Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα σήμερα 110 κιλά να κάνω 5 επαναλήψεις και με την δύναμη του αλαντιν έκανα 9 και πολύ άνετα, πολύ ξαφνικό ανέβασμα γιατί έχω πολύ λίγο καιρό που ασχολούμαι με την άσκηση. Την προηγούμενη φορά πρίν 2 εβδομάδες είχα κάνει 6x104. Αρχίζει το σώμα να μαθαίνει την κίνηση.

Επίσης ξανάρχισα να μετράω θερμίδες να κάνω σωστή δουλειά τώρα που θέλω να ρίξω 2 κιλά (μη γελάς maus κάνε κάνα duck face)

• Like 3
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Έβαλα σήμερα 110 κιλά να κάνω 5 επαναλήψεις και με την δύναμη του αλαντιν έκανα 9 και πολύ άνετα, πολύ ξαφνικό ανέβασμα γιατί έχω πολύ λίγο καιρό που ασχολούμαι με την άσκηση. Την προηγούμενη φορά πρίν 2 εβδομάδες είχα κάνει 6x104. Αρχίζει το σώμα να μαθαίνει την κίνηση.

Το deadlift ειναι μια ασκηση που δουλευει ολο το σωμα οταν σηκωνεις.Για αυτο και ανεβαινουμε ευκολα.Πριν 2 μηνες ειχα κανει τα 100 5 φορες αλλα δεν εχω παραπανω κιλα να δοκιμασω οποτε μενω σε αυτα.Για τον αλαντιν το παραξενο δεν ηταν οτι τα εκανε αλλα οτι γυμναζετε περιστασιακα οποτε αν εκανε μερα παρα μερα γυμναστικη για κανα χρονο χωρις να σταματησει θα εβγαζε πανω απο 150 ανετα.

Δημοσ.

Το deadlift ειναι μια ασκηση που δουλευει ολο το σωμα οταν σηκωνεις.Για αυτο και ανεβαινουμε ευκολα.Πριν 2 μηνες ειχα κανει τα 100 5 φορες αλλα δεν εχω παραπανω κιλα να δοκιμασω οποτε μενω σε αυτα.Για τον αλαντιν το παραξενο δεν ηταν οτι τα εκανε αλλα οτι γυμναζετε περιστασιακα οποτε αν εκανε μερα παρα μερα γυμναστικη για κανα χρονο χωρις να σταματησει θα εβγαζε πανω απο 150 ανετα.

χαίρω πολύ :D, 9x110 για μένα είναι τρίχες. 

Δημοσ.

οχι καλα κανεις μη το φοβασαι ! κανε και περισσοτερο αν μπορεις  καλο θα σου κανει !

αν θυμαμαι καλα -αν οχι σορρυ - εσυ εισαι αυτος που ελεγε φαρμακωμενη τη κοπελα και οτι γυμναζεσαι πολλα χρονια κ ξερεις απο αυτα ..  τελος παντων ολα οκ  ..

δωστου στην προπονηση μη το φοβασαι ..

Άντε πάλι. Έλεγα λοιπόν επί λέξη ότι δεν έγινε έτσι με φυσικό τρόπο. Και εκεί στο "φυσικό τρόπο" ήταν η διαφωνία μας.

:)

Απο την στιγμη που δεν κανεις 6 μερες βαρη και δεν εχεις στοχο την αυξηση μυικης μαζας δεν εχεις προβλημα.Ελπιζω να τρεφεσαι σωστα  που ειναι βασικο . 

Τρέφομαι όσο πιο σωστά μπορώ, απλά πίνω αρκετό καφέ (δε γίνεται αλλιώς) και τώρα τελευταία το γυρνάω σε τσάι. Έχω cheat meal μια φορά τη βδομάδα όμως σίγουρα (τσίπουρα κτλ). Θα συνεχίσω έτσι, να σαι καλά.

Δημοσ.

Μπραβο αλαντιν πολυ καλα κιλα στο deadlift για τα κιλα που εισαι ασχετα το πως τα εβγαλες.

Σημερα για πρωτη φορα δοκιμασα να κανω front squat.Ξεκινησα απο τα 40 και επιασα ταβανι στα 55κιλα με 5 επαναληψεις.Κατεβαινα αρκετα κατω απο τις 90 μοιρες περιπου 5-7 εκατοστα απο το πατωμα ημουν μονος και δεν μπορω να υπολογιζω στα σιγουρα.Με πονεσαν οι καρποι που κρατουσα τη μπαρα οταν την ειχα στο στηθος και λυγιζαν.Περα απο αυτο ολα κομπλε η μεση δεν καταλαβε τιποτα και ειχα οσο καλυτερη σταση μπορουσα.Θα ανεβασω και βιντεο να μου πειτε αν την κανω σωστα.

Εγώ μονο front squat κάνω αλλά έχω το αντίθετο θέμα με σένα. Με καρπούς δεν έχω πρόβλημα, σηκώνω ψηλά αγκώνες και στην ουσία δεν πέφτει καθόλου βάρος στους καρπούς, απλά στηρίζουν μην τσουλίσει μπροστά.

Το θέμα μου εμένα είναι ότι δεν μπορώ να κατέβω πολύ χαμηλά. Μέχρι και που άλλαξα την τεχνική μου και ανοίγω περισσότερο τα πόδια για να μπορώ να κάτσω "μέσα" , είδα βελτίωση αλλά και πάλι μέχρι ελάχιστα κάτω απο παράλληλο πάω. Μόλις πάω να κατέβω πιο κάτω, ο spotter μ λέει ότι σπάω την μέση μου, οπότε το ξεχνάω.

Δουλεύω πολύ διατάσεις τελευταία μήπως και βελτιωθεί.

(1,87 ύψος με μακριούς μηρούς)

Δημοσ.

Άντε πάλι. Έλεγα λοιπόν επί λέξη ότι δεν έγινε έτσι με φυσικό τρόπο. Και εκεί στο "φυσικό τρόπο" ήταν η διαφωνία μας.

:)

ολα οκ φιλος   - δε καταλαβες γιατι στο ειπα ! τοτε ελεγες ξερεις πολυ καλα και ασχολησαι πολλα χρονια

τωρα λες ασχολησαι ενα χρονο με την γυμναστικη :-)

οι διαφωνιες ειναι μες το προγραμμα ,  τζερτζελες να γινεται , ολα οκ φιλος !

Δημοσ.

ολα οκ φιλος   - δε καταλαβες γιατι στο ειπα ! τοτε ελεγες ξερεις πολυ καλα και ασχολησαι πολλα χρονια

τωρα λες ασχολησαι ενα χρονο με την γυμναστικη :-)

οι διαφωνιες ειναι μες το προγραμμα ,  τζερτζελες να γινεται , ολα οκ φιλος !

πραγματικά τζερτζελές, διότι αυτά που γράφεις δεν τα είπα ποτέ. Ούτε έγραψα πουθενά ότι ασχολούμαι ένα χρόνο με τη γυμναστική. Έγραψα ότι έχω πάνω από χρόνο που πηγαίνω κάθε μέρα, και Σάββατο.

Ρε maus δεν το αφήνεις καλύτερα;

Δημοσ.

Παίδες, από 3-4 φορές τη βδομάδα έχω καταλήξει εδώ και πάνω από ένα χρόνο να πηγαίνω κάθε μέρα γυμναστήριο (και Σάββατο).

ρε εχεις ορεξη ? σου γραψα και πριν και τωρα 10 φορες ολα οκ  το προσπερνας σαν να μην υπαρχει και ψαχνεσαι ??

απο μ@@κια ερχεσαι η σε μ @@κια πηγαινεις ??

• Super Moderators
Δημοσ.

εδώ και πάνω από 1 χρόνο πάει κάθε μέρα γυμναστήριο, πιο πριν πήγαινε 3-4 φορές τη βδομάδα, από ότι καταλαβαίνω...

Δημοσ.

Ποστάρω σπάνια εδώ αλλά είδα το βίντεο του αλλαντίν και θέλω να επισημάνω τα εξής:

Καταρχήν συγχαρητήρια Αλλαντίν που σήκωσες τόσα κιλά. Κατα δέυτερον και κύριον είναι οτι το deadlift σου είναι τελείως μα τελέιως λάθος. Δεν είναι διόρθωση λίγο της φόρμας, είναι διόρθωση όλης της τεχνικής της άσκησης. Σήκωσες με τη μέση, την πλάτη και τα χέρια. Το οτι η πλάτη ήταν καμπουριασμένη δεν το σχολιάζω γιατί ήταν μαξ κιλά. Στο deadlift σπρώχνουμε με τα πόδια το έδαφος για να ανέβει η μπάρα, με στήθος έξω ώστε να είναι η πλάτη ευθεία, μόλις περάσει το ύψος των γονάτων τότε φέρνουμε μπροστά τους γλουτους και ισιώνουμε, η κίνηση είναι μία ενιαία. Τα χέρια απλά κρατάνε τη μπάρα και προσέχουμε να μήν τραβάμε με τη μέση. Όπως είδα στο βίντεο και δίορθωσέ με άν κάνω λάθος, τράβηξες με όλο το σώμα απο τη μέση και πάνω, έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Αυτό φυσικά είναι συνταγή για τραυματισμούς. Καλά έκανες και έβαλες το βίντεο για να διορθώσεις την τεχνική σου.

Οπότε να θυμάσαι οτι όλη η δύναμη προέρχεται απο τα πόδια κυρίως και το υπόλοιπο σώμα κρατάει. Επίσης σημαντικό, σφίγγουμε τους κοιλιακούς καθόλη τη διάρκεια της κίνησης. Επομένως καθορίζεις το 1 rep max σύμφωνα με τα παραπάνω, δηλαδή μέχρι εκεί που δεν τραβάς με την πλάτη και τα χέρια και η πλάτη να είναι όσο το δυνατόν ευθεία. Το δύσκολο σημείο στο dl είναι και αυτό, το να κρατάμε την πλάτη ευθεία και αυτό περιορίζει τα κιλά που κάνουμε. Έτσι όμως είναι η σωστή κίνηση.

Αυτά. Άν θές βάζεις και ένα βίντεο με squat, άν και εκεί ο κανόνας είναι πιό απλός, προτάσσουμε τα οπίσθια προς τα πίσω για να είναι η πλάτη ευθεία και προσπαθούμε να μην κάνει τίναγμα η μέση όπως ανεβαίνουμε.

Happy gains!

• Like 8
Δημοσ.

οκ καταλαβα λαθος ! ε και ? φαινεται καπου να του την λεω ? του γραψα 10 φορες ολα οκ ναι η οχι ??

αντε μη μπαναριστω για το μπαγλαμα  ..

stathis σωστος !

Δημοσ.

Παίδες, από 3-4 φορές τη βδομάδα έχω καταλήξει εδώ και πάνω από ένα χρόνο να πηγαίνω κάθε μέρα γυμναστήριο (και Σάββατο).

Διάφοροι random τύποι (όχι όμως ο γυμναστής μου), μου λένε ότι καλύτερα 3 φορές τη βδομάδα για να ξεκουράζομαι ανάμεσα. Το θέμα είναι ότι έχω εθιστεί κατά κάποιον τρόπο. Έχω 3 φορές ενδυνάμωση (βάρη, όργανα κτλ) και 3 φορές ΗΙΙΤ και TRX-cardio.

Γενικά ο στόχος ήταν και είναι φυσική κατάσταση και stamina.

Μήπως πράγματι θα ήταν καλύτερα να αραιώσω; Μήπως μου κάνω κακό και μια μέρα θα τα φτύσω;

Δεν τα φτύνεις "μια μέρα". Τα σημάδια υπερπροπόνησης έρχονται σιγα σιγά και κρατάνε πολύ καιρό μέχρι να τα φτύσεις (νιώθεις κουρασμένος, τα κιλά αντί να ανεβαίνουν πέφτουν κτλ).

Εφόσον ξεκουράζεσαι πλήρως μια μέρα και κάνεις τις υπόλοιπες μέρες cardio και όχι βάρη θα είσαι οκ, εφόσον είσαι κάτω από 25 ετών. Παρόλα αυτά καλύτερα να μην κάνεις hiit γιατί καταπονείς το σώμα τζάμπα καλύτερα περπάτημα.

Τέλος το πιο σημαντικό, εφόσον έχεις τόση ενέργεια όρεξη για hit και trx τις off days η πιθανότητα να κωλοβαράς στα βάρη είναι πολύ μεγάλη, δεν είναι κακό οι 7/10 σε ένα γυμναστήριο κωλοβαράνε αλλά δεν το ξέρουνε, οπότε πες μια και το πρόγραμμά σου.

Δημοσ.

οκ καταλαβα λαθος ! ε και ? φαινεται καπου να του την λεω ? του γραψα 10 φορες ολα οκ ναι η οχι ??

αντε μη μπαναριστω για το μπαγλαμα  ..

Ντάξει έχεις πρόβλημα. Δε θα κάνω report όμως. Καλή σας συνέχεια.

Δημοσ.

ναι με ατομα κακοπροαιρετα σαν και σενα που τους λεω ''ολα οκ φιλος'' και μου απαντανε ''αυτα που λες ειναι τζερτζελες''  εχω προβλημα !

στο καλο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...