Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες εκανα και βαρη, σε γενικες γραμμές ειμαι ατάλαντος και δεν κανω ουτε για τσοπανης. Αλλα με φτιάχνει ολη η φαση. Εκανα και επαφή και γουσταρα, αντε και σπαρινγκ.

Θα πηγαινα και σημερα αλλα ποναει πολυ ο δεξιις αστράγαλος και το αριστερο γόνατο.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Καλησπέρα, μπορεί ο διάδρομος να προκαλέσει ζημιά στα γόνατα;

Δείτε τι έγινε, πήγα μια μέρα γυμναστήριο και έκανα διάδρομο μισή ώρα και μετά έκανα κάποια squat. Ενώ όταν επέστρεψα σπίτι δεν είχα κάτι το ιδιαίτερο, και γενικά εκείνη την μέρα είχα βγει και για ποτό και όλα καλά, ξαφνικά την επόμενη όταν ξύπνησα δεν μπορούσα καν να πατήσω γιατί αισθανόμουν τεράστιο πόσο στο σημείο του γονάτου.

Αυτός ο πόνος κράτησε πολύ 2 μέρες και από την τέταρτη μέρα και μετά μπορώ πλέον να περπατάω κανονικά. Αλλά ψάχνω να δω τι μπορεί να το προκάλεσε. Αν το είχα πάθει από το τρέξιμο ή τα squats, δε θα ήταν άμεσος ο πόνος; Δηλαδή εγώ πως το κατάλαβα την επόμενη μέρα;

Δημοσ.

Κανονικα επρεπε να ποναει ο μυς. Ο πονος έρχεται οταν ξεκουραστείς οχι οταν εισαι ζεστός. Btw εκανες αποθεραπεία μετά την γυμναστική;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, παπι είπε

Κανονικα επρεπε να ποναει ο μυς. Ο πονος έρχεται οταν ξεκουραστείς οχι οταν εισαι ζεστός. Btw εκανες αποθεραπεία μετά την γυμναστική;

Επειδή το γόνατο είναι λίγο περιπλοκο δεν μπορώ να καταλάβω αν πονάει κάποιος μυς ή όχι. Τώρα έχει αποχωρήσει σχεδόν αλλά δεν τόλμησα να πάω να γυμναστώ, από βδομάδα πάλι.

Αποθεραπεία δεν έκανα ιδιαίτερη, απλά κάποιες διατάσεις και ανοίγματα.

Δημοσ.

Συνέχισε την γυμναστική πιο χαλαρά, και ανέβαινε σιγά σιγά.

Άμα σε ξαναπιάσει πήγαινε σε γιατρό.

Πάντως άμα έχει γίνει κάποια ζημιά, δύσκολο να φταίει ο διάδρομος καθαυτός

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Συνέχισε την γυμναστική πιο χαλαρά, και ανέβαινε σιγά σιγά.

Άμα σε ξαναπιάσει πήγαινε σε γιατρό.

Πάντως άμα έχει γίνει κάποια ζημιά, δύσκολο να φταίει ο διάδρομος καθαυτός

Μπορεί να φταίνε τα squat? Δεν έκανα και πολλά 60 κιλά ήταν νομίζω...

Αν με ξαναπιάσει θα πάω στον ιατρό, απλά αν υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται κατι απο το γυμναστηριο θα πρεπει να κοιταξω τι κανω λαθος.

Δημοσ.

Τι γνωμη εχετε για την διαλλειματικη νηστεια.

Νομιζω στην φαση που ειμαι θα ναι η ιδανικη λυση.

Πχ σημερα δουλευω(ακομα)23:00-07:00 εφαγα κανονικο φαγητο 02:00 συν γιαουρτι, συν σαλατα. Χτες τα ιδια

Δημοσ.

Liverpool89, ξέρεις καλύτερα από εμένα πόσοι την εφάρμοσαν από εδώ με πολύ καλά αποτελέσματα και χωρίς να κάνουν ζημιά σε ό,τι είχαν ήδη χτίσει. Αν σε βολεύει, why not? Μακάρι να μπορούσα κι εγώ, θα βόλευε απείρως με τα ωράριά μου, αλλά δεν γίνεται, το στομάχι μου κάνει τον κακό χαμό και γίνομαι ρεζίλι. :P

Δημοσ.

Απλα το σωμα μου και ειδικα το μυαλο μου εχει σοκαριστει απο τα ωραρια, δεν θελω να το παρακανω και με το φαγητο.

Πχ τωρα ξανειμαι στην δουλεια. Μονο καφε με τραβαει να πιω για να ξυπνήσω σε κανενα διωρο. Εχω να φαω απο τις 02:00 τα μεσανυχτα . Θα φαω κατα της 17:00 με 21:00 οτι ειναι να φαω και ξανα τιποτα, απλα απ οσο βλεπω τα φαγητα που προλαβα να κανω για να χω μαζι μου δεν βγαζουν τις θερμιδες που θελω. Αρα μετα τις 23:00 πρεπει να φαω κατι γερο να κοιμηθω ενα 8ωρο για να σηκωθω να παω τζιμ την τριτη.

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα.

Θα χρειαστώ λίγο τα φώτα σας :)

Τα τελευταία 3μιση χρόνια έχω κάνει από διατροφές τα πάντα (υποθερμιδικές ως επί το πλείστον με διατροφολόγο) μου δημιουργήθηκαν θέματα (το ξεπερνάμε) και έχω ταυτόχρονα ασχοληθεί με την άσκηση και έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα (μέχρι και yoga)

To τελευταίο 4μηνο ασχολήθηκα με τα βάρη  και από τότε έχω κολλήσει,βρήκα την εκγύμναση που μου αρέσει...τέλοσπαντων το θέμα έχει ως εξής,χρειάζομαι δύναμη στο πάνω μέρος του κορμού και φυσικά γράμμωση...στο γυμναστήριο που πάω έχουμε το 4Χ15 (λίγα κιλά),το πρόγραμμα πάει μια μέρα στήθος/ώμοι/τρικέφαλους ,την επόμενη πλάτη/δικέφαλους και πόδια την επόμενη,το κάνω,πάω 3 φορές την εβδομάδα και επιπλέον άλλες 2 μέρες κάνω pilates.

Το λοιπόν ,πρόσφατα διάβασα για το λεγόμενο 5Χ5 (για ανέβασμα δύναμης αν κατάλαβα καλά) οπότε θέλω να ξεκινήσω κάτι τέτοιο ,οπότε το ερώτημα είναι,πως μπορώ (αν μπορώ) να τα συνδιάσω όλα ώστε να αναπτύξω και δύναμη αλλά να κάνω και γράμμωση/κάψιμου λίπους? (είμαι στο 31,7% πλέον με 92 κιλά,170 ύψος και θέλω να φτάσω 80) διατροφή κάνω κανονικά :)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Luciferia είπε

Καλημέρα στην παρέα.

Θα χρειαστώ λίγο τα φώτα σας :)

Τα τελευταία 3μιση χρόνια έχω κάνει από διατροφές τα πάντα (υποθερμιδικές ως επί το πλείστον με διατροφολόγο) μου δημιουργήθηκαν θέματα (το ξεπερνάμε) και έχω ταυτόχρονα ασχοληθεί με την άσκηση και έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα (μέχρι και yoga)

To τελευταίο 4μηνο ασχολήθηκα με τα βάρη  και από τότε έχω κολλήσει,βρήκα την εκγύμναση που μου αρέσει...τέλοσπαντων το θέμα έχει ως εξής,χρειάζομαι δύναμη στο πάνω μέρος του κορμού και φυσικά γράμμωση...στο γυμναστήριο που πάω έχουμε το 4Χ15 (λίγα κιλά),το πρόγραμμα πάει μια μέρα στήθος/ώμοι/τρικέφαλους ,την επόμενη πλάτη/δικέφαλους και πόδια την επόμενη,το κάνω,πάω 3 φορές την εβδομάδα και επιπλέον άλλες 2 μέρες κάνω pilates.

Το λοιπόν ,πρόσφατα διάβασα για το λεγόμενο 5Χ5 (για ανέβασμα δύναμης αν κατάλαβα καλά) οπότε θέλω να ξεκινήσω κάτι τέτοιο ,οπότε το ερώτημα είναι,πως μπορώ (αν μπορώ) να τα συνδιάσω όλα ώστε να αναπτύξω και δύναμη αλλά να κάνω και γράμμωση/κάψιμου λίπους? (είμαι στο 31,7% πλέον με 92 κιλά,170 ύψος και θέλω να φτάσω 80) διατροφή κάνω κανονικά :)

Δες εδω (προτελευταιο ποστ)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tr3quart1sta είπε

Δες εδω (προτελευταιο ποστ)

Το διάβασα χθες..απλά σε ελεύθερη μπάρα προς το παρόν έχω κάνει μόνο πάγκο..στο γυμναστήριο λογικά θα πρέπει να τους αναφέρω ότι θέλω να κάνω κάτι τέτοιο καθότι δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω ότι θέλω αλωνίζοντας μόνη μου :P

τώρα που θα πάω από εκεί θα το συζητήσω μια να δω τι θα μου πούν,γιατί γενικά έχω παρατηρήσει οτι πάνε σε μια πεπατημένη να το πω?για να δούμε....

Δημοσ.

Συγγνώμη δε θεωρεις πως ειναι λιγο νωρις ακόμη για να κανεις deadlifts, sqats κτλ? Δε θα ταν καλυτερο να κανεις ενα προγραμμα που θα ταν πιο συμβατο με την εμπειρια και τον σωματοτυπο σου?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με αυτά που θες 5χ5 ουτε για πλάκα λολ....

καταρχην βάλε εναν εναν στόχους.

εσυ ζητάς να τα κανέις ολα με τη μια ενδυναμωση να καψεις λιπος να χασεις και κιλά. δεν γίνονταυ αυτά..

Επεξ/σία από γροσερισοπ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εντάξει παιδιά,μη βαράτε...καταρχήν έχω ξεκινήσει από τον Αύγουστο να ασχολούμαι με τα βάρη,δεν ξεκίνησα τώρα...ρωτάω για να δω τι θα μπορούσα (αν ) θα μπορούσα να κάνω!

όλα μαζί δε γίνονται προφανώς,απλά σκεφτόμουν μήπως γινόταν κάτι συνδιαστικά,αλλά δε γίνεται οκ,δεν θα πεθάνουμε κιόλας :)

Το χάσιμο κιλών πλέον είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί...υπήρξα πολύ περισσότερα και είμαι εκεί που ήμουν πάντα,απλά εγω θα ήθελα να πάω και παρακάτω αλλά για θέλω όχι γιατί πρέπει...

από'κει και πέρα,θεωρώ ότι κάποια πράγματα θα μπορούσα να τα δοκιμάσω...το ίδιο μου είπε και ο γυμναστής..ότι εφόσον δεν ξεκίνησα την εκγύμναση τώρα,μπορώ σιγά σιγά να κάνω κάποια πράγματα παραπάνω,απλά χαλαρά για να μην έχουμε τραυματισμούς..είπαμε να μην μου πέσουν και τα χέρια :P

ΥΓ : και ναι,έχω κάνει 1 φορά ελεύθερα βάρη και αυτό γιατί στο προηγούμενο "γυμναστήριο" δεν είχαν χρόνο?διάθεση?όρεξη να ασχοληθούν και γι'αυτό έφυγα άλλωστε..τώρα βρήκα γυμναστήριο με ορεξάτα άτομα και γι'αυτό το ψάχνω παραπάνω!

Επεξ/σία από Luciferia
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...