Προς το περιεχόμενο

Γυαλιά οράσεως

kostas88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα πήρα τα γυαλιά μου από ένα μαγαζί με οπτικά, τα φόρεσα και παρατηρώ τα εξής:

(1) Κάτι σαν ζαλάδα, κινούνται τα πάντα (ίσως να είναι λογικό αφού έχω χρόνια να φορέσω γυαλί)

(2) Βλέπω αλοιωμένα να χρώματα στο περίγραμμα των αντικειμένων. Για παράδειγμα τις κάθετες πλευρές του υπολογιστή τις βλέπω να έχουν ένα άλλοτε μπλε, άλλοτε κίτρινο, κόκκινο χρώμα. Είναι το φαινόμενο που παρατηρείται σε φωτογραφίες μερικές φορές που μαζί με το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε προστίθενται και κάτι "έγχρωμες" γραμμές μαζί με αυτό.

Έχει τύχει σε εσάς κάτι ανάλογο? Τι πρέπει να κάνω τώρα? Να τα γυρίσω πίσω και να μην πληρώσω? Δεν μου χει τύχει κάτι ανάλογο...

*αναφέρω ότι η μυωπία μου είναι υψηλή + λίγο αστιγματισμός

Δημοσ.

λοιπόν παίζει...να μην σου έκανε καλή εξέταση ο οφθαλμίατρος (αν έκανες)

να μην σου έφτιαξε καλά τους φακούς εκεί που τα αγόρασες

Υπάρχει και περίπτωση να μην ισχύει τίποτα απο τα παραπάνω και να φταίει απλώς οτι τα βάζεις πρώτη φορά ή έστω μετά απο πολύ καιρό.(πράγμα πιο λογικό κατα την γνώμη μου)

πάντως πρόσφατα έβαλα και εγώ γυαλιά και ''είδα το φως μου''.

δεν τα δοκίμασες πρίν τα πάρεις?

Δημοσ.

Η ζαλάδα είναι πιθανότατα απλά θέμα συνήθειας, σε κακή περίπτωση η συνταγή του γιατρού είναι "επιθετική" και δεν θα σου κάτσουν ποτέ καλά.

Για το δεύτερο το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τα γυαλιά δεν έχουν τις απαραίτητες επιστρώσεις για την εξάλιψη αντανακλάσεων κτλ

Δημοσ.

andreapaog328:

Η εξέταση του γιατρού δεν παίζει να μην είναι σωστή γιατί με την ίδια εξέταση έχω πάρει και φακούς και βλέπω τέλεια. Τώρα για την ζαλάδα λογικό είναι επειδή είναι αρχή η οποία μειώνεται με το πέρασμα της ώρας, αυτό όμως που μένει σταθερό είναι η χρωματική αλοίωση την οποία δεν έχω συναντήσει σε κανένα γυαλί που φορούσα για χρόνια! Και δεν μου φαίνεται καθόλου λογική αυτή η αλοίωση...

SGP:

Όπως είπα και πριν η συνταγή του γιατρού είναι καλή, κανένα πρόβλημα με τους φακούς, άλλωστε στη συνταγή γάφουν μόνο το βαθμό μυωπίας, αστιγματισμού και την απόσταση των ματιών.(σωστά στην περίπτωση μου) Δηλαδή βλέπω καλά, μπορώ να διακρίνω καλά τα αντικείμενα. Δεν έχει να κάνει με αυτό που λέω.

Τώρα, όσο για τις αντανακλάσεις που λες, δεν είναι θέμα "αντανάκλασης" που λέμε στην καθομιλουμένη, είναι αλοίωση χρώματος, εμφανίζονται γραμμές (κίτρινες, μπλε, κόκκινες) εκεί που δεν πρέπει (πχ στις πλευρές ενός ψυγείου)

Δημοσ.

Πολυ πιθανο να εγινε μλκια στην κατασκευη των φακων...

Παντως φυσιολογικο δεν ειναι...

Η φωτογραφια που βρηκες δεν εχει καμια λεζαντα για το τι μπορει να συμβαινει ή την εφτιαξες μονος σου?

Δημοσ.

δωσε λιγες μερες να συνηθισουν τα ματια σου τα γυαλια (σημαντικο) και αν εξακολουθει να υπαρχει προβλημα πραττεις αναλογως..

Δημοσ.
τη βρήκα με το google, ένα παράδειγμα για να οπτικοποιήσω το πρόβλημα

Απλα μηπως στη σελιδα που την βρηκες, εξηγει και τον λογο του φαινομενου αυτου...

Ποσο αστιγματισμο εχεις?

Γιατι στους φακους επαφης νομιζω ειναι "μπερδεμα"... Ρωτησε ενας φιλος μου που εχει 4,5+ και του ειπαν οτι πρεπει να παρει σκληρους ετησιους...

(ασχετο με το προβλημα σου. απλα ρωταω)

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να ψάχνεις απάντηση για τέτοιο θέμα σε ένα forum; Ακόμα κι αν οι καλοπροαίρετες γνώμες σου φανούν λογικές, ποιος σου εγγυάται πως θα είναι και σωστές; Πήγαινε αύριο στον οπτικό να του εκθέσεις το πρόβλημα - οι περισσότεροι είναι σωστοί επαγγελματίες, χώρια που (ειδικά οι νεαρότεροι σε ηλικία) έχουν και πολύ καλή επιστημονική κατάρτιση. Αν παρόλα αυτά δεν βγάλεις άκρη, μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο σου είμαι σίγουρος πως θα σου λύσει το πρόβλημα.

• Moderators
Δημοσ.

Σωστο!

Τι φακους παρεγγειλες?

Πλαστικοποιημενους ή τζαμι?

Με τη ''λεπτυνση''?

Με φιλτρο UV?

Με σκληρυνση?

Ολα αυτα ναι μεν κανουν καλυτερα τα γυαλια αλλα εαν δε παει κατι καλα τα διαλυουν...

Δημοσ.

dumbodumby

Πάω κιόλας γιατί με άγχωσες. Τους που...ες

GeorgeMan

Είναι οι κλασικοί και καλά φακοί(όχι κρύσταλλο) πλαστικοποιημένους

φουλ λέπτυνση

νομίζω έχουν και φίλτρο UV

Το σκλήρυνση δεν το κατάλαβα...

Δημοσ.

Επειδή έχεις μεγάλη μυωπία όπως είπες να ξέρεις οι πλαστικοί φακοί είναι ακόμα πιο επιρρεπείς στο φαινόμενο. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί το κατάστημα έτσι? Αφού πλήρωσες έπρεπε να βλέπεις κανονικά όχι ουράνια τόξα παντού!!!

Δημοσ.
για να καταλάβετε τι ενοώ δείτε αυτή τη φωτογραφία

Σορρυ κιόλας αλλα μου θύμισες τις φωτογραφίες που λένε - είδες το κότερο στο βάθος πίσω από την ..ωλάρα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...