dali13gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Καλά σήμερα το μεσημέρι είδα όνειρο οτί είχα το iPhone στα χέρια μου.Λέτε να πάρω το iPhone τελικά? Εγώ πάντως θα πρότεινα N82.
mindtrapper Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μήπως το λειτουργικό του iPhone είναι πιο γρήγορο επειδή δεν έχει multitasking; Είπε ένας φίλος ότι το Symbian ανοίγει 3 εφαρμογές και σέρνεται. Το iPhone δεν μπορεί να ανοίξει καν 2 εφαρμογές ταυτόχρονα. Δεν το αναφέρω σαν let down (τελείως) απλά το αναφέρω.
Steven Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Εγώ πάντως θα πρότεινα N82. Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης! Μετά από μια επίσκεψη στο site της nokia η επίλογη για εμένα είναι ξεκάθαρη...
G_Zisis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Φυσικά είναι άλλο φρούτο το iphone. Λες και ήρθε απο άλλον πλανήτη είναι. Σίγουρα έχει κι άλλα να προσφέρει το N82 πέραν της κάμερας, αλλά δεν έχω βρει ακόμα ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες. Άντε να βάλω και bluetoοth. Και μέγεθος;Στον όγκο το Iphone είναι πιο μικρό, αλλά λίγο πιο βαρύ. Σε τίποτα άλλο δεν βρίσκω να είναι καλύτερο τ n82. Απλά μοιάζει πιο πολύ με κινητό. Σε ότι δεν είναι καλύτερο το nokia, είναι πολύ μεάλη η διαφορά.Αλλά σε λίγο καιρό, όταν όλοι θα βγάζουν κινητά με μεγάλη touchscreen, θα λέμε κάποτε είχαμε nokia n82. Και βγήκε το iphone και πήγαμε μπροστά. Έτσι το βλέπω. Όντως το iPhone όταν διάβαζα διάφορα θέματα και ειδήσεις πριν την κυκλοφορία του,μιλούσαν για ένα κινητό που θα φέρει τα πάνω κάτω.Ότι θα προχωρήσει όλη η τεχνολογία των κινητών χάρις αυτό και άλλα τέτοια.Εκτός του ότι δεν έχω δει τόση ταραχή για αυτό το τηλέφωνο,δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις την διαφορά βγάζοντας ένα κινητό.Κοινώς,δεν νομίζει να γίνει αυτό που λες έτσι όπως το βλέπεις. Ωχ, κι εγώ το είχα πάθει αυτό, είχα πάρει το viewty, και το ξαναείδα. Αμάν αυή η apple,μας έχει κάνει πρόβατα της. Κοίτα, μια ερώτηση θα σου κάνω, σε πειράζει να μην έχεις 5 mp κάμερα, με πολύ καλό φλας,κάτι που μοιάζει όμως με όλα τα άλλα. Αλλά να έχεις την αίσθηση πως αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι κάτι παραπάνω απο όσα κινητά κυκλοφορούν. Δηλαδή λέω πως το iphone μπορεί να μην είναι χρήσιμο, όσο χρήσιμημπορεί να είναι η 5mp κάμερα που θα βγάζει φωτό, τις οποίες θα τις έχεις μόνο στο κινητό σου, οπότε η διαφορά δεν θα φαίνεται, αλλά όταν το πιάνεις για 10 λεπτά, παθαίνεις κάτι. Όλοι οι κάτοχοι το λένε. Δεν παίρνεις τα μάτια σου απο πάνω του. Το μέγεθος δεν είναι μεγάλο, στην τσέπη μπαίνει ευκολότερα απο το n82, λόγω πάχους. Απο τότε που το πήρα λέω πως έφυγε ένα απωθημένο μου. Λοιπόν, πες μας τι είναι αυτά που σε κρατάνε στο n82. Εκτός της κάμερας, στο κινητό του πατέρα μου, δεν έχω βρει κάτι άλλο. Edit: Σήμερα διαπίστωσα πως η οθόνη του iphone κλειδώνει όταν είναι σε κατάσταση κλήσης, όχι όταν το γυρίσεις όρθιο, ούτε πατώντας κανένα κουμπί, κλειδώνει όταν το πλησιάσεις στο πρόσωπό σου. Έχει θερμοκό αισθητήρα στο ακουστικό. Το βάζεις σε απόσταση σχεδόν 10 πόντων απο το αυτί και κλειδώνει. Γενικά σε αυτό το τηλέφωνο έχει χρησιμοποιηθεί η καλύτερη τεχνολογία για κιητά, και το καλύτερο design(γούστο). Προσωπικά θα άλλαζα ένα n82 και για iphone 2g. Τώρα,το N82 πρώτα απ' όλα δεν είναι χοντρό.Αν είναι χοντρό το N82 τότε το N73 μου είναι παχύσαρκο!Η εμφάνιση του iPhone είναι πολύ εξελιγμένη,εννοείται αυτό.Όμως,κατα την ταπεινή μου άποψη,είναι υπερβολικά εξελιγμένη.Η εμφάνιση του N82 μπορεί να μοιάζει πιο πολύ για κινητό (μόνο κινητό δεν είναι όμως από τα λεγόμενα άλλων),αλλά με το σχεδιασμό και τα χρώματα που έχει,σου δίνει την εμφάνιση του εξελιγμένου.Η Nokia από το N81 και μετά έχει δώσει μια νέα εμφάνιση στα κινητά της που έχουν πολύ ωραία χαρακτηριστικά.Για μένα το πιο ωραίο ειναι το ωραίο,γυαλιστερό μαύρο χρώμα τους.Πρέπει να βγαίνουν και σε άλλα χρώματα,να ξέρετε. Γι' αυτόν τον θερμοκό αισθητήρα που λες,είσαι σίγουρος ότι έχει αυτό το πράμα;Αν μπορείς δοκίμασε,ενώ είσαι σε κλήση,να το γυρίσεις ανάποδα (δηλαδή με την οθόνη να κοιτάει προς τα κάτω) και δες αν κλειδώνει και τότε. Τέλος,αν βρίσκεις αυτήν την λειτουργία του iPhone που μας είπες τόσο εξελιγμένη,τότε σίγουρα θα έπρεπε να λες και τα Nokia πολύ εξελιγμένα.Έχουν βγει τέτοιες αντίστοιχες εφαρμογές για Symbian κινητά που έχουν αισθητήρα κίνησης και κάνουν τρελά πράγματα.Κρίμα που το N73 μου δεν έχει τέτοιο αισθητήρα.
G_Zisis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Ευτυχώς κάποιος έπιασε το χιούμορ μου... Δεν λες και σε μας ποιο ήταν το αστείο (δεν μιλάω ειρωνικά);
Tigran Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Πάνε και δες και τα δυο από κοντά. Τα ΝΟΚΙΑ τα βρίσκεις παντού. Μερικά καταστήματα ίσως έχουν και το iPhone ως δείγμα. Ή βρες κάποιον που έχει iPhone και μένει κοντά σου και βρεθείτε για να πάρεις μια γεύση. Προσωπικά δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τα ΝΟΚΙΑ για αυτό δεν θέλω να εκφράσω άποψη ως προς το ποιό είναι καλύτερο. Αυτό που θα σου πω όμως για το iPhone, επειδή το έχω κιόλας, είναι οτι ή θα είσαι μέσα στο 80% που θα το λατρέψουν και δε θα μπορούν να το αλλάξουν, ή μέσα στο 20% που θα τους φανεί εντελώς αδιάφορο. Σε κάθε περίπτωση δες τα και μετά κρίνε. Μέσα από εικόνες και λέξεις δε μπορείς να καταλάβεις ποιό θα σε βολέψει περισσότερο.
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 @G_Zisis: Το αστείο έχει να κάνει με τον topic starter που πρέπει να έχει κάνει γύρω στα 50 post στο topic για το iPhone και για το πόσο πολύ ανυπομονεί να το πάρει και τώρα ρωτάει για σύγκριση δύο εντελώς διαφορετικών συσκευών Παρεμπιπτόντως, το iPhone δεν έχει θερμικό αισθητήρα, απλά όταν είναι σε κατάσταση κλήσης, οι αισθητήρες κίνησης που έχει είναι ρυθμισμένοι έτσι ώστε να καταλαβαίνουν την κίνηση που κάνει το χέρι από οριζόντια σε κάθετη θέση υποθέτοντας ότι ο χρήστης φέρνει το κινητό στο αυτί του. EDIT: Ξέχασα βέβαια να αναφέρω ότι άπαξ και χρησιμοποιήσει κάποιος το iPhone για 2 μέρες, ξεχνάει οποιαδήποτε συσκευή κυκλοφορεί με κουμπιά, symbian, WM και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις Όντως πήγε το interactivity σε άλλο επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι πριν ακόμα βγει στην κυκλοφορία, πολλές εταιρίες έβγαλαν ανάλογες, buttonless συσκευές, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όχι στις πωλήσεις, αλλά στην αντιγραφή.
G_Zisis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Νομίζω πως καταλαβαίνω για ποιες εταιρίες μιλάς.Και η Nokia όπως απέδειξε και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της που μου αρέσουν,είναι πως έχει την ιδιαιτερότητά της.Δεν νομίζω πως έχει βαλθεί να αντιγράφει χαρακτηριστικά από διάφορα άλλα κινητά ώστε να φτιαξει το καλύτερο. Μετά από τόση υποστήριξη,θα νομίζετε ότι είμαι fan της Nokia.Η αλήθεια είναι ότι τα κινητά της,το πώς λειτουργεί η ίδια αλλά και οι ιδέες της μου αρέσουν.Αλλά δεν είμαι τυφλός fan που δεν μπορεί να συγκρίνει. Το iphone εκτός από χειρισμό 5 λεπτών από ένα φίλο μου,τώρα που το θυμήθηκα,το είχε για δείγμα το Multirama και είχα κάτσει και το είχα ψαχουλέψει λίγο.Δεν είναι ότι δεν μου άρεσε,ούτε ότι με άφησε αδιάφορο,απλώς δεν είδα τις ατέλειωτες δυνατότητες που έλεγαν μερικοί.Που ξέρω,μπορεί να πρέπει να το έχεις δικό σου για να το γευτείς πλήρως.Επίσης,για κακή μου τύχη,δεν είχε ίντερνετ για να δω το browsing,το οποίο πρέπει όντως να είναι το καλύτερο από όλα τα κινητά.Έχω δει μερικά βίντεο στο YouTube.
flik Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Παρεμπιπτόντως, το iPhone δεν έχει θερμικό αισθητήρα, απλά όταν είναι σε κατάσταση κλήσης, οι αισθητήρες κίνησης που έχει είναι ρυθμισμένοι έτσι ώστε να καταλαβαίνουν την κίνηση που κάνει το χέρι από οριζόντια σε κάθετη θέση υποθέτοντας ότι ο χρήστης φέρνει το κινητό στο αυτί του. Όχι βέβαια!Λάθος είσαι φίλε. Κι εγώ έτσι νόμιζα. Μην παραπληροφορείς. Το έχω σε όρθια θέση, το πλησιάζω στο αυτί μου, κλειδώνει. Το απομακρύνω. ξεκλειδώνει. Πλησιάζω το χέρι μου στο ακουστικό κλειδώνει (ενώ είναι σε όρθια θέση πάλι). Το απομακρύνω, ξεκλειδώνει. To ίδιο ακόμα και σε οριζόντια θέση, παράλληλη με το δάπεδο. Το έχεις το Iphone; Ή το υπέθεσες? Τέλος,αν βρίσκεις αυτήν την λειτουργία του iPhone που μας είπες τόσο εξελιγμένη,τότε σίγουρα θα έπρεπε να λες και τα Nokia πολύ εξελιγμένα.Έχουν βγει τέτοιες αντίστοιχες εφαρμογές για Symbian κινητά που έχουν αισθητήρα κίνησης και κάνουν τρελά πράγματα.Κρίμα που το N73 μου δεν έχει τέτοιο αισθητήρα. Αισθητήρα κίνησης; Μόνο το n82 ξέρω που έχει αισθητήρα κίνησης, κι αυτός μόνο σε μια διεύθυνση. Πάρτε iphone, και παίξτε λαβύρινθο, που προσπαθείς να περάσες μια μπάλα ανάμεσα απο τρύπες, μόνο πηγαίνοντας το Iphone δεξιά αριστερά και πάνω κάτω, ή δείτε αυτό: και πείτε μου για εφαρμογές και αισθητήρα κίνησης.Γι' αυτόν τον θερμοκό αισθητήρα που λες,είσαι σίγουρος ότι έχει αυτό το πράμα;Αν μπορείς δοκίμασε,ενώ είσαι σε κλήση,να το γυρίσεις ανάποδα (δηλαδή με την οθόνη να κοιτάει προς τα κάτω) και δες αν κλειδώνει και τότε. Κλειδώνει και τότε, αλλά αν πλησιάσω το καφάλι μου ή το χέρι μου στο ακουστικό, που τώρα βρίσκεται στο κάτω μέρος. Φαντάζομαι εκεί έχει αισθητήρα. Πάντως δεν είναι απο το επιταχυνσιόμετρο
G_Zisis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Αν έκανες αυτό το τεστ με το iPhone όπως μας λες,τότε σίγουρα παίζει κάτι άλλο από αισθητήρα κίνησης.Μπορεί να είναι θερμικός αισθητήρας όπως λες. Δεν είναι έτσι.Αισθητήρα κίησης έχουν τα N81, N81 8GB, N95, N95 8GB,N82, N78 και προφανώς όσα θα βγαίνουν από 'δω και πέρα και είναι Nsereis,θα έχουν αισθητήρα κίνησης.Και δεν είναι σε μια διεύθυνση όπως λες.Βασικά δεν γίνεται να υποστηρίζει μόνο μια διεύθυνση ο αισθητήρας κίνησης,αν κατάλαβα καλά αυτό που λες.Επίσης,το συγκεκριμένο παιχνίδι που αναφέρεις (ή παρόμοιο,δεν θυμάμαι αν είχε τρύπες) το είχα δει στο N95 8GB.Δεν είναι όμως μόνο αυτό,είναι πολλά άλλα παιχνίδια,τα οποία χρειάζονται να κουνάς το κινητό σε διάφορες κατευθύνσεις για να παίξεις. Α,και για το iPhone Earth,δεν λέω,ωραίο είναι.Όμως επειδή δεν το έχω ξαναδεί δεν έχω σκεφτεί καν να δω αν υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή για Nokia.Πιστεύω ότι αν ψάξω μπορεί να βρω,αλλά και αν δεν υπάρχει σίγουρα στο μέλλον θα δούμε κάτι τέτοιο και στα Nokia.Αν πρόσεξα καλά είναι demo.Άρα ούτε για το iPhone υπάρχει τέτοια ολοκληρωμένη εφαρμογή ακόμα.
dali13gr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Όχι βέβαια!Λάθος είσαι φίλε. Κι εγώ έτσι νόμιζα. Μην παραπληροφορείς. Το έχω σε όρθια θέση, το πλησιάζω στο αυτί μου, κλειδώνει. Το απομακρύνω. ξεκλειδώνει. Πλησιάζω το χέρι μου στο ακουστικό κλειδώνει (ενώ είναι σε όρθια θέση πάλι). Το απομακρύνω, ξεκλειδώνει. To ίδιο ακόμα και σε οριζόντια θέση, παράλληλη με το δάπεδο. Το έχεις το Iphone; Ή το υπέθεσες? Κλειδώνει και τότε, αλλά αν πλησιάσω το καφάλι μου ή το χέρι μου στο ακουστικό, που τώρα βρίσκεται στο κάτω μέρος. Φαντάζομαι εκεί έχει αισθητήρα. Πάντως δεν είναι απο το επιταχυνσιόμετρο Τελικά κι εσύ κι εγώ λάθος κάναμε. Το iPhone δεν έχει θερμικό αισθητήρα, έχει proximity sensor. Μετράει δηλαδή την απόσταση από το πρόσωπο όταν το πλησιάσει στο αυτί. Γι αυτό σβήνει η οθόνη όταν πλησιάσεις το χέρι σου. Δοκίμασέ το στην οθόνη του υπολογιστή ή σε κάποια επιφάνεια που δεν έχει θερμότητα. Σε κάποιον τοίχο ας πούμε. Και πάλι θα σβήσει. Και ναι, έχω iPhone
flik Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Ok για τν αποσταση. οσον αφορα στο επιταχυνσιομετρο,πιστευα οτι του n82 αντιλαμβανεται κινηση σε ενα επιπεδο μονο.δηλαδη αν το εχεις οριζοντια κ ενω το κοιτας απο πανω τ περιστρεψεις γυρω απ τν μεγαλο αξονα δν θ καταλαβει κατι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.