Προς το περιεχόμενο

Nokia N82 ή iPhone 3G ?

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως το iPhone είναι πολύ εξεληγμένο σε κάποιους τομείς.Το έχω χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά.Το έψαξα λίγο και η εντύπωσή μου ήταν ότι έχει τέλεια οθόνη αφής αλλά γενικά το λειτουργικό του βασίζεται πολύ στην εμφάνιση και στα εφέ και χάνει την ουσία.Αντίθετα με το Symbian.Βέβαια μπορεί και να κάνω λάθος γιατί δεν πρόλαβα να το χειριστώ πάνω από 5λεπτο.

Για μένα είναι λίγο και η εξωτερική εμφάνιση του iPhone που δεν το πρότεινα.Αν και είναι πολύ κομψό,είναι αρκετά μεγάλο.Ενώ το N82 είναι πιο μικρό,με περισσότερες δυνατότητες.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατ εμέ κυρίως το λειτουργικό του είναι το σηματνικότερο που έχει να δείξει. ¨οχι μόνο για το Interface του, αλλά για την ταχύτητα του. Ανοίγεις το ipod πηγαίνεις στα 1000+ τραγούδια και κάνεις scrolling, λες και είναι 5 τραγούδια. Το ίδιο και στις φωτογραφίες. Είναι απίστευτα γρήγορο και σταθερό. Αππο τα 8 gb, τα 7,9 να γεμίσεις δεν θα καταλάβεις διαφορά. Ενώ στο symbian, αν γεμίσεις στο 85% την κάρτα, αρχίζουν οι καθυστερήσεις. Σε παίρνουν τηλ και το ringtone αρχίζει μετά απο 2 δεύτερα. Ανοίγεις φωτογραφίες και σε πιάνει η νύστα. Γι' αυτό λέω οτι το Mac os x, έχει προοπτικές. Γιατί αντέχει καλύτερες εφαρμογές, και πιο μεγάλες, και πιο απαιτητικές

Απο προσωπική πείρα πολλών χρόνων με symbian s60 τα λέω αυτά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει καθόλου σχετικά με το N78 και τη νέα έκδοση του Symbian.Είναι αρκετά πιο γρήγορο και έχει πολλές νέες προσθήκες.Επίσης για το scrolling που είπες και η Nokia έχει το Navi Wheel τώρα πια και κάνει πολύ γρήγορα scrolling.Έχει και τεράστια έκταση εφαρμογών το Symbian,κάτι που δεν ξέρω αν έχει το iPhone.

Δημοσ.

Πάντως ακόμα και το καινούριο symbian δεν νομίζω να είναι όσο γρήγορο όσο και το mac os x. Αν είναι, πραγματικά θα είναι τεράστιο βήμα. Γιατί έιναι μεγάλη η διαφορά του s60 3rd του n82 και του mac os x. Και το λέω αυτό γιατί στο iphone κάνει 1 ms να προβάλει λίστα 1000+ τραγουδιών, τη στιγμή που το symbian του n82 κάνει πολλά δευτερόλεπτα για 120 τραγούδια. Γι αυτό έχει προοπτικές το iphone να πάρει αργότερα μεγάλες εφαρμογές. +την σταθερότητα του mac os.

Πάντως σίγουρα το n82 είναι το καλύτερο κινητό της nokia. Σύντομα θα γίνει best seller. Και μάλλον γενικά η καλύτερη all around λύση. Και η καλύτερη κάμερα, διαπιστωμένο αυτό. Μαζί με το φλας κάνει θαύματα.Το iphone πάει σε άλλη κατηγορία όμως. Δεν το συγκρίνω γενικά. Μόνο δυο τρεις τομείς μπορεί να συγκρίνει κανείς.

Νομίζω είναι εύκολο να διαλέξει ανάμεσα στα δύο, αφού πρόκειται να διαλέξει ανάμεσα σε κατηγορίες.

Δημοσ.

Κοίταξε όμως.Το iPhone πόσο καιρό έχει στην αγορά;Εγώ δεν έχω δει κάποια ουσιαστική βελτίωση από άποψη ποικιλίας εφαρμογών.Γενικά έχει γίνει όντως πολύ ακλή δουλειά πάνω στο iPhone αλλά νομίζω δεν έχει την "μανιωδώς" ανάπτυξη των κινητών της Nokia.

jason_rethymno,να ξέρεις όμως ότι το καινούργιο Symbian που λέγαμε πιο πάνω,το οποίο είναι πιο γρήγορο,δεν το έχει το N82 αλλά το N78.Στο λέω για να ξέρεις.

Τώρα,όπως είπε ο flik και κατά τη δική μου άποψη,είναι εύκολο να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο κινητά.Αν θες στάνταρ καλή κάμερα πας κατευθείαν στο N82.Αν δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η κάμερα,αλλά θες το κινητό σου να είναι ταχύτατο πας στο iPhone.Αν θες κάτι πιο ισορροπημένο νομίζω το N82 ταιριάζει καλύτερα.

Η απόφαση δική σου...

Δημοσ.

Εγώ θα διάλεγα 3G για την εμπειρία. Το δουλεύεις καλά και μετά αν δε σου κάνει το πουλάς πανέυκολα, σε πολύ καλή τιμή. Το θέμα είναι ποιος περιμένει μέχρι να κυκλοφορήσει Ελλάδα. Εκτός και αν το πάρεις εδώ και τώρα από ebay, αλλά πρέπει να τα σκάσεις για τα καλά αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

Συμφωνω και με τους δύο. Βασικά αν θες internet, και ipod μαζί έφυγες για iphone. Πραγματικά το σερφάρισμα στο iphone δεν συγκρίνεται. Αν θες κάμερα, αυτό που θα πάρεις να είναι ισορροπημένο, και κάτι πιο ταιριαστό για εδώ, (γιατί ακόμα κάνουμε μεταφορές αρχείων με bluetooth, και θα συνεχίσουμε για πολύ), πάρε n82. Και όντως έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε εφαρμογές το symbian. Για το μέλλον μιλάω. Ή καλύτερα για το δυνατόν μέλλον.

Δημοσ.
N82 Μόνο για την κάμερα.Για όλα τ'αλλα iphone.

Ε,όχι και μόνο για την κάμερα το N82.Έλεος!

Και το N82 όσοι το παίρνουν δεν λένε να ξεκολλήσουν.Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω διαβάστε το θέμα του N82 στο myPhone.Μπορεί να μην είναι σε μερικούς τομείς τόσο εξελιγμένο όσο το iPhone,αλλά έχει πάρα πολλές λειτουργίες να προσφέρει.

Δημοσ.

εγω νομιζω οτι ειναι κριμα να εχειs στην κατοχη 16gib ,να τα γεμισειs π.χ. με μουσικη,και να σε προδιδει το ηχειο του iphone στην περιπτωση που θελειs να ακουσειs μουσικη χωριs ακουστικα.

δεν καταλαβαινω γιατι δεν εχουν δωσει προσοχη σε αυτον τον τομεα που για μενα ειναι ενα συν η ενταση των ηχειων για πολλουs λογουs.

ειναι και ο μοναδικοs λογοs που δεν το παιρνω.

μπορει να φαινεται αστειοs ο λογοs,αλλα εχω προβλημα με τουs ηχουs και για αυτο παντα παιρνω μουσικα κινητα.

η ειρωνια ειναι οτι οι κινεζοι με τουs κλωνουs τοχουν πιασει το νοημα και μπορει να υστερουν σε ολα τα αλλα,αλλα απο ενταση ηχου ,δεν παιζονται απο κανενα κινητο,μιλαμε υπερπαραγωγη,jukebox ειναι τα κινητα τουs,αρχιζουν απο 2 ηχεια και φθανουν μεχρι 8 μιλαμε.

κατι τετοιο δεν τοχω δει ποτε απο καμμια ευρωπαικη εταιρεια κινητων.

γιατι αραγε;

υπαρχουν πολλοι σαν και μενα που δεν γουσταρουν να μην ακουγεται το κινητο τουs εαν ειναι καπου που υπαρχει θορυβοs.

Δημοσ.

Φυσικά είναι άλλο φρούτο το iphone. Λες και ήρθε απο άλλον πλανήτη είναι. Σίγουρα έχει κι άλλα να προσφέρει το N82 πέραν της κάμερας, αλλά δεν έχω βρει ακόμα ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες. Άντε να βάλω και bluetoοth. Και μέγεθος;Στον όγκο το Iphone είναι πιο μικρό, αλλά λίγο πιο βαρύ. Σε τίποτα άλλο δεν βρίσκω να είναι καλύτερο τ n82. Απλά μοιάζει πιο πολύ με κινητό. Σε ότι δεν είναι καλύτερο το nokia, είναι πολύ μεάλη η διαφορά.

Αλλά σε λίγο καιρό, όταν όλοι θα βγάζουν κινητά με μεγάλη touchscreen, θα λέμε κάποτε είχαμε nokia n82. Και βγήκε το iphone και πήγαμε μπροστά. Έτσι το βλέπω.

Δημοσ.

Ωχ, κι εγώ το είχα πάθει αυτό, είχα πάρει το viewty, και το ξαναείδα. Αμάν αυή η apple,μας έχει κάνει πρόβατα της. Κοίτα, μια ερώτηση θα σου κάνω, σε πειράζει να μην έχεις 5 mp κάμερα, με πολύ καλό φλας,κάτι που μοιάζει όμως με όλα τα άλλα. Αλλά να έχεις την αίσθηση πως αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι κάτι παραπάνω απο όσα κινητά κυκλοφορούν.

Δηλαδή λέω πως το iphone μπορεί να μην είναι χρήσιμο, όσο χρήσιμημπορεί να είναι η 5mp κάμερα που θα βγάζει φωτό, τις οποίες θα τις έχεις μόνο στο κινητό σου, οπότε η διαφορά δεν θα φαίνεται, αλλά όταν το πιάνεις για 10 λεπτά, παθαίνεις κάτι. Όλοι οι κάτοχοι το λένε. Δεν παίρνεις τα μάτια σου απο πάνω του. Το μέγεθος δεν είναι μεγάλο, στην τσέπη μπαίνει ευκολότερα απο το n82, λόγω πάχους.

Απο τότε που το πήρα λέω πως έφυγε ένα απωθημένο μου.

Λοιπόν, πες μας τι είναι αυτά που σε κρατάνε στο n82. Εκτός της κάμερας, στο κινητό του πατέρα μου, δεν έχω βρει κάτι άλλο.

Edit: Σήμερα διαπίστωσα πως η οθόνη του iphone κλειδώνει όταν είναι σε κατάσταση κλήσης, όχι όταν το γυρίσεις όρθιο, ούτε πατώντας κανένα κουμπί, κλειδώνει όταν το πλησιάσεις στο πρόσωπό σου. Έχει θερμοκό αισθητήρα στο ακουστικό. Το βάζεις σε απόσταση σχεδόν 10 πόντων απο το αυτί και κλειδώνει. Γενικά σε αυτό το τηλέφωνο έχει χρησιμοποιηθεί η καλύτερη τεχνολογία για κιητά, και το καλύτερο design(γούστο).

Προσωπικά θα άλλαζα ένα n82 και για iphone 2g.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...