Προς το περιεχόμενο

Mac και εμπορικές ή οικονομικές εφαρμογές

focus4405

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει αν δουλέυουν σωστά σε Mac οι διάφορες ελληνικές εμπορικές εφαρμογές όπως αυτές της Singular Logic (Eurofasma, Manager, Defacto κλπ);

Αυτού του τύπου οι εφαρμογές αποτελούν το μόνο λόγο τοποθέτησης του PC στο γραφείο.

Δημοσ.

Aκομα και αν δουλευουν σε Windows μονο ,μπορεις να εγκαταστησιες και Vista στο Mac και να τρεχεις οποιο τυχον προγραμμα εξειδικευμενο δεν υπαρχει για MacOs ..

Δημοσ.

Ναι αλλά δεν αξίζει να πάρει Mac για να βάλει Vista/XP. Καλύτερα PC σε τέτοια περίπτωση.

Όλοι μας έχουμε τρέλα με τους Mac, αλλά μη ξεχνάμε πως προέχει πάντα η κάλυψη των αναγκών του κάθε χρήστη, ειδικά όταν οι ανάγκες αυτές είναι επαγγελματικές.

Δημοσ.

ακόμα και με crossover μπορεί να τρέξει αυτές τις εφαρμογές, αλλά θα συμφωνήσω με τον Mercyful_Fate.

Δημοσ.
Ναι αλλά δεν αξίζει να πάρει Mac για να βάλει Vista/XP. Καλύτερα PC σε τέτοια περίπτωση.

Όλοι μας έχουμε τρέλα με τους Mac, αλλά μη ξεχνάμε πως προέχει πάντα η κάλυψη των αναγκών του κάθε χρήστη, ειδικά όταν οι ανάγκες αυτές είναι επαγγελματικές.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Υπάρχουν σχεδιαστικές ανάγκες. Αυτές καλύπτονται με το τελευταίο Adobe Creative Suite το οποίο το δουλεύω σε iMac.

Σκεφτόμουν την χρηση του iMac (ή ακόμα και την αγορά ενός Mac mini) το οποίο θα είναι σε επαγγελματικό χώρο και με bootcamp ή parallels να ετρεχε αυτές τις Ελληνικές και windows only εφαρμογές. Αλλά επειδή μιλάμε για software με το οποίο δεν θα ήθελα να πειραματιστώ και να προκύψουν προβλήματα ρωτάω την γνώμη σας αν το έχει δοκιμάσει κανείς και υπάρχουν προβλήματα.

Επίσης τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο πιο περίπλοκα γιατί θα πρέπει να συνδεθεί και Dot Matrix εκτυπωτής....

Δημοσ.

ότι εχω βάλει μέσω parallels μου δουλεύει κανονικά (εκτυπωτές κλπ) εμπορικές εφαρμογές δεν έχω τρέξει αλλά αποκλείεται να μη σου παίζουν. Απλά στις αρχικές ρυθμίσεις που θα κάνεις ram hdd κλπ φαντάζομαι δεν θα μπορείς να τα αλλάξεις γιατί θα νομίζει πως αλλάζεις μηχάνημα (φαντάζομαι οι εμπορικές εφαρμογές μαρκάρουν το pc)

Δημοσ.

Εγω δουλευω VMWare Fusion και δεν εχω κανενα προβλημα !

Δοκιμασε και το parallels και το VMWare και δες ποιο σου "ερχεται" πιο ευκολο...

Δεν θα χασεις τιποτα εκτος απο χρονο....

Δημοσ.
Η κατάσταση έχει ως εξής: Υπάρχουν σχεδιαστικές ανάγκες. Αυτές καλύπτονται με το τελευταίο Adobe Creative Suite το οποίο το δουλεύω σε iMac.

Σκεφτόμουν την χρηση του iMac (ή ακόμα και την αγορά ενός Mac mini) το οποίο θα είναι σε επαγγελματικό χώρο και με bootcamp ή parallels να ετρεχε αυτές τις Ελληνικές και windows only εφαρμογές. Αλλά επειδή μιλάμε για software με το οποίο δεν θα ήθελα να πειραματιστώ και να προκύψουν προβλήματα ρωτάω την γνώμη σας αν το έχει δοκιμάσει κανείς και υπάρχουν προβλήματα.

Επίσης τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο πιο περίπλοκα γιατί θα πρέπει να συνδεθεί και Dot Matrix εκτυπωτής....

Dot Matrix εκτυπωτής δύσκολο να παίξει σε Mac μιας και θέλει παράλληλη θύρα αν δεν κάνω λάθος. Μόνο με αντάπτορα USB to parallel αλλά και πάλι είναι αμφίβολο το αν θα δουλέψει.

Δεν ξέρω βέβαια αν κυκλοφορούν USB Dot-Matrix εκτυπωτές, αλλά και πάλι εκεί χλωμό να βρεις drivers για OSX.

Θέλει ψάξιμο γενικώς....

Δημοσ.

Εφόσον πρόκειται για επαγγελματική χρήση εγώ θα σου έλεγα να αφήσεις κατα μέρος τους πειραματισμούς. Μπορεί το mac να είναι καλύτερο/ομορφότερο πιο βολικό και 1002 άλλα ξέρω γω κατα την γνώμη σου, αλλά σε επαγγελματική χρήση η ευχρηστία έρχεται πρώτη.

Ήδη "αντιμετωπίζεις" πολλά προβλήματα που για να τα λύσεις θα σου φάει χρόνο. Για φαντάσου τώρα να σου τύχει και τίποτα έκτακτο με το mac και να βιάζεσαι ή να θέλεις να βάλεις κάτι παραπάνω στο μέλλον και να μάθεις ότι δεν γίνεται.

Δημοσ.
Dot Matrix εκτυπωτής δύσκολο να παίξει σε Mac μιας και θέλει παράλληλη θύρα αν δεν κάνω λάθος. Μόνο με αντάπτορα USB to parallel αλλά και πάλι είναι αμφίβολο το αν θα δουλέψει.

Δεν ξέρω βέβαια αν κυκλοφορούν USB Dot-Matrix εκτυπωτές, αλλά και πάλι εκεί χλωμό να βρεις drivers για OSX.

Θέλει ψάξιμο γενικώς....

Οι περισσότεροι διαθέτουν 1 παράλληλη (IEEE-1284) και 1 σειριακή (RS-232D). Με USB υπάρχουν κάποια μοντέλα της EPSON αλλά το κόστος αγοράς είναι σχεδόν τριπλάσιο.

Απο την στιγμή που δεν έχω βρεί κάποιον που να έχει στήσει κάτι παρόμοιο ώστε να δούμε πόσο σωστά δουλεύει, έχω καταλήξει ότι λόγο της αβεβαιότητας και των επαγγελματικών αναγκών δυστυχώς θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί PC.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...