alex_000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Έβαλα το κλαρκ να με τραβήξει βίντεο στο squat. Μέτρια πράματα, το βίντεο κάνει καλό γιατί πάντα αλλιώς είναι στο μυαλό μας και αλλιώς είναι στο βίντεο. Φεύγω λίγο περισσότερο μπροστά από ότι θα ήθελα και έχω 5 εκατοστά πιο χαμηλά να πάω ακόμα. Θα δουλέψω να πάρω αναπνοή πριν αρχίσω για να ανοίξει και άλλο το στήθος. Το κλάρκ έκανε front squat 60 κιλά, εφόσον έχει να κάνει οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής ένα ολόκληρο χρόνο περιμένω πολλά. Θέλω ασκήσεις ώστε να μειωθεί ο όγκος. Αυτό που λες είναι λάθος, είτε είσαι υπέρβαρος είτε όχι, θέλεις να χτίσεις όσο μυική μάζα μπορείς. Ο όγκος θα μειώνεται γιατί θα πέφτει το λίπος σου έτσι και αλλιώς αν δεν αυξήσεις την μυική σου μάζα θα γίνεις καλαμάκι με κρεμασμένο δέρμα. Σκέψου το gym. Καλό εναλλακτικό workout είναι κάτι σαν και αυτό στο οποίο θα είναι καλό να προσθέσεις μόνοζυγο. Επίσης καλό είναι να δώσεις 40 ευρώ να πάρεις λάστιχα ή 60 ευρώ να πάρεις μπάρα και βάρη είτε 10 ευρώ και να φτιάξεις sandbags. Είδικά με τα sandbags δεν υπάρχει δικαιολογία είναι τζάμπα.....
derridada Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πολύ έξυπνο το κόλπο με την καρέκλα και δε μπορούσα να φανταστώ πως θα άρχιζα με το μονόζυγο. Πράγματι μπερδεύτηκα με τον όγκο, εννοούσα ως συνολική εικόνα του σώματος μου. Βασικός μου στόχος είναι να αυξήσω τη μυική μάζα, που δυστυχώς μειώνεται με μια δίαιτα και να περιορίσω το κρεμασμένο δέρμα. Έχεις links για αλτήρες και μπάρες που θα πρότεινες για ένα αρχάριο; ή εναλλακτικά για τα sandbags;
alex_000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δεν μειώνεται η μυική σου μάζα αν τρως αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης και γυμνάζεσαι, εφόσον γυμνάζεσαι πρώτη φορά όσο βάρος και να χάνεις. Ορίστε πως να κάνεις sandbags. Εγώ έκανα 2 , 25 κιλά την κάθε μία με 10 ευρώ (είχα είδη 2 παλιές τσάντες. και ορίστε τι μπορείς να κάνεις με αυτό το sandbag training είναι πολύ σοβαρή άσκηση, δεν υπολείπεται πάρα πολύ από τα βάρη είναι ότι καλύτερο και φτηνότερο μπορείς να κάνεις σπίτι.
Dakonblackblade Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ο dakon δεν ξερει πως ειναι να πεινας ,για αυτον ειναι η ζωη ... Come to the dark side . We have free ice cream. Βάλε εκεί στη to do list , να σηκώσεις 250 κιλά deadlift και ούτε εσύ θα ξαναπεινάσεις ποτέ. 1
rupak Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Έβαλα το κλαρκ να με τραβήξει βίντεο στο squat. Μέτρια πράματα, το βίντεο κάνει καλό γιατί πάντα αλλιώς είναι στο μυαλό μας και αλλιώς είναι στο βίντεο. Φεύγω λίγο περισσότερο μπροστά από ότι θα ήθελα και έχω 5 εκατοστά πιο χαμηλά να πάω ακόμα. Θα δουλέψω να πάρω αναπνοή πριν αρχίσω για να ανοίξει και άλλο το στήθος. ..... Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς;
CtrlFreak Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Για τους kettlebellers βρήκα 12κιλο στα 27 ευρώ. Καλά δεν είναι??
yannis27gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Ναι, καλή τιμή. Φώτο απο το kettlebell που έφτιαξα με ό,τι υλικά βρήκα στην αποθήκη. Εχει καλες "συνταγες" το ιντερνετ, αλλα ειπα να δω αν μπορω να το κανω με οτι να 'ναι υλικά. Μπορεί να είναι λίγο primitive και εντελώς crude αλλά πλήρως λειτουργικό. Το φόρτωσα μονο με 5 κιλά για να σιγουρευτώ για τη σταθερότητα της κατασκευής, είναι ΟΚ, θα το φορτώσω κι άλλο. Ιδού: ----------------------------------------- Εν τω μεταξύ, θες το kettle θες τα βάρη που ξανάβαλα δειλά-δειλά στις ασκήσεις (στήθος-πάγκο, σκουοτ), θες η διπλή προπόνηση σχεδόν κάθε μέρα, πιάστηκα όλοκληρος αλλά κούραση δε νιώθω. Μάλλον άρχισε να συνηθίζει το σώμα, καιρός ήταν @derridada: Χώρισε το σώμα σε πάνω-κάτω και κάνε εναλλάξ 1 μέρα ασκήσεις για το πάνω (ενδεικτικά push-ups, chin-ups) και μια μέρα για το κάτω (squat, lunges). Έτσι αγύμναστος που είσαι, και χωρίς βάρος θα γίνει δουλειά. Σιγά-σιγά όμως θα πρέπει να αυξήσεις την αντίσταση και αυτό το πετυχαίνεις με kettlebells, λάστιχα, sandbags, αλτήρες, κτλ Συγχαρητήρια για την απόφαση που πήρες, δεν είναι εύκολο! Εδώ είμαστε, όπου κολλήσεις πες! 3
alex_000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τι εννοείς; ο καλύτερος τρόπος για να φεύγει όσο λιγότερο γίνεται μπροστά το σώμα στο squat είναι να υπάρχει σωστό thoracic extension, δηλαδή να πεταχτεί μπροστά το στήθος. Αν το στήθος είναι "φουσκωμένο" το σώμα μένει πιο στητό και δεν υπάρχει καθόλου κάμψη της σπονδυλικής ούτε πεφτει το σώμα μπροστά. Ήδη φυσικά το στήθος μου είναι ανοιχτό και κάμψη σπονδυλικής δεν έχω καθόλου αλλά μπορεί να κάνεις την άσκηση έχοντας τα όλα στο μυαλό σου τέλεια αλλά το βίντεο να δείξει ακόμα και τις μικρότερες λεπτομέρειες, για πιο λόγο να μην κάνω την τεχνική τέλεια? Θέλω να πέφτω μπροστά όσο λιγότερο γίνεται. Βασικά έτσι ακριβώς το έβγαζα αλλά ο candito έχει 200 κιλά στην πλάτη όχι 90 1
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 θέλω να οργανώσω λίγο το πρόγραμμα μου σε upper - lower body (4/βδομάδα)στο Upper x2, έχω πρόβλημα πως να βάλω τις ασκήσεις, καμιά σοβαρή βοήθεια;
bosei Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 θέλω να οργανώσω λίγο το πρόγραμμα μου σε upper - lower body (4/βδομάδα) στο Upper x2, έχω πρόβλημα πως να βάλω τις ασκήσεις, καμιά σοβαρή βοήθεια; Μπορείς την πρώτη μέρα άνω σώματος (το ίδιο μπορείς να κάνεις και σε πόδια) να έχεις βασικές πολυαρθρικές ασκήσεις για κάθε μυϊκή ομάδα και να παίζεις χαμηλές reps 4-7 και η 2η μέρα να είναι μέρα υπερτροφίας δηλαδή κλασικές bb ασκήσεις με μεγαλύτερο εύρος επαναλήψεων. Αυτό είναι κάτι παρόμοιο με το PHAT (πρόγραμμα του Layne Norton) απλά έκεί έχει χωρισμένες διαφορετικά τις μέρες υπερτροφίας. 1
tehAllantin Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Δημοσ. 6 Μαΐου 2014 Oκ, σήμερα πήγα με ένα συνάδελφο και με βοήθησε να βρω τα 1 Rep Max για να αρχίσω το 5/3/1. Squat: 110 κιλά, έκανα 100 άνετα και 110 πάλι σχετικά "άνετα". Αυτο που δεν μου άρεσε ήταν η κίνηση που κάνει και το παλικάρι στο βίντεο στο 39. Αλλά ντάξει, ζόρι. Deadlift: Ξεκίνησα με 100, άνετα (εξεπλάγην) 110 πάλι άνετα με ένα σχετικό ζόρι. Έκανα 120 και σταμάτησα, δεν ηθελα να δοκιμάσω 130 γιατί καταπόνησα lower back. Και πάμε για τα fail Γιατί για squat και deadlift θαρρώ πως είναι αξιοπρεπές επίπεδο. Overhead shoulder press: 50 κιλά και βοήθησε (ειπε οτι απλα ειχε τα δάχτυλα στη μπάρα) το φιλαράκι. Bench press: 70, fail, βοήθησε. Έκανα 60. 60 κιλά 1 rep max :'( Από βδομάδα ξεκινάω το 5/3/1, καλή τύχη! 5
dimitra_m3 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Eίσαι σίγουρος ότι βγάζεις τέτοια νούμερα σε προπονήσεις;
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2014 αν δεν μιλας για λιμπρες οι υπολοιποι του θρεντ μπορουμε να σταματησουμε το ββ και να γινουμε κλασσικοι χοντροι ελληναρες 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις