Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας!

Προσφατα εδω και καμια βδομαδα και μετα απο καποια χρονια ξεκινησα γυμναστηριο και διατροφη να διωξω τα περιττα κιλα που πηρα απο φανταρος και δεν εχω χασει απο τοτε αλλα και για λογους ασχολιας-ψυχολογιας κτλ! Ειμαι 1.84 και 90 κιλα,ενω φανταρος ειχα μπει στα 78!

Εχω λοιπον σκοπο αρχικα να χασω 12-15 κιλα και μετα να προσπαθησω να ''χτισω'' το σωμα μου,οχι ομως κατι extreme..

Αυτο που παρατηρω αρχικα ειναι οτι δεν ιδρωνω ευκολα στο γυμναστηριο καθως και οτι δεν πιεζω πολυ τον εαυτο μου στα ακρα με αποτελεσμα να βγαζω την προπονηση αλλα χωρις να κουραζομαι φοβερα...κανω 2-3 λεπτα διαλλειματακια αναμεσα στα σετ και βαζω οσα κιλα θεωρω οτι μπορω να σηκωσω και οχι παραπανω η παρακατω...

Γενικες συμβουλες που εχετε να δωσετε?

Υ.Γ Μολις μπορεσω θα ποσταρω φωτο και απο το προγραμμα και απο την διατροφη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Για να φύγουν τα κιλά τον πιό βασικό ρόλο τον παίζει η διατροφή. Περισσότερα θα σου πω αφού δω το πρόγραμμα διατροφής σου.

Όσο για το γυμναστήριο μόνος σου το λες. Δεν ζωρίζεσαι. Δεν ξέρω τι πρόγραμμα κάνεις αλλά γενικά μην πηγαίνεις πάνω από 2 σε "δύσκολες/απαιτητικές" ασκήσεις και κάνε γύρω στο 1 λεπτό σε πιό εύκολες ασκήσεις.

• Like 1

Παιδιά θέλ ωμία συμβουλή όσον αφορά τα γεύματα πρι και μετα την γυμναστική. Εγω αυτό που έκανα 1-2 ώρες πριν πάω στοίβο ήταν να πιώ (τα κάνω λιώμα και βγάινει γύρω στο μισόλιτρο) 3-4 φρούτα (πχ. σήμερα ήπια: 1 μήλο, 1 ακτινίδιο, 1/2 μπανάνα, 4 φράουλες - καμιά φορά βάζω και αποξηραμένα φρούτα και βρώμη) έτσι ώστε να πάρω υδατάνθρακες για να αποδώσω ΚΑΙ μετά ακριβώς τρώω κανα τοστ ζαμπόν - τυρί - μαγιονέζα και άμα πεινάω κι άλλο κανα βραστό αυγό, για να πάρω πρωΐνες για την ανάπτυξη των μυών (σήμερα μόλις γυρίσω λέω να φάω μακαρόνια με μπόλικο κυμά).

Αυτά είναι αυτοσχεδιασμοί γιαυτό θα ήθελα μία αποψη απο κάποιος πιο έμπειρο. Τι κάνετε εσείς; Δώστε και κανα παράδειγμα με τρωφές, όπως έκανα εγω παραπάνω.

Παιδιά θέλ ωμία συμβουλή όσον αφορά τα γεύματα πρι και μετα την γυμναστική. Εγω αυτό που έκανα 1-2 ώρες πριν πάω στοίβο ήταν να πιώ (τα κάνω λιώμα και βγάινει γύρω στο μισόλιτρο) 3-4 φρούτα (πχ. σήμερα ήπια: 1 μήλο, 1 ακτινίδιο, 1/2 μπανάνα, 4 φράουλες - καμιά φορά βάζω και αποξηραμένα φρούτα και βρώμη) έτσι ώστε να πάρω υδατάνθρακες για να αποδώσω ΚΑΙ μετά ακριβώς τρώω κανα τοστ ζαμπόν - τυρί - μαγιονέζα και άμα πεινάω κι άλλο κανα βραστό αυγό, για να πάρω πρωΐνες για την ανάπτυξη των μυών (σήμερα μόλις γυρίσω λέω να φάω μακαρόνια με μπόλικο κυμά).

Αυτά είναι αυτοσχεδιασμοί γιαυτό θα ήθελα μία αποψη απο κάποιος πιο έμπειρο. Τι κάνετε εσείς; Δώστε και κανα παράδειγμα με τρωφές, όπως έκανα εγω παραπάνω.

Φίλε όλα εξαρτόνται από τους στόχους σου. Πες μας τι έχεις στο μυαλό να σε βοηθήσουμε γιατί μπορούμε να αρχίσουμε να σου λέμε να αρχίσεις να υπολογίζεις πρωτεΐνες και διάφορα άλλα ενώ δεν ψήνεσαι να ασχοληθείς με αυτά.

Ε τώρα σε γενικές γραμμές μιλάω και όχι με την μεζούρα...

Στην ουσία ο λόγος που ανφέρω το φαΐ, είναι γιατι θέλω να έχω την μέγιστη δυνατή απόδοση (αλλα όπως λέω και παραπάνω χωρίς μεζούρα, δεν παίζει να κάτσω να το κάνω αυτό. Τουλάχιστον προς το παρόν.)

Στόχος μου είναι μυϊκή ενδυνάμωση (με οτι συνεπάγεται αυτό) και αύξηση αντοχής. Όπως έλεγα και στο άλλο thread, δεν θα έμπαινα ποτέ στην διαδικασία να πάρω κάτι που μακροπρόθεσμα βλάπτει την υγεία. Θα ρωτήσω και τους γυμναστές εκεί να μου πούν.

Ε τώρα σε γενικές γραμμές μιλάω και όχι με την μεζούρα...

Στην ουσία ο λόγος που ανφέρω το φαΐ, είναι γιατι θέλω να έχω την μέγιστη δυνατή απόδοση (αλλα όπως λέω και παραπάνω χωρίς μεζούρα, δεν παίζει να κάτσω να το κάνω αυτό. Τουλάχιστον προς το παρόν.)

Οκ. Μπορείς να φας 1 μπανάνα ή μήλο 30 λεπτά πριν την προπόνηση (με την προυπόθεση ότι 2:30-3 ώρες πριν έχεις φάει ένα καλό/γεμάτι γεύμα. 

Μετά την προπόνηση φάε ασπράδια αυγών με 1-2 μπανάνες ή στήθος κοτόπουλο/τόνο/ψάρι με ρύζι/πατάτα/μακαρόνια.

• Like 1

Αφού σε ενδιαφέρει η μυική ενδυνάμωση και η αύξηση αντοχής, τρώγε 1,5-2 φορές γραμμάρια πρωτείνης από το βάρος σου  και μη μετράς θερμίδες. Φάε γενικώς καθαρά. Χωρίς να σε νοιάζει αλλά όχι μόνο σαβούρα. Θα φας δλδ το σουβλάκι άνετα αλλά όχι τη σοκολάτα. Θα πάρεις μερικά κιλά αλλά αν κάνεις καλή προπόνηση και αερόβιο, θα μείνεις σε ωραίο νούμερο. Ας έχεις και λίγο λίπος παραπάνω , 

• Like 1

πριν την προπονηση να προτιμας συνθετους υδατανθρακες (ρυζι,πατατα,βρωμη,μακαρονι) γιατι δινουν για αρκετη ωρα σταθερη ροη ενεργειας.μαζι με πρωτεινη φυσικα.επισηα σε αυτο το γευμα απεφυγε σαλατες ή οτισηποτε αλλο θα σε φουσκωσει ή γενικα σου φαινεται δυσπεπτο.

οι απλοι υδατανθρακες οπως τα φρουτα κανουν ενα γρηγορο μπαμ και τελος οσον αφορα την ενεργεια.προτιμησε αυτους αμεσως μετα την προπονηση.

και περιπου μια ωρα μετα πληρεςγευμα με πρωτεινη και συνθετο υδατανθρακα.

• Like 1

Γκαιζ καποιος εδω μέσα είχε δώσει ένα καλό σαιτ για υπολογισμό θερμιδων συντήρησης κλπ Δεν το βρίσκω όμως :( Επίσης ξέρετε καποιο σαιτ για μετρημα θερμιδων και περιεκτικότητα των τροφων σε πρωτεινες, υδατάνθρακες κλπ;

πριν την προπονηση να προτιμας συνθετους υδατανθρακες (ρυζι,πατατα,βρωμη,μακαρονι) γιατι δινουν για αρκετη ωρα σταθερη ροη ενεργειας.μαζι με πρωτεινη φυσικα.επισηα σε αυτο το γευμα απεφυγε σαλατες ή οτισηποτε αλλο θα σε φουσκωσει ή γενικα σου φαινεται δυσπεπτο.

οι απλοι υδατανθρακες οπως τα φρουτα κανουν ενα γρηγορο μπαμ και τελος οσον αφορα την ενεργεια.προτιμησε αυτους αμεσως μετα την προπονηση.

και περιπου μια ωρα μετα πληρεςγευμα με πρωτεινη και συνθετο υδατανθρακα.

Ρε παιδιά άμα τρώω όλη την ώρα ρύζια, μακαρόνια κτλ. δεν θα γίνω βουβάλι; (εγω όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχω όσες φορές έχω πάρει κιλά είναι απο μακαρόνια)

Εγω είμαι 72 κιλά 174 cm ύψος.Για να καταλάβω περίπου πόσους σύνθετους υδατάνθρακες πρέπει να φάω πριν το γυμναστήριο, για πείτε γραμμάρια για τα κιλά μου. Μου φαίνεται δεν την γλιτώνω την μεζούρα. Η αλήθεια είναι οτι λίπος δεν θέλω να βάλω (ίσα ίσα θέλω να χάσω και λίγο που έχω στην κοιλιά), οπότε δεν θέλω να τρώω αβέρτα αν δεν χρειάζεται.

Γκαιζ καποιος εδω μέσα είχε δώσει ένα καλό σαιτ για υπολογισμό θερμιδων συντήρησης κλπ Δεν το βρίσκω όμως :( Επίσης ξέρετε καποιο σαιτ για μετρημα θερμιδων και περιεκτικότητα των τροφων σε πρωτεινες, υδατάνθρακες κλπ;

http://www.kilokiller.gr/el-gr/Tools.aspx?ElementName=CalorieCounter

Με γρήγορο search αυτό βρήκα...

Φίλε Link.png Site: http://www.fskilkis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=149&Itemid=57">ορίστε  ένας πίνακας με τα περισσότερα φαγητά και τις αναλογίες τους σε Πρωτεΐνες/Υδατάνθρακες/Λιπαρα.

Για να υπολογίσεις θερμίδες συντήρησης διάβασε Link.png Site: http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=26236">το thread αυτό .

Ρε παιδιά άμα τρώω όλη την ώρα ρύζια, μακαρόνια κτλ. δεν θα γίνω βουβάλι; (εγω όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχω όσες φορές έχω πάρει κιλά είναι απο μακαρόνια)

Εγω είμαι 72 κιλά 174 cm ύψος.Για να καταλάβω περίπου πόσους σύνθετους υδατάνθρακες πρέπει να φάω πριν το γυμναστήριο, για πείτε γραμμάρια για τα κιλά μου. Μου φαίνεται δεν την γλιτώνω την μεζούρα. Η αλήθεια είναι οτι λίπος δεν θέλω να βάλω (ίσα ίσα θέλω να χάσω και λίγο που έχω στην κοιλιά), οπότε δεν θέλω να τρώω αβέρτα αν δεν χρειάζεται.

http://www.kilokiller.gr/el-gr/Tools.aspx?ElementName=CalorieCounter

Με γρήγορο search αυτό βρήκα...

Άμα τα τρως γύρω από την προπόνηση σε λογικές ποσότητες όχι δεν θα γίνεις βουβάλι. Άμα τα τρως όμως πριν πέσεις για ύπνο μετά από ξενύχτι ξέρω γω τότε είναι περισσότερες οι πιθανότητες να αποθηκευτεί σαν λίπος.

Δεν έχει τόσο νόημα να υπολογίζεις ένα μόνο γευμα. Απλά φάε μέχρι να χορτάσεις.

• Like 1

Mε βάση τους παραπάνω τύπους και με υπολογισμό διατροφής με 50πρ-30υδ-20λιπη μου βγαινει περιπου 220γρ. πρωτεινη τη μέρα! Πως θα μπορέσω να βρω τετοια ποσοτητα; μου φαινεται αδύνατο, ειδικά χωρίς να υπερβώ τα γραμμάρια των υδατανθράκων.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...