol: ΥΣ για το εξ. σκληρο το κανω περισσοτερο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.