4saken Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Apollonas25 είπε χωρίς χημικές καρκινογόνες ουσίες και ζάχαρες για να τσιμπά ο κόσμος Ποιες πρωτεινες εχουν χημικες καρκινογονες ουσιες? Πως ξερεις οτι δεν εχει η συγκεκριμενη χημικες καρκινογονες ουσιες?
Zus Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Σου εξήγησε μήπως γιατί ; Να ξέρεις όμως ότι ισοτονικό χωρίς αυτού του είδους τους υδατάνθρακες ( γλυκόζη,φρουκτόζη κ.λ.π )δεν έχει καμιά αξία. Πρώτον δεν γίνεται σωστή απορρόφηση των ηλεκτρολυτών,(νάτριο ,κάλιο,μαγνήσιο και άλλα) και δεύτερον αυτό χρειάζεται το σώμα στην παρατεταμένη άσκηση. Υδατάνθρακες γρήγορης απορρόφησης. Απλά κοίτα η γλυκόζη να μην ξεπερνά το 10% Μην παίρνεις σαν ευαγγέλιο ότι λέει ο κάθε γυμναστής,ψάξου λίγο. Έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο τους υδατάνθρακες γιατί ακολουθώ υποθερμιδική διατροφή. Πρέπει να πάμε από τα 108 στα 90. Τώρα είμαι 98. Μου είπε ότι ανεβάζει το γλυκογόνο και δεν βοηθάει στη διάσπαση του λίπους. Βασικά μου είπε να τους κόψω τελείως, έλα μου όμως που εγώ ιδρώνω τρελά και τους έχει συνδυάσει το μυαλό μου με καλύτερες επιδόσεις και αντοχή. Πάντως και εγώ υπερβολή το βρίσκω το θέμα με τους ηλεκτρολύτες, αλλά θα με πάρει και θα με σηκώσει έτσι και ξανασκάσω με τους συγκεκριμένους ηλεκτρολύτες στο παγούρι. Είναι λίγο λοκατζίδικη η κατάσταση στις προπονήσεις αλλά έχουν αποτέλεσμα, αν αναλογιστείς ότι με διατροφή και προπονήσεις έχω χάσει 10 κιλά σε 2,5 μήνες και μάλιστα ενώ ξαναπήρα κάποια πισω κατά τη διάρκεια των εορτών. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από Zus
Toxo <3 lover Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Προς τι τόση αυστηροτητα; Θα κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά τα 8 και τα 10 γραμμάρια ας πουμε; Γιαννη, τι λες εσύ που έχεις ψάξει τα διατροφικά λίγο παραπάνω;
margaritagr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παρε αμινοξεα με ηλεκτρολυτες. Πχ aminolast της gaspari ή xtend της scivation. Αν κι αυτο που πε ο γυμναστης σου για τη γλυκοζη ειναι μπουρδα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από margaritagr
wizzy Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Zus είπε Δυστυχώς έχουν γλυκόζη wizzy. Αυτούς έπαιρνα και μου τους έκοψε μαχαίρι ο γυμναστής εξαιτίας της γλυκόζης. 11 ώρες πριν, wizzy είπε Είσαι σίγουρος; Άσε να ψάξω αυτούς που έχω σπίτι να δω. Η άλλη επιλογή που έχω να προτείνω είναι οι High5. Λοιπόν, είχες δίκιο. Οι Lanes έχουν γλυκόζη, δεν έχουν γλουτένη. Οι High5 Zero δεν έχουν γλυκόζη αλλά έχουν άλλες ουσίες οι οποίες προσδίδουν μία αίσθηση "γλυκάδας". Φίλος χημικός που του έδωσα να αναλύσει ένα δισκίο, αυτό μου είπε - "δεν έχουν ζάχαρη ή γλυκόζη, αλλά έχουν γλυκαντικές ουσίες όπως σορβιτόλη και σουκραλόζη (sucralose)." 11 ώρες πριν, TEOKOS είπε Σου εξήγησε μήπως γιατί ; Να ξέρεις όμως ότι ισοτονικό χωρίς αυτού του είδους τους υδατάνθρακες ( γλυκόζη,φρουκτόζη κ.λ.π )δεν έχει καμιά αξία. Πρώτον δεν γίνεται σωστή απορρόφηση των ηλεκτρολυτών,(νάτριο ,κάλιο,μαγνήσιο και άλλα) και δεύτερον αυτό χρειάζεται το σώμα στην παρατεταμένη άσκηση. Υδατάνθρακες γρήγορης απορρόφησης. Απλά κοίτα η γλυκόζη να μην ξεπερνά το 10% Μην παίρνεις σαν ευαγγέλιο ότι λέει ο κάθε γυμναστής,ψάξου λίγο. Συμφωνώ με τον @TEOKOS. Εάν κάνεις έντονη αεροβική άσκηση κι όπως λες πιο κάτω ιδρώνεις πολύ, αφενός χρειάζεσαι ηλεκτρολύτες για αναπλήρωση των υγρών που χάνεις (το σκέτο νερό δεν φτάνει) κι αφετέρου μετά το τέλος της προπόνησης χρειάζεσαι τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη κι υδατάνθρακες (π.χ. μία μπανάνα σκέτη ή - καλύτερα - σε συνδυασμό με γιαούρτι κι ένα scoop πρωτεΐνης) για να ανακάμψουν/αποκατασταθούν/αναδομηθούν οι μύες σου. 10 ώρες πριν, Zus είπε Έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο τους υδατάνθρακες γιατί ακολουθώ υποθερμιδική διατροφή. Πρέπει να πάμε από τα 108 στα 90. Τώρα είμαι 98. Μου είπε ότι ανεβάζει το γλυκογόνο και δεν βοηθάει στη διάσπαση του λίπους. Βασικά μου είπε να τους κόψω τελείως, έλα μου όμως που εγώ ιδρώνω τρελά και τους έχει συνδυάσει το μυαλό μου με καλύτερες επιδόσεις και αντοχή. Πάντως και εγώ υπερβολή το βρίσκω το θέμα με τους ηλεκτρολύτες, αλλά θα με πάρει και θα με σηκώσει έτσι και ξανασκάσω με τους συγκεκριμένους ηλεκτρολύτες στο παγούρι. Είναι λίγο λοκατζίδικη η κατάσταση στις προπονήσεις αλλά έχουν αποτέλεσμα, αν αναλογιστείς ότι με διατροφή και προπονήσεις έχω χάσει 10 κιλά σε 2,5 μήνες και μάλιστα ενώ ξαναπήρα κάποια πισω κατά τη διάρκεια των εορτών. Δεν αντιλέγουμε, καλή είναι η αυστηρή διατροφή κι ιδιαίτερα σε συνδυασμό με δομημένες προπονήσεις (όπως αντιλαμβάνομαι ότι κάνεις κι όχι "γιούργια - πάμε γυμναστήριο και κάνουμε ό,τι θέλουμε") φέρνει αποτέλεσμα - το οποίο έχεις ήδη παρατηρήσει. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει να στερείσαι διατροφικά συστατικά απαραίτητα για την μετά-την-προπόνηση χρονική περίοδο. 8 ώρες πριν, Toxo <3 lover είπε Προς τι τόση αυστηροτητα; Θα κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά τα 8 και τα 10 γραμμάρια ας πουμε; Γιαννη, τι λες εσύ που έχεις ψάξει τα διατροφικά λίγο παραπάνω; Σωστή παρατήρηση, ο Γιάννης θα μπορεί να μας διαφωτίσει. 8 ώρες πριν, margaritagr είπε Παρε αμινοξεα με ηλεκτρολυτες. Πχ aminolast της gaspari ή xtend της scivation. Αν κι αυτο που πε ο γυμναστης σου για τη γλυκοζη ειναι μπουρδα. 'Νταξ ρε συ, δεν είναι μπούρδα, κάποιο λόγο (φαντάζομαι ότι) θα έχει ο άνθρωπος (ο γυμναστής) για να το προτείνει στον @Zus, απλώς θα έπρεπε να το αιτιολογήσει καλύτερα ή/και να τον πιέσει ο @Zus να το αιτιολογήσει καλύτερα με το να τον ρωτήσει. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2018 από wizzy 1
Zus Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, wizzy είπε Λοιπόν, είχες δίκιο. Οι Lanes έχουν γλυκόζη, δεν έχουν γλουτένη. Οι High5 Zero δεν έχουν γλυκόζη αλλά έχουν άλλες ουσίες οι οποίες προσδίδουν μία αίσθηση "γλυκάδας". Φίλος χημικός που του έδωσα να αναλύσει ένα δισκίο, αυτό μου είπε - "δεν έχουν ζάχαρη ή γλυκόζη, αλλά έχουν γλυκαντικές ουσίες όπως σορβιτόλη και σουκραλόζη (sucralose)." Δε νομίζω ότι θα μας ενοχλήσει τόσο πολύ η σορβιτόλη και η σουκραλόζη από τη στιγμή που επιτρέπει ζαχαρίνες στον καφέ (εγώ με μαύρη τον πίνω, δεν μπλέκω με ασπαρτάμες) 5 λεπτά πριν, wizzy είπε Συμφωνώ με τον @TEOKOS. Εάν κάνεις έντονη αεροβική άσκηση κι όπως λες πιο κάτω ιδρώνεις πολύ, αφενός χρειάζεσαι ηλεκτρολύτες για αναπλήρωση των υγρών που χάνεις (το σκέτο νερό δεν φτάνει) κι αφετέρου μετά το τέλος της προπόνησης χρειάζεσαι τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη κι υδατάνθρακες (π.χ. μία μπανάνα σκέτη ή - καλύτερα - σε συνδυασμό με γιαούρτι κι ένα scoop πρωτεΐνης) για να ανακάμψουν/αποκατασταθούν/αναδομηθούν οι μύες σου. Δεν αντιλέγουμε, καλή είναι η αυστηρή διατροφή κι ιδιαίτερα σε συνδυασμό με δομημένες προπονήσεις (όπως αντιλαμβάνομαι ότι κάνεις κι όχι "γιούργια - πάμε γυμναστήριο και κάνουμε ό,τι θέλουμε") φέρνει αποτέλεσμα - το οποίο έχεις ήδη παρατηρήσει. Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει να στερείσαι διατροφικά συστατικά απαραίτητα για την μετά-την-προπόνηση χρονική περίοδο. Έχω το εξής θέμα. Ιδρώνω ακόμα και όταν κάθομαι, είναι ορμονικό και πρέπει να χάνω εύκολα 1 λίτρο σε κάθε προπόνηση εξου και επιδιώκω να παίρνω ηλεκτρολύτες. Μεταπροπονητικά πίνω έναν χυμό πορτοκάλι με ένα scoop πρωτεΐνης. Οι προπονήσεις είναι δομημένες ως εξής: 3 φορές την εβδομάδα 1 ώρα βάρη με συνδυασμό μυικών ομάδων (πόδια - ώμοι, πλάτη - τρικέφαλα, στήθος - δικέφαλα), 1 φορά την εβδομάδα αερόβιο με βάρη και άλλη 1 φορά κολύμβηση για στρετσάρισμα των μυών. Μόνο κολυμβητήριο κάνω μόνος μου, όλα τα άλλα είναι με πρόγραμμα από γυμναστή, με παρουσία γυμναστή.
yannis27gr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Υπάρχουν άφθονοι μύθοι στα θέματα διατροφής επειδή δεν υπάρχει γενική αλήθεια. Λέτε π.χ. ότι μετά τη γυμναστική χρειάζεται κάποιος ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακα. Η απάντηση είναι ίσως. Άλλοι χρειάζονται κι άλλοι όχι. Το ίδιο και με τη γλυκόζη. Έχει να κάνει με το βαθμό που προκαλεί έκκριση ινσουλίνης. Σε κάποιους, όπως πιθανόν και σε μένα, ακόμη και ο λίγος υδατάνθρακας προκαλεί insulin spike και αν θέλουμε να είμαστε χαμηλά σε λίπος πρέπει να κινούμαστε low carb εφ όρου ζωής. Σε άλλους πάλι δεν έχει αυτή την επίδραση και δεν έχουν κανένα λόγο να τον αποφεύγουν. Και φυσικά υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια. Μέχρι να βγουν εύχρηστα και αξιόπιστα εργαλεία μέτρησης της έκκρισης ινσουλίνης δεν μπορούμε παρά να κάνουμε trial and error, δυστυχώς. Σαν γενική συμβουλή, όσοι είναι υπέρβαροι είναι πολύ πιθανόν να ωφεληθούν αν κινηθούν low carb οπότε στην περίπτωση του φίλου θα συμφωνήσω με τη συμβουλή του γυμναστή του και καλό είναι αποφύγει ακόμη και αυτά τα λίγα γραμμάρια γλυκόζης που περιέχουν τα ισοτονικά. Καραπροτείνω αυτή την άσκηση για να δώσετε ένταση στην προπόνηση δικεφάλων. Φροντίστε να την κάνετε αργά και ελεγχόμενα: 2
Zus Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 8 ώρες πριν, margaritagr είπε Αν κι αυτο που πε ο γυμναστης σου για τη γλυκοζη ειναι μπουρδα. Μαργαρίτα μου, μπούρδα δεν μπορεί να είναι, μιλάμε για 53 χρονών άνθρωπο που έχει φάει τη ζωή του στα γυμναστήρια και στο να διαβάζει τις εξελίξεις στον διατροφικό κλάδο. Όταν μου εξήγησε για ποιο λόγο θέλει να μην παίρνω γλυκόζη κατά τη διάρκεια της προπόνησης εγώ μόλις είχα τελειώσει προπόνηση με αρκετά δισετ και είχα παραδώσει πνεύμα, συνεπώς ναι μεν μου το εξήγησε, τι συγκράτησα όμως εγώ θα σε γελάσω. Θα τον ξαναρωτήσω αύριο πριν ξεκινήσω την προπόνηση και με στύψει. 2 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Μέχρι να βγουν εύχρηστα και αξιόπιστα εργαλεία μέτρησης της έκκρισης ινσουλίνης δεν μπορούμε παρά να κάνουμε trial and error, δυστυχώς. Σαν γενική συμβουλή, όσοι είναι υπέρβαροι είναι πολύ πιθανόν να ωφεληθούν αν κινηθούν low carb οπότε στην περίπτωση του φίλου θα συμφωνήσω με τη συμβουλή του γυμναστή του και καλό είναι αποφύγει ακόμη και αυτά τα λίγα γραμμάρια γλυκόζης που περιέχουν τα ισοτονικά. Η αλήθεια είναι ότι έχω να φάω 3 μήνες ζυμαρικά και υδατάνθρακα λαμβάνω μόνο από μια φέτα ολικής το πρωί και δύο ριζογκοφρέτες δεκατιανό . (και από τη μαύρη ζάχαρη στον καφέ που κάνω ζαβολιά )Επιπλέον έχω κόψει και το γάλα, γιατί κατέβαζα ένα λίτρο την ημέρα και έχω δει τεράστιες διαφορές σε όλο μου το σώμα. Και γενικότερα, όταν δεν αθλούμουν, ότι περιείχε υψηλό ποσοστό υδατάνθρακα το ξέσκιζα. Μπορούσα να φάω δύο πιάτα μακαρόνια, ένα τηγάνι πατάτες, ένα κέικ ή ένα τσουρέκι μόνος μου, χωρίς να με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το κρέας ή άλλα γλυκά, αλλά στον υδατάνθρακα είχα τεράστια αδυναμία και δυσκολεύτηκα αρκετά στην αρχή να τον κόψω. 1
Fotis13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 42 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Υπάρχουν άφθονοι μύθοι στα θέματα διατροφής επειδή δεν υπάρχει γενική αλήθεια. Λέτε π.χ. ότι μετά τη γυμναστική χρειάζεται κάποιος ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακα. Η απάντηση είναι ίσως. Άλλοι χρειάζονται κι άλλοι όχι. Το ίδιο και με τη γλυκόζη. Έχει να κάνει με το βαθμό που προκαλεί έκκριση ινσουλίνης. Σε κάποιους, όπως πιθανόν και σε μένα, ακόμη και ο λίγος υδατάνθρακας προκαλεί insulin spike και αν θέλουμε να είμαστε χαμηλά σε λίπος πρέπει να κινούμαστε low carb εφ όρου ζωής. Σε άλλους πάλι δεν έχει αυτή την επίδραση και δεν έχουν κανένα λόγο να τον αποφεύγουν. Και φυσικά υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια. Μέχρι να βγουν εύχρηστα και αξιόπιστα εργαλεία μέτρησης της έκκρισης ινσουλίνης δεν μπορούμε παρά να κάνουμε trial and error, δυστυχώς. Σαν γενική συμβουλή, όσοι είναι υπέρβαροι είναι πολύ πιθανόν να ωφεληθούν αν κινηθούν low carb οπότε στην περίπτωση του φίλου θα συμφωνήσω με τη συμβουλή του γυμναστή του και καλό είναι αποφύγει ακόμη και αυτά τα λίγα γραμμάρια γλυκόζης που περιέχουν τα ισοτονικά. Καραπροτείνω αυτή την άσκηση για να δώσετε ένταση στην προπόνηση δικεφάλων. Φροντίστε να την κάνετε αργά και ελεγχόμενα: Συμφωνω σε αυτο , Περα απο καποιους βασικους κανονες εχει να κανει με τον καθε οργανισμο ξεχωριστα και τις ιδιομορφιες που παρουσιαζει .Εγω σε πολυ απαιτητικες συνθηκες για τον ανθρωπινο οργανισμο χρειαζομαι πολλες θερμιδες για να" boostaro " οταν αλλοι με το ζορι τρωνε . 1
Phoenix7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μια ερώτηση το συγκεκριμένο Scoop γράφει ότι είναι 70cc, πόσα γραμμάρια είναι γεμισμένο και στα 70cc; https://www.myprotein.gr/protein-accessories/myprotein-plastic-scoop-large/10530367.html
4saken Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Πως σας φαινονται οι παρακατω επιλογες για πρωινο? 1.Πιτακι με 4 ασπραδια,2 κροκους,60 γρ βρωμη και 1 κ.γ μελι 2. 250 γρ στραγγιστο 2%, 60 γρ βρωμη, 5 καρυδια η αμυγδαλα και 1 κ.γ μελι. Ειμαι 80kg θα θελα να χασω μεχρι 5 κιλα στους επομενους 2.5 μηνες. Επισης προγραμματακι HIIT που κανω την τελευταια εβδομαδα. 3 min ζεσταμα 5 km/h 5% 2x (30 sec 10km/h 5%, 45 sec rest) 4x (30 sec 14 km/h 5% 45 sec rest) 3x (30 sec 16 km/h 5% 45 sec rest)
yannis27gr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Phoenix7, λογικά τα ίδια, η αναλογία είναι 1:1. Όταν μετατρέπεις απο υγρό (cc) σε στερεό (grams) παίζει ρόλο η πυκνότητα των 2 μέσων. Η σκόνη είναι περίπου ίδιας πυκνότητας με το νερό οπότε πάνω κάτω 70cc σκόνης είναι 70γρ σκόνης. 4saken, όσον αφορά τη θρεπτική αξία, μια χαρά είναι οι επιλογές αν και έχω μεγάλη ένσταση για το μέλι (καλοδιαφημισμένη ζάχαρη είναι ουσιαστικά) και για το γιαούρτι 2% (προτιμώ με πλήρη λιπαρά). Το αν θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά που θες θα φανεί στο αποτέλεσμα. Αν θέλετε μια μικρή αναβάθμιση στις κάμψεις, δοκιμάστε κάτι τέτοιο. 2
4saken Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Το μελι ειναι απο ντοπιο παραγωγο, καμια σχεση με τα μελια του εμποριου, γλυκα δεν τρωω (αντε καμια μπαρα σοκολατα υγειας που και που) και ειναι απο τις πιο θρεπτικες τροφες, δεν το αλλαζω! 2
yannis27gr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Άλλη μουφα η σοκολάτα υγείας. Καλο κολπακι που βάλανε τη λέξη "υγείας" δίπλα ενώ μόνη διαφορά είναι ότι δεν έχει γάλα, όχι ότι έχει λιγότερη ζάχαρη 'η συντηρητικά. Το μέλι αποτελείται από 80%ζαχαρη, 18% νερό και 2% θρεπτικά συστατικά. Σε σχέση δηλαδή με την απλη άσπρη ζάχαρη είναι πιο άξιο αλλά παραμένει ουσιαστικά ένα είδος ζάχαρης. Αφού ξέρεις από που παίρνεις τουλάχιστον τρως αληθινό μέλι κι όχι μελασα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/5/2018 στις 7:33 ΜΜ, Toxo <3 lover είπε Υποθέτω πως δεν αποφάσισες να μασκαρευτείς τραυματίας μιας και τα χρώματα δεν σε κολακεύουν. Σιδερένιος... Στην χρωστουσα Πισω σπιτι απο σημερα! 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις