Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Μπορείς plz να μάθεις πιο λάδι είναι το καταλληλότερο για τηγάνισμα; Θα βοηθήσεις σε ένα αιώνιο ελληνικό δίλημμα: ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα. Έχω διαβάσει ότι παρόλο που το παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγειινό, έχει χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και γίνεται πιο επικίνδυνο από τα ραφιναρισμένα ελαιόλαδα ή τα σπορέλαια.

Που το έμαθες αυτό ? 

Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Το ελαιόλαδο δεν οξειδώνεται όπως τα άλλα σπορέλαια 

Βασικά κόψε το τηγάνισμα ,συνήθεια είναι

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Το ελαιόλαδο όντως παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα στην οξειδωση λόγω της υψηλής αναλογίας μονοακόρεστα/πολυακόρεστα λ.ο αλλα και λόγω αντιοξειδωτικών ενώσεων που περιέχει όπως οι τοκοφερόλες.

Παρολαυτα το θεμα απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις και γι αυτο και ο καθηγητής θ αφιερώσει extra χρόνο για το συγκεκριμένο θεμα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Κι εμενα μ ενδιαφέρει ναι και έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις. 

Φωτη ενα γράμμα εκανα λάθος μωρε, *κατεβαζει εννοούσα :P

Το πρωί να παρεις και λιγο παραπάνω θερμίδες και ειδικά πριν την προπονηση, ειναι μια χαρά. Εφόσον δε τρως βρώμη, πολυ καλή λύση για ενέργεια ειναι το μέλι ή μπανάνα. Μπορείς να φας ψωμί ολικής με μέλι κι ενα γιαούρτι 2% πχ. Μπορείς επισης να βάλεις ξηρούς καρπούς.

γενικα μην προτιμας 0% προϊόντα. Σε γιαούρτι πχ να παίρνεις 2%

Βασικά θέλω κάτι να συνδυάσω με μέλι και μπανάνα. Θα δοκιμάσω ρυζάλευρο και κάποιο δημητριακό από κριθάρι 

Δημοσ.

σορι για την χαζες ερωτησεις ειμαι αρχαριος μπορει καποιος να μου απαντησει στα εξης

1)βλεπω εκατονταδες συνταγες απο κλασσικα ροφηματα ως κεικ και μπισκοτα

μου αρεσε πολυ η ιδεα με γαλα φυστικοβουτυρο μπανανα,την ειδα να αναφερεται αρκετα και στο youtube

ρωτησα στο καταστημα και μου απαντησε αυστηρα μονο  με σκετο νερο για καλυτερη απορροφηση.

τι ισχυει τελικα?

2)την πρωτεινη μπορω να την χτυπαω σε μιξερ φραπε??δεν εχω σεικερ η μπλεντερ

(αναφερομαι σε whey)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, costacurta είπε

Γειά χαρά μάγκες. 

Πείτε μου τι μπορώ να φάω το πρωί για ενέργεια προ γυμναστικής εκτός από βρώμη (είμαι αλλεργικός). 

Θέλω να κάνω μια τυπική γράμμωση 

Σκέφτομαι για κάποια δημητριακα ολικης.

Καμία συγκεκριμένη πρόταση? 

Να πάω σούπερ και να πάρω ότι 0%βρω? 

Το πρωινό δεν σημαινει απολυτος δημητριακα.

Μονο στην ελλαδα το έχουμε συνδυασει ετσι.

Ακομα και κανονικό φαγητο μπορεις να φας, αρκει να χεις γερο στομαχι.

Εγω το πρωινο το εκοψα. Προπονησεις κανω σχεδόν πρωι. Αλλα πριν ενα 8 περιπου εχω φαει πολυ καλά.

Εκανα επικληνεις πιεσεις παγκου μαζι με τον γυμναστη. Εφτασα στα 110 κιλα μονο αρνητικες δυο φορες. Στα 90κιλα δυο κανονικες δυο αρνητικες. Την υπολοιπη μερα ενιωθα οτι το στηθος μου θα σπασει. Με ειπε οτι μπορουσα και παραπανω. Εγω φοβηθηκα, μην τραυματιστω. Δεν ειχα ξανακανει ποτε αρνητικες, ειδικα τοσα κιλα σε επικληνη.

Ηταν γ@ματη φαση. Στον μηνα μια φορα λεει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Το πρωινό δεν σημαινει απολυτος δημητριακα.

Μονο στην ελλαδα το έχουμε συνδυασει ετσι.

Ακομα και κανονικό φαγητο μπορεις να φας, αρκει να χεις γερο στομαχι.

Εγω το πρωινο το εκοψα. Προπονησεις κανω σχεδόν πρωι. Αλλα πριν ενα 8 περιπου εχω φαει πολυ καλά.

Εκανα επικληνεις πιεσεις παγκου μαζι με τον γυμναστη. Εφτασα στα 110 κιλα μονο αρνητικες δυο φορες. Στα 90κιλα δυο κανονικες δυο αρνητικες. Την υπολοιπη μερα ενιωθα οτι το στηθος μου θα σπασει. Με ειπε οτι μπορουσα και παραπανω. Εγω φοβηθηκα, μην τραυματιστω. Δεν ειχα ξανακανει ποτε αρνητικες, ειδικα τοσα κιλα σε επικληνη.

Ηταν γ@ματη φαση. Στον μηνα μια φορα λεει.

Μην τρελαινεσαι γενικοτερα με τον παγκο λιβε παιζε μεχρι εκει μπορεις οχι υπερβολες και υπερμετρη προσπαθεια  αυτα που θα κερδισεις  ειναι πολυ λιγοτερα  απο αυτα που θα χασεις αν παρεις κανα ωμο  στο χερι .Το βαρος εχουμε πει στην διατρφη απο εκει ερχονται οι μεγαλες αλλαγες στο σωμα .

Οχι σαν κατι "ταλαιπωρους " που βλεπω στο gym  που κανουν squat κοπανιουνται με τις ωρες και ειναι 20 κιλα φλιδες .Αντε να εξηγησεις τωρα σε αυτον οτι δεν θα παρει απο εκει μυικο ογκο  οταν δεν τρεφεται επαρκως και σωστα  για τον στοχο του .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Λιβε, νηστικός κάνεις προπόνηση; Νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος.

Αρχισα με την δουλεια να προσαρμοζω την ωρες που τρωω και κανω πλεον νηστικός.(πριν κανενα 8ωρο το πολυ εχω φαει καλα, μετα υπνο και σηκώνομαι για τζιμ). Δουλεύει μεχρι στιγμης. Το φαγητο μου ξεκιναει περίπου στος 16:00 ως 24:00 το βραδυ. Τζιμ παω 9:00 φευγω 10:30-10:40, καφε και ξανακοιμαμαι.

Φωτη δεν τρελαίνομαι τοσο με τα κιλα, αλλα ενα καλο πιεσμα δεν βλαπτει, οχι καθε φορά, οπως και το εγραψα αλλα μια στο τόσο.

Οταν εγραψα φοβηθηκα αυτο εννοουσα. Απλα ηξερα οτι ο αλλος ξερει να βοηθαει. Αλλωστε στις αρνητικες ειναι σιγουρο οτι ο αλλος θα πρεπει να τραβηξει ενα μερος των κιλων προς τα πανω, αλλιως σμιθ

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Λιβε, νηστικός κάνεις προπόνηση; Νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος.

Noμίζω ότι είναι το πιο σωστό τελικά, παρά τα όσα λένε γενικά.
Η κατανάλωση φαγητού απαιτεί ενέργεια μετά από τον οργανισμό κατά τη χώνεψη.
Ειδικά αν γυμνάζεσαι πρωί, ο οργανισμός σου έχει ξεκουραστεί και είναι γεμάτος ενέργεια, δε χρειάζεσαι φαγητό εκείνη την ώρα πιστεύω.

1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Αρχισα με την δουλεια να προσαρμοζω την ωρες που τρωω και κανω πλεον νηστικός.(πριν κανενα 8ωρο το πολυ εχω φαει καλα, μετα υπνο και σηκώνομαι για τζιμ). Δουλεύει μεχρι στιγμης. Το φαγητο μου ξεκιναει περίπου στος 16:00 ως 24:00 το βραδυ. Τζιμ παω 9:00 φευγω 10:30-10:40, καφε και ξανακοιμαμαι.

Φωτη δεν τρελαίνομαι τοσο με τα κιλα, αλλα ενα καλο πιεσμα δεν βλαπτει, οχι καθε φορά, οπως και το εγραψα αλλα μια στο τόσο.

Οταν εγραψα φοβηθηκα αυτο εννοουσα. Απλα ηξερα οτι ο αλλος ξερει να βοηθαει. Αλλωστε στις αρνητικες ειναι σιγουρο οτι ο αλλος θα πρεπει να τραβηξει ενα μερος των κιλων προς τα πανω, αλλιως σμιθ

Kάνεις διατροφή 16:8;
http://www.news.com.au/lifestyle/health/diet/eighthour-diet-is-the-key-to-weight-loss-according-to-experts/news-story/1391a5a5113e650b8ffd2cf0322c1b66

Πόσο καιρό την κάνεις και τι αποτελέσματα έχεις δει;

Δημοσ.

Τελικά είμαστε πολλοί. Εχει πλάκα πάντως οταν διαβάζω μηνύματα του στυλ "τι να φάω για να εχω ενέργεια στην προπόνηση" οταν εγω κάνω προπόνηση νηστικός τουλάχιστον 16 ώρες κι απο ενέργεια να φαν κι οι κότες.

Βασιλη, αν κανεις IF για χάσιμο κιλών, στο Ίντερνετ την εκθειαζουνε αλλα εγω που το κάνω κανα χρονο τώρα δεν εχω δει διαφορα. Ίσως επειδή έτρωγα υγιεινά και πριν, πάντως τα κιλα μπαίνουν ´η βγαίνουν ανάλογα με το ποσο τρώω, οχι το ποτε. Εκεί που είδα διαφορα ειναι οτι νιώθω πολύ καλυτερα και εχω περισσότερη ενέργεια. 

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

σορι για την χαζες ερωτησεις ειμαι αρχαριος μπορει καποιος να μου απαντησει στα εξης

1)βλεπω εκατονταδες συνταγες απο κλασσικα ροφηματα ως κεικ και μπισκοτα

μου αρεσε πολυ η ιδεα με γαλα φυστικοβουτυρο μπανανα,την ειδα να αναφερεται αρκετα και στο youtube

ρωτησα στο καταστημα και μου απαντησε αυστηρα μονο  με σκετο νερο για καλυτερη απορροφηση.

τι ισχυει τελικα?

2)την πρωτεινη μπορω να την χτυπαω σε μιξερ φραπε??δεν εχω σεικερ η μπλεντερ

(αναφερομαι σε whey)

Για το πρώτο ερώτημα, δεν είναι θέμα "καλύτερης" απορρόφησης αλλά "γρηγορότερης". Όντως με το νερό απορροφάται πολύ πιο γρήγορα. Το αν έχει τόση σημασία εξαρτάται από την προπόνηση που κάνεις. Αν κάνεις βαριά προπόνηση για να χτίσεις μυες τότε καλύτερα να απορροφάται πιο γρήγορα.

Για το 2ο, όπως θες χτύπα τη αρκεί να διαλυθεί σωστά.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Τελικά είμαστε πολλοί. Εχει πλάκα πάντως οταν διαβάζω μηνύματα του στυλ "τι να φάω για να εχω ενέργεια στην προπόνηση" οταν εγω κάνω προπόνηση νηστικός τουλάχιστον 16 ώρες κι απο ενέργεια να φαν κι οι κότες.

Βασιλη, αν κανεις IF για χάσιμο κιλών, στο Ίντερνετ την εκθειαζουνε αλλα εγω που το κάνω κανα χρονο τώρα δεν εχω δει διαφορα. Ίσως επειδή έτρωγα υγιεινά και πριν, πάντως τα κιλα μπαίνουν ´η βγαίνουν ανάλογα με το ποσο τρώω, οχι το ποτε. Εκεί που είδα διαφορα ειναι οτι νιώθω πολύ καλυτερα και εχω περισσότερη ενέργεια. 

Όχι, δεν έχω σκοπό να χάσω κιλά, το αντίθετο, ιδανικά θα ήθελα να πάρω 7-8 κιλά, γενικά δεν έχω εύκολες αυξομειώσεις βάρους, φυσικά έχει να κάνει και με το ότι είμαι αρκετά σταθερός και στο πότε τρώω και στο πόσο τρώω. Τρώω αρκετά, αλλά απέφευγα να φτάσω σε σημείο κορεσμού γιατί δε γυμναζόμουν και πολύ και τα έπαιρνα στην κοιλιά. (Σκέψου 1,82, 66 κιλά με κοιλίτσα).
Πλέον έχω αρχίσει και συστηματική γυμναστική, έχω μείνει στα κιλά μου κι έπεσε η κοιλιά, οπότε θ'αρχίσω ν'αυξάνω τις ποσότητες στα ενδιάμεσα γεύματά μου.
Kι εγώ έτρωγα υγιεινά και συνεχίζω να τρώω, χωρίς να το παρακάνω, το κακό είναι ότι δε μου αρέσουν τα δημητριακά, οι μπάρες κοκ, οπότε χάνω πολλές καλές θερμιδικές επιλογές για τα ενδιάμεσα γεύματα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον ίδιο σωματότυπο έχουμε και σχεδόν τα ίδια stats. Και γω μια ζωή ήμουν ψηλός, αδύνατος και με κοιλίτσα (1,84, κάτω από 70 κιλά, κοιλίτσα).

Με σωστή γυμναστική θα δεις το σώμα σου να αλλάζει και πολύ θα το γουστάρεις!

Μπορείς να αυξήσεις θερμίδες μέσω των ξηρών καρπών και αυξάνοντας το ελαιόλαδο σε σαλάτα/φαγητά.

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...