Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

γραφονται διαφορετικα ! :-)

κλασικη βαριτζιδικη φορμα ντακον , κυκολφορει πολυ σε σιδεραδικα !   εχω λιωσει πολλες ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό ξέρω και εγώ γιαυτό και το ATG είναι πλεονασμός. ΕΚτός και αν ο xlapatsas τα squat στα πρώτα set τα κάνει Partial. Δεν πάει κάτω από την παράλληλο γονάτου και γλουτών

Ρε συ στο ATG απλά κατεβαίνω τοσο πολύ που ακουμπάω στο πατωμα, στα απλά σκουωτ κατω από τόν παράλληλο του γονατου όπως είπατε.τελος πάντων ας μην κολλάμε στις ορολογίες και τα 2 σκουωτ ειναι.

δεν είναι πλεονασμός αφού άλλα κιλα βγαίνουν parallel άλλα below parallel και άλλα atg, ο παίχτης απλά εξηγούσε τι εκανε. 

---

Παρατηρώ ότι τις off days μου έχω Doms σε στήθος, back, glutes, quads, hamstrings και ώμους, ενώ δεν έχω σε biceps, triceps, calves, abs, πήχεις. νομίζω αυτό έχει να κάνει με την φύση των μυών, κάνουν recover πιο γρήγορα. 

Αποφάσισα τις off days μου να κάνω  20-30 min non stop high reps workout στο σπίτι με αλτήρες που θα κάνω μόνο biceps, triceps, calves, abs, πήχεις για ένα έξτρα boost, να δώ πως θα κάτσει. Το concept ονομάζεται feeder workout για όποιον θέλει να το ψάξει στο internet. 

• Like 1

Kαλα σου λεει ρε μλκ θα σταματησεις? ποοοο αλλος Dakon μας βρηκε ,θα την ριξω την καταρα δεν την γλιτωνεται :P.Παω gym  με ξενερωσατε (χτες εβλεπα στον υπνο μου οτι ετρωγα γλυκες κρεπες ).

φωτη χτυπα καμμια κρεπουλα γιατι σε βλεπω  καπως ετσι στο τελος .. 

430079_4785103267382_1875363827_n.jpg

αλεξ δε κοιτας προς κετλερ μερια για τις off days σου ?? τα χετε τα φραγκα εκει στην τσιμπρο για σπρωξε κανα ευρωπουλακι  :-)

• Like 3

Oxi οι ασκήσεις που αξίζουν με το kettelbel έχουν πολύ ώμους και μέση μέσα. Τo workout που θέλω να κάνω δεν είναι για να πεθάνω και να πιάσει όλο το σώμα θα παιχτεί υπερπροπόνηση τότε. Το workout είναι να πάρεις ένα pump στις μυικές ομάδες που αναφέρω και τέλος. 

θα χρησιμοποιώ αλτήρες 20 κιλά που έχω και λάστιχα. 

Σημερα ειχα ωμους την ακουσα στερεοφωνικα.. Αυτο εχω να πω...

Ακομα να συνελθω.. Μεγαλη υπερενταση.. Το μπανιο καπως διαρθωσε την κατασταση....

Μια που μιλάμε για ATG squat κτλ και υπάρχει όλη η ιστορία με το butt wink και επειδή ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του στο internet στα διάφορα site και youtube οπότε αναγκαστικά κάθισα και το σκέφτηκα το πράμα μόνος μου πειραματίστηκα και έβγαλα τα συμπεράσματά μου. 

Αφού το but wink είναι τόσο κακό γιατί όλοι οι αρσιβαρίστες κατεβαίνουν μέχρι να ανοίξει η κωλοτρυπίδα στα δύο και δεν είναι στα νοσοκομεία με δισκοκηλες ενώ πολλοι bodybuilders όταν πάνε atg την επόμενη μέρα η μετά από κάνα μήνα παραπονιούνται για πόνους στην μέση?

Ο λόγος είναι γιατί οι αρσιβαρίστες έχουν πάντα τελείως όρθιο το σώμα από την μέση και πάνω και στο front squat αλλά και όταν προπονούν back squat γιατί αν μάθουν το σώμα από την μέση και πάνω να ξεφύγει έστω και στο ελάχιστο στο clean and jerk θα φύγουν τα κιλά. Κανένας προπονητής δεν θα επιτρέψει αθλητή να φέυγει το σώμα του μπροστά ούτε στο ελάχιστο. Όταν ο κορμός μένει τέρμα όρθιος στο backsquat η μέση δεν επιβαρύνεται καθόλου όσο χαμηλά και να πέσεις ακόμα και στο τέλος που θα υπάρχει λίγο wink (αναγκαστικά γιατί έτσι λειτουργεί το σώμα), καθώς τα κιλά είναι πάντα ακριβώς πάνω στο center of gravity και παρόλο που υπάρχει κύρτωση στην σπονδυλική, επειδή το σώμα είναι όρθιο δεν υπάρχει κάποια σοβαρή επιβάρυνση. 

olympicSquat.jpg

Στο bodybuilding και powerlifting όμως δεν υπάρχει clean and jerk και κανένας δεν ενδιαφέρεται για απόλυτα όρθια στάση του σώματος οπότε είναι acceptable το squat να έχει και λίγο "αέρα" good morning αλλά το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής είναι να γαμιέται η μέση αν πας πολύ χαμηλά λόγω του but wink γιατί το βάρος  φεύγει λίγο μπροστά από το center of gravity και η κύρτωση της μέσης σηκώνει όλο το φορτίο, και φυσικά τα φτύνει η μέση στο σημείο εκείνο. Επίσης στο powelifting ο κανόνας είναι "below parallel" οπότε φυσικά κανένας δεν ενδιαφέρεται να πάει full αφού έτσι θα σηκώνουν πολύ λιγότερα κιλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το atg squat δεν είναι ασφαλές, ούτε ότι το below parallel squat είναι καλύτερο. 

back_squat.jpg?1247766335

Το αποτέλεσμα είναι η συμβουλή "πάνε όσο χαμηλά μπορείς μέχρι να αρχίσει το butt wink" δηλαδή με το ζόρι below parallel στην δεύτερη τεχνική. Με αυτόν τον τρόπο όμως χάνεται πολύ η συμβολή των γλουτιαίων και των hamstrings στο squat. Δοκιμάζοντας και τα δύο στυλ για μένα δεν είχαν καμία σχέση. Μπορεί με το just below parallel να σηκώνουμε παραπάνω βάρος αλλά το όφελος της άσκησης είναι πολύ μικρότερο και κινησιολογικά αλλά και συγκεκριμένα σε γλουτιαίους και hamstrings και αναγκαστικά χρειαζόμαστε συμπληρωματικά hamstring work και ειδικά glute bridges / hip thrusts για γλουτιαίους, άλλα και με αυτά τα οφέλη στην δύναμη που θα δώσει ένα full squat δεν νομίζω ότι τα παίρνουμε

εγώ squat κάνω μόνο full, και δεν πρόκειται να το γυρίσω σε κάτι άλλο. Μάλιστα με την σωστή τεχνική η άσκηση είναι απόλυτα ασφαλής όσο χαμηλά και να πας και παρόλο που κάνω 3 φορές την εβδομάδα δεν είχα καμιά ενόχληση. Για εμένα άλλη άσκηση είναι το parallel squat άλλη το below parallel squat και άλλη το atg squat παρόλο που και τα 3 είναι squat. 

try at your own risk τα από πάνω τα σκέφτηκα μόνος μου. Δεν υπάρχουν πηγές οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.  

• Like 2

Στην ολυμπιακή άρση βαρών, τουρλωνουμε τον κωλο μας, ενώ πετάμε στήθος έξω.. Αυτό που λέμε λορδωση.

Η δύναμη βγαίνει από τα πόδια και τη λεκάνη(χοντρικά), τα χέρια είναι δευτερεύοντα.

Για κάποια επιπλέον προστασία στα πολλά κιλά και επαναλήψεις(100+)να δενετε το γόνατο.

Στο μπροστινό κάθισμα(ή στο επολε) , επιβάλλεται να τραβάτε αγκώνες όσο πάνω γίνεται, στο ύψος των ώμον και να κοιτάτε κάπως ψηλά. Με αυτο τον τρόπο κρατάτε σωστή στάση κι έχετε πιότερη δύναμη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...