Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αποφάσισα να αλλάξω λίγο την προπόνησή μου μετά από κάποια άρθρα που διάβασα στο διαδίκτυο. Μέχρι πρότεινως έκανα το κλασσικό σπλίτ, μία ομάδα ανα μία μέρα, 6 ασκήσεις επί 4 σέτ. Μετά από 2 μέρες συνήθως είχα αρκετά έντονα ντόμς. Διάβασα, λοιπόν, ότι με σπλίτ 2 ομάδες ανα μέρα, τα ντόμς γίνονται λιγότερο αισθητά και τα γκέινς είναι μεγαλύτερα. Δοκίμασα για 2 βδομάδες και μπορώ να πω ότι η προπόνηση βγαίνει πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα, τα ντόμς πιο ήπια, για γκέινς δεν μπορώ να κρίνω ακόμα, κάνω 3-4 ασκήσεις για κάθε ομάδα επί 4 σέτ. Ποιός συνδυασμός είναι καλύτερος; Στήθος - 3κέφαλα, πλάτη - 2κέφαλα (αυτό κάνω) ή στήθος - 2κέφαλα, πλάτη - 3κέφαλα; Πήχεις που να τους βάλω; Υπάρχει κάποιο πιο αποδοτικό σύστημα εκγύμνασης για όγκο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Πρέπει να αρχίσω  να τραβάω video τον εαυτό μου για form check. Στο πρόγραμμα που ακολουθώ πέφτει μαζί ohp και deadlift. Κάθε φορά μετά τη προπόνηση ένιωθα τον αυχένα να με ενοχλεί και έλεγα κάνω κάτι λάθος στο ohp, με τη κίνηση όταν η μπάρα περνάει το κεφάλι. Έψαχνα με τις ώρες video και άρθρα, κρατούσα σημειώσεις, συνέχιζε να με ενοχλεί.

Πάω προχτές πιο αργά γυμναστήριο και ήταν φίσκα. Βρίσκω λίγο χώρο να κάνω deadlift και βλέπω ένα παιδί να με κοιτάει. Αφού τελείωσα το set τον ρωτάω "είδες αν το κάνω σωστά?" (το έχω άγχος, ειδικά στο deadlift). Και μου λέει "καλούτσικα το κάνεις αλλά να προσέχεις τη θέση του κεφαλιού σου". Epic facepalm. Κοίταζα ασυνείδητα το καθρέφτη και το είχα προς τα πίσω.

13 ώρες πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Πρέπει να αρχίσω  να τραβάω video τον εαυτό μου για form check.

Και γω αλλά σκέφτομαι ότι θα το βλέπουν οι άλλοι και θα λένε τι κάνει αυτός.

15 hours ago, Lelouch said:

Και γω αλλά σκέφτομαι ότι θα το βλέπουν οι άλλοι και θα λένε τι κάνει αυτός.

στο gym καθενας να κοιταει τη δουλεια του :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/5/2018 στις 5:27 ΜΜ, new_guy είπε

Αποφάσισα να αλλάξω λίγο την προπόνησή μου μετά από κάποια άρθρα που διάβασα στο διαδίκτυο. Μέχρι πρότεινως έκανα το κλασσικό σπλίτ, μία ομάδα ανα μία μέρα, 6 ασκήσεις επί 4 σέτ. Μετά από 2 μέρες συνήθως είχα αρκετά έντονα ντόμς. Διάβασα, λοιπόν, ότι με σπλίτ 2 ομάδες ανα μέρα, τα ντόμς γίνονται λιγότερο αισθητά και τα γκέινς είναι μεγαλύτερα. Δοκίμασα για 2 βδομάδες και μπορώ να πω ότι η προπόνηση βγαίνει πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα, τα ντόμς πιο ήπια, για γκέινς δεν μπορώ να κρίνω ακόμα, κάνω 3-4 ασκήσεις για κάθε ομάδα επί 4 σέτ. Ποιός συνδυασμός είναι καλύτερος; Στήθος - 3κέφαλα, πλάτη - 2κέφαλα (αυτό κάνω) ή στήθος - 2κέφαλα, πλάτη - 3κέφαλα; Πήχεις που να τους βάλω; Υπάρχει κάποιο πιο αποδοτικό σύστημα εκγύμνασης για όγκο;

Το ξεκουραστα δεν μου αρεσε,ουτε που η προπονηση βγαινει πιο γρηγορα.

Τα ντομς ισχυει οτι οσο προπονεις μια μυικη ομαδα τοσο λιγοστευουν. 

Αλλα πολλοι απο μας πχ κανουμε ογκωδης προπονησεις που οταν ελλατωσουμε τα σετ ή μια ασκηση μας φαινεται σαν κατι να γινεται λαθος ή να γυρναμε στα ιδια.

Αριθμος ασκησεων περιπου 3 για καθε μυικη ομαδα πχ στηθος 3 ασκησεις επι 4 σετ. Ή και τεσσερης αλλα οι δυο ασκησεις θα ναι τριών σετ οπου θα ξαναχτυπησεις στηθος πχ Πέμπτη. Συνολικο αθροισμα σετ των δυο ημερων για στηθος κάπου στα 23-28 σετ αλλιως υπερπροπονησε κατω των 20 σετ απλα κανεις συντηρηση.

Απλα βαρα καλες προπονησεις, κιλα αυτα που μπορεις μονος, πχ επικληνη 4 σετ επι 8 επαναληψεις βαλε κιλα να βγαζεις οχταρες, αν στο τριτο ζοριστεις και στο τεταρτο μειωσεις επαναληψη, την επομενη φορα ξαναδοκιμασε αυτα τα κιλα μεχρι να βγαζεις 4 σετ των 8 επαναληψεων μονος, με αρτια τεχνικη, μετα ανεβασε κιλα στο τελευταιο σετ, στην αλλη προπονηση στο 3ο και 4ο ξανανεβασε κιλα, ετσι θα καταλαβεις οτι δυναμωσες

Επεξ/σία από Liverpool89

Καλήμερα, έλεγα από καιρό να αρχίσω να παίρνω πρωτεΐνη (λίγο, μια δόση μετά την προπόνηση) και ένας φίλος μου, πήρε την παρακάτω και δεν του άρεσε η γεύση. Αξίζει να την πάρω στα 15-20€ ή δεν είναι καλή; 

https://www.skroutz.gr/s/8288313/Myprotein-Impact-Whey-Protein-1000gr-Σοκολάτα.html

Ρε παιδιά, για πείτε μερικές καλές ασκήσεις για ενδυνάμωση κοιλιακών, κάνω αρκετές για ένα εξάμηνο τώρα, αλλά δεν έχουν τ'αποτελέσματα που επιθυμώ. (και δεν αναφέρομαι στη γράμμωση ή την εμφάνιση, αλλά καθαρά στην ενδυνάμωση).

το καλο με το myprotein ειναι η εκπτωση σαν πρωτη παραγγελια αλλα εχει χ ευρω μεταφορικα.εκτος αν παραγγειλετε πολλα ατομα μαζι.απο καποιο ποσο και πανω δινουν κανα δωρακι πχ κρεατινη bcaa η καμια σακουλιτσα πρωτεινη 250γραμμαρια

21 euro το ενα κιλο γευση σοκοκατας στοmyprotein

εχει 40 τις 100 εκπτωση αλλα εχει μεταφορικα.οποτε τελικη τιμη 21ευρω

την έχει ήδη αγοράσει απλώς δεν του άρεσε η γεύση και ρωτάω εγώ, να την πάρω με 15-20€ ή να μην ασχοληθώ καθόλου με την myprotein;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κρεατίνη απ' όσο ξέρω προκαλεί κατακράτηση υγρών, άρα κάποιος καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες νερού, οπότε λογική η συχνοουρία. Με την πρωτεϊνη δεν νομίζω να έχει κάποια σχέση η συχνοουρία. 'Εντιτ: με μεγάλες ποσότητες πρωτείνης ανεβαίνουν τα επίπεδα ουρικού οξέως, οπότε καλό είναι να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες νερού, άρα λογική και η συχνοουρία.

Παίρνοντας αφορμή την συζήτηση για την κρεατίνη, τί γίνεται σε περίπτωση που κάποιος σταματήσει; Φαντάζομαι θα πέφτει η ενέργει και τα υγρά. Υπάρχει κάποια περίοδος που πρέπει κάποιος να σταματήσει την χρήση κρεατίνης ή μπορεί να παίρνει πχ.5 γρ για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Επεξ/σία από new_guy

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...