Lelouch Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 8 ώρες πριν, xgol είπε Πηγή? Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να αποθηκεύει τόσο ποσοστό λίπους από τη φύση του. Τώρα που έχουμε άπλετη και ανθυγιεινή τροφή μπροστά μας 24 ώρες το 24ωρο και κάνουμε και καθιστική ζωή συμβαίνουν τα παραπάνω. Πάρε και googlαρε το αλλά αν χρησιμοποιήσεις απλή λογική θα το καταλάβεις. Τα περιστατικά παχυσαρκιών και διαβήτη έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 1 hour ago, cthulhucarbide said: Η ψευδοεφεδρίνη δεν είναι μέσα στα cold n flu για να ξεβουλώνει η μύτη? Κάνει και για άλλα πράγματα? Πέρα από το αν είναι μακροπρόθεσμα κακό για την υγεία, ρωτάω άμα κάνει στην πράξη δουλειά για αυτό που θέλουν Να αυτές τις απορίες φοβάμαι και είπα να μη γράψω το όνομα του φαρμάκου... Υπάρχουν παντού καμένοι που θα σκεφτούν να το δοκιμάσουν (δεν εννοώ εσένα)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Φώτη, πόσο καιρό είσαι σε καλοκαιρινή διατροφή; Lelouch, έτσι είναι όπως τα λες (αν και τυπικά είσαι λάθος), δεν είναι τυχαίο ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία οι ιθαγενείς που δεν τους έχει αγγίξει ο πολιτισμός και ζουν πρωτόγονα είναι αδύνατοι. Ωστόσο, τα φαγητά που τρωνε δεν έχουν σχέση με τα δικά μας. Για μας, το 12% λίπος έρχεται στην πλειοψηφία των ανθρώπων μέσα από μάχη. Με τον εαυτό τους κυρίως αλλά και με τους γύρω, ειδικά όταν κάποιος φτάνει στη δική μου ηλικία όπου καταντά σπάνιο να βρει κάποιον άλλο όχι να έχει στόχο το 12 αλλά έστω το κάτω από 20%. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από yannis27gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Lelouch είπε Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να αποθηκεύει τόσο ποσοστό λίπους από τη φύση του. Τώρα που έχουμε άπλετη και ανθυγιεινή τροφή μπροστά μας 24 ώρες το 24ωρο και κάνουμε και καθιστική ζωή συμβαίνουν τα παραπάνω. Πάρε και googlαρε το αλλά αν χρησιμοποιήσεις απλή λογική θα το καταλάβεις. Τα περιστατικά παχυσαρκιών και διαβήτη έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Δηλαδή η πηγή είσαι εσύ. Αρα δεν υπάρχει επιστημονική πηγή που υποστηρίζει αυτά που λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 8 minutes ago, xgol said: Δηλαδή η πηγή είσαι εσύ. Αρα δεν υπάρχει επιστημονική πηγή που υποστηρίζει αυτά που λες. ασχετα με την πηγη και το αν πρεπει να αποθηκευουμε λιπος κρατα το υπολοιπο.ειμαστε σε μια εποχη που τρωμε οτι υπαρχει με τα πιο πολλα προιοντα πιτα στο αλατι στην ζαχαρη στο φοινικελαιο για να εχουν ωραια γευση και φτηνο κοστος.οποτε ειμαστε πιο επιρρεπης να το πω ετσι στο να εχουμε καλα ποσοστα λιπους και να βλεπεις βεβαια τοσο κοσμο παχυσαρκο.δεν το λες οτι εν ετος 2018 τρωμε σωστα. πως να εισαι μετα χαμηλα σε λιποςντο χαμηλα δεν το εννοω πχ 12 αλλα γενικα χαμηλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, billdanos είπε Μου μεταφέρει ο ανηψιός κατά καιρούς πως στο γυμναστήριο χαπακώνονται μερικά "καμένα" με αναλγητικά που περιέχουν ψευδο-εφεδρίνη, για να έχουν καλύτερες αντοχές στον πάγκο... Και μετά εκεί κατά τα 40 τους αναρωτιόμαστε ..."τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε". Το στερνή μου γνώση να σε είχα πάντα το ξέρεις? Και μετά τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα χωρίς επιτυχία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
γροσερισοπ Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 εγώ μια μέρα πάντως που ειχα χαπακωθει εν αγνοια μου για την ψευδοεφεδρίνη στα απαντολ κολντ ν φλου, είμουν άρρωστος σήκωνα σαν δίαολος μέχρι που μου το πε ενα αλανι εκει τι παιζει με αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lelouch Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, xgol είπε Δηλαδή η πηγή είσαι εσύ. Αρα δεν υπάρχει επιστημονική πηγή που υποστηρίζει αυτά που λες. Μου την δίνει αυτή η καραμέλα. Όχι φίλε μου υπάρχουν πολλές έρευνες που συνδέουν το body fat με παθήσεις. Να μια έρευνα με 15 δευτερόλεπτα googling που βαριόσουν να κάνεις https://www.medicalnewstoday.com/articles/321567.php απλά και κατανοητά: Αναφορά σε κείμενο According to these guidelines, having a percentage of body fat of 25 and above is considered high for men, and 35 percent is considered high body fat for women. Γενικά είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η διατροφή τα τελευταία 30-40 χρόνια έχει χειροτερέψει καθώς και η εύκολη κακή τροφή αλλά και ο τρόπος ζωής έχουν κάνει τους ανθρώπους να μαζεύουν περισσότερο body fat από το φυσιολογικό που έχει περάσει η ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Εσύ αν θεωρείς φυσιολογικό για τον άνθρωπο να μαζεύει μπάκα δεν έχω να προσθέσω κάτι. Γενικά όσα links διαβάζω το healthy πλαίσιο είναι κάτω από 25% για άνδρες και μάλιστα στους νέους ακόμη λιγότερο. http://www.humankinetics.com/excerpts/excerpts/normal-ranges-of-body-weight-and-body-fat https://www.livestrong.com/article/484485-what-happens-when-your-body-fat-drops-low/ Αναφορά σε κείμενο For men, essential fat levels are between 2 and 5 percent, with male athletes often having levels from 6 to 13 percent. A fit man might have a body fat percentage between 14 and 17 percent, while the average man ranges from 18 to 24 percent fat. Having more than that can have adverse health effects and isn't recommended. Αναρωτιέμαι τώρα αν έχεις εσύ κάποια πηγή που να λέει ότι "το σώμα δε γουστάρει να μένει στο 12%". Γενικά το 12% θεωρείται μέτριο για αθλητή καθώς οι περισσότεροι αθλητές έχουν ακόμη λιγότερο και όχι δεν τους πολεμάει το σώμα. Για ένα φυσιολογικό αθλητικό άνθρωπο θεωρείται καλό το ποσοστό κάτω από 18% ενώ πάνω από 25% θεωρείται πλέον μη φυσιολογικό και επικίνδυνο για το σώμα ακόμη και για μη αθλητές. Εντάξει πάνω από 24% είναι επικίνδυνο ενώ εγώ είπα 20%, σιγά τα αυγά αν έχεις πάνω από αυτό το ποσοστό ενώ είσαι νέος αργά ή γρήγορα θα το ανεβάσεις σε μη φυσιολογικά πλαίσια. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Lelouch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, poulinos είπε ασχετα με την πηγη και το αν πρεπει να αποθηκευουμε λιπος κρατα το υπολοιπο.ειμαστε σε μια εποχη που τρωμε οτι υπαρχει με τα πιο πολλα προιοντα πιτα στο αλατι στην ζαχαρη στο φοινικελαιο για να εχουν ωραια γευση και φτηνο κοστος.οποτε ειμαστε πιο επιρρεπης να το πω ετσι στο να εχουμε καλα ποσοστα λιπους και να βλεπεις βεβαια τοσο κοσμο παχυσαρκο.δεν το λες οτι εν ετος 2018 τρωμε σωστα. πως να εισαι μετα χαμηλα σε λιποςντο χαμηλα δεν το εννοω πχ 12 αλλα γενικα χαμηλα Άλλο όμως η καλή διατροφή, η γυμναστική και ο προσεγμένος τρόπος ζωής που αποτρέπουν την παχυσαρκία και ωφελούν την υγεία, και άλλο το χαμηλό ποσοστό λίπους και η εμμονή για την επίτευξη ενός αριθμού, που ενδέχεται να μη σου δείχνει και καθαρή εικόνα για την υγεία κάποιου. Καλώς ή κακώς, το ΒΜΙ είναι βάση WHO ο πιο χρήσιμος δείκτης παχυσαρκίας, μαζί με το fat distribution. Στο ποστ που έγινε ( Δεν ισχύει καθόλου, ότι το σώμα δε γουστάρει να είναι σε ποσοστό 12% λίπους... Αντιθέτως αν είσαι πάνω από 20% είναι ανθυγιεινό (για άνδρες) αντέδρασα εύλογα και καλή τη πίστη, αν υπάρχει κάποια έρευνα που αλλάζει τα όσα ξέραμε για το BMI και θέτει και ποσοστά BF, θα ήταν ουσιώδες να την παρέθετε το μέλος. 36 λεπτά πριν, Lelouch είπε Μου την δίνει αυτή η καραμέλα. Όχι φίλε μου υπάρχουν πολλές έρευνες που συνδέουν το body fat με παθήσεις. Να μια έρευνα με 15 δευτερόλεπτα googling που βαριόσουν να κάνεις https://www.medicalnewstoday.com/articles/321567.php απλά και κατανοητά: Γενικά είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η διατροφή τα τελευταία 30-40 χρόνια έχει χειροτερέψει καθώς και η εύκολη κακή τροφή αλλά και ο τρόπος ζωής έχουν κάνει τους ανθρώπους να μαζεύουν περισσότερο body fat από το φυσιολογικό που έχει περάσει η ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Εσύ αν θεωρείς φυσιολογικό για τον άνθρωπο να μαζεύει μπάκα δεν έχω να προσθέσω κάτι. Γενικά όσα links διαβάζω το healthy πλαίσιο είναι κάτω από 25% για άνδρες και μάλιστα στους νέους ακόμη λιγότερο. http://www.humankinetics.com/excerpts/excerpts/normal-ranges-of-body-weight-and-body-fat https://www.livestrong.com/article/484485-what-happens-when-your-body-fat-drops-low/ Αναρωτιέμαι τώρα αν έχεις εσύ κάποια πηγή που να λέει ότι "το σώμα δε γουστάρει να μένει στο 12%". Γενικά το 12% θεωρείται μέτριο για αθλητή καθώς οι περισσότεροι αθλητές έχουν ακόμη λιγότερο και όχι δεν τους πολεμάει το σώμα. Για ένα φυσιολογικό αθλητικό άνθρωπο θεωρείται καλό το ποσοστό κάτω από 18% ενώ πάνω από 25% θεωρείται πλέον μη φυσιολογικό και επικίνδυνο για το σώμα ακόμη και για μη αθλητές. Εντάξει πάνω από 24% είναι επικίνδυνο ενώ εγώ είπα 20%, σιγά τα αυγά αν έχεις πάνω από αυτό το ποσοστό ενώ είσαι νέος αργά ή γρήγορα θα το ανεβάσεις σε μη φυσιολογικά πλαίσια. Ευχαριστώ για την παράθεση της πηγής, δικό μου λάθος οτι δε διευκρίνισα πως εννοούσα συγκεκριμένη έρευνα στην αξιοπιστία της οποίας μπορεί να βασιστεί κάποιος, δηλ. δημοσιευμένη πχ εδώ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4510896/ Επίσης δίνεις ποσοστά (εντελώς αυθαίρετα απ' ότι κατάλαβα). Το ανθυγιεινό είναι επίσης μεγάλη κουβέντα. markers για τον προδιαβήτη π.χ. υπάρχουν, δε θα χρησιμοποιήσει κανείς το bmi η το bf. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από xgol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lelouch Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Το 20% ήταν ένα υπερβολικό guess. Όσον αφορά το BMI είναι αρκετά αναξιόπιστο όπως μου έχουν απαντήσει προηγουμένως καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν πολλούς παράγοντες σωστά. Δυο άνθρωποι με παρόμοιο BMI μπορεί να έχουν αρκετά διαφορετικό body fat. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 13 ώρες πριν, yannis27gr είπε Φώτη, πόσο καιρό είσαι σε καλοκαιρινή διατροφή; Ειμαι στην 3η εβδομαδα τωρα και εχω λαλησει ,πολλα νευρα .Αλλα απο την εμπειρια μου αυτη η κατασταση κραταει ενα μηνα μετα συνηθιζω .Τι να κανω ημουν ατυχος θελω να "εχω σωμα " θα υποστω τις συνεπειες ! 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Αυτο με τα νευρα με χαλάει και μένα. Δεν είναι η πείνα, αυτό παλεύεται, αλλά η κακή διάθεση. Πριν 1 μήνα ξεκίνησα cut και το σταμάτησα 1 βδομάδα μετά λόγω κακής διάθεσης/νεύρων. Τώρα που ξαναξεκίνησα είμαι πιο υποψιασμένος και είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
revolver1990 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Είτε διαβάζω είτε περπατάω...με βοηθά να ξεχνάω την πείνα...ειδικά το βράδυ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lelouch Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, yannis27gr είπε Αυτο με τα νευρα με χαλάει και μένα. Δεν είναι η πείνα, αυτό παλεύεται, αλλά η κακή διάθεση. Πριν 1 μήνα ξεκίνησα cut και το σταμάτησα 1 βδομάδα μετά λόγω κακής διάθεσης/νεύρων. Τώρα που ξαναξεκίνησα είμαι πιο υποψιασμένος και είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Μάλλον είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία τα νεύρα σου παρά οτιδήποτε άλλο. Το ξέρεις από πριν ότι θα έχεις νεύρα και συνεπώς τα έχεις. Το θέμα πάντως δεν είναι να αισθάνεσαι ότι πεινάς. Με σωστή διατροφή και κανονική ποσότητα δεν θα έπρεπε να αισθάνεσαι ότι πεινάς. Βέβαια, πρέπει να απαλλαγείς από τις διάφορες αμαρτίες που μας προσφέρει τούτος ο κόσμος, όπως σοκολάτες, γλυκά, ποτά, αναψυκτικά, σος, βρώμικα, πίτσες κλπ. Μετέπειτα να μειώσεις τους υδατάνθρακες μιας και η μεσογειακή διατροφή είναι υπερβολικά γεμάτη με αυτές, αλλά το θέμα είναι να το πάρεις βήμα βήμα. Μην ξεκινήσεις να κάνεις cut 100-0. Εξάλλου αν θες να είσαι cut θα πρέπει να μπει μέσα στην κουλτούρα της ζωής σου να τρως με πιο σωστό τρόπο. Ξεκίνα μειώνοντας αχρείαστες θερμίδες θα έλεγα, όπως γλυκά, ζάχαρες και φαγητό απ έξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 15 hours ago, xgol said: Άλλο όμως η καλή διατροφή, η γυμναστική και ο προσεγμένος τρόπος ζωής που αποτρέπουν την παχυσαρκία και ωφελούν την υγεία, και άλλο το χαμηλό ποσοστό λίπους και η εμμονή για την επίτευξη ενός αριθμού, που ενδέχεται να μη σου δείχνει και καθαρή εικόνα για την υγεία κάποιου. Καλώς ή κακώς, το ΒΜΙ είναι βάση WHO ο πιο χρήσιμος δείκτης παχυσαρκίας, μαζί με το fat distribution. Στο ποστ που έγινε ( Δεν ισχύει καθόλου, ότι το σώμα δε γουστάρει να είναι σε ποσοστό 12% λίπους... Αντιθέτως αν είσαι πάνω από 20% είναι ανθυγιεινό (για άνδρες) αντέδρασα εύλογα και καλή τη πίστη, αν υπάρχει κάποια έρευνα που αλλάζει τα όσα ξέραμε για το BMI και θέτει και ποσοστά BF, θα ήταν ουσιώδες να την παρέθετε το μέλος. για αυτο ειπα "ασχετα με την πηγη και το αν πρεπει να αποθηκευουμε λιπος". και πιο κατω που λεω "πως να εισαι μετα χαμηλα σε λιπος.το χαμηλα δεν το εννοω πχ 12 αλλα γενικα χαμηλα". εκανα μια πιο γενικη προσεγγιση οτι δηλαδη εχουμε πολλους λογους δυστυχως για να παμε για πλακα πανω απο το 22-25 τις 100 που σιγουρα δεν θα ειναι οτι καλυτερο για το σωμα. Το που θα δουλεψει καποιου το σωμα καλυτερα αν θα ειναι 12 αν θα ειναι 15 αν θα ειναι 20 ειναι σχετικο.και ερευνα να βγει παλι δεν θα μπορει να πιανει τον καθενα.Συν οτι πολλα προβληματα θα βγουν χρονια μετα.Επισης οι εξετασεις μπορει να βγουν καλες και για αυτον με 12 τις 100 και για καποιον με 20 τις 100. Το βασικο ειναι να μην το παρακανουμε ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω με Unofficial Μεθοδους. τωρα αν καποιος κανει σωστη διατροφη θα εχει και ενα φυσιολογικο ποσοστο λιπους.το ποσο θα ειναι αυτο σιγουρα εξαρτατε απο διαφορα πχ ηλικια.Για το bmi πολυ γενικο και δεν μπορει να ισχυσει για ολες τις κατηγοριες ανθρωπων αφου λαμβανει υψος κιλα μονο σαν παραμετρους.είναι οκ για ενα γενικο μπουσουλα ωστε να ξερει καποιος που βρισκεται αλλα για καποιον πχ που κανει γυμναστικη ή κατι αλλο δεν εχει να προσφερει κατι.Τι να δει οτι ειναι νορμαλ?λες και δεν το βλεπει απο το σωμα του?Για να παει καποιος πολυ πανω απο 22-24 (μικρη η διαφορα) σιγουρα κατι δεν παει καλα με την διατροφη και θα λειπει και λιγη ασκηση οποτε η υγεια του δεν ειναι σε αυτο που θα λεγαμε ιδανικο. Καλως η κακως το σαβουροφαγητο ειναι απλα απειρο εκει εξω οποτε δικαιολογει που πολλοι εχουν μεγαλα ποσοστα λιπους.Το σωμα δεν φτιαχτηκε για να γινει τενεκες οπως εχει γινει απο πολλους. Και αυτο ισχυει ασχετα με ποσοστο λιπους. ισως ημουν λιγο Off topic σχετικα με το συγκεκριμενο ερωτημα σου απλα το ανεφερα οτι δεν χρειαζεται επιστημονικη εξηγηση για οτι δεν πρεπει να το παρακανουμε και οτι και τα νουμερα ειναι στο περιπου παντα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις