Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι δεν μπορεί να τα σηκώσει με σωστή τεχνική για μένα δείχνει ότι δεν τα έχει. Μπορεί και γω να σηκώσω 150 τι νόημα έχει αν απο την αρχή μέχρι το τέλος είναι λάθος η τεχνική και κάνεις μόνο κακό στο σώμα σου; για μένα τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζονται επευφημίες αλλά αποθάρρυνση από το να το κάνει ξανά. Βάλε κάι ένα κάθισμα τώρα να δ δούμε και Εκεί τεχνική

άλλο το "τα έχω" και άλλο η σωστή τεχνική. Εφόσον το lift ήταν έγκυρο ακόμα και σε αγώνες, τα κιλά τα έχει.

Το ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε προσπάθειες όταν δεν γνωρίζουμε την σωστή τεχνική της άσκησης είναι σωστό αλλά άσχετο με το αν είχε τα κιλά η όχι. 

εγω δε ξερω γιατι αλλα το χαρηκα πολυ το βιντεακι ! ουτε σε τεχικες στεκομαι ουτε σε τιποτα !

ενα ''φιλαρακι'' που γραφει τοσο καιρο εδω πηρε σαρκα κ οστα μας παρουσιαστηκε τον γνωρισαμε κτλ κτλ

δε ξερω αλλα μ αρεσε πολυ !

Ρε το παιδί είναι τούμπανο τι να λέμε τώρα. Σε δυο χρόνια θα παραδίδει μαθήματα :D

• Like 5
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Πάρε ότι αντέχει η τσέπη σου...

Link.png Site: http://www.musclemax.gr/proteins/the-portein-works-whey-protein-80-2000gr-detail">Τσέκαρε κι αυτή . Πιό φθηνή decent πρωτεΐνη μόνο από Myprotein βρίσκεις...

Την εχει δοκιμάσει κανεις για μας πει γεύση, διαλυτοτητα και τα σχετικά;

In other news

Κτήνος ο αλλαντιν. Έστειλε κόσμο σπίτι του ο αλλαντιν. Σέβας στον αλλαντιν. Και τα σχετικά.

• Like 1
Δημοσ.

χα! μολις τώρα είδα ποστ απο το 9gag στον Facebook!

Εξιδανικευμένη η απεικόνιση αλλά πόσο αλήθεια!

gotta love ectomorphic shape :P

10296599_10152238513856840_8888069006615

Δημοσ.

Για μένα δεν έχει ουσία να σηκώσω Χ κιλά με μηδενική τεχνική. Όπως δεν έχει νόημα να πάω γυμναστήριο για να γυρίσω μετά και να σαβουριάσω. 

Για σενα δεν  εχει ουσια λογω αποψης,αλλα για το σωμα σου θα δωσει ακριβως το σοκ που χρειαζεται για να γινουν γρηγορα τα κιλα αυτα προσβασιμα και με απολυτο ελεγχο της κινησης.
Δημοσ.

χα! μολις τώρα είδα ποστ απο το 9gag στον Facebook!

Εξιδανικευμένη η απεικόνιση αλλά πόσο αλήθεια!

gotta love ectomorphic shape :P

10296599_10152238513856840_8888069006615

Μια χαρά ειναι ολoi εκτός απο τους ενδομορφικους που ανήκω εγω. Κοντεύω να αποκτήσω το σώμα του Daniel graig.

FML

Δημοσ.

λοιπόν, καλά είπε ο Silver, είμαι απογοητευμένος αν και λογικό.

Από το warm up είδα ότι δεν είχα ούτε την μισή ενέργεια σε σχέση με εχθες αλλά επειδή είμαι πεισματάρης προσπάθησα.

Facts: Χτες έκανα 1rep max σε squat/deadlift/benchpress/shoulder press. Μετά έκανα κανονικά το πρόγραμμα στήθος/τρικέφαλοι. Γύρισα σπίτι στις 22:00, δεν με έπαιρνε  ο ύπνος, πρέπει να κοιμηθηκα μετά τις 2. Ξύπνησα 5μιση, δούλεψα ως τις 14:00, κοιμηθηκα από τις 16:30-19:00. 

Έκανα το warm up, και πήγα αμέσως για deadlift. Έκανα ζέσταμα με 40 κιλά 10 επαναλήψεις και 60 κιλά 6 επαναλήψεις. Έπιασα 130 κιλά (γιατί ειμαι και μαλάκας!). Τα έβγαλα (video incoming), AΛΛΑ, δεν είχα καλή στάση και σε μία φάση ένιωσα πως θα χάσω το grip γιαυτό και η χαρακτηριστική κίνηση.

edit: άμα είχα straps ή μαγνησία οπότε πολύ καλύτερο κράτημα, γιατί νιώθω πως θα είχα και πολύ καλύτερη στάση στην άσκηση;;

Warm up για το squat. NOT good. Έκανα 20χ barbell και 6x60. Είδα ότι ΔΕΝ το έχω αλλά είπα να προσπαθησω (120, ειμαι και μαλάκας!) Τα έριξα μπροστά. Είπα να χαμηλώσω, αντι για 100 έβαλα 110, στο κρίσιμο σημείο τα έριξα :'(  Αν ήμουν λίγο πιο ξεκούραστος/ειχα λιγη περισσότερη ενέργεια τα είχα πιστεύω. Θα ξεκουρασώ, θα πνίξω τον πόνο μου στο Diablo και την Παρασκευή θα το προσπαθήσω ξανά. 100 ομως πρώτη προσπάθεια :P

Δεν μπορούσα να σταθώ για να πλύνω τηνκατσαρόλα που έβρασα τις πέννες (και ειναι CHILLI ΓΑΜΏ! Όχι πάπρικα γλυκιά που νόμιζα...). Ζω, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Φωτό από τα βάρη.

2014-05-07-2106_zps6f4acf60.png

https://www.youtube.com/watch?v=PBL_-ZwM1ps

το 11, δεν έπρεπε να λυγίσει η μέση -_-

στο 12-13 η κίνηση για να κρατήσω τη μπάρα γιατί παραλίγο να μου φύγει οΟ

Φίλε είσαι γιγαντάρας!!! Χωρίς πλάκα αυτό που σε αδικεί νομίζω λίγο είναι η καράφλα...

Δημοσ.

για τον αλαντιν ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ  κιλα !! μα παρα πολλα ομως !!

παιχτη δε θελω να σε προσβαλω ισα ισα λεω οτι εισαι πααααρρααα πολυ δυνατος !!! :-)

αλλος με το σωματοτυπο σου (αυτα που εχω δει σε φωτο - κ τοσα κιλα κατω απο το υψος σου) με το που θα του αφηνες τα κιλα πανω του θα τον καρφωνανε στο πατωμα   :-D

δεν έχω δει ποτέ φωτογραφια του και ο ίδιος λέει οτι έχει χαμηλό bf , άρα το οτι ειναι 10 κιλά κάτω απ το υψος του δε κάνει ακραία τα 100 χ 1 ή όπως ειπα μισή rep. εκτός αυτού νόμιζα οτι ήταν ποδηλάτης κ έτσι θεωρούσα λογικό να έχει χαμηλό bf όπως ελέγε

δεν ξέρω αν το λες σε εμένα ή τον αλαντιν , ειναι κ πρωι λολ αλλα

τι εννοείς με τον σωματότυπο μου κ τόσα κιλά κάτω απ το ύψος μου ? παραπάνω ειμαι ρε όχι λιγότερα λολ

να,ι ακούγεται περίεργο στα αφτιά μου να λέει οτι έκανε 100χ 1 γιατι εγώ όταν ξεκίνησα squat ζοριζόμουν με 50kg @ 80 σωματικό με αρκετό bf κ έφτασα τα 110 tops με τα 100 για τέλεια εκτέλεση χ 8 μέσα σε ενα χρόνο.

Τότε εννοείτε πως δε θα έβγαζα σωστή στα 100 χ 1 αλλα δεν έχω ασφαλές σημείο σύγκρισης σκεπτόμενος βάση του εαυτού μου όταν ξεκινούσα γιατι τα κιλά που σήκωνα στις ασκήσεις κ η σωματική μου εξέλιξη έχανε λόγο προβλημάτων που δεν γνώριζα οτι είχα (η μαλακία με το να μη κάνεις checkup κάθε 6 μήνες/χρόνο).

Για παράδειγμα είχα αιματοκρίτη χαμηλότερο κ απο γυναίκα και δε το γνώριζα, το επιβεβαίωσα μετα το χειρουργείο που έκανα αφου κάθε προσπάθεια να πάω για εξετάσεις αναβαλόταν κ απο κάτι, αλλα κ εγώ σα μαλάκας το έπαιρνα πολύ ελαφριά το θέμα. (μετά απο αυτό που πέρασα βέβαια τώρα έχω φάει τρελό κόλλημα με την υγεία μου για να μη ξαναβρεθώ ποτέ ΠΟΤΕ σε νοσοκομείο αχχαχα.)

Μέχρι προσφάτος νόμιζα οτι έφταιγε που απ την ώρα που έχασα κιλά με διακοπή το στρατό κ μετά μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιζα low carb/fat κ πειράματα να δω πως θα φτιάξω αυτό που δε φτιαχνόταν χωρίς κόψε/ράψε :-D

τώρα ετοιμάζομαι να αρχίσω εξετάσεις να δω μηπως χρειαστεί να συνεχίσω συμπλήρωμα σιδήρου γιατι για κάποιο λόγο αν δεν τρώω δυο φορές τη μέρα μοσχάρι και μπανάνες νιώθω σκατά κ άρρωστος. Φαντάσου φρίκη να μην ξέρεις αν νιώθεις καλά ή όχι. Όταν συνηθίσεις να νιώθεις πολύ σκατά για χρόνια (στα χειρότερα μου) και μετά φτιάξεις αρκετά νομίζεις πως αυτό ειναι το normal. Τελικά τώρα καταλαβαίνω πως ειναι να νιώθεις full healthy . (sorry π γράφω λιγο σα μεθυσμένος , ειμαι απο ύπνο :lol: )

όπως κ να χει όμως έχω μάθει να δείχνω πίστη σε κάποιον που λέει πως κάτι τόσα κιλά, κυρίως για να μην "του κόψω τα φτερά" όμως περιμένω και βίντεο πάντα.

Ειναι οπως μια κοπελιά με αρκετά κιλάκια μου λέει οτι θέλει να αρχίσει γυμναστίριο να γίνει όπως παλιά κ τη βλέπω πως δεν ξεκινάει με σωστά μυαλά "θα πάω να σφήξω , δε θα κάνω υπερβολές , λίγο διάδρομο κ δε θα τρώω πολύ, το είχα κάνει παλιά και δούλεψε" . Της εξηγώ τι ειναι καλύτερο για αυτή και αν δω οτι δε νιώθει δε πέφτω πάνω να της την πω ,ακόμα κ αν με εκνευρίσει , την αφήνω να ξεκινήσει τουλάχιστον γιατι καλύτερα να προσπαθήσει έστω κ λάθος με πιθανότητες να βρει το δρόμο της όπως εγώ στο παρελθόν παρά να την απογοητευσω κ να μείνει για πάντα couch potato. :-D

εκτός αυτού είχα στο μυαλό μου πως γυμνάζεται με βάρη εδώ κ ένα χρόνο τουλάχιστον

http://www.insomnia.gr/topic/251324-das-fitness-thread/?p=52510900

Δημοσ.

Αμα πάρεις συμπληρωμα σιδηρου, δοκιμασε αυτό που λεει "Gentle Iron", δεν προκαλει καθολου στομαχικα προβληματα. Το παιρνεις την ωρα που τρως πορτοκάλι ή ακτινίδιο κι εισαι τζετ!

Αλλαντιν ωραιος ρε! Οπως λεει κι ο Αλεξ, αλλο ποσα κιλα σηκωνει καποιος κι αλλο ποσα κιλα σηκωνει σωστα καποιος. Το 1ο δειχνει δυναμη, δεν ειναι για καθε φορα, ειναι μοναχα για να δεις τι μπορεις να κανεις αν χρειαστει. Φαντασου π.χ. να ειναι καποιος αναισθητος μπροστα σου και να πρεπει να τον αρπαξεις και να τον μεταφερεις διπλα. Εσυ το 'χεις ;)

Παιδες, διαβαζα τις προαλλες περι υπνου, κι ελεγε λοιπον οτι κοιμομαστε σε κυκλους που κρατανε 1 1/2 ωρα εκαστος. Αν ξυπνησεις μολις τελειωνει ο κυκλος και πριν αρχισει ο επομενος, ξυπνας φρεσκος. Αν ξυπνησεις στη μεση του κυκλου, ξυπνας κουρασμενος, ακομη κι αν εχεις κοιμηθει παραπανω, π.χ. να ξυπνησει μετα απο 7 1/2 ωρες ειναι καλυτερα απο οτι 8 και 1/4.

Εχω 3 βδομαδες που το εφαρμοζω κι εχω δει μεγαλη διαφορα. Ξαπλωνω 8 ωρες πριν χτυπησει το ξυπνητηρι καθως χρειαζομαι κανα μισαωρο να με παρει ο υπνος και ξυπναω πολυ ανετα. Αν μαλιστα με παρει ο υπνος πιο γρηγορα, ξυπναω πριν το ξυπνητηρι :)

Ισως αυτο παιζει ρολο που τρεις βδομαδες τωρα βγαζω διπλες προπονησεις.

Πειραζει αν κανω ραχιαιους αμεσως μετα τους κοιλιακους; Ποση ειναι η αναλογια; Για 10 λεπτα κοιλιακων κανω 2 λεπτα ραχιαιων (σουπερμαν και σανιδα). Καλα ειναι;

• Like 1
Δημοσ.

Παιδες, διαβαζα τις προαλλες περι υπνου, κι ελεγε λοιπον οτι κοιμομαστε σε κυκλους που κρατανε 1 1/2 ωρα εκαστος. Αν ξυπνησεις μολις τελειωνει ο κυκλος και πριν αρχισει ο επομενος, ξυπνας φρεσκος. Αν ξυπνησεις στη μεση του κυκλου, ξυπνας κουρασμενος, ακομη κι αν εχεις κοιμηθει παραπανω, π.χ. να ξυπνησει μετα απο 7 1/2 ωρες ειναι καλυτερα απο οτι 8 και 1/4.

Εχω 3 βδομαδες που το εφαρμοζω κι εχω δει μεγαλη διαφορα. Ξαπλωνω 8 ωρες πριν χτυπησει το ξυπνητηρι καθως χρειαζομαι κανα μισαωρο να με παρει ο υπνος και ξυπναω πολυ ανετα. Αν μαλιστα με παρει ο υπνος πιο γρηγορα, ξυπναω πριν το ξυπνητηρι :)

Εχω παρατηρήσει και εγώ κάτι τέτοια, πολύ consistently να ξυπνάω πιο δύσκολα και πιο κουρασμένος με 8:30 ώρες ύπνο ενώ με 7 ώρες ύπνο να είμαι turbo.. και εμένα μου φαινόταν πολύ περίεργο. Καμιά πηγή υπάρχει?

δεν έχω δει ποτέ φωτογραφια του και ο ίδιος λέει οτι έχει χαμηλό bf , άρα το οτι ειναι 10 κιλά κάτω απ το υψος του δε κάνει ακραία τα 100 χ 1 ή όπως ειπα μισή rep. εκτός αυτού νόμιζα οτι ήταν ποδηλάτης κ έτσι θεωρούσα λογικό να έχει χαμηλό bf όπως ελέγε

το παιδί είναι 13 κιλά κάτω από το ύψος με περίπου 13-14% bodyfat και deadlift ζήτημα να έχει κάνει 10 φορές στην ζωή του. Τα 130 κιλά είναι πολύ πολύ ακραία. 

• Like 2
Δημοσ.

λοιπόν, καλά είπε ο Silver, είμαι απογοητευμένος αν και λογικό.

Από το warm up είδα ότι δεν είχα ούτε την μισή ενέργεια σε σχέση με εχθες αλλά επειδή είμαι πεισματάρης προσπάθησα.

Facts: Χτες έκανα 1rep max σε squat/deadlift/benchpress/shoulder press. Μετά έκανα κανονικά το πρόγραμμα στήθος/τρικέφαλοι. Γύρισα σπίτι στις 22:00, δεν με έπαιρνε  ο ύπνος, πρέπει να κοιμηθηκα μετά τις 2. Ξύπνησα 5μιση, δούλεψα ως τις 14:00, κοιμηθηκα από τις 16:30-19:00. 

Έκανα το warm up, και πήγα αμέσως για deadlift. Έκανα ζέσταμα με 40 κιλά 10 επαναλήψεις και 60 κιλά 6 επαναλήψεις. Έπιασα 130 κιλά (γιατί ειμαι και μαλάκας!). Τα έβγαλα (video incoming), AΛΛΑ, δεν είχα καλή στάση και σε μία φάση ένιωσα πως θα χάσω το grip γιαυτό και η χαρακτηριστική κίνηση.

edit: άμα είχα straps ή μαγνησία οπότε πολύ καλύτερο κράτημα, γιατί νιώθω πως θα είχα και πολύ καλύτερη στάση στην άσκηση;;

Warm up για το squat. NOT good. Έκανα 20χ barbell και 6x60. Είδα ότι ΔΕΝ το έχω αλλά είπα να προσπαθησω (120, ειμαι και μαλάκας!) Τα έριξα μπροστά. Είπα να χαμηλώσω, αντι για 100 έβαλα 110, στο κρίσιμο σημείο τα έριξα :'(  Αν ήμουν λίγο πιο ξεκούραστος/ειχα λιγη περισσότερη ενέργεια τα είχα πιστεύω. Θα ξεκουρασώ, θα πνίξω τον πόνο μου στο Diablo και την Παρασκευή θα το προσπαθήσω ξανά. 100 ομως πρώτη προσπάθεια :P

Δεν μπορούσα να σταθώ για να πλύνω τηνκατσαρόλα που έβρασα τις πέννες (και ειναι CHILLI ΓΑΜΏ! Όχι πάπρικα γλυκιά που νόμιζα...). Ζω, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Φωτό από τα βάρη.

2014-05-07-2106_zps6f4acf60.png

https://www.youtube.com/watch?v=PBL_-ZwM1ps

το 11, δεν έπρεπε να λυγίσει η μέση -_-

στο 12-13 η κίνηση για να κρατήσω τη μπάρα γιατί παραλίγο να μου φύγει οΟ

Respect απλα ,εγω τον καταλαβαινω επειδη ειμαι και εγω πολυ εγωιστης και δεν δεχομαι να μου πει καποιος οτι δεν μπορω να κανω κατι  και επειδη δεν εχω  ορια θα το εκανα και ας επαιρνα την μεση στα χερια μου .

Βεβαια να πουμε εδω πως επειδη οι τραυματισμοι που μπορουν να προκυψουν ειναι αρκετα σοβαροι  δεν πρεπει να γινεται επ ουδενι με αυτον τον τροπο διοτι ως γνωστον οι μαλακιες πληρωνονται και μαλιστα πολυ ακριβα .

• Like 4
Δημοσ.

το παιδί είναι 13 κιλά κάτω από το ύψος με περίπου 13-14% bodyfat και deadlift ζήτημα να έχει κάνει 10 φορές στην ζωή του. Τα 130 κιλά είναι πολύ πολύ ακραία. 

για squat 100kg x 1 δε μιλάμε ? λολ

τα 130kg δεν θα τα έλεγα ακραία , θα τα έλεγα αχρίαστα στην φάση που βρίσκεται

δεν κερδίζει κάτι , θα μπορούσε να κάνει τα μισά και με σωστή εκτέλεση κ να αποφυγει εναν απο τους σοβαρότερους τραυματισμούς, αυτόν της μέσης αλλα και να έχει το αποτέλεσμα που θέλει αλλα αν δεν φάει όπως του χρειάζεται δύσκολα θα κάνει δουλειά. Ότι και να σηκώνεις ότι και να κουνάς ακόμα κ σωστά να το κάνεις οι μυς δε φτιάχνονται με αέρα.

Δημοσ.

Δεν ανέβασε βίντεο από squat dead lift ανέβασε. Squat μπορεί να κάνει και above parallel μόνο αυτός ξέρει. Οπως είπε αυτό που έκανε είναι να δοκιμάσει το 1 rep max για να βγάλει σωστα το 5/3/1 πρόγραμμα που θέλει (όπως προτείνει να κάνεις και το πρόγραμμα) αυτός ο λόγος που έκανε ότι έκανε όχι για workout. 

Και btw όσον αφορά την εκτέλεση, με σωστή εκτέλεση μπορεί να κάνει παραπάνω κιλά όχι λιγότερα.. Σχεδόν romanian ήταν αυτό που έκανε με την τραγική τεχνική, όλα με μέση τα σήκωσε. 

Δημοσ.

Δεν ανέβασε βίντεο από squat dead lift ανέβασε. Squat μπορεί να κάνει και above parallel κανείς δεν ξέρει οπότε τζάμπα συζήτηση 

ναι αλλα εγώ δεν απάντησα για το βίντεο που ανέβασε , απάντησα σε προηγούμενο πόστ που μίλαγε/γαμε για squat

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει άκυρο τότε το squat ανάλογα με το πόσο χαμηλά πας μπορεί να βγάζεις πολύ διαφορετικά κιλά οπότε εγώ δεν έχω άποψη. 

Έχει χιλιάδες στο βάρος μου που βγάζουν 130 για reps και κατεβαίνουν 30 εκατοστά. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...