Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κολλάτε σε απλά πράματα. Το γυμναστήριο άρσης βαρών, το crossfit gym, η αλυσίδα γυμναστηρίων (planet fitness πχ), και το υπόγειο σιδεράδικο δεν είναι όλα ένα και το αυτό.

Αν πας στο γυμναστήριο άρσης βαρών όπως πχ στο Καυτατζόγλειο που προπονούνται και όσοι κάνουν ρίψεις και κατέβεις με γάντια να κάνεις snatch θα φύγεις σηκωτός. 

Αν πας στο planet fitness και μου βάζεις κιμωλίες να πας να κάνεις bicep curls εκτός από ότι όλοι δικαίως θα γελάνε μαζί σου, πάλι θα σου την πει ο επιβλέπων και θα φύγεις και από εκεί

Στο σιδεράδικο είμαστε κάπου στην μέση εξαρτάται αν έχει βάλει δάπεδο για olympic lifts η όχι. 

οπότε η λογική "χωρίς γάντια είναι σωστό με γάντια λάθος, βάλτε κιμωλία" δεν κάνει apply. Εξαρτάται τι προπόνηση κάνει ο καθένας. 

Εγώ αν και δεν κάνω προπόνηση με μεγάλες μπάρες σχεδόν καθόλου πια, έχω σταματήσει να φοράω γάντια εδώ και χρόνια. Τα χέρια μου είναι σαν γυαλόχαρτο από μέσα και μαύρα από μελανιές απ έξω (αυτό είναι από το σάκο), αλλά δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Προσωπικά προτιμώ χωρίς γάντια ανεξαρτήτως του είδους προπόνησης, άλλα όπως λέει ο Φώτης τα χέρια οικοδόμου δεν τα γλιτώνετε. Εγώ που δεν ιδρώνω πολύ δεν γλιστράει τίποτα. Οι μπάρες στα σημεία που τις πιάνεις είναι τραχιές anyway. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

πολλά μπορώ να πω,τα ξανάπα και βαριέμαι

ας πάμε στο ζουμί

Εξαρτάται τι προπόνηση κάνει ο καθένας.  

τα είδη γυμναστικής/γυμναστήρια που ανέφερες έχουν ένα βασικό κοινό : πιάνεις ένα σίδερο(μα το πετάς πάνω απ το κεφάλι σου,like a boss,μα το πιέζεις πάνω απ το στήθος σου,μα το ελκεις) δεν έχει ουσιαστική διαφορά

το βασικό είναι ότι η σάρκινη παλάμη πιάνει ένα κομμάτι σίδερο ή πλαστικό

και συζητάμε πως θα βελτιώσουμε αυτό το πιάσιμο

τα υπέρ και τα κατά κιμωλίας/γαντιών τα είπαμε,ο καθένας μπορεί να επιλέξει

το μόνο που δεν δέχομαι σαν επιχείρημα είναι το τι δέχεται το γυμναστήριο,πρώτο μέλημα των ιδιοκτητών πρέπει να είναι η ασφάλεια μου όχι η βαρεμάρα τους να καθαρίσουν λίγη σκόνη σε χιλιο ιδρωμένες μπάρες που επίσης βαριούνται να καθαρίζουν όποτε πρέπει

• Like 1

Πάντως εγώ που πήγα πρώτη φορά σε μάζεμα ελιών φέτος ,το γυμναστήριο και οι τεχνικές που έμαθα εκεί βοήθησαν.

Ένας τόνος ελιές σε 5 ημέρες να μαζευτούν,να τσουβαλιαστούν και να μεταφερθούν σε βανάκι καμιά 300αριά μέτρα κατά μέσω όρο. Από εκεί να μεταφερθούν σε αποθήκη και από την αποθήκη σε λιοτρίβι την τελευταία μέρα.(2 άντρες ήμασταν μόνο για τις βαριές δουλειές)

10 ώρες την ημέρα όλο dead lift και squat έκανα με άψογη τεχνική Χαχα !

δυστυχως πολυς κοσμος δεν ξερει πως να σηκωσει βαρος με αποτελεσμα κακη τεχνικη η μαλλον μηδεν τεχνικη και τη μεση να την παρουν στο χερι.

το μόνο που δεν δέχομαι σαν επιχείρημα είναι το τι δέχεται το γυμναστήριο,πρώτο μέλημα των ιδιοκτητών πρέπει να είναι η ασφάλεια μου όχι η βαρεμάρα τους να καθαρίσουν λίγη σκόνη σε χιλιο ιδρωμένες μπάρες που επίσης βαριούνται να καθαρίζουν όποτε πρέπει

το πας αναποδα με βαση αυτους.αυτος θα σου πει οτι δεν θελω μαγνησια και οτι θεμα ασφαλειας δεν υπαρχει και κανεις δεν εχει παθει τιποτα τοσα χρονια.το γυμναστηριο καλως η κακως εχει καποιους κανονες που θεωρει αυτος σωστους.οταν καποιος δεν συμφωνει με αυτους απλα δεν πας εκει.βλεπω πολυ κοσμο ειτε να συμβιβαζεται με κατι και δεν το λεω μονο για το γυμναστηριο αλλα γενικα ειτε να γκρινιαζει χωρις λογο.ειμαι της αποψης σε ολα οτι οταν κατι δεν σου αρεσει απλα δεν δινεις τα ωραια σου λεφτακια εκει.δεν το λεω προσωπικα αλλα γενικα.σιγουρα ναι ειναι ενα θεμα ο χωρος να ειναι βρωμικος και οι μπαρες χιλιοιδρωμενες αλλα οταν τα βλεπεις αυτα ξερεις οτι το γυμναστηριο ειναι οτι να ναι και οτι δεν θα αλλαξει.και εφοσον πολλες φορες επιλογες υπαρχουν απλα δεν τα δεχεσαι και πας αλλου, πχ social arena.μηχανηματα που λειπουν πυροι και αναγκαζεσαι να παιρνεις απο αλλου οπως και οι πυροι ειναι βιδες μεγαλες.λιγα μηχανηματα .διαδρομοι οι μισοι χαλασμενοι.δεν γινεται απλα καμια επισκευη.ψαχνω διαδρομο να δουλευει η κλιση και αστα να πανε.απλα ναι ειναι 80 ευρω το χρονο οποτε δεν περιμενω κατι παραπανω.και οι περισσοτεροι δεν παραπονιουνται ακριβως για αυτο το λογο.οτι ειναι τιμη χωμα.

ναι , πολλοί που δουλεύουν σε αποθήκες κλπ κ κουβαλάνε βάρη φοράνε κ ζώνες υποστήριξης απο μέσα , ποιο πολύ κινδυνεύουν εκεί απο τραυματισμό παρά στο γυμναστήριο (εφόσον κάνουν ζέσταμα, έχουν σωστή τεχνική κ μυαλό να μην παίζει ego lifting) , ειναι κάτι τελείως normal

εξω δυστυχως ουτε ζεσταμα θα κανεις ουτε αυτο που θα σηκωσεις ειναι συγκεκριμενων διαστασεων.μου εχει τυχει στην δουλεια να κουβαλαω καποιες φορες ογκωδη αντικειμενα και να πρεπει να διανυσω αποσταση και δεν εχεις grip.οτι χειροτερο

και επισης πολλα ατομα φορανε γαντια οχι μονο για grip αλλα για θεματα βρωμιας ιδρωτα.σε καποια gym ειναι επιβεβλημενη και η χρηση πετσετας στα οργανα

• Like 1

Λοιπόν μια που πήγα για μαγνητική σε μεγάλο ιατρικό κέντρο για τον ταλαίπωρο τον ώμο μου, αποφάσισα να κάνω και πλήρες check up.

Γενικές αίματος , θυρεοειδή , τεστοστερόνη,χοληστερίνη ,CPK κ.λ.π

Άντε να δούμε τι θα βγάλει γιατί το έχω ζορίσει υπέρ του δέοντος για την ηλικία μου

• Like 1

Καθαρά από περιέργεια και ίσως αυταρέσκεια :)

( πολλά μπορεί να δείξει από τον τρόπο που γυμνάζεσαι την διατροφή σου αλλά βασικά τι πρέπει προσγειωμένα να προσδοκάς αν κάποιος από τους σκοπούς σου είναι και η ανάπτυξη των μυών σου)

Γενικές αίματος , θυρεοειδή , τεστοστερόνη,χοληστερίνη ,CPK κ.λ.π

Άντε να δούμε τι θα βγάλει γιατί το έχω ζορίσει υπέρ του δέοντος για την ηλικία μου

Στην τεστοστερόνη έχεις δει να μεταβάλλεται ιδιαίτερα απο χρονιά σε χρονιά; 

Την είχα μετρήσει και εγώ το μάρτιο και ήταν ιδιαίτερη υψηλή αλλά τότε δεν γυμναζόμουν.

Και δεν ξέρω αν χρειάζεται να την ξαναμετρήσω τώρα ή όχι.

Ο θυροειδής που τον παρακολουθώ χρόνια έχει πολύ μικρές μεταβολές.

84 κιλα απο 85 .

Εχω 2 βδομαδες που κανω καθε φορα μιση ωρα διαδρομο με κλιση  οπως παντα .Με  πιο προσεγμενη διατροφη πιστευω πως τον Μαρτιο  θα ειμαι 81  οπου θα ξεκινησω και τις καθημερινες προπονησεις .Προς το παρον και μεχρι τοτε ειναι στις 4 φορες την βδομαδα gym  και τα σαββατοκυριακα  τις δραστηριοτητες που κανω .

Αρχες Γεναρη θα ειμαι   στην Λιμνη Βουλιαγμενης για ενα καινουριο project .

• Like 3

τι ετοιμαζει ο van ?κοιτα και για το ghost fishing.ειναι ωραια εμπειρια.

84 κιλα απο 85 .

Εχω 2 βδομαδες που κανω καθε φορα μιση ωρα διαδρομο με κλιση  οπως παντα .Με  πιο προσεγμενη διατροφη πιστευω πως τον Μαρτιο  θα ειμαι 81  οπου θα ξεκινησω και τις καθημερινες προπονησεις .Προς το παρον και μεχρι τοτε ειναι στις 4 φορες την βδομαδα gym  και τα σαββατοκυριακα  τις δραστηριοτητες που κανω .

Αρχες Γεναρη θα ειμαι   στην Λιμνη Βουλιαγμενης για ενα καινουριο project .

τι ετοιμαζει ο van ?κοιτα και για το ghost fishing.ειναι ωραια εμπειρια.

Περιμενει 2 Γαλλους και εναν Ελβετο να διεισδυσουμε πιο μεσα ,υπαρχει και team CCR   ετοιμο  και ζητησε και μενα .

οι open air βλεπω να ειναι oi safety divers οπως και extra φιαλες για deco????? οπως ειχε γινει στο σιντζι.μια χαρα.ωραια εμπειρια θα ειναι οτι και να ναι.αλλωστε μια βουτια στην λιμνη ειναι παντα ωραια.

Καλησπερα. Μπορει καποιος να μου προτεινει μια ζωνη επιπροσθετου βαρους για βυθισεις και μονοζυγο; 

Πλεον δεν μου αρκει το βαρος του σωματος μου και σκεφτομαι να αγορασω.

• Moderators

Καλησπερα. Μπορει καποιος να μου προτεινει μια ζωνη επιπροσθετου βαρους για βυθισεις και μονοζυγο; 

Πλεον δεν μου αρκει το βαρος του σωματος μου και σκεφτομαι να αγορασω.

εγω εκανα με ενα κομματι σκοινι. Το διπλωνεις στη μεση, το τυλιγεις στη μεση σου και περνας τις δυο ακρες αναμεσα απο το σκοινι ωστε να σφιξει και μετα δενεις τα βαρη

έχω το εξης θέμα ενώ ανεβαίνω σταθερά κιλά σε όλα τα σημεία (πόδια, πλάτη, τρικέφαλα κτλπ) κ γενικότερα βλέπω διαφόρές. Στα δικέφαλα έχω κολλήσει όπως ξεκίνησα (10 κιλά :mad: ). Τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να αρχίσω να δυναμώνω κ τα δικέφαλα?? Παίζει ρόλο που τα γυμνάζω την ίδια μέρα με το στήθος?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...