Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Spect~ είπε

600 θερμίδες όλη μέρα; τι πάτε και λιμοκτονειτε τον οργανισμό σας,τι κερδίζετε; 

Συμφωνώ... 600 θερμίδες δεν είναι διατροφή για απώλεια βάρους, είναι λιμοκτονία και μπορεί να γυρίσει και μπουμερανγκ αργότερα όσο αφορά την απώλεια κιλών. Είναι απλά λάθος.
Αν και μου φαίνεται οτι κάτι υπολογίζει λάθος στις θερμίδες, δεν ξέρω. Εγώ είμαι επίσης σε τέτοια δίαιτα και τρώω 1300-1400 θερμίδες και νιώθω επίσης οτι λιμοκτονώ! Πόσο μάλλον αν έτρωγα 600.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Spect~ είπε

600 θερμίδες όλη μέρα; τι πάτε και λιμοκτονειτε τον οργανισμό σας,τι κερδίζετε; 

13 λεπτά πριν, Stamer είπε

Συμφωνώ... 600 θερμίδες δεν είναι διατροφή για απώλεια βάρους, είναι λιμοκτονία και μπορεί να γυρίσει και μπουμερανγκ αργότερα όσο αφορά την απώλεια κιλών. Είναι απλά λάθος.
Αν και μου φαίνεται οτι κάτι υπολογίζει λάθος στις θερμίδες, δεν ξέρω. Εγώ είμαι επίσης σε τέτοια δίαιτα και τρώω 1300-1400 θερμίδες και νιώθω επίσης οτι λιμοκτονώ! Πόσο μάλλον αν έτρωγα 600.

Διαβάστε τι έγραψε πρώτα. Λέει ότι κάνει το 5:2. Δεν παιρνει 600 θερμίδες κάθε μέρα. Μόνο 2 φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες τρώει στο φυσιολογικό θερμιδικό ισοζύγιο. Είναι ένα είδος fasting όπως το intermittent fasting. Μπορεί να βοηθήσει σε κάποιους που δεν γουστάρουν να μετράνε θερμίδες για να χάσουν κιλά και δεν τους πειράζει τόσο πολύ η πείνα. Βέβαια έχει και τα αρνητικά του το συγκεκριμένο πρωτοκόλλο. Είναι αρκετά δύσκολο να γίνει σε μέρες που κάποιος έχει κοινωνικές υποχρεώσεις και επίσης το κλασσικό που έχουν πολλές διαίτες τέτοιου τύπου, μακροπρόθεσμα πολύ δύσκολα κάποιος να αντέξει να το κάνει.

• Like 2
Δημοσ.

Σαν ιδέα το calorie cycling είναι καλό αλλά για εμένα έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα.Αν γυμνάζεσαι καθημερινά ή τουλάχιστον 5 φορές την βδομάδα δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στην προπόνηση με 600 θερμίδες τουλάχιστον όχι μακροπρόθεσμα.

Δημοσ.

600 θερμιδες δεν πρεπει να παιρνει κανεις, ειτε αντρας ειτε γυναικα.

Η χαρα των γιατρων και των νοσοκομειων θα ναι τετοιες "διαιτες"

• Like 1
Δημοσ.

Υπερβάλλεις Μαργαρίτα. Διήμερο fasting δεν ειναι τίποτα για ενα υγιές άτομο. Ίσα ίσα που η νηστεία εχει πολλά και αποδεδειγμένα οφέλη.

• Like 1
Δημοσ.

Γιαννη το ξερεις οτι διαφωνουμε οριζοντιως και καθετως.

Οταν μιλαμε για διατροφη και υγεια ας συμβουλευομαστε και το γιατρο μας, ή/και εναν καλο διατροφολογο.

Διαιτες και πλανα διατροφης μεσω ιντερνετ που βασιζονται σε στερησεις θρεπτικων συστατικων, λιμοκτονιες και "θερμιδικα φορτωματα" , δεν.....

• Like 1
Δημοσ.

Η συνεχής πρόσβαση στην τροφή είναι προνόμιο μόνο του σύγχρονου ανθρώπου..Τα ζώα δε βρίσκουν πάντα τροφή..

Η νηστεία είναι κάτι το εντελώς φυσικό..

Τώρα ,αν γίνεται κάθε τρεις και λίγο όντως μπορεί να είναι επιβλαβής αν οι απώλειες στοιχείων δεν καλύπτονται..

• Like 1
Δημοσ.

Πριν 500 χρόνια, η δίαιτα ίσως και να ήταν κάτι το φυσικό. Ή όταν το ανθρώπινο είδος ΄ήταν χωρισμένο σε κυνηγούς και τροφοσυλλέκτες. Πλέον, όχι.

Για ένα υπέρβαρο άτομο, όπως ο συμφορουμίτης, το ζητούμενο είναι να μάθει να τρώει σωστά και να το διατηρήσει εφ''ορου ζωής, και όχι να χάσει 20 κιλά με πειράματα, τα οποία θα τα πάρει σε βάθος χρόνου με μαθηματική ακρίβεια.

Άρα πρέπει να απευθυνθεί σε διατροφολόγο και να εκπαιδεύσει τον εαυτό του και τον περίγυρό του σε διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, johnbond είπε

Η συνεχής πρόσβαση στην τροφή είναι προνόμιο μόνο του σύγχρονου ανθρώπου..Τα ζώα δε βρίσκουν πάντα τροφή..

Η νηστεία είναι κάτι το εντελώς φυσικό..

Τώρα ,αν γίνεται κάθε τρεις και λίγο όντως μπορεί να είναι επιβλαβής αν οι απώλειες στοιχείων δεν καλύπτονται..

Ναι επισης καποτε οι ανθρωποι ετρωγαν τα παντα ωμα, δεν ειχαν εμβολια και γυρναγαν στα δαση γυμνοι για παραδειγμα. Και; 

Παιδια να προσεχουμε λιγο τι λεμε γιατι απεναντι μας δεν ξερουμε ποιον εχουμε, ετσι; Αυτος που θα διαβασει περι λιμοκτονιας και θα τον μαζευουν ισως και λιποθυμο (εχει λιποθυμησει φιλη μου μες τη Γλυφαδα ΔΥΟ φορες με κατι τετοιες μ@λακιες αφαγίας, υγιεστατη κατα τα αλλα) δεν ειναι κανα τραβηγμενο παραδειγμα ή καμια εξαιρεση.

Αμα καποιος θελει να κανει πειραματα back to the stone age στον εαυτο του ειναι αξιος της μοιρας του. Οχι ομως και να προσπαθει να το περασει δημοσια ως κατι "φυσικο" και θετικο ε

Μπηκε ας πουμε ο αλλος ο ανθρωπος, εγραψε οτι τρωει οτι να ναι και δε κανει γυμναστικη και κατα τ αλλα εψαχνε μαγικες λυσεις σε if. 

Ενα πλανο υγιεινης και ισορροπημενης διατροφης ειναι το καλυτερο για ολους. Κι ο καθενας το προσαρμοζει στις αναγκες του, κι αν ειναι ασχετος (δε το λεω με αρνητικη εννοια) -αρχαριος και μπερδεμενος, πηγαινει σ εναν επαγγελματια να τον βοηθησει, να τον καθηδηγησει σωστα.

Η αποψη του Tom Venuto για το θεμα

http://www.burnthefatinnercircle.com/members/Intermittent-Fasting-Is-It-a-Scam.cfm (αν δε σας ανοιγει βαλτε απλα στο γκουγκλ Tom Venuto about if )

(Οποιος δεν ξερει καν ποιος ειναι ο Venuto και παρολαυτα ψαχνει για if ειναι fail απο μονο του ε )

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορία και εγώ δεν είμαι υπερ του 5:2 γιατί είναι δύσκολο να εφαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει θα είναι προσωρινά. Τώρα για θέμα υγείας εννοείτε ότι άτομα που έχουν προβλήματα υπογλυκαιμίας και διαβήτη δεν μπορούν να κάνουν IF. Για υγιείς ανθρώπους δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρωτόκολλο 16 ώρες fasting την ημέρα και τις υπόλοιπες φαγητό με κανονική κατανάλωση θερμίδων είναι πολύ πιο καλό κατά τη γνώμη μου.

Η επιστομηνική κοινότητα είναι ακόμα επιφυλακτική για το Intermittent Fasting γιατί μέχρι στιγμής όλες οι έρευνες που έχουν γίνει είναι πολύ μικρές σε μέγεθος με λίγους ανθρώπους και οι περισσότερες έχουν γίνει σε ποντικία. Δεν μπορούν να βγούν σαφή συμπεράσματα έτσι. Χρειάζονται μεγάλες έρευνες με peer reviewed papers.

Εδώ τι λέει το Harvard:

Αναφορά σε κείμενο

A notable aspect of this trial was a very high dropout rate (38%) among the people assigned to the fasting regimen. This may reflect a real-life pitfall of fasting as a weight-loss approach. "It's human nature for people to want to reward themselves after doing very hard work, such as exercise or fasting for a long period of time, so there is a danger of indulging in unhealthy dietary habits on non-fasting days," says Dr. Hu. In addition, there's a strong biological push to overeat following fasting periods. Your appetite hormones and hunger center in your brain go into overdrive when you are deprived of food.

But intermittent fasting may have a beneficial effect on diet psychology for some people, says Kathy McManus, director of the Department of Nutrition at Harvard-affiliated Brigham and Women's Hospital. "One of my patients felt strongly that he didn't want to be bothered with tracking calories and filling out food records. Instead, he opted for a 5:2 fasting approach, which has worked well for him so far." The main goal is to develop a healthy eating pattern that is sustainable and can support weight loss over time, McManus says. As of now, intermittent dieting has not been proved to meet this key criterion.

Part of the fascination with intermittent fasting arises from research with animals showing that fasting may reduce cancer risk and slow aging. "One hypothesis is that fasting can activate cellular mechanisms that help boost immune function and reduce inflammation associated with chronic disease," says Dr. Hu. While it's true that getting rid of excess body fat will improve a person's metabolic profile and lower cardiovascular risk, he says, there's no strong evidence that fasting adds health benefits beyond any other weight-loss strategy.

https://www.health.harvard.edu/heart-health/not-so-fast-pros-and-cons-of-the-newest-diet-trend

Πρόσφατη έρευνα απο το University of Florida

Αναφορά σε κείμενο

UF Health researchers said in a recent study published in the journal Obesity that emerging findings in scientific literature show intermittent fasting can be a reliable means of weight loss and may optimize physiological functioning, enhance performance and slow the aging and disease process.

To understand why, researchers said, one must look to how the body essentially flips a “metabolic switch” during fasting. This means the body moves from burning glucose, or sugar, for energy to fatty acids and their byproduct, ketones.

During fasting, the body converts fat into fatty acids, which can be absorbed by the blood.

Stephen Anton, Ph.D., the division chief of clinical research for the UF College of Medicine’s department of aging and geriatric research and the paper’s lead author, said research indicates ketones are the preferred fuel for the brain and body during periods of fasting and extended exercise.

Ketones, he said, are a cleaner source of energy than glucose, protein or carbohydrates, the body’s other sources of energy. That is because ketones produce fewer “metabolic disrupters,” or molecules that can harm cells.

“This switch can happen after a certain period of time fasting,” said Anton, who also is affiliated with the UF Institute on Aging. “It’s a gradation in which your metabolism over time shifts to use higher and higher amounts of ketones for energy.”

Typically, he said, after eight to 12 hours of fasting, the levels of ketones in the blood significantly increase.

In a review of scientific literature, Anton and his colleagues found that people lost significant body fat in 10 of 10 clinical trials involving alternate-day fasts. “So in my mind, it’s not a question of whether it works for producing fat loss,” Anton said.

Three of four time-restricted feeding studies demonstrated significant fat loss.

In most studies, participants did not lose significant lean tissue, which is tissue other than fat that includes the body’s organs, muscles and skeleton. An adequate amount of lean tissue, Anton said, is necessary to help maintain good physiological function as people age, among other health benefits.

Other forms of dieting, however, often lead to a reduction in both fat and lean tissue, he said.

Anton said research in rodents and other nonhuman species points to the possibility that food restriction, and the turning of that metabolic switch, can lengthen lifespan, improve metabolic health, cognitive and physical performance, lower inflammation and lead to superior cardiovascular health.

“An important takeaway is that we all have the ability to switch our metabolism from glucose to ketone utilization,” said Anton. “And that switch has the potential to have profound health benefits for us, in addition to the positive changes in body composition.”

https://ufhealth.org/news/2018/intermittent-fasting-leads-significant-weight-loss-slows-aging-uf-research-review-finds

Επεξ/σία από thomasG4
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λογική μου λέει Μάργκαρετ ότι αυτά που λες είναι σωστά  για αυτό και το like .

Πρακτικά όμως αυτό που συμβαίνει σε μένα μετά από 1-2 μέρες νηστεία , αν εξαιρέσουμε την άσχημη αίσθηση του να είσαι πεινασμένος, κατά τα άλλα νοιώθω ότι είμαι σε μια κατάσταση ευφορίας και ενεργητικότητας παρόλη την χαμηλή πρόσληψη θερμιδών.

Συμφωνώ απόλυτα βέβαια ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται τακτικά

Επεξ/σία από TEOKOS
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

H νηστεια ως μέθοδος απώλειας κιλών είναι ηλίθια κι αναποτελεσματική ιδέα. Αυτό που χρειάζονται τα υπέρβαρα παιδια είναι να φτιάξουν τη διατροφή τους, να μείνουν μακριά από ζάχαρη και έτοιμα φαγητά, να έρθουν σε επαφή με σαλάτες, φρούτα και σπιτικές τροφές. Αν περιμένουν να τρώνε βλακείες και να χάσουν κιλά επειδή κάνουν if είναι γελασμένοι.

Η νηστεία έχει άλλο στόχο και άλλο αποτέλεσμα. Καμία μα καμία σχέση με απώλεια κιλών. Όποιος τα συγχέει αυτά τα δύο είναι που κάνει ζημιά στον εαυτό του.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ναι επισης καποτε οι ανθρωποι ετρωγαν τα παντα ωμα, δεν ειχαν εμβολια και γυρναγαν στα δαση γυμνοι για παραδειγμα. Και; 

Παιδια να προσεχουμε λιγο τι λεμε γιατι απεναντι μας δεν ξερουμε ποιον εχουμε, ετσι; Αυτος που θα διαβασει περι λιμοκτονιας και θα τον μαζευουν ισως και λιποθυμο (εχει λιποθυμησει φιλη μου μες τη Γλυφαδα ΔΥΟ φορες με κατι τετοιες μ@λακιες αφαγίας, υγιεστατη κατα τα αλλα) δεν ειναι κανα τραβηγμενο παραδειγμα ή καμια εξαιρεση.

Αμα καποιος θελει να κανει πειραματα back to the stone age στον εαυτο του ειναι αξιος της μοιρας του. Οχι ομως και να προσπαθει να το περασει δημοσια ως κατι "φυσικο" και θετικο ε

Μπηκε ας πουμε ο αλλος ο ανθρωπος, εγραψε οτι τρωει οτι να ναι και δε κανει γυμναστικη και κατα τ αλλα εψαχνε μαγικες λυσεις σε if. 

Ενα πλανο υγιεινης και ισορροπημενης διατροφης ειναι το καλυτερο για ολους. Κι ο καθενας το προσαρμοζει στις αναγκες του, κι αν ειναι ασχετος (δε το λεω με αρνητικη εννοια) -αρχαριος και μπερδεμενος, πηγαινει σ εναν επαγγελματια να τον βοηθησει, να τον καθηδηγησει σωστα.

Η αποψη του Tom Venuto για το θεμα

http://www.burnthefatinnercircle.com/members/Intermittent-Fasting-Is-It-a-Scam.cfm (αν δε σας ανοιγει βαλτε απλα στο γκουγκλ Tom Venuto about if )

(Οποιος δεν ξερει καν ποιος ειναι ο Venuto και παρολαυτα ψαχνει για if ειναι fail απο μονο του ε )

Το να λες τρομολαγνικά παραδείγματα οτι υγιής άνθρωπος που δε θα φάει δυο μέρες θα λιποθυμήσει είναι ατυχές..

Οι έρευνες και τα στοιχεία άλλα λένε..

Ίσα ίσα θα αποκτήσει μεγάλη ενέργεια και διαύγεια ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί στην εύρεση τροφής.

Αύξηση αυξητικής ορμόνης,νορεπινεφρίνης και επινεφρίνης..Που σημαίνει αύξηση ενέργειας.

F1.medium.gif

Διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης σε φυσιολογικά επίπεδα.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC329619/

http://www.pnas.org/content/113/21/E3029

Επίσης κανένα πρόβλημα με σημαντική απώλεια καλίου.."definite clinical symptoms of potassium deficiency did not develop"

https://academic.oup.com/ajcn/article-abstract/18/4/278/4787523?redirectedFrom=PDF

Αν τα επιστημονικά σου στοιχεία είναι η φίλη σου στη γλυφάδα που λιποθύμησε τότε δε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση :D..

Μακροχρόνια συμφωνούμε..

Εγραψα οτι πρέπει να προσέχουμε να μην εξαντλήσουμε τον οργανισμό απο τα στοιχεία που χρειάζεται..

Γιατί αν δε φάμε για δυο μέρες,θα πάρει τουλάχιστον μια βδομάδα να καλύψουμε τα στοιχεία που χάσαμε και αυτό μόνο αν υπάρξει υπερπλήρωση τους.

Σα μέθοδος δίαιτας δε θα έχει καλά αποτελέσματα γιατί μακροχρόνια θα εξαντλήσει τον οργανισμό απο τα μικροθρεπτικά στοιχεία.

Αλλά για 2 μέρες;;; 

Επεξ/σία από johnbond
  • Like 3
Δημοσ.

Ναι φίλε μου πολλοί άνθρωποι αν δε φάνε κάποιες ώρες αρχίζουν και ζαλίζονται και νιώθουν ατονία.

Ή αν ειναι ώρες νηστικοί και φάνε μετά μαζεμένα παθαίνουν ταχυκαρδία ή τους πιανει το στομάχι τους για παράδειγμα. 

Αυτα για να τα πάθεις δε πρέπει να σαι άρρωστος. Λογικά αποτελέσματα ειναι κι οποίος ξέρει 5 πραγματα για τη Φυσιολογία το καταλαβαίνει. 

Ο T.M τα εξηγεί μια χαρά , εγώ έχω διαβάσει και το βιβλίο του burn the fat feed the muscle που για τους περισσότερους bb θεωρείται Βίβλος.

Κανενας γιατρός δε θα σου πει μείνε νηστικός μια μερα γιατι σου κάνει καλο. Αμα θες εσυ να το δοκιμάσεις με γεια σου με χαρά σου. Το οτι ομως ο οργανισμός αντέχει στην κακομεταχείριση δε σημαίνει οτι ειναι και ωφέλιμο. Δεν έχω κάτσει ποτέ να ψάξω links για οτι λέμε εδώ μέσα , δεν υπάρχει λόγος ουτε εσυ ουτε εγώ είμαστε γιατροί για να κάνουμε debate. 

@TEOKOS φίλε μου κάθε οργανισμός έχει τα δικά του. Αν εσυ δε τρως και Παρολαυτα αισθάνεσαι καλα  δε θα πας ομως να το προτείνεις στον καθένα και να τον παρεις ενδεχομένως στο λαιμο σου, αυτο λέω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...