bosei Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εε οποτε λογικο να βγαζει 120 κιλα squat.Οχι οτι ειναι ευκολο αλλα τοσο καιρο εντατικη γυμναστικη και για τα κιλα του ειναι φυσιολογικα τετοια κιλα.Πιστευω οτι αναλογα τα κιλα του ο καθενας κανει και αναλογα βαρη. Δεν γινετε ενας με 70 κιλα να κανει τα ιδια με εναν που ειναι 110 κιλα τον κολο του να βαραει κατω. Μωρέ γίνεται... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Για πλάκα γίνεται, εξαρτάται όμως και από το επίπεδο.Εγώ ούτε ψηλά δεν είμαι. Αλλά για μένα και χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας , στα 34 μου πλέον, τα 5χ120 είναι ένας πολύ ωραίος στόχος. Θα μπορούσα και αύριο να πάω να σηκώσω 140-145 για μια επανάληψη. Αλλά δε με ενδιαφέρουν πλέον οι μονές. Είναι επικίνδυνες για τα χρόνια μου, τα αφήνω στους νεότερους. Θέλω να παίζω σε 3+ επαναλήψεις. Πάντως έχουμε ζωντανό παράδειγμα στο γυμναστήριο, τον MightyGoofy, είχε γράψει και εδώ ο άμπαλος. 85 κιλά, 140 squat, 127,5 πάγκο, 200 deadlift και χτες έκανε μια 10χ100 πάγκο. Και μην αρχίσω για άλλα παλικάρια σε άλλα φόρουμ , που έχουν εξωπραγματικά νούμερα , σε λιγότερα κιλά και σε ίδια. Τι είναι τα 120κιλά squat? Τίποτα. Πάμε δυνατά για τα 5χ150 εκεί θα είμαι δυνατό(τερο)ς Πάντως το OHP μου είναι πολύ καλύτερο από τα άλλα lifts. Το 4χ72,5 ακόμα και στα κιλά μου είναι είναι καλό. ( Ο MightyGoofy είναι 3x75 πχ) Στόχοι για το 2014. Deadlift: 5x170, Squat:5x150, Bench: 5x110. OHP: 5x80. Ας μείνουν ίδια τα κιλά μου, θα έχουν γίνει μυς κατά πάσα πιθανότητα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Dakon εισαι 110 με καλα ποσοστα λιπους, ή τυπου strongman? Να φανταστω με εναμιση χρονο γυμναστηριο πως εχεις κατεβει σε αυτα τα κιλα απο περισσοτερα? Το 5χ5 το καταλαβαινω, αλλα η 1 και οι 3 επαναληψεις σε τι βοηθανε? Μπορεις να ανεβασεις επιδοσεις?Ας πουμε εγω squat μεχρι στιγμης κανω 10αρια.Αν δοκιμασω να βρω την μεγιστη ή το μεγιστο που μπορω να κανω σε 3, θα κανω πιο ευκολα μετα τα σετ με τις 10? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Καλά ποσοστά λίπους; Δε νομιζω, κοτάει να μας δείξει μπροστινή φώτο rock, τα πολλά κιλά*λίγες επαναλήψεις έχουν στόχο την αύξηση της δύναμης. Ζορίστηκα στο σκουοτ σήμερα, ένιωσα κι ένα πιάσιμο από τα άσχημα, μάλλον πρέπει να κάνω λίγο πίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Η μονή επανάληψη είναι διαγωνισμός. Την κάνεις για να δεις, πέραν καμίας αμφιβολίας πόσα είναι τα μέγιστα κιλά που μπορείς να σηκώσεις. Επίσης είναι χρήσιμη για να έχεις ένα στόχο και μια βάση προγραμματισμού. Πολλά προγράμματα δύναμης βασίζονται στην πραγματική και θεωρητική μέγιστη. Τη θεωρητική τη βρίσκεις σε σελίδες strstd.com ανάλογα με τις επαναλήψεις και τα κιλά που κάνεις , αλλά άλλο η θεωρητική και άλλο η πραγματική.Συνήθως η πρώτη είναι πιο γενναιόδωρη. Αυτός είναι και ο σκοπός της μονής. Οι 3άρες δεν έχουν μεγάλη διαφορά με τις 5άρες, αλλά οι 5άρες είναι ας πούμε ''μια χρυσή τομή'' για υπερτροφία και δύναμη.Είναι επίσης ένας ωραίος αριθμός και ασφαλής ακόμα και για προχωρημένους. Τα μεγαλύτερα κιλά δε γυμνάζουν μόνο τους μυς αλλά και το νευρικό σου σύστημα. Τα bodybuilding splits μπορεί να κάνουν τους μυς να καίνε και όλα αυτά , αλλά τα powerlifting προγράμματα σου σκοτώνουν τη μέρα , γιατί είναι πολύ απαιτητικά για το νευρικό σου σύστημα. Αν θέλω να ξεκουραστώ στο γυμναστήριο και να νιώθω μια ευεξία , κάνω τα πρώτα. Αν θέλω να πεθάνω για το υπόλοιπο της μέρας, κάνω τα δεύτερα.Όμως ανεβάζω πραγματικά τις επιδόσεις μου. Δεν είναι θέμα υπερτροφίας και εμφάνισης, είναι θέμα επιδόσεων, κάτι που τα τοποθετεί πιο κοντά στον ορισμό του αθλήματος (παρόλο που το αγωνιστικό BB είναι πολύ δύσκολο ). Για ποσοστό λίπους δεν ξέρω , κάπου στο 20-22. Δε με απασχολεί πάντως, είμαι ωραίος, έτσι μου λέει η γυναίκα μου και η μάνα μου τουλχ. Αν θέλεις να ανεβάσεις το squat σου, ναι , πρέπει να αρχίσεις να ανεβάζεις σιγά σιγά το squat σου. Εύκολο δεν ήταν τελικά? Ανέβασε λίγο και βγάλε όσο μπορείς . Συνέχισέ το για αρκετό καιρό. Επέστρεψε στα κιλά που κάνεις τώρα μετά από 1-2 μηνάκια και θα δεις πόσο αέρα βγαίνουν. Ο Liverpool το έχει δει πχ. Γιάννη , λέμε για δύναμη και επαναλήψεις και τέτοια αλλά και με τις δεκάρες πχ. πάλι ανεβαίνεις σε δύναμη αν είσαι αρχάριος.. Το θέμα είναι πως δεν ανεβαίνεις καθόλου εύκολα από ένα σημείο και μετά. Αν ήταν 20άρες επαναλήψεις, θα κόλαγε ακόμα χαμηλότερα κ.ο.κ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Για ποσοστό λίπους δεν ξέρω , κάπου στο 20-22. Δε με απασχολεί πάντως, είμαι ωραίος, έτσι μου λέει η γυναίκα μου και η μάνα μου τουλχ. Δεν σε χαλασε που εισαι παντρεμενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Έτσι παίρνεις εσύ την εκδίκησή σου ε? Έχω κάνει πρόταση , Σεπτέμβριο παντρεύομαι, αλλά με θεωρώ παντρεμένο ήδη. Δεν έκανα πρόταση για να έχω περιθώριο. Εκεί το καλοκαίρι θα ακολουθήσω τη διατροφή σου για να μπω στο κουστούμι. Ή ακόμα καλύτερα θα το ράψω στα μέτρα μου να τελειώνω. Τι λέει σήμερα? Στήθος γαλοπούλας βραστό σκέτο με κουνουπίδι? (ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη Φώτη, σγχώρα με) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Το κουνουπίδι μαμάει, λίγα λόγια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Έτσι παίρνεις εσύ την εκδίκησή σου ε? Έχω κάνει πρόταση , Σεπτέμβριο παντρεύομαι, αλλά με θεωρώ παντρεμένο ήδη. Δεν έκανα πρόταση για να έχω περιθώριο. Εκεί το καλοκαίρι θα ακολουθήσω τη διατροφή σου για να μπω στο κουστούμι. Ή ακόμα καλύτερα θα το ράψω στα μέτρα μου να τελειώνω. Τι λέει σήμερα? Στήθος γαλοπούλας βραστό σκέτο με κουνουπίδι? (ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη Φώτη, σγχώρα με) Ετσι ξεφτυλισε μας επειδη τρωμε χαρτοπολτο ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitra_m3 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 1,5 χρόνο κάνει γυμναστική κι είναι πάνω από 110 κιλά. Εσύ Δήμητρα με 51,5 κιλά, πόσο ύψος είσαι; κάπου στο 1,60; 1.62 yannis (τα κιλά δεν λένε τπτ για το σώμα πάντως ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Η μονή επανάληψη είναι διαγωνισμός. Την κάνεις για να δεις, πέραν καμίας αμφιβολίας πόσα είναι τα μέγιστα κιλά που μπορείς να σηκώσεις. Επίσης είναι χρήσιμη για να έχεις ένα στόχο και μια βάση προγραμματισμού. Πολλά προγράμματα δύναμης βασίζονται στην πραγματική και θεωρητική μέγιστη. Τη θεωρητική τη βρίσκεις σε σελίδες strstd.com ανάλογα με τις επαναλήψεις και τα κιλά που κάνεις , αλλά άλλο η θεωρητική και άλλο η πραγματική.Συνήθως η πρώτη είναι πιο γενναιόδωρη. Αυτός είναι και ο σκοπός της μονής. Οι 3άρες δεν έχουν μεγάλη διαφορά με τις 5άρες, αλλά οι 5άρες είναι ας πούμε ''μια χρυσή τομή'' για υπερτροφία και δύναμη.Είναι επίσης ένας ωραίος αριθμός και ασφαλής ακόμα και για προχωρημένους. Τα μεγαλύτερα κιλά δε γυμνάζουν μόνο τους μυς αλλά και το νευρικό σου σύστημα. Τα bodybuilding splits μπορεί να κάνουν τους μυς να καίνε και όλα αυτά , αλλά τα powerlifting προγράμματα σου σκοτώνουν τη μέρα , γιατί είναι πολύ απαιτητικά για το νευρικό σου σύστημα. Αν θέλω να ξεκουραστώ στο γυμναστήριο και να νιώθω μια ευεξία , κάνω τα πρώτα. Αν θέλω να πεθάνω για το υπόλοιπο της μέρας, κάνω τα δεύτερα.Όμως ανεβάζω πραγματικά τις επιδόσεις μου. Δεν είναι θέμα υπερτροφίας και εμφάνισης, είναι θέμα επιδόσεων, κάτι που τα τοποθετεί πιο κοντά στον ορισμό του αθλήματος (παρόλο που το αγωνιστικό BB είναι πολύ δύσκολο ). Για ποσοστό λίπους δεν ξέρω , κάπου στο 20-22. Δε με απασχολεί πάντως, είμαι ωραίος, έτσι μου λέει η γυναίκα μου και η μάνα μου τουλχ. Αν θέλεις να ανεβάσεις το squat σου, ναι , πρέπει να αρχίσεις να ανεβάζεις σιγά σιγά το squat σου. Εύκολο δεν ήταν τελικά? Ανέβασε λίγο και βγάλε όσο μπορείς . Συνέχισέ το για αρκετό καιρό. Επέστρεψε στα κιλά που κάνεις τώρα μετά από 1-2 μηνάκια και θα δεις πόσο αέρα βγαίνουν. Ο Liverpool το έχει δει πχ. Γιάννη , λέμε για δύναμη και επαναλήψεις και τέτοια αλλά και με τις δεκάρες πχ. πάλι ανεβαίνεις σε δύναμη αν είσαι αρχάριος.. Το θέμα είναι πως δεν ανεβαίνεις καθόλου εύκολα από ένα σημείο και μετά. Αν ήταν 20άρες επαναλήψεις, θα κόλαγε ακόμα χαμηλότερα κ.ο.κ. Κατσε αν ακολουθησω και εγω το 5χ5 θα καταληξω και εγω παντρεμενος? Ασε ας συνεχισω τα σπλιτ καλυτερα! Κοιτα εχεις δικιο πως οσο περναει ο καιρος ανεβαζεις ολο και πιο δυσκολα και το χω παρατηρησει και εγω, και ας ασχολουμαι εντατικα με γυμναστηριο μονο 7 μηνες. Το θεμα ειναι σταματαω και παω για ενδυναμωση, ή συνεχιζω και ας ανεβαινω σιγα σιγα? Και παλι ογκο δεν παιρνεις, οταν καις τους μυς και τρως υπερθερμιδικα, και ας μην εχεις τις επιδοσεις που θα θελες? Απο την αλλη η ενδυναμωση θελει δικο της προγραμα ολοσχερως? Εγω ας πουμε τωρα κανω 3-day split. Αν προσθεσω μια τεταρτη μερα και εκει κανω ολες τις βασικες compound ασκησεις Squat, Bench, Deadlift και κανω εκει 5x5/3x5 θα πετυχω καποια προοδο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Στόχοι για το 2014. Deadlift: 5x170, Squat:5x150, Bench: 5x110. OHP: 5x80. Ας μείνουν ίδια τα κιλά μου, θα έχουν γίνει μυς κατά πάσα πιθανότητα. Για το καλοκαίρι (σε 8 μήνες) έχω στόχους Squat 10x100 ή 5χ120 , bench 10x100 ή 7x110 οι άλλοι τι στόχους έχετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Για το καλοκαίρι (σε 8 μήνες) έχω στόχους Squat 10x100 ή 5χ120 , bench 10x100 ή 7x110 οι άλλοι τι στόχους έχετε? Εμενα ο στοχος μου για το καλοκαιρι ειναι να εχω καλυτερο οπτικα σωμα πιο γραμμωμενο γιατι πιο ογκωδες με φυσικο τροπο δεν γινεται η' ειναι παρα πολυ δυσκολο και εστιαζω να το πετυχω κυριως με την διατροφη .Επισης θελω να παω διακοπες στο εσωτερικο σε νησι που δεν εχω ξαναπαει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Κατσε αν ακολουθησω και εγω το 5χ5 θα καταληξω και εγω παντρεμενος? Ασε ας συνεχισω τα σπλιτ καλυτερα! Κοιτα εχεις δικιο πως οσο περναει ο καιρος ανεβαζεις ολο και πιο δυσκολα και το χω παρατηρησει και εγω, και ας ασχολουμαι εντατικα με γυμναστηριο μονο 7 μηνες. Το θεμα ειναι σταματαω και παω για ενδυναμωση, ή συνεχιζω και ας ανεβαινω σιγα σιγα? Και παλι ογκο δεν παιρνεις, οταν καις τους μυς και τρως υπερθερμιδικα, και ας μην εχεις τις επιδοσεις που θα θελες? Απο την αλλη η ενδυναμωση θελει δικο της προγραμα ολοσχερως? Εγω ας πουμε τωρα κανω 3-day split. Αν προσθεσω μια τεταρτη μερα και εκει κανω ολες τις βασικες compound ασκησεις Squat, Bench, Deadlift και κανω εκει 5x5/3x5 θα πετυχω καποια προοδο? Μια πολύ απλή λύση είναι. Κρατάς το split σου όπως είναι. Τη μέρα ποδιών , θα βάλεις πρώτη άσκηση το Squat 5x5 και κάθε εβδομάδα θα ανεβάζεις το λιγότερο δυνατόν που μπορείς (5κιλά ή 2,5 εσύ αποφασίζεις). Το ίδιο στη μέρα στήθους με το Bench Press: 5x5 πρώτη άσκηση , ανεβάζεις 2,5 κιλά την εβδομάδα ή 5. Στη μέρα πλάτης βάζεις το Deadlift κάπου ενδιάμεσα (2η 3η άσκηση) και κάνεις 5χ3 ανεβάζοντας κάθε εβδομάδα 5 κιλά. Δε χρειάζεται να προσθέσεις 4 μέρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εγώ μέχρι Μάιο που θα αρχίσουν να μας κοπανάνε οι ζέστες θα θελα να έχω: 6 reps @ 110-115 σε squat. Αρκετά ρεαλιστικό και νομίζω το έχω...ηδη χτύπησα τα 100 για 6. 6 reps @ 150-155 σε deadlift. Με 6άρες στα 140 πάλι τον θεωρώ ρεαλιστικό στόχο. Τα παραπάνω με το σωματικό μου βάρος να φτάσει μέχρι 80 για φέτος. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις