Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακριβώς αυτο που έγραψε ο lelouch σημειώνω κι εγώ. Φάε κανονικό γιαούρτι ή έστω 2%, είναι πιο υγιεινές επιλογές. Επιπλέον παρατηρήσεις:

1. Η διατροφή σου είναι πολύ καλή.

2. Μείωσε το κρεας. Άσπρο 1-2 φορές τη βδομάδα (από 3-4) και κόκκινο μόνο 1 (μη σου πω και 1 στις 10 μέρες). Στη θέση τους φάε όσπρια με λίγο τυρί/κασέρι.

3. Από σαλάτα τι τρως;

4. Κάπου γράφεις "πολλές φυτικές ίνες". Τι εννοείς;

5. Το κόκκινο ξηρό κρασί έχει πολλές καλές ιδιότητες, ειδικά για την καρδιά. Δεν είναι κακό να πίνεις πιο συχνά αν σου αρέσει, πχ 4-5 ποτήρια τη βδομάδα.

Ξανά μπράβο πάντως, είσαι σε πολύ καλό επίπεδο!

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

5 ώρες πριν, yannis27gr είπε

@skiabox Υπάρχει σχετικό βίντεο στο ίντερνετ για τη σωστή τεχνικά κάμψη.

Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές ανάλογα που θες να εστιάσεις η/και να την κάνεις πιο εύκολη 'η πιο δυσκολη.

Η άσκηση πραγματικά απογειώνεται όταν γίνεται σε κρίκους.

Εγώ έχω κάποιες βάσεις για να μην ακουμπάω κατευθείαν πάτωμα.

Αυτές εδώ :

vases_gia_push_up_800x500_main2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτα απόλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα καλά λόγια!

6 ώρες πριν, Lelouch είπε

Πολύ καλό πρόγραμμα γενικά και μου αρέσει, άσε που τρως και καλά δεν τρώω θα μισά από αυτά :(

Αλλά δεν καταλαβαίνω λίγο την λογική πχ τρως μέλι αλλά στο γιαούρτι βλέπω βάζεις 0% λιπαρά. Δεν φαίνεται να κάνεις κάποιου είδους cut οπότε εγώ θα πρότεινα να τρως κανονικό γιαούρτι το οποίο είναι και πιο υγιεινό από το 0%.

Όταν λες δεν τρως ούτε τα μισά τι ακριβώς εννοείς? Δηλαδή τι τρως και γιατί;

Γενικά κινούμαι υποθερμιδικά γιαυτό προσπαθώ να αποφύγω ό,τι μπορώ από θερμίδες και λιπαρά, γιαυτό τρώω γιαούρτι 0%. Θα μου πεις η διαφορά με το 2% (γιατί είναι πιο υγιεινό αυτό?) δεν είναι τεράστια σε θερμίδες αλλά όταν κόβεις από παντού συνολικά κάνει καλή διαφορά. Το μέλι είναι μόλις ένα άντε ενάμισο κουταλάκι του γλυκού και το τρώω μόνο πρωί που νομίζω την χρειάζομαι λίγη ενέργεια οπότε νομίζω δεν πειράζει.

Όταν λες δεν κάνω cut τι εννοείς?

5 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Ακριβώς αυτο που έγραψε ο lelouch σημειώνω κι εγώ. Φάε κανονικό γιαούρτι ή έστω 2%, είναι πιο υγιεινές επιλογές. Επιπλέον παρατηρήσεις:

1. Η διατροφή σου είναι πολύ καλή.

2. Μείωσε το κρεας. Άσπρο 1-2 φορές τη βδομάδα (από 3-4) και κόκκινο μόνο 1 (μη σου πω και 1 στις 10 μέρες). Στη θέση τους φάε όσπρια με λίγο τυρί/κασέρι.

3. Από σαλάτα τι τρως;

4. Κάπου γράφεις "πολλές φυτικές ίνες". Τι εννοείς;

5. Το κόκκινο ξηρό κρασί έχει πολλές καλές ιδιότητες, ειδικά για την καρδιά. Δεν είναι κακό να πίνεις πιο συχνά αν σου αρέσει, πχ 4-5 ποτήρια τη βδομάδα.

Ξανά μπράβο πάντως, είσαι σε πολύ καλό επίπεδο!

2. Θα προσπαθήσω για αρχή να βάλω όσπριο μία φορά αντί για κρέας. Έχω πάρει ένα που φαίνεται καλό αλλά δεν έχω βρει ακόμα πως να το μαγειρέψω :P Όμως μετά το γυμναστήριο που χρειάζεται λίγο πρωτείνη θα ήταν καλή ιδέα το όσπριο αντί για το κοτόπουλο?

3. Ξέχασα να την γράψω, τρώω 2 φορές περίπου την εβδομάδα, λίγο λάχανο με λίγο μαρούλι-καρότο άμα την βρω έτοιμη. Γενικά πάντως βαριέμαι να μαγειρεύω και σαλάτα, οπότε....

4. Από όταν ξεκίνησα δίαιτα/διατροφή ένα από τα βασικά που έκανα ήταν να βάλω πιο πολλές φυτικές ίνες στην διατροφή, λόγω ότι είναι υγιεινές, αλλά κυρίως επειδή χορταίνουν πιο πολύ αλλά και για περισσότερη ώρα. Οπότε ψωμί τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια το μεσημέρι(αντί ψωμιού) αλλά και ριζογκροφρέτες τα αγοράζω με κύριο γνώμονα πλέον τις πολλές φυτικές ίνες. Όλα αυτά έχουν τουλάχιστον 11γρ από τα 100, ενώ τα παξιμάδια μπορεί και 15

5. Το κρασί το πίνουμε ημίγλυκο εμείς, αλλά την μεγάλη ζημιά την κάνει ο μεζές που φέρνουνε μαζί. Οι έξοδοι και τα ξενύχτια μου φαίνεται πως είναι ο χειρότερος εχθρός της διατροφής γιατί παρασύρεσαι εύκολα όταν δεν είσαι σπίτι :mad:

Επεξ/σία από cthulhucarbide

@skiabox Εδώ είσαι:

Η κλασσική κάμψη γίνεται όπως βλέπεις στο βίντεο. Τα χέρια δίπλα στα πλευρά, οι αγκώνες μαζεμένοι, τα πόδια κολλημένα μεταξύ τους, κατεβαίνουμε με το στήθος πρώτα, ολοκληρώνουμε αργά (κάθε κάμψη κρατάει 3-4 δευτερόλεπτα).

Όταν θα κάνεις 3 σετ των 20 επαναλήψεων είσαι έτοιμος για το επόμενο επίπεδο.

@cthulhucarbide Κατ' αρχάς, να ξέρεις πώς η σωστή διατροφή απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζινα και στο σούπερμάρκετ για να ανανεώνεις φρέσκα προιόντα. Αν δεν έχεις κάποιον να σου ετοιμάζει φαγητό θα πρέπει να περνάς αυτό το χρόνο ευχάριστα. Βάλε μουσική να παίζει ή κάτι τέτοιο. Πολύς κόσμος που προσπαθεί να αλλάξει διατροφή αντιλαμβάνεται αργότερα πόσο απαιτητική σε χρόνο είναι η σωστή διατροφή και πόσο πιο εύκολη η λάθος. Ένας από τους λόγους που δεν έχω ελεύθερο χρόνο είναι γιατί περνάω καθημερινά τουλάχιστον ένα δίωρο στην κουζίνα/ψώνια (μαγειρεύω για 4 άτομα βέβαια).

Επομένως: Σαλάτα --> καθημερινά. Το ξαναλέω, καθημερινά. Άμα βαριέσαι να ψωνίζεις/πλένεις/αποθηκεύεις/κόβεις, αγόραζε έτοιμες πλυμμένες/κομμένες. Σαφώς και είναι πολύ πιο ακριβές αλλά το Α και το Ω μιας σωστής διατροφής είναι η άφθονη πρασινάδα. Απο και θα πάρεις βιταμίνες/φυτικές ίνες/αντιοξειδωτικά και 1002 άλλα πραγματούδια που θα σε κρατάνε υγιή και αδύνατο και χορτασμένο.

Όσπρια: Ψιλοκόβεις κρεμμύδι/σκόρδο, σωτάρεις με ελαιόλαδο, ρίχνεις τα όσπρια, σωτάρεις λίγο ακόμα, σβήνεις με λευκό κρασί, ρίχνεις νερό (1 φλυτζάνι όσπρια=3 φλυτζάνια νερό) και λίγο ακόμα ελαιόλαδο, προσθέτεις αλάτι/πιπέρι/μυρωδικά της αρεσκείας σου, σιγοβράζεις για τουλάχιστον 1 ώρα (βγαίνει πιο οικονομικά αν έχεις χύτρα). Δοκιμάζεις και βγαζεις από τη φωτιά όταν είναι τόσο μαλακά όσο τα θες.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγω μονο ετοιμες σαλατες παιρνω δε παιζει να γυρναω μετα απο 8ωρο σχεδον και να καθομαι να καθαριζω και να κοβω

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 2

Παρασκευη εχουμε σεμιναριο με καθηγητη απο το Χαροκοπειο για τις μεταβολες στα τροφιμα κατα το μαγειρεμα κι ειδικη αναφορα στο ελαιολαδο-τηγανισμα. 

Δεν υπαρχει καλυτερο απο το να σπουδαζεις κατι που γουσταρεις. Σαββατο εχω κι αλλο σεμιναριο, σχετικο με Χημεια Τροφιμων.

Και κανω και διαιτα..... που ο Φωτης που λατεβαζει τον αμπακο, εμενα με λενε Μαργαριτα.

Μεσα σ ολα προπονηση δε προλαβαινω παντα οσες φορες θελω/εβδομαδα. Πηγαινω ομως κι αν δε μπορω,πχ με τη καταιγιδα δεν επαιζε να βγω, κανω δουλιτσα σπιτι.

Το ποδι παει καλα , εχω καποιες λιγες ενοχλησεις ή πρηξιμο αν κουραστει,αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο ακομα.

1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Παρασκευη εχουμε σεμιναριο με καθηγητη απο το Χαροκοπειο για τις μεταβολες στα τροφιμα κατα το μαγειρεμα κι ειδικη αναφορα στο ελαιολαδο-τηγανισμα. 

Μπορείς plz να μάθεις πιο λάδι είναι το καταλληλότερο για τηγάνισμα; Θα βοηθήσεις σε ένα αιώνιο ελληνικό δίλημμα: ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα. Έχω διαβάσει ότι παρόλο που το παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγειινό, έχει χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και γίνεται πιο επικίνδυνο από τα ραφιναρισμένα ελαιόλαδα ή τα σπορέλαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Και κανω και διαιτα..... που ο Φωτης που λατεβαζει τον αμπακο, εμενα με λενε Μαργαριτα.

Δεν το επιασα τι εννοεις?

Επεξ/σία από Fotis13

Γειά χαρά μάγκες. 

Πείτε μου τι μπορώ να φάω το πρωί για ενέργεια προ γυμναστικής εκτός από βρώμη (είμαι αλλεργικός). 

Θέλω να κάνω μια τυπική γράμμωση 

Σκέφτομαι για κάποια δημητριακα ολικης.

Καμία συγκεκριμένη πρόταση? 

Να πάω σούπερ και να πάρω ότι 0%βρω? 

45 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Μπορείς plz να μάθεις πιο λάδι είναι το καταλληλότερο για τηγάνισμα; Θα βοηθήσεις σε ένα αιώνιο ελληνικό δίλημμα: ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα. Έχω διαβάσει ότι παρόλο που το παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγειινό, έχει χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και γίνεται πιο επικίνδυνο από τα ραφιναρισμένα ελαιόλαδα ή τα σπορέλαια.

Κι εμενα μ ενδιαφέρει ναι και έχω ακούσει διφορούμενες απόψεις. 

Φωτη ενα γράμμα εκανα λάθος μωρε, *κατεβαζει εννοούσα :P

20 λεπτά πριν, costacurta είπε

Γειά χαρά μάγκες. 

Πείτε μου τι μπορώ να φάω το πρωί για ενέργεια προ γυμναστικής εκτός από βρώμη (είμαι αλλεργικός). 

Θέλω να κάνω μια τυπική γράμμωση 

Σκέφτομαι για κάποια δημητριακα ολικης.

Καμία συγκεκριμένη πρόταση? 

Να πάω σούπερ και να πάρω ότι 0%βρω? 

Το πρωί να παρεις και λιγο παραπάνω θερμίδες και ειδικά πριν την προπονηση, ειναι μια χαρά. Εφόσον δε τρως βρώμη, πολυ καλή λύση για ενέργεια ειναι το μέλι ή μπανάνα. Μπορείς να φας ψωμί ολικής με μέλι κι ενα γιαούρτι 2% πχ. Μπορείς επισης να βάλεις ξηρούς καρπούς.

γενικα μην προτιμας 0% προϊόντα. Σε γιαούρτι πχ να παίρνεις 2%

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει γίνει σχετική έρευνα (κάποια στιγμή θα τη βρω) και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αντοχή στο τηγάνισμα. Τα σπορελαια έχουν τη χαμηλότερη.

Πολύ καλή αντοχή έχει και το φοινικέλαιο (ή καρυδέλαιο) αλλά στην Ελλάδα δε χρησιμοποιείται ευρέως.

Επεξ/σία από yannis27gr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Φωτη ενα γράμμα εκανα λάθος μωρε, *κατεβαζει εννοούσα :P

Και παλι δεν βγαζει νοημα  λεξη προς λεξη  .

Αν εννοεις πως εγω τρωω τον αμπακο και εσυ κανεις πραγμαατικη διαιτα .Αυτα που τρωω  για μενα ειναι μεριδες για σπουργιτι δεν αναφερω καν ποσο ανοστα ειναι γιατι θα με πιασει καταθλιψη .Οταν τρωω εγω κανονικα θελω 4 Μαργαριτες για να χορτασω χααχχα.Επισης καιω και πολλες θερμιδες με αυτα που κανω .

Εμεινε λιγοτερο απο 1,5 μηνας  για να αποτυπωσω τα αποτελεσματα μου .

Επεξ/σία από Fotis13

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...