Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δηλαδη τα χριστουγεννα που ναι τεταρτη θα κανεις την γυμναστικη σου;

Εγω το αλλαξα κι δεν πεφτει στις γιορτες...

Παραμονες(Τριτες) εχω μονο αεροβιο που δεν με απασχολει και τοσο.. Ενα 30/40 λεπτο ειναι εξαλου..

Αμε, κανένα θέμα. 

Το μόνο πρόβλημα ειναι η Παρασκευή 27/12 γιατί θα δουλέψω κανα 12ωρο (!!!) κι αναγκαστικά θα χάσω την προπόνηση και θα την πάω Σάββατο.

Σήμερα και για μένα αεροβιο (στατικό ποδήλατο) μετά από αρκετό καιρό. Έκανα κανα 30λεπτο. Θα κάνω 2-3 φορές τη βδομάδα για 30 λεπτά αυτό το μήνα, να δω αν θα υπάρξει διαφορά στη μείωση λίπους αλλά κι αν θα επηρεάσει την επίδοση στα βαρη, κι αναλόγως θα αυξήσω ή θα μειώσω την ένταση/συχνότητα. Στόχος να μείνει τουλάχιστον αυτό το 30λεπτο 2-3 φορές τη βδομάδα καθώς η αεροβική άσκηση είναι η άριστη άσκηση για την καρδιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Για το τρέξιμο που ειπώθηκε αν θες να ανεβάσεις ταχύτητα πας σε διαλειματικη προπόνηση.. Αν σε νοιάζει μόνο για το 1000 πας σε ένα γήπεδο και κάνεις διαλειματικη. Πχ ζέσταμα 2 χλμ και μετά κάνεις 200μ σε υψηλή ένταση 1-2λεπτα ξεκούραση (κανονικά θέλει μέχρι οι παλμοι να πέσουν στους 120 περίπου) αυτό το κάνεις 4-5 φορές και μετά λίγο αποθεραπεία.. Όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνες ανεβάζεις την απόσταση που κάνεις σε γρήγορο ρυθμό πχ από 200 σε 400 η μειώνεις το διάλειμμα

Έτσι θα ανεβάσεις αντοχή και ταχύτητα

Με την ταχύτητα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Με την αντοχή έχω.

@king, κατεβαίνεις σπάζοντας το ισχύο και πας προς τα πίσω με ελαφρώς κλειδωμένα γόνατα, νιώθεις το τράβηγμα σε μηριαίο δικέφαλο και μέση, η μπάρα κοντα στο σώμα
δες λίγο το βίντεο

• Like 1

Κίνκ αυτό το κάθισμα που κάνεις στο τέλος δεν χρειάζεται.. Η μπάρα δεν χρειάζεται να ακουμπήσει στο έδαφος.. Κλειδώνεις το σώμα να είναι σταθερό και κατεβάζεις την μπάρα όσο πιο κοντά στο σώμα μπορείς και λιγυζεις λίγο το; να πόδια τα πόδια πρέπει να είναι πάνω από 90μοιρες..

Για το τρέξιμο που ειπώθηκε αν θες να ανεβάσεις ταχύτητα πας σε διαλειματικη προπόνηση.. Αν σε νοιάζει μόνο για το 1000 πας σε ένα γήπεδο και κάνεις διαλειματικη. Πχ ζέσταμα 2 χλμ και μετά κάνεις 200μ σε υψηλή ένταση 1-2λεπτα ξεκούραση (κανονικά θέλει μέχρι οι παλμοι να πέσουν στους 120 περίπου) αυτό το κάνεις 4-5 φορές και μετά λίγο αποθεραπεία.. Όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνες ανεβάζεις την απόσταση που κάνεις σε γρήγορο ρυθμό πχ από 200 σε 400 η μειώνεις το διάλειμμα

Έτσι θα ανεβάσεις αντοχή και ταχύτητα

Εγώ την μπάρα δεν την ακουμπάω κάτω στο deadlift . αλλά λίγο πριν ακουμπήσει ανεβάζω.

Το τακουνι το φοράνε σε τέτοιες ασκήσεις με μπάρα γιατι βοηθάει στη στάση του σώματος και κατ επέκταση κάνεις καλύτερα την άσκηση.

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ αλλά στην περίπτωση σου νομίζω θα σε βοηθήσει να κοιτάνε οι γλουτοί λίγο πιο πάνω και να μην κάθεσαι τόσο βαθιά.

Κίνκ αυτό το κάθισμα που κάνεις στο τέλος δεν χρειάζεται.. Η μπάρα δεν χρειάζεται να ακουμπήσει στο έδαφος.. Κλειδώνεις το σώμα να είναι σταθερό και κατεβάζεις την μπάρα όσο πιο κοντά στο σώμα μπορείς και λιγυζεις λίγο το; να πόδια τα πόδια πρέπει να είναι πάνω από 90μοιρες.

Απο οσο βλεπω στο βιντεο δεν νομιζω οτι καθομε πολυ.Στο προηγουμενο βιντεο πριν 3 μερες εκει ναι καθομουν παρα πολυ.Αλλα οπως καθομε τωρα αν δεν κατσω ετσι τοτε θα ειναι σαν να μην λυγιζω καθολου τα ποδια.Θα δοκιμασω οπως προτεινε ο prof chaos να σηκωνετε λιγο το ποδι απο πισω να δω αν βολεψει να μην καθομε τοσο βαθια.

@king, κατεβαίνεις σπάζοντας το ισχύο και πας προς τα πίσω με ελαφρώς κλειδωμένα γόνατα, νιώθεις το τράβηγμα σε μηριαίο δικέφαλο και μέση, η μπάρα κοντα στο σώμα

δες λίγο το βίντεο

δήμητρα αυτη την εκδοχή δεν την έχω δεί . παίζει πιο πολύ πλάτη και λιγότερο πόδια. Επίσης μου δίνει την αίσθηση οτι χτυπάει μέση στο χαλαρό... οπότε θέλει ζώνη και προσοχή στα πολλά κιλά.

με το κάθισμα προστατεύεις περισσότερο την μέση κατα τη γνώμη μου.

δες λίγο το βίντεο

Το ειδα το βιντεο.Οπως το βλεπω αυτος ισα ισα που λυγιζει τα γονατα οταν καθετε.Αυτο δεν καταπονει τη μεση πιο πολυ?Ετσι μου φαινετε τουλαχιστον.

Αν οχι τοτε απλα δεν θα αφηνω τη μπαρα κατω και θα κανω μικροτερα καθησματα.Θα ειναι και πιο ευκολο το σηκωμα να φανταστω στις επαναληψεις μιας και τα ποδια δεν τρωνε μεγαλο ζορι εφοσον δεν λυγιζουν πολυ.

δήμητρα αυτη την εκδοχή δεν την έχω δεί . παίζει πιο πολύ πλάτη και λιγότερο πόδια. Επίσης μου δίνει την αίσθηση οτι χτυπάει μέση στο χαλαρό... οπότε θέλει ζώνη και προσοχή στα πολλά κιλά.

με το κάθισμα προστατεύεις περισσότερο την μέση κατα τη γνώμη μου.

Αυτο ακριβως καταλαβα και εγω.Τρωει ολο το βαρος η μεση και τα ποδια στο χαλαρο.

ναι διαφέρει με το κατα πόσο κλειδώνεις τα γόνατα ή όχι
δες και αυτό, νομίζω εσύ κάθεσαι τύπου squat και δεν πρέπει. την επόμενη φορά βγάλε ένα βίντεο με πλάγια λήχη να δούμε την ευθεία της πλάτης σου

ναι διαφέρει με το κατα πόσο κλειδώνεις τα γόνατα ή όχι

δες και αυτό, νομίζω εσύ κάθεσαι τύπου squat και δεν πρέπει. την επόμενη φορά βγάλε ένα βίντεο με πλάγια λήχη να δούμε την ευθεία της πλάτης σου

Το πιο σωστο ειναι να καθομε απλα οχι τοσο πολυ σωστα?Να λυγιζουν τα γονατα αλλα να μην ακουμπαει η μπαρα κατω ωστε να μην ειναι τοσο βαθια τα καθισμαγα.Θα βγαλω να μου πειτε αν και δοκιμασα με κονταρι να δω αν ειναι ισια η πλατη οταν καθομε για να τα σηκωσω και ειναι οσο πιο ισια γινετε.

Εγώ θα πω αποψη αν δω από το πλάι.
Απο τις μπροστινές λήψεις κάτι δεν πάει καλά.
Με επιφύλαξη φαίνεται να μην κρατάς σταθερά τα πόδια και όντως κάνεις κάθισμα αρκετά βαθύ τύπου squat.

Εγώ θα πω αποψη αν δω από το πλάι.

Απο τις μπροστινές λήψεις κάτι δεν πάει καλά.

Με επιφύλαξη φαίνεται να μην κρατάς σταθερά τα πόδια και όντως κάνεις κάθισμα αρκετά βαθύ τύπου squat.

Θα βγαλω και απο διπλα να μου πειτε.Το καθισμα το εκανα βαθυ για να αφησω τη μπαρα.Αν δεν χρειαζετε να την αφησω δεν χρειαζετε και βαθυ καθισμα.Λοιπον παω για υπνο γιατι δεν θα σηκωνομε αυριο.Καλο βραδυ να εχετε.

Παίδες, πριν δώσετε συμβουλές, πρέπει να ξέρετε και τι συμβουλές δίνετε. Αυτό να το προσέχετε γιατί δεν μας τα λέτε καλά και είστε λίγο επικίνδυνοι.

King, είσαι πολύ καλύτερος σε αυτό το βίντεο. Η επόμενη λετπομέρεια, είναι η μπάρα να βρίσκεται 20-22 εκατοστά από το έδαφος όπως λέει και ο bosei. 

Και κάνε με μηδενικό πάτο στα παπούτσια, κάλτσες ή ξυπόλυτος.Η άσκηση είναι Deadlift. Τα υπόλοιπα που περιγράφετε είναι stiff legged ή Romanian Deadlift.  Ούτε δίσκους ούτε τίποτα στις φτέρνες.

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...