Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικα ποδηλατο μετα τα βαρη δε παιζει με καμια δυναμη γιατι κανω περιπου 35χλμ κανονικο ποδηλατο οχι στατικο οποτε θα 8ελω βιντσι μετα..τρεξιμο εφαρμοζω τελευταια κ συνηθως πριν που εχω ενεργεια.χτες πχ εκανα 30 λεπτα τρεξιμο διαδρομο στην αρχη με 2-3 λεπτα περπατημα ενδιαμεσα. 

να στο πω αλλιώς . Να μην κάνεις αερόβια πριν τα βάρη . Κάνε όποτε στη βαρέσει , μετά απο 1-2-5-10 ώρες αλλα όχι πριν γιατι θα σέρνεσαι κ δεν έχει κ νόημα κάτι τέτοιο.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω τι γραφεις. Αεροβικη (ποδηλατο ή τρεξιμο, το ιδιο πραγμα ειναι) κανεις τις μερες που εχεις βαρη; Αν ναι, θα κανεις ΜΕΤΑ τα βαρη, οχι πριν.

Αν κανεις τις μερες που δεν εχεις βαρη, κανε οποτε θες, δεν παιζει ρολο -αν και το να το κανεις πριν το πρωινο εχεις ενα +20% στην καυση λιπους.

Η διατροφη πρεπει να ειναι σταθερη, οχι τη μια 3000 θερμιδες και την αλλη 500.

πρωινο αεροβιο θελω να δοκιμασω καποια στιγμη αλλα σκεφτομαι το στομαχι που θα φτασει στη πλατη.

αεροβικη (διαδρομο) κανω μεσα στην ιδια προπονηση με τα βαρη που θα ειναι ειτε 10' στην αρχη για ζεσταμα και 30' στο τελος,αλλιως πιο πολυ ωρα στην αρχη,κ οτι δυναμη μου μεινει για το τελος.το πηγα με τη σκεψη οτι αφου παω για κοψιμο,δινω βαση στο αεροβιο,κ τα βαρη τα κανα συμπληρωματικα,δε σκιζομαι να βγαλω ολα τα σετ αναλυτικα με το ιδιο παθος πχ.απλα παιζω πιο συνοπτικα μεχρι την κουραση.

να στο πω αλλιώς . Να μην κάνεις αερόβια πριν τα βάρη . Κάνε όποτε στη βαρέσει , μετά απο 1-2-5-10 ώρες αλλα όχι πριν γιατι θα σέρνεσαι κ δεν έχει κ νόημα κάτι τέτοιο.

ετσι εκανα ως τωρα,λιγο ζεσταμα στην αρχη,και μετα βαρη.αλλοι βλεπω πεφτουν κατευθειαν στα βαρη σε περιοδο ογκου και δεν κανουν παρα ελαχιστο διαδρομο,οποτε κατσει.

απο θεμα ογκου παιζει ναχω βγει ζημιωμενος που εκανα ενα 20-30λεπτο τουλαχ σε καθε προπονηση ως τωρα?

το ποδηλατο αν κατσει ειναι σε μερες μονο του.καποιες φορες το βαλα πριν τα βαρη στην ιδια μερα τωρα τελευταια μιας κ το γυμ ειναι κοντα στο σπιτι μου κ μπορω να συρθω ως εκει μετα χαχα.

• Moderators
Δημοσ.

να στο πω απλα! 

λιπος = "νεκρη" μαζα

μυς = χρειαζονται ενεργεια για να επιβιωσουν

οσο πιο πολλους μυς εχεις τοσο πιο πολυ "καις" διοτι για να κινηθουν/διατηρηθουν αυτοι οι μυς χρειαζονται ενεργεια (φαγητο,λιπος, γλυκογονο)

νομιζεις οτι οι ββ λιωνουν στο αεροβιο?πως δεν εχουν λιπος ? (φαγητο πρωτα απο αλλο και προπονηση)

γιατι σου λενε να κανεις πρωτα βαρη και μετα αεροβιο! μπορει να μην σε νοιαζει -που θα ερπεπε- τα σετ, οι επανληψεις κτλ αλλα αυ τα ειναι που θα σου κανουν ενα ωραιο σωμα με λιγοτερο λιπος. 

τελος παντων κανεις βαρη στην αρχη ωστε να κατναλωσεις τα αποθεματα γλυκογονου που εχεις και μετα τα βαρη κανεις το αεροβιο σου να καψεις και οτι αλλο θες

για περισσοτερα γοογλε ιτ

• Like 1
Δημοσ.

πρωινο αεροβιο θελω να δοκιμασω καποια στιγμη αλλα σκεφτομαι το στομαχι που θα φτασει στη πλατη.

αεροβικη (διαδρομο) κανω μεσα στην ιδια προπονηση με τα βαρη που θα ειναι ειτε 10' στην αρχη για ζεσταμα και 30' στο τελος,αλλιως πιο πολυ ωρα στην αρχη,κ οτι δυναμη μου μεινει για το τελος.το πηγα με τη σκεψη οτι αφου παω για κοψιμο,δινω βαση στο αεροβιο,κ τα βαρη τα κανα συμπληρωματικα,δε σκιζομαι να βγαλω ολα τα σετ αναλυτικα με το ιδιο παθος πχ.απλα παιζω πιο συνοπτικα μεχρι την κουραση.

ετσι εκανα ως τωρα,λιγο ζεσταμα στην αρχη,και μετα βαρη.αλλοι βλεπω πεφτουν κατευθειαν στα βαρη σε περιοδο ογκου και δεν κανουν παρα ελαχιστο διαδρομο,οποτε κατσει.

απο θεμα ογκου παιζει ναχω βγει ζημιωμενος που εκανα ενα 20-30λεπτο τουλαχ σε καθε προπονηση ως τωρα?

το ποδηλατο αν κατσει ειναι σε μερες μονο του.καποιες φορες το βαλα πριν τα βαρη στην ιδια μερα τωρα τελευταια μιας κ το γυμ ειναι κοντα στο σπιτι μου κ μπορω να συρθω ως εκει μετα χαχα.

Πρωινη αεροβικη κανω εγω, 20-30' ποδηλατο + 10' κοιλιακους. Μια συνηθεια ειναι. Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα βολεψει τον καθενα, αλλα δεν ειναι και τπτ το φοβερο.

Το τρεξιμο πιστευεις οτι ζεσταινει τους μυες για να κανεις π.χ. τρικεφαλο ή πλάτη; Δε νομίζω. Επιπλέον, αν θες να αποκτησεις γραμμωση πρεπει να αποκτησεις μυς. Για να αποκτησεις μυς πρεπει να φτασεις το σωμα στα ορια του ωστε να "αναγκαστει" να χτισει νεους μυς. Για να φτασεις το σωμα στα ορια του πρεπει να εχεις ενεργεια που θα τη βγαλεις στα βαρη. Για να εχεις ενεργεια πρεπει να κανεις οτιδηποτε σε κουραζει ΜΕΤΑ τα βαρη. 

Επιπλεον, με τα βαρη καταναλωνεις τα αποθεματα γλυκογονου και η αεροβια τρωει το λιπος για να σου δωσει ενεργεια. Και γυμναζεται η καρδια και μειωνεις το λιπος. Καλο, ε;

Τεσπα, αυτος ειναι ο βελτιστος τροπος. Κανε οτι καταλαβαινεις, εσυ ρωτησες :)

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως, πάντε μια βολτα να δειτε μια τυπισα πως εγινε που εχασε 78 κιλα χωρις να γυμναζεται παραλληλα. Καλυτερα ηταν πριν...

Δημοσ.

25km την ημέρα ποδήλατο, άλλες μέρες γρήγορα και ανηφόρες και άλλες απλά σε ευθείς, ανάλογα τις αντοχές) είναι καλά. Λέω 25 με βάση το ταχύμετρο :P

Υ.Γ.: Απάντηση με παράθεση παρακαλώ.... :)

Δημοσ.

Αλλαντίν, αν τα έχεις κανονικά τα βάρη να αρχίσεις το Powerlifting γιατί μπορεί το νευρικό σου να είναι τούμπανο και έχεις μέλλον. 

Αλλά επειδή μου έχουν τύχει και αλλεπάλληλα εγκεφαλικά με τις λίβρες αλλά και με τσίγκινες μπάρες ή σε smith, για διπλοτσέκαρε και βγάλε ένα βίντεο. 

η κλασική ολυμπιακή μπάρα η 20κιλη, τα βάρη είναι κιλά, όχι λίμπρες. Πες με ψεύτη καλύτερα, όχι ηλίθιο!

δεν ειμαι ποδηλάτης, ουτε πρωταθλητής pingpong. Ούτε κάν χουλαχουπ :'(

ένα εργαζόμενο παιδί είμαι :P

ΥΓ. Χτες δεν με έπαιρνε ο ύπνος με τίποτα... 2 και κοιμήθηκα. Α στο καλό. Πάω για 2ωρο ναπ.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ματιάσανε τα γατάκια ρε.

25km την ημέρα ποδήλατο, άλλες μέρες γρήγορα και ανηφόρες και άλλες απλά σε ευθείς, ανάλογα τις αντοχές) είναι καλά. Λέω 25 με βάση το ταχύμετρο :P

Έχεις βάλει πουθενά ερωτηματικό?

Δεν βλέπω κάτι.

Επίσης εσύ θα αδυνατίσεις και άλλο με το ποδήλατο :P

@yannis

Ραχιαίους δεν κάνεις?Όπως έχει πει και ο maumaus άμα κάνεις μόνο κοιλιακούς θα αρχίσεις να γέρνεις λίγο μπροστά

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, κανω ραχιαους, δεν το εγραψα. Προσεχω -για να εχω- τι λεει ο Μαους. :)

Αν ειναι καλα για πιο πραγμα; Αν ειναι καλα γενικα κι αοριστα;  :huh:

• Like 1
Δημοσ.

Σε ματιάσανε τα γατάκια ρε.

Έχεις βάλει πουθενά ερωτηματικό?

Δεν βλέπω κάτι.

Επίσης εσύ θα αδυνατίσεις και άλλο με το ποδήλατο :P

@yannis

Ραχιαίους δεν κάνεις?Όπως έχει πει και ο maumaus άμα κάνεις μόνο κοιλιακούς θα αρχίσεις να γέρνεις λίγο μπροστά

Μετά από 2 μέρες άυπνος θες να βάζω και ερωτηματικά? (να έβαλα :P) ναι ρωτάω btw... Μπορώ να πω ότι παίρνω κιόλας... Από 56 που ήμουν είμαι 63...

Ναι, κανω ραχιαους, δεν το εγραψα. Προσεχω -για να εχω- τι λεει ο Μαους. :)

Αν ειναι καλα για πιο πραγμα; Αν ειναι καλα γενικα κι αοριστα;  :huh:

Μμμμ ναι και γενικά αλλά και σαν άσκηση για τα πόδια.. ή καλύτερα τρέξιμο? το τρέξιμο το αποφεύγω μόνο και μόνο γιατί ιδρώνεις πολύ ενώ με το ποδήλατο όχι τόσο...

• Like 1
Δημοσ.

Οι αεροβικες ασκησεις (τρεξιμο-ποδηλατο) ειναι κατα βαση ασκησεις για την καρδια. Φυσικα δυναμωνουν τα ποδια αλλα λιγο, ως "παρενεργεια".

Αν θες πραγματικα να δυναμωσεις τα ποδια, πας σε ασκησεις τυπου squat, lunges, κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Κατάφερα και άνοιξα την νέα πρωτεΐνη (NLS)

1) δεν εχει την καλύτερη διαλυτοτητα (εξου και το μισό λίτρο νερό για τα δυο scoops)

2) πήρα γεύση βανίλια αλλα θα ορκιζομουνα οτι έπινα πτι-μπερ

Αγοράστε με δικιά σας ευθύνη.

Δημοσ.

100 κιλά δεν ειναι κ τόσο μεγάλο βάρος για squat

για τον αλαντιν ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ  κιλα !! μα παρα πολλα ομως !!

παιχτη δε θελω να σε προσβαλω ισα ισα λεω οτι εισαι πααααρρααα πολυ δυνατος !!! :-)

αλλος με το σωματοτυπο σου (αυτα που εχω δει σε φωτο - κ τοσα κιλα κατω απο το υψος σου) με το που θα του αφηνες τα κιλα πανω του θα τον καρφωνανε στο πατωμα   :-D 

Ιδού:

-----------------------------------------

Aυτα ειναι !!!! :-)

Eίσαι σίγουρος ότι βγάζεις τέτοια νούμερα σε προπονήσεις; 

αχαχαααχαχχ :-)

• Like 3
Δημοσ.

Ξυπνησα πριν από 20 λεπτά. Σε μισή ώρα ξεκινάω για γυμναστήριο. Το πείσμα με κάνει ασταμάτητο, θα δοκιμάσω 120/130. Αν δεν απαντήσω απόψε σημαίνει ότι έμεινα στον τόπο :P

• Like 7
Δημοσ.

Ξυπνησα πριν από 20 λεπτά. Σε μισή ώρα ξεκινάω για γυμναστήριο. Το πείσμα με κάνει ασταμάτητο, θα δοκιμάσω 120/130. Αν δεν απαντήσω απόψε σημαίνει ότι έμεινα στον τόπο :P

do not do it Φείδων

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...