Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Όχι, δε θα μπορούσε. Αυτό το λάθος είναι που κάνουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να ξεκινούν δίαιτα και 1 χρόνο μετά να έχουν όχι μόνο ξαναβάλει τα κιλά που εχασαν αλλά να έχουν προσθέσει και κανένα επιπλέον. Ο λόγος είναι διττός:

1. Δεν είναι μόνο οι θερμίδες που παχαίνουν. Υπάρχουν και ορμονικοί λόγοι (υπερβολικά μεγάλη έκρριση ινσουλίνης) οι οποίοι θα συνεχίσουν να υφίστανται αν το άτομο τρώει τις ίδιες τροφές με πριν -ακόμα κι αν μειώσει την ποσότητα.

2. Ο άνθρωπος δε χρειάζεται μόνο μακροσυστατικά αλλά και μίκροσυστατικά (βιταμίνες, μέταλα, κτλ). Μια κακή διατροφή (πίτσες, πιτογυρα, κτλ) είναι ούτως ή άλλως φτωχή σε μικροσυστατικά αλλά τελικά καλύπτει τις ανάγκες -σε κάποιο βαθμό- μέσω της μεγάλης ποσότητας. Αν μειώσει την ποσότητα όμως και μειώσει δραματικά τα μίκροσυστατικά το σωμα θα αντιδράσει αρνητικά με μείωση του μεταβολισμου, δυσλειτουργία των εσωτερικών οργάνων, κτλ που ο άνθρωπος θα αντιληφθεί ως κούραση, ατονία, κακή διάθεση, μεγάλη κι έντονη ανάγκη για φαί (ειδικά για υψηλής θερμιδικής αξίας όπως πάστες, πίτσες), κτλ.

Αν κάποιος έχει μεγάλη αποφασιστικότητα θα αντέξει κάποιο διάστημα αλλά κι αυτός τελικά θα λυγίσει, θα υποκύψει στις απαιτήσεις του σώματός του και θα επιστρέψει στις παλιές, "καλές" συνήθειες που σε κρατάνε χορτάτο και ευχαριστημένο.

Όποιος επιθυμεί να χάσει κιλά και να μην τα ξαναβαλει ειναι μονόδρομος η αλλαγή διατροφικών συνηθειών προς το υγιεινοτερο.

Συμφωνώ 100%, αλλά ο φίλος έτρωγε πολύ. Αν δε θες να τον βάλεις κατευθείαν στα βαθιά με διατροφή, του λες αρχικά να κόψει τις θερμίδες...

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ανέβασα λίγο κιλά σε τροχαλία (πλάτη και κωπηλατική) και με έχει πιάσει ένα έντονο πιάσιμο στους μύες του χεριού εκεί ακριβώς που βλέπετε στην φωτογραφία

veins-on-an-arm-picture-id515153512.jpg.da16581d8603ccee20cb79c149cd82a7.jpg

Στο κόκκινο σημείο πιο έντονα, στο πορτοκαλί λιγότερο. Όταν πιέζω τα σημεία με το δάχτυλο πονάει και βλέπω ότι υπάρχει καλό πιάσιμο. Και στα δύο χέρια.

Τι λέτε να κάνω? Προσπάθησα να κάνω διατάσεις αλλά μετά βίας βρήκα κάποια θέση του χεριού που να πιάνει αυτόν τον μυ :P  Μπδγ ξέρει κανείς πως λέγεται ο μυς? Πληροφοριακά

Σε αυτό το σημείο μάλλον είναι ο μυς, σε 2-3 μέρες θα έχει περάσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ison_ είπε

Συμφωνώ 100%, αλλά ο φίλος έτρωγε πολύ. Αν δε θες να τον βάλεις κατευθείαν στα βαθιά με διατροφή, του λες αρχικά να κόψει τις θερμίδες...

Ο Γιαννης ξερει πολυ καλα περι του θέματος.  Ήταν από τους πρώτους που τότε με είχε βοηθήσει κ πάντα διαβάζω αυτά που γράφει για το ξέρει πολύ καλά τι λέει και έτσι μαθαίνω και εγώ περισσότερα 😀

Παρεμπιπτόντως σήμερα πήγε η κοπέλα μου να της βγάλει μια διατροφολόγος διατροφή (για να χασει 10 κιλα σε 3 μηνες οπως της ειπε)και κατά 90% ειναι το πρόγραμμα που ακολουθώ και εγώ αλλά χωρίς άσκηση δύσκολου ωραρίου .  Και μόλις το είδα έμεινα πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μ. Αυτά από εμένα μην σας ζαλίζω οφτοπικ περί διατροφής. 

Θα επανέλθω με ερωτήματα περί άσκησης μιας και ακόμα ειμαι νουμπας σε σχέση με όσα διαβάζω πως κάνετε 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Ison_ είπε

Σόρυ που επιμένω αλλά δεν πάει έτσι, δυστυχώς. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τρώμε (ψυχολογικοί, κοινωνικοι, κτλ) αλλά κατα βάση τρώμε τόσο ώστε να χορτάσουμε. Αν λοιπόν απλώς μειώσει την ποσότητα της τροφής φυσικά και θα χάσει κάποια κιλά (αρχικά) αλλά ταυτόχρονα θα πεινάσει. Και το αίσθημα της πείνας είναι από τα ισχυρότερα ένστικτα. Θα το νιώθεις όλο και πιο έντονα, όλο και περισσότερο όσο περνά ο καιρός. Είναι θέμα θέλησης το πόσο θα αντέξει κάποιος αλλά τελικά όλοι θα υποκύψουν και θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι πολυσύνθετο γιατί όπως έγραψα ειναι πολλοί, και συχνά διαπλεκόμενοι, οι λόγοι που τρώμε. Αλλά η μείωση θερμίδων δεν είναι ποτέ η λύση. Εξαίρεση αυτοί που τρώνε σωστά (δε βάζω το επίθετο "υγιεινά" γιατί αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ συζήτηση) και θέλουν να πέσουν χαμηλά σε λίπος για να δουν το πολυπόθητο σιξ πακ.

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 3
Δημοσ.

Πάγος στο πιάσιμο; :huh: Νόμιζα το αντίθετο πρέπει.

Εντάξει πάντως, του έριξα μπόλικο ζεστό νερό στο ντουζ και του έκανα ταυτόχρονα διατάσεις όσο μπορούσα, και μαλάκωσε. Ελπίζω αύριο που έχω γυμναστήριο να μην ξαναγίνει από την αρχή πάλι

Δημοσ.

Μα δεν έκανα υπόδειξη, φόρουμ είναι εδώ συζητάμε. Προφανώς δεν ειμαι ειδικός. Δε διαφωνώ ότι μπορεί να ξέρει και παραπάνω πράγματα από μένα.

Δημοσ.

Έχω μια απορία σχετικά με τα συμπληρώματα. Να σημειώσω εδώ ότι άρχισα το γυμναστήριο κάνα μηνα ενώ το είχα αφήσει για κοντά 2 χρόνιά :) Τα αποτελέσματα μέσα σε αυτή τον μηνα είναι ιδιαιτερα εμφανή και ενθαρρυντικά. Θα ήθελα να αλλάξω λίγο την διατροφή μου ώστε να χάσω λίγα κιλάκια αλλα δεν ξέρω τι να τρώω. Έχω στην δίαιτα μου περίπου 1-1 πρωτεΐνη και γύρω στις 2500 8ερμiδες ημερησίως. καθιστική εργασία και προπονήσεις 5-6 φορες την εβδομάδα, κλασσικό split. Παίρνω πρωτεΐνη η οποια έχει BCAA μέσα οποτε πιστεύω ότι δεν χρειάζομαι συμπλήρωμα BCAA περαιτέρω. Έχω όμως πρόβλημα με την κούραση από την δουλειά και την εξαντλητική προπόνηση που κάνω. Κρεατίνη δεν θέλω να πάρω ακόμα γιατί βλέπω το σώμα μου έχει ακόμα ψωμί. Είδα στο internet το tribulus terrestris, κάνει καθόλου δουλειά; Επίσης υπάρχει τίποτα εκτος από βιταμίνες που χρειάζεται;

Δημοσ.
Στις 27/4/2018 στις 9:05 ΜΜ, yannis27gr είπε

Πολλές. Στο τηγάνισμα αντικαθίσταται το νερό των τροφών με λάδι. Πόσο λάδι θα αποροφήσουν (κι αντίστοιχα θα ανέβουν οι θερμίδες) εξαρτάται από το χρόνο τηγανίσματος οπότε μη δίνεις μεγάλη σημασία στα διάφορα νούμερα που θα συναντήσεις στο νετ. Υπολόγισε 3-4 φορές περισσότερες από το να έτρωγες τα ψαράκια ψητά.

Όχι, δε θα μπορούσε. Αυτό το λάθος είναι που κάνουν οι περισσότεροι με αποτέλεσμα να ξεκινούν δίαιτα και 1 χρόνο μετά να έχουν όχι μόνο ξαναβάλει τα κιλά που εχασαν αλλά να έχουν προσθέσει και κανένα επιπλέον. Ο λόγος είναι διττός:

1. Δεν είναι μόνο οι θερμίδες που παχαίνουν. Υπάρχουν και ορμονικοί λόγοι (υπερβολικά μεγάλη έκρριση ινσουλίνης) οι οποίοι θα συνεχίσουν να υφίστανται αν το άτομο τρώει τις ίδιες τροφές με πριν -ακόμα κι αν μειώσει την ποσότητα.

2. Ο άνθρωπος δε χρειάζεται μόνο μακροσυστατικά αλλά και μίκροσυστατικά (βιταμίνες, μέταλα, κτλ). Μια κακή διατροφή (πίτσες, πιτογυρα, κτλ) είναι ούτως ή άλλως φτωχή σε μικροσυστατικά αλλά τελικά καλύπτει τις ανάγκες -σε κάποιο βαθμό- μέσω της μεγάλης ποσότητας. Αν μειώσει την ποσότητα όμως και μειώσει δραματικά τα μίκροσυστατικά το σωμα θα αντιδράσει αρνητικά με μείωση του μεταβολισμου, δυσλειτουργία των εσωτερικών οργάνων, κτλ που ο άνθρωπος θα αντιληφθεί ως κούραση, ατονία, κακή διάθεση, μεγάλη κι έντονη ανάγκη για φαί (ειδικά για υψηλής θερμιδικής αξίας όπως πάστες, πίτσες), κτλ.

Αν κάποιος έχει μεγάλη αποφασιστικότητα θα αντέξει κάποιο διάστημα αλλά κι αυτός τελικά θα λυγίσει, θα υποκύψει στις απαιτήσεις του σώματός του και θα επιστρέψει στις παλιές, "καλές" συνήθειες που σε κρατάνε χορτάτο και ευχαριστημένο.

Όποιος επιθυμεί να χάσει κιλά και να μην τα ξαναβαλει ειναι μονόδρομος η αλλαγή διατροφικών συνηθειών προς το υγιεινοτερο.

Θα κανω μια χαζη ερώτηση.

Γιατι το σουβλακι ειναι στην κατηγορία τζανκ; Δηλαδη κατσε, ψωμι, κρεας, σαλατα και γιαούρτι εχει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, new_guy είπε

Έχω μια απορία σχετικά με τα συμπληρώματα. Να σημειώσω εδώ ότι άρχισα το γυμναστήριο κάνα μηνα ενώ το είχα αφήσει για κοντά 2 χρόνιά :) Τα αποτελέσματα μέσα σε αυτή τον μηνα είναι ιδιαιτερα εμφανή και ενθαρρυντικά. Θα ήθελα να αλλάξω λίγο την διατροφή μου ώστε να χάσω λίγα κιλάκια αλλα δεν ξέρω τι να τρώω. Έχω στην δίαιτα μου περίπου 1-1 πρωτεΐνη και γύρω στις 2500 8ερμiδες ημερησίως. καθιστική εργασία και προπονήσεις 5-6 φορες την εβδομάδα, κλασσικό split. Παίρνω πρωτεΐνη η οποια έχει BCAA μέσα οποτε πιστεύω ότι δεν χρειάζομαι συμπλήρωμα BCAA περαιτέρω. Έχω όμως πρόβλημα με την κούραση από την δουλειά και την εξαντλητική προπόνηση που κάνω. Κρεατίνη δεν θέλω να πάρω ακόμα γιατί βλέπω το σώμα μου έχει ακόμα ψωμί. Είδα στο internet το tribulus terrestris, κάνει καθόλου δουλειά; Επίσης υπάρχει τίποτα εκτος από βιταμίνες που χρειάζεται;

Φτιάξε την διατροφή σου και άσε τα ψευτοβοηθήματα. 

Αν σώνει και καλά θες να πάρεις συμπληρώματα η καθαρή ποιοτική πρωτεΐνη με μια πολυβιταμίνη και ω3 λιπαρά είναι αρκετά 

5 ώρες πριν, παπι είπε

Θα κανω μια χαζη ερώτηση.

Γιατι το σουβλακι ειναι στην κατηγορία τζανκ; Δηλαδη κατσε, ψωμι, κρεας, σαλατα και γιαούρτι εχει.

Τα αμφιβόλου ποιότητας κρέατα με τα ξύγκια μεσα στα φοινικέλαια η σκατοσπορέλαια κάνουν την ζημιά.

Άσε που και οι πίτες δεν είναι και το καλύτερο ψωμί 

Συνεχίζεις kick ?

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου:

Κάνω 3 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο γυμνάζοντας τις  μυικές ομάδες σε ζεύγη. Παράλληλα ακολουθώ την εξής διατροφή:

Πρωινό: 3 ασπράδια και ένα ολόκληρο αυγό στο Tefal και έναν χυμό πορτοκάλι με ένα scoop πρωτείνη

Δεκατιανό: 1 μπανάνα

Μεσημεριανό: 2 Μπιφτέκια κοτόπουλου ή μοσχαρίσια ή  1 φιλέτο κοτόπουλου με σαλάτα ή βραστά λαχανικά

Απογευματινό: Χυμός με ένα scoop πρωτείνη

Βραδινό: 2 καλαμάκια κοτόπουλου με σαλάτα ή αγγούρι ή μία αραβική με γαλοπούλα και γκούντα ή ομελέτα με ασπράδια και έναν κρόκο

Έχω ξεκινήσει εντατικά από αρχές Δεκεμβρίου με αυτή τη διατροφή και το παραπάνω πρόγραμμα εκγύμνασης από 108 κιλά και είμαι στα 98.

Έχω κάνει τις ατασθαλίες μου στο ενδιάμεσο (Χριστούγεννα, Πάσχα, αργίες τρώω κανονικά) και πάντα τσιμπούσα 2-3 κιλά και μετά από 2 εβδομάδες επανερχόμουν. Έχω βαρέσει και μία πνευμονία η οποία με πήγε ένα μήνα πίσω. Το θέμα είναι ότι φαίνεται να μην μπορώ να ξεκολλήσω από τα καταραμένα 98 κιλά. Αισίως προσέθεσα και μία εβδομάδα Body Power στο πρόγραμμά μου, αυξάνοντας την αερόβια άσκηση και σκεφτόμουν και μία ώρα κολύμβηση την εβδομάδα, αλλά το σώμα μου δεν δείχνει να μπορεί να ακολουθήσει τόσο βαρύ πρόγραμμα γυμναστικής, φτάνει το ΣΚ και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου.

Ο γυμναστής μου είπε να επιλέξω δύο ημέρες συνεχόμενες κατά τις οποίες θα τρώω μόνο φρούτα για να ξεκολλήσω, καθώς φαίνεται να έχει κολλήσει η διατροφή και μου είπε ότι οι 4 ημέρες είναι υπεραρκετές, αρκεί να κοπούν οι ατασθαλίες (εγώ ένα σουβλάκι την εβδομάδα στη Freeday μου το χρειάζομαι και στον καφέ μου καθημερινά βάζω δύο μαύρες, δεν μπορώ να πιω στέβιες, ζαχαρίνες κλπ)

Δεν πολυψήνομαι να τρώω δύο μέρες φρούτα. Τώρα που καλοκαιριάζει και τελείωσαν οι γιορτές, μπορώ να αυστηροποιήσω τη διατροφή μου. Αυτό θα φέρει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου, χωρίς να κάνω ακρότητες (δυο μέρες φρούτα ή κατάργηση της ζάχαρης από τον καφέ ας πούμε) ή θα μείνω για πάντα κολλημένος στα 98?

Στόχος είναι τα 90, ωστόσο το σώμα μου έχει αλλάξει εντυπωσιακά προς το καλύτερο, με την κοιλιά μόνο να επιμένει, αλλά αυτό είναι λογικό, γιατί εκεί βάζω πρώτα, όπως οι περισσότεροί μας, αλλά η ρημάδα η ζυγαριά δεν αντικατροπτρίζει την πρόοδο

Δημοσ.

Είναι αυτό που λες. Εν τέλει δε θέλουμε να μειώσουμε τα κιλά μας αλλά να βελτιώσουμε οπτικά το σώμα μας. Πολλές φορές έχουν λανθασμένα τα κιλά ως γνώμονα. Ωστόσο πχ στην περίπτωση σου εσύ διαμορφώνεις παράλληλα το σώμα σου και είναι λογικό όσο body fat χάνεις παράλληλα με τόση γυμναστική και πρωτεΐνη που τρως να μεγαλώνουν οι μύες.

Για καλύτερο τσεκινγκ θα έλεγα σταμάτα να κοιτάς τα κιλά, βγάλε μια φωτογραφία τώρα στον εαυτό σου και ξαναβγάλτον σε ένα μήνα ώστε να μπορείς να δεις οπτικά το progress. Στην τελική αυτό είναι που μετράει και όχι το αν κατέβηκες ή όχι κιλά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...