Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης να έχεις το νου γιατί αν μετά διαλέξεις κι άλλο άθλημα, μπορεί τα προηγούμενα να ζηλέψουν...

(κακό χιούμορ το ξέρω αλλά δεν άντεξα... :))

Eμενα μου αρεσε!!  :-D

Αν κάνεις πυγμαχία και μετά έχεις δύναμη να κάνεις βάρη μάλλον δεν κάνεις σοβαρή προπόνηση (δεν το λέω για να σε προσβάλλω αλλά έτσι είναι.)

Αν κάνεις σοβαρή προπόνηση πυγμαχίας και θες να κάνεις και βάρη τότε βάλτα σε διαφορετική μέρα.Δυστυχώς και βάρη και πυγμαχία και 3 φορές την εβδομμάδα κολυμβητήριο ΚΑΙ τέννις είναι υπερβολικό και αργά η γρήγορα θα πάθεις ζημιά.

Φιλικά πάντα

Φιλε μου παιζω τεννις απο τα 9 εχοντας φτασει πολυ ψηλα στην ελλαδα (οταν ημουν πιτσιρικας) και εχω κανει και 4 χρονια πυγμαχια εντατικα εχοντας φτασει σε πολυ καλο επιπεδο (για ερασιτεχνη πυγμαχο).Περα απο την μπαλα που παιζω απο παντα. Πιστεψε με, το σωμα μου μυικα ειναι φτιαγμενο ωστε να μπορει να ανταποκριθει σε αυτα τα επιπεδα αθλησης τα οποια ωστοσο γινονται σε πολυ πιο χαλαρο βαθμο απ'οτι παλια.

Τεννις σχεδον απαγορευεται να παιζω (λογω σπονδυλολισθησης(αλλα παιζω)), πυγμαχια κανω αρκετα χαλαρα με λιγα βαρη μετα, και κολυμβητηριο 40 λεπτα καθε δευτερη μερα. 

Αυτο που ζητησα απο το τοπικ ειναι καποιες αλλες ασκησουλες για μυικη ενδυναμωση οι οποιες να μην κανουν πολυ "μονοκομματο" το σωμα μου και χασω την ευελιξια που χρειαζομαι για κολυμβητηριο/τεννις.

Για καποιον που στα 18 του επαιζε 5 ωρες σερι τεννις την μερα, το να κανει εναλλαξ χαλαρο κολυμβητηριο και προπονηση/λιγα βαρυ δεν ειναι και γολγοθας. Το προγραμμα αυτο το εχω ξανακανει και δεν εχει θεμα το σωμα μου να ανταπεξελθει. Απλα επειδη δεν ειμαι και φιλος του γυμναστηριου, παντα εκανα ασκησεις οτι να ναι μετα την προπονηση. Γι αυτο οποιος καλος φιλος εχει να προτεινει κατι ας το κανει!

Και εμενα πολλα μου φαίνονται.

Φιλε ποσο ετών είσαι ;

25 ειμαι  φιλε μου. Οπως καταλαβαινεις, δεν ειμαι το παιδακι που θα παρει το κινητο να βγαλει φωτο το μπρατσο του για να το βαλει στο facebook, ουτε εχω την καψα να γινω φετες τωρα στα "γεραματα" (γι αυτο και εχω μπυροκοιλι σωστο!  :-D  :-D  )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Ναι, καλά, σιγά που έφτασα, απλά είχα ξεχαστεί κι έκανα λάθος την τεχνική.

Καλά που τη θύμησε ο Bosei και την έκανα σωστά. Το ζόρι στην κοιλιά επέστρεψε δριμύτερο. :)

Παίδες, καμία άσκηση για ώμους που να μην ζορίζει τη μέση; Όχι γυμναστήριο, από σπίτι ότι μπορεί να γίνει. Δοκίμασα καναδυο αλλά δε με ικανοποίησαν.

Παίζουν πολλές...καταρχάς πιά μοίρα θες να χτυπήσεις (πρόσθια, πλάγια ή οπίσθια ?), στο σπίτι σου τι εξοπλισμό έχεις (πάγκο, μπάρες, αλτήρες). Τέλος καμία δεν ζορίζει την μέση αν γίνει σωστά χωρίς υπερβολή στα κιλά.

• Like 2

Eμενα μου αρεσε!!  :-D

Φιλε μου παιζω τεννις απο τα 9 εχοντας φτασει πολυ ψηλα στην ελλαδα (οταν ημουν πιτσιρικας) και εχω κανει και 4 χρονια πυγμαχια εντατικα εχοντας φτασει σε πολυ καλο επιπεδο (για ερασιτεχνη πυγμαχο).Περα απο την μπαλα που παιζω απο παντα. Πιστεψε με, το σωμα μου μυικα ειναι φτιαγμενο ωστε να μπορει να ανταποκριθει σε αυτα τα επιπεδα αθλησης τα οποια ωστοσο γινονται σε πολυ πιο χαλαρο βαθμο απ'οτι παλια.

Τεννις σχεδον απαγορευεται να παιζω (λογω σπονδυλολισθησης(αλλα παιζω)), πυγμαχια κανω αρκετα χαλαρα με λιγα βαρη μετα, και κολυμβητηριο 40 λεπτα καθε δευτερη μερα. 

Αυτο που ζητησα απο το τοπικ ειναι καποιες αλλες ασκησουλες για μυικη ενδυναμωση οι οποιες να μην κανουν πολυ "μονοκομματο" το σωμα μου και χασω την ευελιξια που χρειαζομαι για κολυμβητηριο/τεννις.

Για καποιον που στα 18 του επαιζε 5 ωρες σερι τεννις την μερα, το να κανει εναλλαξ χαλαρο κολυμβητηριο και προπονηση/λιγα βαρυ δεν ειναι και γολγοθας. Το προγραμμα αυτο το εχω ξανακανει και δεν εχει θεμα το σωμα μου να ανταπεξελθει. Απλα επειδη δεν ειμαι και φιλος του γυμναστηριου, παντα εκανα ασκησεις οτι να ναι μετα την προπονηση. Γι αυτο οποιος καλος φιλος εχει να προτεινει κατι ας το κανει!

25 ειμαι  φιλε μου. Οπως καταλαβαινεις, δεν ειμαι το παιδακι που θα παρει το κινητο να βγαλει φωτο το μπρατσο του για να το βαλει στο facebook, ουτε εχω την καψα να γινω φετες τωρα στα "γεραματα" (γι αυτο και εχω μπυροκοιλι σωστο!  :-D  :-D  )

Kλαιω με την καλη εννοια παντα :P

Ναι ρε συ, 25 χρονών γεράματα; Εγώ που είμαι 40 τι πρέπει να κάνω;

(μην απαντήσει κανένας, τον έκανα report στεγνά :P)

@bosei: Με μπέρδεψες αναφορικά με τις μοίρες. Εγώ ξέρω τη μοίρα του κακομοίρη και τη μοίρα της τριγωνομετρίας. :) 

Από εξοπλισμό έχω πάγκο με ορθοστάτες, 2 μπάρες ίσιες (1 στο 1,5 μέτρο και 1 στο 1 μέτρο) και αρκετά κιλά.

Εγω το βιντεο το εβαλα για να δειξω πως περιπου ειναι η δικια μου η ροδα..

Ειδα το βιβτεο που μου εβαλε ο bosei και θα προσπαθησω να την κανω σωστα...

Σημερα εχω πλατη τρικεφαλο και κοιλιακους.. Τους τελευταιους θα το κανω παλι με την ροδα, πιστευω αυτην την φορα σωστα...

(μην απαντήσει κανένας, τον έκανα report στεγνά :P)

@bosei: Με μπέρδεψες αναφορικά με τις μοίρες. Εγώ ξέρω τη μοίρα του κακομοίρη και τη μοίρα της τριγωνομετρίας. :)

Από εξοπλισμό έχω πάγκο με ορθοστάτες, 2 μπάρες ίσιες (1 στο 1,5 μέτρο και 1 στο 1 μέτρο) και αρκετά κιλά.

Ο δελτοειδής μυς (ώμος) όπως και πολλοί άλλοι μυς χωρίζεται σε 3 διαφορετικά "κομμάτια" όπου το καθένα εκτελεί και διαφορετική κίνηση άρα υπάρχουν και διαφορετικές ασκήσεις που επικεντρώνονται περισσότερο σε ένα από τα 3 "μέρη" του δελτοειδή.

Shoulder-Exercises_l.jpg

Εσύ για ποιά μοίρα του δελτοειδή ψάχνεις άσκηση ?

Για απώλεια βάρους, για δώστε ένταση στον διάδρομο.

Εγώ τρέχω στο 8 για 20 με 30 λεπτά πριν τα βάρη και άλλα 30 στην ίδια ένταση μετά.

Επίσης, η αυξομείωση βοηθάει?

Τέλος το να κάνεις σε κάθε προπόνηση κοιλιακούς βοηθάει στην κοιλιά ή καλύτερα είναι να συνδυάζεται με κάποιες άλλες μυικές ομάδες, 1-2 φορές τη βδομάδα?

Σημερα ξανα εκανα κοιλιακους με την ροδα, αυτη την φορα πιο σωστα γιατι ενιωσα να ποναω και λουστικα στον ιδρωτα.

Αυριο θα παω παλι να ψωνισω .

Οι επιλογες μου ειναι:

Καλαμποκι(αν και οποτε εχω φαει ειναι λες και δεν το μασαω, οπως το τρωω ετσι βγαινει)

Μανιταρια 

Μουσλι, ωστε να το συνδυαζω στο πρωινο μου με την βρωμη, π.χ μια κουταλια της σουπας μουσλι 2 βρωμης.

Κρακερ, αν βρω ολικης αλεσης.

Στραγαλια

Γαλοπουλα βραστη

Ψωμι μαυρο σε φετες, μετα την προπονηση να τρωω ενα σαντουιτσ με καλαμποκι γαλοπουλα και 2 φετες του τοστ ψωμι.

Και φρουτα, πολλα πρασινα μηλα και καμια μπανανα.

Ακουω συμβουλες, πχ μην παιρνεις καλαμποκι παρε κατι αλλο θα σου δωσει αυτο.

Για απώλεια βάρους, για δώστε ένταση στον διάδρομο.

Εγώ τρέχω στο 8 για 20 με 30 λεπτά πριν τα βάρη και άλλα 30 στην ίδια ένταση μετά.

Επίσης, η αυξομείωση βοηθάει?

Τέλος το να κάνεις σε κάθε προπόνηση κοιλιακούς βοηθάει στην κοιλιά ή καλύτερα είναι να συνδυάζεται με κάποιες άλλες μυικές ομάδες, 1-2 φορές τη βδομάδα?

Η αυξομείωση στην ταχύτητα που τρέχεις βοηθάει. Για παράδειγμα, δοκίμασε να περπατάς 1 λεπτό σε ταχύτητα 6.5-7 και να τρέχεις 1.5 λεπτό σε ταχύτητα 9-10, για 20 λεπτά. Σε πιο advanced επίπεδα, μπορείς να αυξάνεις την ταχύτητα του τρεξίματος, μέχρι το ανώτερο που μπορείς και μετά να χαλαρώνεις σιγά σιγά. Για παράδειγμα:

Λεπτά

0-2           περπάτημα 6 (ζέσταμα)

2-3.5        τρέξιμο 8

3.5-4.5     περπάτημα 6.5

4.5-6        τρέξιμο 9

6-7           περπάτημα 7

7-8.5        τρέξιμο 10

8.5-9.5     περπάτημα 7

9.5-11      τρέξιμο 11

11-12       περπάτημα 7

12-13.5    τρέξιμο 12

13.5-14.5 περπάτημα 7

14.5-16    τρέξιμο 11

16-17       περπάτημα 7

17-18.5    τρέξιμο 10

18.5-19.5  περπάτημα 6

19.5-21     τρέξιμο 9

21-22        περπάτημα 6

22-23.5     τρέξιμο 8

23.5-24.5  περπάτημα 6

24.5 - μέχρι όσο θες εσύ περπάτημα με βαθμιαία μειωμένη ταχύτητα

Εάν θες να το δυσκολέψεις ακόμα περισσότερο, "παίξε" με την κλίση του διαδρόμου.

Για τους κοιλιακούς, φαντάζομαι ότι ισχύει ότι και για κάθε άλλη ομάδα μυών - κοινώς αποφεύγεται η καθημερινή εκγύμναση, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των υπόλοιπων.

• Like 1

Όλες; Γίνεται ταυτόχρονα; 

Όχι δεν γίνεταΙ ταυτόχρονα όλες. Ίσως με τις στρατιωτικές πιέσεις να πιάνεις όσο γίνεται περισσότερο και πρόσθια (πιό πολύ) και πλάγια μοίρα (λιγότερο) αλλά και πάλι...

Πες μου λίγο τις ασκήσεις που έχεις στο πρόγραμμά σου για τους ώμους να το δούμε

Φίλε όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά δεν θα υπάρχει και ανάπτυξη με αυτόν το τρόπο. Οι κοιλιακοί είναι μυς όπως όλοι οι άλλοι.

Το πόσες φορές θα τον γυμνάζεις εξαρτάται με το πόση ένταση και διάρκεια έχει η κάθε προπόνησή τους. Αν θες να τους "πεθάνεις" όπως κάνεις με τις άλλες μυϊκές ομάδες τότε 1 φορά την βδομάδα αρκεί. Αν κάνεις με πιό μέτρια ένταση 2-3 ασκήσεις μπορείς και 2 φορές την βδομάδα με 3 κάμποσες μέρες κενό ανέμασα. 

Όλα αυτά που σου λέω μην τα πάρεις σαν ευαγγέλιο. Εσύ ξέρεις το σώμα σου καλύτερα από τον καθέναν. Εσύ ξέρεις πόσο χρόνο κάνουν να αναρώσουν οι μυς σου, πως αναπτύσονται καλύτερα κ.α. 

....

Nα προσεχεις τον εαυτο σου!!

Εγω λογω προβληματων στην μεση (2 κυλες, σπονδυλολισθηση, ισχυαλγια) και στον αστραγαλο (ρηξη συνδεσμων), πλεον στα 25 μου δεν μπορω να κανω ουτε τα μισα απο αυτα που εκανα στα 18 μου! Οποτε ναι, τα 25 γεραματα ειναι για μενα!  :-D

Ρε φίλε linkin πως τα έπαθες όλα αυτά?

Και με όλα αυτά τα θες να κάνεις μέσα σε μια βδ ομμάδα τέννις,πυγμαχία,κολύμβηση και βάρη?

Φιλε μου, την ρηξη συνδεσμων την επαθα στην μπαλα πριν κανα 2αρι χρονια(ισως κατι παραπανω) αλλα εχει ψιλοαρχισει να ισιωνει για τα καλα το ποδι. Την ισχυαλγια την δημιουργησε η σπονδυλολισθηση η οποια συμφωνα με τους γιατρους ειναι εκ γενετης και επιδεινωθηκε λογο του τεννις (Νο1 αιτια το τεννις για σπονδυλολισθηση, λογω κραδασμων) και οι δισκοκοιλες τρεχα γυρευε! Ισως κληρονομικες καθως εχουν και οι 2 γονεις μου.

Πλεον, εχω προσαρμοσει την προπονηση μου στα στανταρ και τους ρυθμους που χρειαζονται ωστε να γυμναζομαι και να μην καταπονω το σωμα μου (κυριως την μεση μου). Τεννις παιζω ελαχιστα, η κολυμβηση κανει καλο στην μεση και πυγμαχια κανω πολυ προσεκτικα και με τρελο ζεσταμα.

Δεν θελω να φτιαξω σωμα για να χαζευουν τα γκομενακια, γι αυτο τρωω και μλκιες ολη την ωρα. Θελω να κανω 1 ωρα αθλητισμο την μερα το οποιο ειναι απολυτα εφικτο.

edit: πριν 3 χρονια η ρηξη. ωραιες εποχες!

http://www.insomnia.gr/topic/348330-%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF/?hl=%2B%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7+%2B%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CF%89%CE%BD

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...